مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد؛
سرانه پایین مصرف لبنیات در میان ایرانیها
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره ضرورت مصرف لبنیات و برنامه وزارت بهداشت برای افزایش مصرف موادغذایی سالم توضیحاتی ارائه داد.
دکتر احمد اسماعیلزاده با بیان اینکه سرانه مصرف لبنیات در کشور بسیار پایین است، اظهار کرد: بررسیها بیانگر این است که سرانه مصرف لبنیات ایرانیان حدود یک واحد است. میزان سرانه مصرف لبنیات ایرانیها از میزان استاندارد کمتر محسوب میشود.
وی ادامه داد: توصیه شده که هر نفر ۲ تا ۳ واحد لبنیات مصرف کند این در حالی است که سرانه مصرف لبنیات ایرانیها حدود یک واحد یا کمتر است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره ضرورت تخصیص یارانه برای تامین لبنیات در سبد کالای خانوار گفت: وزارت بهداشت، خواهان افزایش مصرف لبنیات در میان خانوادهها و کنترل قیمت محصولات لبنی است. مصرف محصولات لبنی، یک امر ضروری است چرا که اجتناب از مصرف لبنیات میتواند سبب بروز مشکلاتی در آینده شود.
وی درباره دستورالعمل وزارت بهداشت مبنی بر ارائه موادغذایی سالم به خانوادهها گفت: وزارت بهداشت در نظر دارد تا دستورالعمل تامین غذای سالم برای خانوادهها را در اختیار هیات دولت قرار دهد. وزیر بهداشت، دستورالعمل تامین غذای سالم برای خانوادهها را در اختیار هیاتدولت قرار میدهد. اسماعیلزاده اظهار کرد: دستورالعمل وزارت بهداشت به هیاتدولت ارائه میشود تا مطلع شویم آیا دستگاههای مربوطه میتوانند یارانهای برای تامین غذای سالم مردم لحاظ کنند؟ این یارانه از محل مالیات کالاهای آسیبرسان تامین میشود و برای تامین موادغذایی سالم در قالب یارانه اختصاص مییابد. وی گفت: دستورالعمل پیشنهادی وزارت بهداشت آماده است و طی یک ماه آینده به هیاتدولت ارائه میشود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور:
اعتبارات معمول سالانه
پاسخگوی نیازهای توسعهای هواشناسی نیست
رئیس سازمان هواشناسی کشور برای پیگیری بهبود وضعیت اعتبارات سازمان با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور دیدار و گفتگو کرد.
سحر تاج بخش مسلمان در این دیدار برخی مشکلات و چالش های بودجه ای سازمان را تشریح کرد و با بیان اینکه خدمات هواشناسی یکی از مهمترین خدمات در حوزه تصمیم سازی برای مدیریت انواع بحران در کشور است، افزود: با منابع مالی فعلی، بخش بزرگی از اعتبارات سازمان صرف نگهداری و پایداری وضعیت موجود زیرساخت های هواشناسی کشور می شود و توسعه زیرساخت ها در اولویت دوم واقع شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: اعتبارات معمول و سالانه سازمان هواشناسی کشور با فرض تخصیص ۱۰۰ درصدی، پاسخگوی نیازهای توسعه ای هواشناسی نیست. تاج بخش مسلمان خاطر نشان کرد: برای حل این چالش به ویژه در بخش زیرساخت های هواشناسی و تکمیل شبکه پایش وضع هوای کشور، اعتبارات ویژه ای نیاز است.
براساس گزارش روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، وی عنوان کرد: در شرایط فعلی، تخصیص کامل اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای سال ۱۴۰۳ و پس از آن افزایش قابل توجه اعتبارات سال ۱۴۰۴ نیاز اصلی این سازمان است. رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: اعتبارات هزینه ای سازمان متناسب با تعداد نیروی انسانی و نوع خدمات تخصصی در حال ارائه نیست و در بخش اعتبارات هزینه ای نیاز است تا با نگاه ویژه، در یک برنامه زمانی چند ساله، بهبود یابد.
سرپرست مرکز ملی هوا و سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد؛
تدوین سیاهه انتشار آلودگی هوا با رویکرد جدید
سرپرست مرکز ملی هوا و سازمان حفاظت محیط زیست از بررسی اصلاح حدود مجاز معاینه فنی در سال جاری و تدوین سیاهه انتشار آلودگی هوا با رویکردی جدید خبر داد.
آلودگی ناشی از ذرات معلق بزرگتر از ۲.۵ میکرون در پاییز امسال هم نفس کشیدن در کلانشهرها را سخت کرده است و بر اساس اعلام سازمان هواشناسی افزایش غلظت آلایندهها در کلانشهرها تا پنجشنبه (۲۹ آذرماه) ادامه دارد. تهران نیز طی هفت روز اخیر تنها دو روز هوای مطلوب را به خود دیده است. در این شرایط به گفته سرپرست مرکز ملی هوا و سازمان حفاظت محیط زیست تکالیف انجام نشده انباشته متعددی در قانون هوای پاک داریم، قانونی که سال ۹۶ به امید کاهش آلودگی هوا تصویب شد.
احمد طاهری با بیان اینکه طبق ماده ۲ قانون هوای پاک، مهمترین وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست نظارت بر اجرای این قانون در سایر دستگاه هاست، تاکید کرد: تکالیف انجام نشده و انباشته متعددی در قانون هوای پاک داریم، از جمله اسقاط خودروهای فرسوده. میزان خودروهای فرسوده اسقاط شده از زمان تصویب قانون هوای پاک تاکنون (۱۳۹۶ تا ۱۴۰۳) نسبت به تکلیف قانونی ناچیز بوده است. گسترش حمل و نقل عمومی، گسترش انرژیهای تجدید پذیر، ارتقای کیفیت سوخت در کشور از جمله مواردی است که نسبت به تکلیفی که در قانون پیش بینی شده است، فاصله زیادی وجود دارد. سرپرست مرکز ملی هوا و سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: نظارتمان را بهصورت خیلی جدی تر انجام میدهیم و در دولت چهاردهم هم تا به امروز سه جلسه کارگروه ملی آلودگی هوا برگزار شده که در هر کدام از این جلسات، یک موضوع بهصورت تخصصی مورد بررسی قرار گرفته است و دستگاه موظف شدهاند که برنامهای با قابلیت رصد و پایش بهصورت ساختار یافته ارائه بدهند که عملکرد آنها بر اساس برنامه ارایه شده مورد رصد قرار بگیرد.
* بررسی اصلاح حدود مجاز معاینه فنی در سال جاری
طاهری درباره توجه به معاینه فنی خودروها گفت: آخرین بار حدود مجازمعاینه فنی سال ۹۷ بهروزرسانی شد. این موضوع دوباره در سال جاری در دستور کار قرار گرفته است و بهزودی بعضی از مصوبات آن اصلاح و ابلاغ میشود. افزایش کیفیت معاینه فنی خودروها و نظارت بر مراکز معاینه فنی نیز در دستور کارما قرار دارد.
وی افزود: گسترش ناوگان برقی نیز مد نظر است چراکه میزان آلایندگی کمتری نسبت به ناوگان حمل و نقل بنزینی دارد و به این موضوع هم در مصوبه اسقاط توجه ویژه شده است. سعی می کنیم در بهروزرسانی این مصوبه سیاستهای تشویقی بیشتری برای ترغیب به برقی سازی خوروها بهویژه حمل و نقل کار مثل موتورسیکلت کار و تاکسیها در نظر گرفته شود تا با شتاب بیشتری برقیسازی صورت گیرد.
* تغییر شیوه تدوین سیاهه انتشار آلودگی هوای کلانشهرها
سرپرست مرکز ملی هوا و سازمان حفاظت محیط زیست درباره تدوین سیاهه جدید انتشار آلودگی هوا گفت: آخرین بار این سیاهه بر مبنای اطلاعات سال ۱۳۹۶ برای کلانشهرهای کشور تدوین و در سال ۱۴۰۰ منتشر شد بنابراین حدود هفت سال از تدوین آن می گذرد.
طاهری اضافه کرد: در تدوین سیاهههای انتشار قبلی انتشار آلایندهها بهصورت کلانشهری مورد بررسی قرار می گرفت اما ما مرزبندی بین شهرها را برای پدیده آلودگی هوا قائل نیستیم. در نتیجه تدوین سیاهه انتشار را با رویکرد ملی در دستور کار قرار دادهایم و در تلاش هستیم که در کل کشور سیاهه انتشار را تدوین کنیم و منابع بیشتری نسبت به مطالعه قبلی در این سیاهه در نظر گرفته شود.
* از سند مدیریت تغییر اقلیم چه خبر؟
طاهری در پایان درباره تدوین سند مدیریت تغییر اقلیم گفت: در ماده ۲۲ برنامه هفتم توسعه، وظیفه تدوین برنامه مدیریت تغییر اقلیم، به عهده سازمان حفاظت از محیط زیست گذاشته شده است. از ابلاغ برنامه هفتم، این موضوع با جدیت در دستورکار قرار گرفته و کارگروه های هفتگی با حضور سایر دستگاههایی که در قانون ذکر شدند همچنین سایر دستگاههای اثرگذار و متاثر برگزار میشود. حتما در بازه زمانی مشخص شده (طی سال اول برنامه) در قانون این کار ر انجام میدهیم.
معاون وزیر آموزش وپرورش خبر داد؛
تدوین شاخصهای رتبهبندی مدارس غیردولتی
رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۱۰۰ هزار میلیارد ریال از محل سهم سه درصدی آموزش و پرورش از عوارض شهرداریهای کشور وصول شد گفت: با توجه به تغییر قانون پیشبینی میشود سهم آموزش وپرورش از محل اختصاص سه درصد از درآمدهای عوارض، از رشد ۱۰ برابری در سال جاری برخوردار شود.
احمد محمودزاده با بیان اینکه طرح مدرسه الگوی تراز سند تحول بنیادین آموزش وپرورش در مدارس دولتی، مدارس خاص و غیر دولتی اجرایی میشود گفت: برای انجام این فرآیند، ارزیابان دورههای آموزشی و تخصصی را طی خواهند کرد.
وی با بیان اینکه شاخصها برای اجرای مدارس الگوی تراز سند تحول بنیادین تعریف و تدوین شده و تکلیف مدیران به عنوان راهبر مشخص شده است افزود: طراحی یک نقشه راه دقیق و مدون در این مسیر ضروری است، مدارس الگوی تراز بخشی از اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است و در کنار آن باید استاندارد سازی فضا، تجهیز ابزار و امکانات، تربیت نیروی انسانی و مدیریت در تراز سند تحول بنیادین آموزش وپرورش به موازات هم رشد و تعالی پیدا کنند.
رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه رتبه بندی مدارس غیردولتی نیز از موضوعاتی است که میتواند در مسیر مدارس تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دخیل باشد، ادامه داد: اجرای شاخصهای مدارس تراز و جهتگیری در این مسیر میتواند در تعیین دقیق معیارهای رتبه بندی مدارس غیردولتی موثر واقع شود. محمودزاده با بیان اینکه همه بخش اعظمی از دستاوردها و پیشرفتهای قابل تحقق درکشور ناشی ازشکلگیری بهینه فعالیتهای آموزشی و تربیتی در مدارس است، گفت: اقدامات مطلوب انجام گرفته در عرصه نظام تعلیم و تربیت را نباید نادیده بگیریم، هرچند سطح انتظار و توقع از آموزش و پرورش بسیار بالاست.
وی با بیان اینکه امسال پرداخت چهار هزار میلیارد ریال اعتبار تسهیلاتی از منابع ماده ۱۰ و پرداخت هشت هزار میلیارد ریال اعتبار تسهیلاتی از منابع تبصره ۱۸ در حال انجام است، افزود: ۱۰۰ هزار میلیارد ریال از محل سهم سه درصدی آموزش و پرورش از عوارض شهرداریهای کشور وصول شد، با توجه به تغییر قانون پیش بینی میشود سهم آموزش وپرورش از محل اختصاص سه درصد از درآمدهای عوارض، از رشد ۱۰ برابری در سال جاری برخوردار شود.
رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه پرداخت سهم آموزش و پرورش از عوارض شهرداری ها، به وسیله دولت پیگیری میشود ادامه داد: تلاش داریم با وصول این منابع گام بزرگ و موثر در زمینه تقویت زیرساختهای برنامههای آموزشی، تربیتی و توسعه تجهیزات در مدارس برداشته شود