روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۱ دي - شماره 4748

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

اشتراک تجربه و جانشین‌پروری در پتروشیمی‌ها باید نهادینه شود


 مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر اشتراک‌گذاری تجارب در حوزه دارائی‌های فیزیکی، مستندسازی تجربه‌ها و نیز نگهداشت و تعمیرات در مجتمع‌های پتروشیمی تأکید کرد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، سعید باغبانی در سی‌ویکمین همایش مدیران نگهداری و تعمیرات صنعت پتروشیمی ایران که باهدف هم‌افزایی به‌منظور صیانت از سرمایه‌های ملی برگزار شد، اظهار کرد: همگرایی و تبادل دانش میان ارکان مختلف صنعت پتروشیمی ایران به‌ویژه مجتمع‌های پتروشیمی باید نهادینه شود. وی با بیان اینکه اشتراک‌گذاری تجارب در حوزه دارائی‌های فیزیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، گفت: باید زمینه را برای جانشین‌پروری و افزایش سطح علمی و فنی نسل‌های بعدی که در صنعت فعالیت خواهند کرد، فراهم سازیم و در این مسیر، مستندسازی تجربه همکاران در بخش‌های مختلف صنعت می‌تواند زمینه‌ساز انتقال تجارب باشد. مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: گردهمایی‌های تخصصی بر دانش‌افزایی تأکید دارد و برگزاری منظم همایش مدیران نگهداری و تعمیرات صنعت پتروشیمی فرصتی برای هم‌افزایی و انتقال تجارب است و تداوم نشست‌های تخصصی زمینه را برای همکاری‌های آتی تسهیل می‌کند. باغبانی ادامه داد: باید موانع و چالش‌ها را در کارگروه‌های تخصصی بررسی کرد و ابعاد مختلف نگهداری و تعمیرات صنعت پتروشیمی را با همکاری دیگر واحدها مانند واحد بهره‌برداری در مجتمع‌های پتروشیمی مورد واکاوی دقیق و فنی قرار داد. وی با بیان اینکه حمایت از سازندگان توانمند ایرانی فعال در صنعت پتروشیمی باید تداوم داشته باشند، گفت: استفاده از توان و دانش داخلی به‌عنوان یک راهبرد مورد تأکید شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار دارد و آماده هرگونه همکاری و حمایت لازم باهدف توسعه صنعت پتروشیمی ایران به‌عنوان صنعتی پیشرو هستیم.

با تحویل روزانه ۱۰۶ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها؛
خاموشی‌ها کاهش یافت
 نیروگاه‌های کشور که در هفته‌های گذشته با کمبود سوخت و مشکلات تأمین انرژی روبه‌رو بودند، با دریافت بیش از ۱۰۶ میلیون لیتر سوخت مایع در هشتم دی‌ماه، تا حدی از وضعیت بحرانی خارج شدند. این تحویل سوخت که شامل ۷۰ میلیون لیتر نفت‌گاز و ۳۶ میلیون لیتر نفت‌کوره بود، نقش مهمی در کاهش خاموشی‌ها در روزهای اخیر داشته است.
به گزارش کائنات، بر اساس آخرین آمار، مصرف روزانه گاز طبیعی در دی‌ماه سال جاری به بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب رسیده که بخش قابل توجهی از آن به مصارف خانگی و تجاری اختصاص دارد. این افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، دسترسی نیروگاه‌ها به گاز طبیعی را محدود کرده و آن‌ها را مجبور به استفاده از سوخت مایع کرده است. در نتیجه، در هفته‌های گذشته برخی نیروگاه‌ها به دلیل کمبود سوخت از مدار تولید خارج شدند و خاموشی‌های مقطعی در نقاط مختلف کشور رخ داد. محسن پاک‌نژاد، مسئول حوزه انرژی، در نشست مدیریت ناترازی‌های انرژی تأکید کرد: «با توجه به افزایش ۱۰ تا ۱۲ میلیون لیتری تولید نفت‌گاز، تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها همچنان ادامه دارد. همچنین، تدابیری برای هفته آینده و کاهش بیشتر خاموشی‌ها اتخاذ شده است.»
*بهبود وضعیت تأمین انرژی
تحویل ۱۰۶ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها، اگرچه فشار بر شبکه برق را کاهش داده، اما نیاز به مدیریت مصرف و هماهنگی بیشتر میان دستگاه‌های مسئول همچنان احساس می‌شود. کاهش خاموشی‌ها در روزهای اخیر نشان می‌دهد که با برنامه‌ریزی مناسب و تأمین به‌موقع سوخت، می‌توان از مشکلات بزرگ‌تر در فصل سرما جلوگیری کرد.
با توجه به پیش‌بینی کاهش دما در روزهای آینده، لازم است اقدامات پیشگیرانه برای تأمین پایدار انرژی و جلوگیری از تکرار مشکلات هفته‌های گذشته ادامه یابد.

مدیرعامل برق پایتخت:
سامانه ۱۲۱ برق هوشمند شد
 از این پس با استفاده از فناوری هوش مصنوعی در مرکز تماس سامانه ۱۲۱، پاسخگویی به درخواست‌های مرتبط با امور فوریت ها و حوادث برق در شهر تهران به صورت خودکار و هوشمند و با کمترین زمان، انجام خواهد شد.
در راستای اجرای برنامه های توسعه مبتنی بر فناوری های نوین در حوزه خدمات برق شهر تهران، مدیرعامل برق پایتخت از تجهیز مرکز تماس سامانه ۱۲۱ این شرکت به فناوری هوش مصنوعی با استفاده از دانش بومی و همکاری متخصصان و شرکت های دانش بنیان خبر داد.
کامبیز ناظریان بهره مندی از فناوری پردازش زبان طبیعی با قابلیت تحلیل مکالمات و ارائه پاسخ های متناسب و هوشمند به مشترکان را از جمله قابلیت های این فناوری دانست و گفت: با استفاده از هوش مصنوعی در مرکز تماس ۱۲۱ تماس های دریافتی از شهروندان به صورت خودکار، شناسایی و با انجام تحلیل های تخصصی، راهنمایی های مورد نیاز به صورت هوشمند و خودکار به مخاطب ارائه خواهد شد.
وی با بیان این که امکان پخش پیغام صوتی متناسب با شناسه های قبض الصاق شده به تلفن همراه در سامانه پاسخگویی هوشمند ( IVR ) برای مشترکان برق پایتخت فراهم شده است، کاهش زمان انتظار، افزایش سرعت پاسخگویی و رضایتمندی مشترکان را از جمله دستاوردهای مورد انتظار ناشی از بهره برداری از این فناوری دانست. وی خاطرنشان کرد: بیش از ۷۵ درصد از درخواست های مشترکان به شکل هوشمند در سامانه های پاسخگویی خودکار، ثبت و رسیدگی می شود و به زودی با توسعه این فن آوری و بهره برداری از سامانه های تشخیص گفتار، مکالمات کاربران، بدون دخالت اپراتور به صورت خودکار به متن تبدیل شده و به سرعت درخواست مورد نظر، شناسایی و به بخش مربوطه هدایت شده و از این طریق زمان رسیدگی به درخواست های شهروندی به حداقل زمان ممکن خواهد رسید.

پالایشگاه هندی مشتری نفت خاورمیانه شد
 شرکت بهارات پترولیوم (BPCL)، برای جبران کمبود نفت روسیه در بازار، گریدهای نفتی خاورمیانه‌ای را خریداری می‌کند. وتسا راماکریشنا گوپتا، مدیر امور مالی شرکت پالایش نفت دولتی بهارات پترولیوم در مصاحبه‌ای گفت: این شرکت، نفت روسی مورد نیاز خود را از بازار معاملات نقدی، به طور کامل خریداری نکرده است. ممکن است دو تا سه محموله در ماه کمبود داشته باشیم. هر زمان که در خرید نفت روسیه، کمبود پیش بیاید، فقط نفت خاورمیانه را خریداری می‌کنیم. اگر سال آینده، عرضه نفت روسیه دچار اختلال قابل توجهی شود، تامین منابع دیگر از جمله وست تگزاس اینترمدیت یا گریدهای نفتی خاورمیانه را بررسی می‌کنیم. نفت روسیه، حدود ۳۵ تا ۳۷ درصد از نفت پالایش شده توسط سه پالایشگاه شرکت بهارات پترولیوم را تشکیل می‌دهد. منابع آگاه اوایل ماه جاری اظهار کردند که پالایشگاه‌های دولتی هندی که معمولا نفت روسیه را در بازار نقدی خریداری می‌کنند، نتوانسته‌اند حدود هشت تا ۱۰ میلیون بشکه نفت را برای بارگیری در ژانویه خریداری کنند.
هند از زمان تحریم شدن نفت روسیه در اتحادیه اروپا، به خریدار بزرگ نفت دریابرد روسیه تبدیل شده است. نفت روسیه، بیش از یک سوم از کل واردات هند به حساب می‌آید که تلاش کرده است از تخفیف‌های مسکو بهره مند شود.
خبرگزاری اینترفکس در پنجم دسامبر گزارش کرده بود صادرات نفت روسیه در نتیجه رشد تقاضای داخلی و تلاش مسکو برای عمل به تعهداتی که تحت پیمان اوپک پلاس دارد، کاهش یافته است. تولید این کشور نیز در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال قبل، کمتر شده است.
بر اساس گزارش رویترز، بعلاوه، شرکت نفتی دولتی روس‌نفت، یک قرارداد ۱۰ ساله تامین روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت با شرکت پالایش نفت خصوصی «ریلاینس» امضا کرده که از سال ۲۰۲۵ به اجرا گذاشته می‌شود. این قرارداد، نیمی از صادرات این شرکت را تشکیل می‌دهد و عرضه به سایر شرکت‌های بازرگانی را کمتر می‌کند.

اسلواکی خواهان جلوگیری از ترانزیت گاز توسط اوکراین شد
 نخست وزیر اسلواکی از کمیسیون اروپا خواست مانع توقف ترانزیت گاز روسیه از اوکراین شود و هشدار داد پیامد منفی این اتفاق، برای اتحادیه اروپا بیشتر از روسیه خواهد بود.
نامه روبرت فیکو به اورزولا فون در لاین، نخستین تلاش نخست وزیر اسلواکی برای کشاندن پای رئیس کمیسیون اروپا به این مناقشه است و در آن، از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، برای اقدام به مسدود کردن جریان گاز روسیه، به شدت انتقاد کرده است.
فون در لاین از ورود به این مناقشه، اجتناب کرده و بر تعهد اتحادیه اروپا برای حذف واردات سوخت‌های فسیلی از روسیه تاکید کرده است. توافق ترانزیت گاز روسیه از خاک اوکراین، در ۳۱ دسامبر، منقضی می‌شود. نخست وزیر اسلواکی که کشورش به شدت به گاز طبیعی روسیه متکی است، برآورد کرد مصرف کنندگان و کسب و کارهای اروپایی در نتیجه توقف واردات گاز روسیه از اوکراین، با ۴۰ تا ۵۰ میلیارد یورو (۴۲ تا ۵۲ میلیارد دلار) هزینه اضافی گاز در سال و ۶۰ تا ۷۰ میلیارد یورو هزینه اضافی برق در سال، روبرو خواهند شد. در مقابل، روسیه در صورت توقف ترانزیت از اوکراین، فقط حدود دو میلیارد یورو در سال از دست می‌دهد.
اسلواکی که اوکراین را به توقف صادرات برق تهدید کرده است، از کمیسیون اروپا خواست به این مسئله، با فوریت رسیدگی کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه