مظاهر فرهنگی
کاظم اشکی - ایران، سرزمینی با تاریخ و فرهنگی غنی و آداب و رسوم منحصر به فرد، جزو کهنترین تمدنهای جهان است که با برخورداری از میراث فرهنگی، هنری و تاریخی ارزشمند، توانسته توجه گردشگران و علاقهمندان به فرهنگهای مختلف را از سرتاسر دنیا به خود جلب کند.آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی برای گردشگران و افراد علاقهمند نه تنها به درک بهتر از این سرزمین کهن کمک میکند، بلکه تجربهای عمیقتر و معنادارتر از سفر به ایران را نیز به ارمغان میآورد. در این مقاله، به بررسی جوانب مختلف فرهنگ و آداب و رسومات ایرانی میپردازیم و به سوال چگونه با فرهنگ ایرانی آشنا شویم؟ پاسخ میدهیم.
مذهب، تاریخ و جغرافیا نقش مهمی در شکلگیری و توسعه فرهنگ ایرانی ایفا کردهاند. اسلام، به ویژه تشیع، از قرن هفتم میلادی به بعد تأثیر عمیقی بر فرهنگ و آداب و رسومات ایرانی داشته است. تاریخ پر فراز و نشیب ایران، با جنگها، فتوحات و حکومتهای مختلف، نیز به غنای فرهنگی این سرزمین افزوده است. جغرافیای متنوع ایران، از کوهستانهای البرز و زاگرس گرفته تا دشتهای مرکزی و سواحل خلیج فارس و دریای خزر، تنوع فرهنگی و قومی را در این کشور افزایش داده است.فرهنگ ایران شامل تمام آداب و رسوم، مذهب غالب، هنر، ادبیات، شعر، مجموعه شاعران و ادبیان و نویسندگان و ... است. در واقع فرهنگ هر کشوری مجموعهای از مواردی است که آن کشور را تشکیل داده است. فرهنگ بسیاری از کشورها به واسطه نو ظهور بودن کشور، فرهنگ ضعیفی است. اما ایران بواسطه نسل آریایی که از هزاران سال پیش جزو نسلهای قدیمی و پرافتخار بوده است، کشوری با فرهنگ غنی محسوب میشود. فرهنگ هر کشور در معرض تغییر و تحول است، به همین علت است که ممکن است امروزه ما افراد مهم بسیار زیادی را دیگر نشناسیم و یا با بسیاری از کتابهای مهم و تاریخی کشورمان غریب باشیم. امید است که با حفظ فرهنگ غنی ایرانی، این گران مایه را به نسلهای بعد نیز منتقل کنیم.
همهی دنیا بدنبال فرهنگ برتر هستند. فرهنگ برتر فرهنگی است که همهی اتفاقات و ویژگیهای خوب را داراست. فرهنگ سازی با استفاده از نمادهای هر کشور اتفاق میافتد. بهتر است با یک مثال بگویم. فکر کنید که میخواهید فرهنگ استفاده نکردن از گوشی موبایل در مدارس را جای بیندازید. تنها کسی که قدرت این را دارد که این فرهنگ را جای بیندازد، خود نهاد مدرسه است، مدرسه بعنوان نهادی قدرتمند میتواند فرهنگ استفاده نکردن از موبایل را جای بیندازد. هر بار فرهنگهای مختلف توسط نهادهای مختلف، اشخاص قدرتمند میتوانند شکل بگیرند و تغییراتی را در فرهنگ جای بیندازد و چه اتفاق مهلکی میافتد اگر نهادهای پرقدرت، فرهنگهای اشتباه را در میان مردم رواج بدهند.
سخن گفتن پیرامون فرهنگ ایرانی بسیار سنگین و دشوار است . زیرا که پشتوانه این فرهنگ چندین هزار ساله , مملو از تجربیات و فراز و نشیبهای گوناگون است که اگر ما بتوانیم آن را گسترش و پرورش دهیم و با روزگار امروز مدرنش کنیم ملت ما نه تنها یکی از خوشبخت ترین ملتهای جهان می شود بلکه میتواند دیگر کشورهای گیتی که حیاتشان به چندین صده هم نمی رسد را سیراب نماید . گستره این فرهنگ کهن امروزه با وجود مرزهای غیر واقعی شامل کشورهای تازه استقلال یافته : تاجیکستان , ازبکستان , ترکمنستان , آذربایجان , ارمنستان , داغستان , کردستانات , افغانستان , پاکستان , عراق و بحرین می باشد . امید بسیار داریم که فرزندان برومند این سرزمین با تمام نیرو این فرهنگ را احیا کنند و باردیگر نه تنها در ایران کنونی بلکه در تمامی سرزمینهای ایرانی اطراف ما که با مرزهای غیر واقعی , بی کفایتی و توطئه های استعمارگران جدا شده اند نیز گسترش دهند . «فرهنگ هفت هزار ساله ایرانی را امروز میتوان به مانند یک صندوقچه ای کهن تشبیه کرد که در گوشه ای از خانه ما ( ایران ) قرار گرفته است و ما ( نسل امروز ) بهره لازم از آن نمی بریم» . گنجینه ای که گرد و غبار هزاران ساله بر روی آن نشسته است و جوانان ما امروز دست به دامان فرهنگ ضد فرهنگی غرب شده اند . البته درست است که ما تا به امروز از این گنجینه کهن بهره کافی را نبرده ایم ولی از جهات دیگر میتوان اینگونه برداشت کرد که همین فرهنگ بوده است که ما را تا به امروز مستحکم و زنده نگاه داشته است.
مدیرکل منابع انسانی وزارت بهداشت:
۱۲ هزار نفر به گروه پرستاری کشور افزوده می شوند
مدیرکل منابع انسانی وزارت بهداشت از اخذ مجوز استخدام ۲۷ هزار و ۴۳۲ نفر در حوزه بهداشت، درمان و فوریتهای پزشکی خبر داد و گفت: بیش از ۱۲ هزار نفر از آن به استخدام گروه پرستاری اختصاص یافته است. دکتر سیف الله مرادی با اعلام خبر اخذ مجوز استخدام ۲۷ هزار و ۴۳۲ نفر نیروی انسانی در حوزه سلامت گفت: این موفقیت، نتیجه تلاشهای بیوقفه و برنامهریزی دقیق وزارت بهداشت از جمله شخص وزیر و معاون توسعه مدیریت و منابع است.
وی با اشاره به فرآیند پیچیده اخذ این مجوزها افزود: در طول ماههای گذشته، همکاران ما در وزارت بهداشت با انجام مکاتبات متعدد و برگزاری جلسات فشرده، نیازهای واقعی حوزه سلامت را بهصورت دقیق و کارشناسی احصا و ارائه کردند. این امر باعث شد که مجوزهای لازم برای استخدام نیروهای جدید در مراکز جدیدالاحداث و توسعهای همچنین تقویت مراکز موجود صادر شود.
مرادی با تاکید بر اهمیت این مجوزها برای تقویت کادر بهداشت و درمان کشور گفت: بیش از ۱۲ هزار نفر از این نیروها به استخدام گروه پرستاری اختصاص یافته است همچنین این مجوزها شامل سایر کارکنان حوزه بهداشت و درمان نیز میشود که نقش کلیدی در ارتقای خدمات سلامت دارند.
به گزارش وبدا وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با اجرای این استخدامها، بخشی از کمبودهای نیروی انسانی در حوزه سلامت برطرف شود و خدمات بهداشتی و درمانی در سطح کشور ارتقا یابد.