روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ دي - شماره 4744

تعامل با دنیا

 فرهاد میرزاپور- در دنیا تقریباً دویست‌ کشور یا به‌تعبیر بهتر 200 واحد سیاسی وجود دارد که بالأخره نوع رابطۀ با این کشور‌ها باید روشن باشد. هیچ‌کس ادعا نکرده که قرار است ما در یک جزیره‌ای باشیم و با دیگران نیز ارتباطی نداشته باشیم. یعنی همواره اصل بر ارتباط بوده است؛ لکن از ابتدای انقلاب اسلامی، آمریکا و رژیم صهیونیستی بر مبنای دلایل منطقی، استثنا شده‌اند .
در هر جایی از دنیا، وقتی درخصوص سیاست خارجی بحث می‌شود، تقریباً این‌گونه است که سیاست خارجی هر کشوری دارای یک چارچوب مشخص است. این چارچوب‌ اصول و اهدافی دارد که برمبنای ارزش‌های آن کشور شکل می‌گیرد و همچنین دارای تعریفی از مفاهیم است که مجموع همۀ این موارد یک پارادایم را شکل می‌دهد.در واقع در این چارچوب، پارادایمی وجود دارد که راهبردها، تاکتیک‌‌ها و مواضع هر کشوری در سیاست خارجی را شکل می‌دهد.
روشن است که سـیـاسـت خارجی یکی از مناقشه برانگیزترین بحث‌ها در عرصه سیاست‌گذاری کلان و راهبردی است که وفق اصل 110 قانون اساسی این مهم بر عهده مقام معظم رهبری نهاده شده است. طبق اصول 2، 3، 11، 43، 152، 153، 154 و 155 قانون اساسی «تأمین سعادت انسان در کل جامعه بشری، استقلال کشور، ظلم‌ستیزی، عدالت‌خواهی، طرد نظام سـلطـه در جـهـان، حـمـایـت از مـبـارزه حق‌طلبانه مستضعفین، تعهد برادرانه نسبت به همه مـسـلمـانـان، ائتـلاف و اتـحاد ملل مسلمان و وحدت جهان اسلام و نیز دفاع از حقوق مسلمانان جـهـان، نـفـی هرگونه سـتم‌گری و ستم‌کشی، نفی هرگونه سلطه‌گری و سلطه‌پذیری، عـدم تـعـهـد در بـرابـر قدرت‌های سلطه‌گر، طـرد کامل استعمار و جلوگیری از نفوذ اجانب، حفظ تمامیت ارضی، نفی و اجتناب از پیمان‌هایی کـه مـوجـب سـلطـه بـیـگـانـه بر منابع طبیعی و اقتصاد کشور، فرهنگ و ارتش، برقراری روابـط صلح‌آمیز مـتـقـابـل بـا دول غیرمحارب، صداقت و وفای به عهد در معاهدات بین‌المللی» ازجمله موارد مصرح قانونی در عرصه سیاست خارجی است که اتفاقاً در نظام ظالمانه کنونی حاکم بر دنیا اجرای این اصول مندرج در قانون اساسی که به تائید بیش از 98 درصدی ملت ایران رسیده است بسیار هزینه‌ساز بوده و قطعاً دشمنی‌های دامنه‌دار استعمارگران را در پی داشته و خواهد داشت.
مقام معظم رهبری به‌عنوان سکان‌دار هدایت کشور و حافظ قانون اساسی هیچ‌گاه در توجه دادن مدیران ارشد حوزه دیپلماسی به اهمیت امر کوتاه نیامده و راهبردهای کاملاًً منطبق با قانون اساسی را در عرصه سیاست خارجی منطبق با منافع بلندمدت ملت ایران را با جان‌ودل پی گرفتند.
با توجه به شیطنت‌های صورت گرفته اخیر در رابطه با دیدگاه ایشان درخصوص تعامل مقتدرانه با دنیا لازم به ذکر است که ایشان بیش از 60 بار به‌طور مستقیم درخصوص تعامل با دنیا، الزامات و احتیاطات حکومتی در این رابطه سخن گفتند. به‌عنوان نمونه ایشان در چهارم مهر 1398 در دیدار با اعضای خبرگان می‌فرمایند: «ما راه تعامل و مذاکره و مبادله و تبادل‌نظر و نشست‌وبرخاست و معامله با هیچ کشوری در دنیا را جز همین رژیم صهیونیستی و آمریکا نبستیم.» معظم‌له 22 روز بعد در هشداری مجدد می‌فرمایند: «علاج مشکلات گوناگون کشور به دست مردم است؛ به بیگانه نباید نگاه کرد، به فلان دولت و فلان دولت نباید امید بست، به نشست‌وبرخاست با این‌وآن نبایستی اتّکال کرد. اشتباه نشود؛ ما نمی‌گوییم باب مراوده را با دولت‌های عالم ببندیم؛ نخیر،... هرچه می‌توانید از امکانات دنیا استفاده کنید؛ امّا بدانید علاج مشکلات در داخل کشور است.» ازاین‌دست نمونه‌ها بسیارند؛ نمونه‌هایی که نشان می‌دهد اتفاقاً جمهوری اسلامی‌توانسته است با تعامل درست با دنیا، ضمن بیدارگری سایر کشورها، نظام سلطه را به گوشه رینگ برده و اساساًً آنها را به انزوا بکشانند. امروز هژمونی و هیمنه دیروزی و البته پوشالی آمریکا از بین رفته است, واقعیتی که دانشمندان و تحلیلگران روابط بین‌الملل بارها از آن سخن به میان آورده‌اند.


وزیر آموزش و پرورش:
محدودیتی برای انتصاب مدیران زن در آموزش و پرورش نداریم
 وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر به جمع‌بندی برسیم در استانی یکی از بانوان را بر مسند مدیر کلی آموزش و پرورش منصوب کنیم، این کار را می کنیم گفت: هیچ محدودیتی برای این کار در حوزه وجود ندارد و دنبال این هستیم تا از ظرفیت بانوان در حوزه تعلیم و تربیت بیشتر استفاده کنیم.
علیرضا کاظمی در همایش کشوری بانوی ریحانه ضمن ادای ادب و احترام به همه مادران ایران گفت: روز زن از چند منظر بسیار مهم است، منظر اول وجود نازنین خود حضرت فاطمه زهرا به عنوان یک زن نمونه الگو و ماندگار در تاریخ جامعه بشریت الی یوم القیامه خواهند بود، به گونه‌ای که خداوند تمام زیبایی های یک انسان و کمالاتی که یک انسان دارد را در وجود این بانو قرار داده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید به جایگاه رفیع زنان در جامعه توجه کنیم ادامه داد: نقش زنان در توسعه و پیشرفت و کمالات جامعه بشریت مهم است و باید قدردان این جامعه بزرگ و اثرگذار باشیم. اگر مرد موفقی را می‌بینیم پشت سر آن یک زن موفق و اگر یک دانش آموز موفق را می‌بینیم، پشت سر آن یک مادر مهربان و دلسوز است و این خیلی ارزش و جایگاه ویژه‌ای دارد.  امروز حجم بسیار زیادی از معلمان ما (بیش از ۵۰ یا ۶۰ درصد از جامعه معلمان) را بانوان تشکیل می‌دهند و این یک افتخار بزرگ برای نظام تعلیم و تربیت است.  البته تلاش خواهیم کرد که از ظرفیت های امور بانوان در ظرفیت‌های مختلف و در مدیریت آموزش و پرورش استفاده کنیم. اگر در استانی به جمع‌بندی برسیم که یکی از خواهران بر مسند مدیر کلی آموزش و پرورش بنشیند، در جای جای جمهوری اسلامی ایران منصوب می‌کنیم و هیچ محدودیتی واقعا برای این حوزه وجود ندارد و دنبال این هستیم تا از ظرفیت بانوان در حوزه تعلیم و تربیت بیشتر استفاده کنیم.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه