روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ يکشنبه ۲ دي - شماره 4741

مداحان اهل بیت امروز با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند

در خجسته سالروز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها و نیز سالگرد ولادت حضرت امام خمینی(ره)، جمعی از مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام طبق روال سال‌های گذشته با رهبر انقلاب دیدار خواهند کرد. این دیدار صبح  امروز در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار می‌شود و تعدادی از ذاکرین در این مراسم به مدیحه‌سرائی و بیان فضائل و مناقب اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام خواهند پرداخت.

اطاعت از مادر تا کجا؛ پاسخ رهبر انقلاب
  آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب استفتائی درباره اطاعت از مادر را پاسخ دادند.
همزمان با میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) استفتائی از رهبر معظم انقلاب با موضوع اطاعت از مادر تقدیم می‌شود.
سؤال: بنده مجرد هستم و با مادر زندگی می‌کنم، آیا برای هر نوع سفر مثل اربعین یا بیرون رفتن از منزل و از این قبیل مسائل، باید رضایت مادر را داشته باشم؟
جواب: گرچه در موارد مذکور اذن مادر لازم نیست، ولی سعی کنید همراه با رضایت ایشان باشد و البته باید از هر عملی که موجب ناراحتی و اذیت قابل توجه ایشان می‌شود، اجتناب کنید. ایشان پیش از این هم پرسش دیگری درباره اطاعت از پدر و مادر را به شرح زیر پاسخ داده بودند.
سؤال: اطاعت از والدین تا چه حدی شرعاً واجب است؟ آیا در همه امور حتی در زندگی شخصی مانند انتخاب رشته تحصیلی و غیره هم باید از آنان اطاعت کرد؟
پاسخ: اطاعت از والدین به‌خودی خود واجب نیست ‌ولی نباید مخالفت با پدر و مادر، ناراحتی و اذیت قابل توجه آنان را موجب شود مثلاً با اظهار انزجار، راندن و طرد کردن از طرف آنها همراه شود.

واکنش امانی به شرط آمریکا
برای حمایت از حاکمان جدید دمشق
 سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان به شرط آمریکا برای حمایت از حاکمان جدید دمشق واکنش نشان داد. مجتبی امانی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ایالات متحده، پس از دیدار نماینده خود با الجولانی، شرط کرده است که دولت جدید سوریه نباید هیچ نقشی به ایران بدهد تا روابط خوبی با ایالات متحده برقرار شود. وی گفت: گزارش شده که آنها در سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ نیز همین توصیه را به جماعت اخوان‌المسلمین کردند و همین شرط را به رئیس‌جمهور سابق مصر، محمد مرسی، ارائه دادند.
امانی ادامه داد: زمانیکه دیدند مرسی تنها مانده است، زمان برای خیانت آمریکایی‌ها فرا رسید. آنچه باید رخ می‌داد، اتفاق افتاد و سرنوشت به همان شکل رقم خورد.

بقائی شهادت کارمند سفارت ایران
در دمشق را تسلیت گفت
 اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه شهادت «سید داوود بیطرف» کارمند محلی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق که پیش از ظهر روز یکشنبه ۲۵ آذر بر اثر تیراندازی عناصر تروریست به‌خودروی وی در دمشق به شهادت رسید را به خانواده وی و مردم ایران تبریک و تسلیت گفت و این اقدام جنایتکارانه را شدیدا محکوم کرد.
بقائی با اشاره به اینکه پیکر شهید بیطرف در روزهای اخیر کشف و شناسایی و به کشور منتقل شده است، بر مسئولیت دولت انتقالی سوریه برای شناسائی، محاکمه و مجازات عاملان این جنایت تأکید نمود و افزود: وزارت امور خارجه به نحو مقتضی و از مجاری مختلف دیپلماتیک و بین‌المللی، به‌صورت جدی موضوع را پیگیری می‌کند.

نگرانی دموکرات‌ها از تاثیرگذاری
«ایلان ماسک» بر آینده نظام سیاسی آمریکا
 برخی از اعضای دموکرات کنگره آمریکا با انتقاد از دخالت ایلان ماسک در تصویب بودجه موقت دولت، وی را متهم به اقتدارگرایی کرده و به کنایه وی را «رئیس جمهور ماسک» خطاب کردند. تارنمای نشریه نیوزویک روز شنبه نوشت که برنی سندرز، سناتور چپ‌گرای ایالت ورمونت، در پی تأثیرگذاری ایلان ماسک میلیاردر بر تلاش های مجلس برای تصویب بودجه موقت دولت، از آینده نظام سیاسی آمریکا ابراز نگرانی کرد. سندرز پیشتر در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: آیا ما کماکان یک دموکراسی هستیم یا به سمت الیگارشی و اقتدارگرایی حرکت کرده ایم؟ « وی روز قبل گفته بود که اعتراض ایلان ماسک به پیش نویس بودجه موقت نشاندهنده فعالیت الیگارشی است. نگرانی در مورد جهت گیری سیستم سیاسی آمریکا امر تازه ای نیست. در سال‌های اخیر، برخی از جمله جیمی کارتر، رئیس‌جمهوری اسبق، گفته بودند که مدل حکومتی این کشور به گونه ای در حال تغییر است که به نخبگان ثروتمند امتیاز می‌دهد. به تازگی، برخی از دموکرات ‌های مجلس مانند سامِر لی، مکسوِل الخاندرو فراست، جاسمین کروکت و گری کانولی همصدا با سندرز اقدام های ماسک را نمادی از «الیگارشی» توصیف کردند.


