اداره کل هواشناسی استان تهران اعلام کرد؛
تهران سردتر میشود
اداره کل هواشناسی استان تهران ضمن پیشبینی کاهش نسبی دما در استان تهران، از افزایش آلودگی هوا از ظهر امروز (۱۰ دیماه) خبر داد.
بر پایه واکاوی الگوهای همدیدی و بررسی نقشه های پیش یابی وضعیت جوی استان تهران طی پنج روز آینده آسمان صاف تا قسمتی ابری گاهی همراه با وزش باد پیشبینی میشود.
همچنین بعد از ظهر چهارشنبه (۱۲دیماه) در پارهای نقاط به ویژه بخشهای جنوبی و غربی گاهی وزش باد نسبتا شدید تا شدید مورد انتظار خواهد بود. از ظهر دوشنبه (۱۰دیماه) تا ظهر چهارشنبه (۱۲دیماه) در مناطق پرتردد شهری افزایش غبار محلی و کاهش کیفیت هوا پیشبینی میشود. از عصر سه شنبه (۱۱دیماه) تا اواخر وقت چهارشنبه (۱۲دیماه) در بعضی ساعتها افزایش ابر و در ارتفاعات گاهی بارش پراکنده مورد انتظار است. از امروز روند تدریجی کاهش دما پیش بینی میشود. امروز دوشنبه (۱۰دیماه) آسمان صاف تا قسمتی ابری در پارهای نقاط بهویژه بخشهای جنوبی و غربی گاهی وزش باد شدید مورد انتظار است. از روز دوشنبه (۱۰دیماه) تا روز چهارشنبه (۱۲دیماه) آسمان صاف تا قسمتی ابری، از دوشنبه شب بهتدریج افزایش غبار محلی، در بعضی ساعتها افزایش ابر، در ارتفاعات گاهی بارش پراکنده پیشبینی میشود. بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، توچال با کمینه دمای منفی ۱۴ درجه سانتیگراد سردترین ایستگاه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است. آسمان تهران امروز (۱۰دیماه) در روز صاف بهتدریج غبار محلی و در شب صاف همراه با غبار محلی با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۱۱ درجه سانتیگراد و طی سه شنبه (۱۱دی ماه) صاف و غبار آلود اوایل شب افزایش ابر با حداقل دمای ۲ و حداکثر دمای ۱۰ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
همچنین شدت بارندگی در ۲۴ ساعت گذشته در ایستگاههای استانهای تهران نیز درمیگون ۱۶.۷، آبعلی ۸، فیروزکوه ۷.۲، شمیرانات-اقدسیه ۷.۸، لواسان ۶.۹ ، چیتگر ۶.۸، شهر قدس۶.۳، ورامین ۵.۶، شرق تهران ۵.۶، شهریار۵.۷، پردیس ۴.۸ ، ژئوفیزیک تهران ۴.۴، فرودگاه مهرآباد ۳.۸ ، دماوند ۲.۱، فرودگاه امام خمینی۱.۲ میلیمتر اعلام شده است. به این میگون ترتیب با ۱۶.۷ میلیمتر بیشترین بارش در ۲۴ ساعت گذشته را داشت.
یونیسف:
۲۰۲۴ یکی از بدترین سالها
برای کودکانِ جهان بوده است
یونیسف میگوید سال جاری میلادی (۲۰۲۴) که رو به پایان است، یکی از بدترین سالها برای کودکان در مناطق درگیر در جنگها و منازعات از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون بوده است. بنا بر تازهترین گزارش صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) جنگها و بحرانها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد قربانی را در میان کودکان از زمان پایان جنگ جهانی دوم تا کنون گرفتهاند. در حال حاضر ۴۷۳ میلیون کودک در سراسر جهان تحت تاثیر این بحرانها قرار دارند. این تعداد معادل یک ششم کودکان جهان است و نشاندهنده افزایش چشمگیر تعداد کودکانی است که در مناطق جنگی زندگی میکنند یا به طور خشونتآمیز از خانههای خود آواره شدهاند.
* بدترین سال در ۷۸ سال اخیر
به گفته «کاترین راسل»، مدیر اجرایی یونیسف، تأثیرات بحران و جنگ در سال ۲۰۲۴ بر زندگی کودکان، یکی از بدترین سالها در تاریخ ۷۸ ساله یونیسف بوده است. یونیسف گزارش داده که سهم کودکان در مناطق جنگی از دهه ۱۹۹۰ که حدود ۱۰ درصد بود، به تقریبا ۱۹ درصد رسیده است. کاترین راسل میگوید این کودکان «کشته یا زخمی میشوند، مجبور به ترک مدرسه میشوند، از واکسیناسیونهای ضروری محروم میمانند و از سوءتغذیه شدید رنج میبرند». او تاکید میکند این وضعیت هر روز بدتر میشود و پیشبینی میشود که تعداد کودکانی که تحت تاثیر جنگ و بحران هستند، در سالهای آینده افزایش یابد.
* ادامه روندی فاجعهبار
به گزارش دویچه وله، با وجود این که تمامی آمار مربوط به این مسئله در سال جاری میلادی هنوز منتشر نشده است اما دادهها تاکنون حکایت از ادامه روندی فاجعهبار دارد.
در مناطقی مانند غزه، هائیتی، لبنان، میانمار، اوکراین و سودان هزاران کودک کشته یا زخمی شدهاند. تا پایان سال ۲۰۲۳ شمار کودکان آواره شده به ۴۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسیده بود و این روند در سال ۲۰۲۴ همچنان ادامه یافت.
احتمال اینکه کودکان در مناطق جنگی از امکانات آموزشی، بهداشتی و غذای کافی محروم بمانند، بسیار بیشتر از کودکانی است که در مناطق صلحآمیز زندگی میکنند. یونیسف هشدار میدهد که این وضعیت نباید به وضعی «عادی» تبدیل شود.
رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر عنوان کرد؛
استمرار سریال تغییر مکرر مدیران
در شهرداری تهران
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، گفت: ما به دنبال کاهش آلودگی هوا و افزایش استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی و کاهش استفاده از خودروهای شخصی هستیم؛ اما با افزایش ۵۰ درصدی بهای بلیت اتوبوس از این کار جلوگیری میکنیم و منجر به افزایش نارضایتی و شکایات شهروندان میشویم. بر همین اساس پیشنهاد میکنم تا این مشکل که در مصوبه به وجود آمده است در قالب یک طرح دو فوریتی برطرف شود.
سید جعفر تشکری هاشمی در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به انتصابات در شهرداری تهران گفت: در آخرین ماههای این دوره از مدیریت شهری دوباره شاهد تغییر و تحولات گسترده مدیریتی هستیم و انتظار ما این بود که با توجه به بیثباتی که در طول سه سال و نیم گذشته تجربه کردهایم در ماههای آخر شاهد ثبات مدیریتی باشیم؛ اما متأسفانه همچنان سریال تغییر مکرر مدیران بیهدف در شهرداری استمرار دارد و امیدوارم شهرداری تهران قدر ماههای آخر خود را بداند و به جای جابجایی مدیران به فکر ارائه خدمات باشد.
وی با اشاره به نرخ کرایه اتوبوس و مترو اظهار کرد: مطابق با مصوبه شورای شهر، اتوبوسرانی میتواند برای ارائه سرویس بهتر در روزهای تعطیل بهای بلیت را ۵۰ درصد افزایش دهد. اما در این مصوبه ذکر نشده است که منظور از روزهای تعطیل کدام یک از تعطیلات هستند و در روزهای اخیر مشاهده کردیم که به دلیل آلودگی هوا ادارات تعطیل بودند و به موازات همین تعطیلی، اتوبوسرانی اقدام به افزایش کرایههای خود کرد این در حالی است که در روزهای تعطیل اخیر مشاغل آزاد و برخی از ادارات سر کار بودند. تشکری هاشمی تصریح کرد: ما به دنبال کاهش آلودگی هوا و افزایش استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی و کاهش استفاده از خودروهای شخصی هستیم؛ اما با افزایش ۵۰ درصدی بهای بلیت اتوبوس از این کار جلوگیری میکنیم و منجر به افزایش نارضایتی و شکایات شهروندان میشویم. بر همین اساس پیشنهاد میکنم تا این مشکل که در مصوبه به وجود آمده است در قالب طرح دو فوریتی برطرف شود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در خصوص سامانه بر خط تاکسیهای شهر تهران نیز گفت: تاکسیرانی نرمافزار تاکسیهای بر خط خود را آماده کرده؛ اما از آنجایی که هنوز کامل نشده به صورت آزمایشی کار خود را آغاز میکند و در این مصوبه نیز نیاز است اصلاحاتی انجام شود، باید در این مصوبه نیز ذکر شود که نرخ کرایهها در شرایط خاص تا ۵۰ درصد میتواند افزایش یابد.
عضو شورای شهر تهران خواستار شد؛
ابر چالش آلودگی هوا نیاز به مداخله حکمرانی دارد
عضو شورای شهر تهران خواسنار استفاده از تجارب کشورهای دیگر در کاهش آلودگی هوا شد.
مهدی اقراریان در دویست و نود و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به افزایش افسارگسیخته قیمت ارز، اظهار کرد: ارتباط این مسئله با شورا این است که با افزایش قیمت ارز و تورم، سفره خدمت رسانی به مردم کوچکتر خواهد شد و ممکن است درآمد بیشتری داشته باشیم؛ اما خدمت کمتری ارائه خواهد شد. وی افزود: برخی خریدهای ما متأثر از قیمت ارز است و این باعث سلب اعتماد می شود. درخواست بنده این است که به مسئله تورم به صورت جدی نگاه شود. عارضهای در اقتصاد ایران به نام تورم وجود دارد و هنوز این مسئله رفع نشده و نشان دهنده این است که مجموعه اقتصادی کشور بیمار است و باید کار فوری برای آن انجام شود و امیدواریم رئیس جمهور این بیمار را به اتاق عمل ببرد و پزشک مملکت ایران فکری به حال این بیمار کند. اقراریان با بیان اینکه با بارش باران هوای تهران مطلوب شد اما نباید فراموش کنیم که در روزهای آینده مجددا هوا آلوده خواهد شد، تصریح کرد: باید از تجربه دیگر کشورها در این زمینه استفاده شود. رؤسای قوا باید به مسئله تهران بپردازند و این ابر چالش نیاز به مداخله حکمرانی دارد و با این الگوی حکمرانی که میبینیم و مشکلی مثل آلودگی هوا ۱۰۰ صاحب دارد، در واقع صاحبی ندارد. وی ادامه داد: پیامد این اتفاقات آلودگی هواست و امیدواریم نمایندگان مجلس و دستگاه قضایی در این زمینه وارد عمل شود و ما هم باید در شورا دست به دست هم دهیم تا مشکل حل شود. مدیریت شهری آمادگی همکاری با دولت و قوه قضاییه برای حل مشکل آلودگی هوا دارد. فرزندان ما در این هوای آلوده نفس می کشند و پیامدهای زیان بار آن سالهای آینده مشخص خواهد شد. مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در واکنش به این تذکر گفت: ما هم باید در این زمینه حرکت کنیم و نباید منتظر دیگران باشیم. یکایک وظایف و مسئولیت های سازمان ها و دستگاه ها مشخص شده و جلسه مفصلی در این مورد تشکیل شده است.