چرا عراق به ایران لشکر کشید؟
  برای تمامی ‌نسل‌هایی که جنگ ایران و عراق یا تبعات آن را متحمل شده‌اند، چرایی این واقعه تلخ محل سؤال است. سؤالی که در مستند خط القعر به ابعاد پنهان آن اشاره شده است.در اولین روز از هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» سالن شماره یک مجموعه چارسو در بخش مسابقه بلند و جایزه شهید آوینی  فیلمی ‌را میزبانی کرد که تماشاگران متولد دهه‌های ۵۰ و ۶۰ را متحیر کرده بود.
مستند خط القعر به کارگردانی فرشاد اکتسابی یکی از مستندسازان با تجربه دلایل وقوع جنگ ایران و عراق را در طول تاریخ شکل‌گیری آن با اسناد تاریخی روی پرده نمایش برد.
داستان شکل گیری کشمکش‌های ایران و همسایه آن عراق که به اندازه یک سوم مساحت آن وسعت دارد، به روایت اکتسابی به قرن‌ها قبل و به درگیری‌های ایران و عثمانی و کشمکش‌های سلسله‌های صفویه و قاجار باز می‌گردد.  تا جایی که اولین اصطلاح مرز در زمان صفوی شکل می‌گیرد و همین اصطلاح تعارضات سهم خواهی بین کشورها را موجب می‌شود.
از تلاش برای سازش تا نقشه‌های پنهانی برای جنگ
دوربین اکتسابی به جای روایتی یکدست و خسته کننده، بر روی اسناد تاریخی حرکت داشته و با جذابیت‌های بصری به مدت ۱۰۱ دقیقه مخاطب را روی صندلی میخکوب می‌کند. نه شعار می‌دهد و نه جانبداری می‌کند. در طرح جریان‌های تاریخی هم سراغ اسناد مکتوب که مهمترین آن مکاتبات رسمی ‌کشورها و دولت‌ها است، می‌رود و هم نظرات کارشناسان را در لابه لای اثر خود می‌گنجاند. مخاطب برای پاسخ به سوال علت لشکر کشی عراق به ایران مرتباً دچار تکانه‌های فکری و حسی می‌شود. گره‌های داستانی اکتسابی او را از تلاش پهلوی برای جلوگیری از تعارض با عراق تا نقشه‌های پنهانی صدام حسین برای جنگ پیش می‌برد. صدام حسین به عنوان عامل جنگی که از آن به عنوان بزرگترین جنگ قرن بیستم یاد می‌شود دهه‌ها بعد از اینکه فکر لشکر کشی به ایران را در ذهن خود صیقل می‌دهد به عنوان جنایتکار جنگی شناخته می‌شود اما تا آن زمان هزاران هزار شهید در خون می‌غلتند تا صدام حسین از فرصت ناآرامی‌های پس از انقلاب اسلامی ‌ایران بهره برده و جنگی را کلید بزند. به طبع اولین ترکش‌ها گریبان مردم بی‌دفاع و غیرنظامی‌ را می‌گیرد. درست در سال‌هایی که ایران بحران انقلاب را سپری می‌کند، صدام حسین با کشورهای حوزه خلیج فارس، آمریکا، شوروی، انگلیس و تمامی ‌ابرقدرت‌ها برای جنگ علیه ایران و جلوگیری از قدرت گیری آن در منطقه متحد می‌شود.
تبعات جنگی که برای گشایش مرزها شکل گرفت
صدام حسین به بهانه اینکه سال‌ها است عراق از سوی ایران تهدید می‌شود و به بهانه اینکه بخش‌هایی از عراق از جمله اهواز به ایران پیوسته و به بهانه ممانعت از صدور انقلاب اسلامی، از کشورهای دیگر تأمین اسلحه، ادوات جنگی و حتی سلاح شیمیایی را آغاز می‌کند.
تاریخ می‌گوید این دلایل کافی نبود اما تبعات این جنگ که از هر دو طرف کشته‌های بسیاری را به خود می‌بیند، همچنان باقی است و همچنان جانبازانی از جنگ تحمیلی در قید حیات‌اند که خونشان شیمیایی‌های ناجوانمردانه صدام را چون اثباتی بر یک جنگ نابرابر حمل می‌کند. خط القعر با اشاره به اسناد کمتر گفته شده مستندی از بخش مهمی ‌از تاریخ سیاسی، اجتماعی ایران است. اسنادی که به تلاش‌های صدام حسین برای جنگ اشاره دارد و یا اسنادی که به ارتباط گیری قدرت‌هایی همچون آمریکا و شوروی با صدام حسین و تلاش برای تضعیف انقلاب اسلامی‌اشاره دارد. سختی کار اکتسابی در این است که واقعیت‌هایی که شاید حتی شنیده نشده است را مطرح می‌کند. می‌تواند زیر تیغ منتقدان برود یا کارشناسان. اما با تکیه بر اسناد قادر به گذر از این مسیر پرخطر شده است. خط القعر، قعر خباثت‌های کشورهایی همچون آمریکا و شوروی برای ضربه به ایران را نشان می‌دهد. خباثتی که درسی برای نسل‌های جوان است که آنچه تلخ بوده تکرار نشود. چرا که تاریخ درس عبرت است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه