رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت:
اجرای یکباره پزشکی خانواده محال و نشدنی است
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با بیان اینکه برای اجرای برنامه پزشکی خانواده ابتدا باید نظام شبکه موجود به روز شود، گفت: پیش از اجرای برنامه پزشکی خانواده باید همین شرح وظایف را متناسب با شرایط و نیاز جامعه و تکنولوژیهای جدید به روز کنیم.
دکتر مهدی زنگنه با بیان اینکه پیش از اجرای برنامه پزشکی خانواده باید همین شرح وظایف را متناسب با شرایط و نیاز جامعه و تکنولوژیهای جدید به روز کنیم، اظهار کرد: بنابراین شرایط فعلی حوزه بهداشت باید بر اساس نیاز واقعی جامعه و متناسب مناطق مختلف، به روز و کارآمد شود و مردم نیز وارد این گود شوند.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت توضیح داد: برای اجرای برنامه پزشکی خانواده، ابتدا باید نظام شبکه موجود به روز شود و کاری کنیم که مردم برکات آن را ببینند و پرسنل ارایه خدمات نیز حس خوب داشته باشند. پس از آن میتوان برنامه پزشکی خانواده را روی این سفرهای که حالا دیگر به درستی پهن شده، درست اجرا کرد. همین الان هم این سفره در شهرها سه گانه است؛ یک حالت در استانهای فارس و مازندران که حدود ۱۱ – ۱۲ سال است در حال اجراست. یک حالت دیگر آن طرح تحول است که مربوط به دولت اول آقای روحانی است و یک حالت دیگر نیز سلامت خانواده است که مربوط به دولت قبل است که البته هر کدام از این سهگانهها نقاط ضعف و قوتی دارند.
وی با تاکید بر اینکه اجرای یکباره برنامه پزشکی خانواده محال و امری نشدنی است، گفت: در نتیجه باید منطقهای و تکه تکه اجرا شود و هر جایی بسته به شرایط خود پیش رود. در زمان اجرا باید شرایط مناطق مختلف دیده شود. البته باید تاکید کرد که در این میان یک استثنای بزرگ به نام «تهران» وجود دارد که داستانش با همه استانهای دیگر متفاوت و پیچیدهتر است.
تکذیب ادعای قطعی
سیستم گرمایشی در ندامتگاه زنان تهران
اداره کل زندانهای استان تهران قطعی سیستم گرمایشی و ممانعت از تحویل لباس گرم به زندانیان ندامتگاه زنان را تکذیب کرد.
به گزارش قوه قضاییه، اداره کل زندانهای استان تهران در پی انتشار برخی ادعاهای غیرواقع و مغرضانه مبنی بر قطعی سیستم گرمایشی و ممانعت از تحویل لباس گرم به زندانیان، این موضوع را تکذیب کرد.
به گفته مسئولان زندان، در راستای رعایت حقوق شهروندی زندانیان خوشبختانه به علت رصد مستمر تجهیزات این ندامتگاه، «سیستم گرمایشی تمامی سالنها» فعال است و بهصورت روزانه نیز بررسی میشود بنابراین درحال حاضر این ندامتگاه هیچگونه مشکلی ازجهت تهویه مناسب و یا سیستم گرمایشی ندارد.
همچنین مطابق با آییننامه زندانها اخیرا نیز «لباسهای فصلی زندانیان» با نصب و انتشار اطلاعیه و هماهنگی خانوادهها جمعآوری و تحویل زندانیان شده است.
این گزارش نشان میدهد که وضعیت رفاهی زندانیان طبق استانداردها تأمین شده و ادعای مطرحشده درفضای مجازی ازسوی برخی افراد مغرض بیاساس است.
معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ خبر داد؛
کاهش ۴۰ نفری آمار قربانیان
تصادفات پایتخت در ۸ ماه گذشته
معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد: براساس آمار، از میزان قربانیان تصادفات در هشت ماه گذشته تعداد ۴۰ نفر کاسته شده است که با رعایت بیشتر قوانین این آمار بیشتر نیز می شود.
سرهنگ احسان مؤمنی در همایش تجلیل از رانندگان نمونه و قانونمند که روز گذشته در سالن همایش های پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد؛ گفت: خوشبختانه در شهر تهران، تعداد رانندگان قانونمند بسیار زیاد است به طوری که تعداد این رانندگان، از رانندگانی که قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی کنند و تخلفات بسیاری را مرتکب می شوند؛ بیشتر است.
وی افزود:به مناسبت روز ملی حملونقل، مقرر شد از این رانندگان قانونمند در پلیس راهور تقدیر و تشکر کنیم. بر همین اساس از سازمان های مختلف خواستیم ۱۰ تا ۱۵ نفر از رانندگانی که از نظر رعایت قوانین رانندگی، نداشتن تخلف، نمره منفی و سابقه تصادف نمونه هستند را به ما معرفی کند.
معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ اظهار کرد: پس از معرفی این افراد به پلیس راهور، کارشناسان ما گزینش نهایی را بر اساس سوابق آنها انجام دادند و امروز از آنها تقدیر میشود.
مومنی با اشاره به نقش سازمان های مختلف در فرهنگ سازی گفت: تمام سازمان ها و دستگاه ها در زمینه فرهنگ سازی رانندگی قانونمند نقش دارند و ما از آنها درخواست می کنیم در این راستا همایشها و جلسات مختلف برگزار کرده و قطعا کارشناسان ما نیز در این جلسات حضور خواهند داشت.
وی افزود: رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی باعث کاهش تخلفات و در نتیجه کاهش میزان تصادفات و تلفات ناشی از آن می شود. بر اساس آمار، از میزان قربانیان تصادفات در ۸ ماه گذشته، تعداد ۴۰ نفر کاسته شده است که با رعایت بیشتر قوانین این آمار بیشتر نیز می شود.
معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ خطاب به رانندگان نمونه ادامه داد: از امروز مسئولیت شما سنگینتر خواهد بود و باید بیش از گذشته قوانین و مقررات را رعایت کنید تا الگوی خوبی برای دیگران باشید.
راه اندازی مرکز دائمی آموزش
پرستاری توسط «سازمان جهانی بهداشت»
سازمان جهانی بهداشت (WHO) قرار است سهشنبه آینده یک مؤسسه بینالمللی و دائمی آموزش پرستاری را راهاندازی کند.
این مرکز آموزشی در شهر «لیون» فرانسه راه اندازی می شود و هدف آن است که هر سال در این مرکز به طور ویژه و برای جبران کمبود جهانی پرستار، ۱۶ هزار نفر با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته آموزش داده شوند.
پایش اپیدمیولوژیک، مدیریت بحرانهای بهداشتی، رسیدگی به مبتلایان و قربانیان در مقیاس بزرگ و غیره، نام دورههای آموزشی به طور متوسط ۲۰ ساعته است که در ابتدا برای حرفهایهای حوزه بهداشت یعنی پزشکان، پرستاران، داروسازان و غیره طراحی شده است. اما این دورهها شامل حال کارکنان سازمان جهانی بهداشت، محققان و تصمیمگیرندگان این حوزه نیز خواهد شد.
به گزارش یورونیوز، ایده تأسیس این آکادمی از سال ۲۰۱۹ شکل گرفت و از این واقعیت ناشی شده بود که اگر شرایط کمبود جهانی پرستار حل نشود، احتمالاً جهان به اهداف توسعه پایدار در زمینه بهداشت نخواهد رسید. پردیس این آکادمی در منطقه تحقیقاتی فناوریهای لیون واقع شده است، جایی که دفتر سازمان جهانی بهداشت قبلا در آن بود.
به گفته تدروس آدهانوم دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، پاندمی کووید-۱۹ این نیاز را دوباره به ما گوشزد کرد. همچنین شیوعهای کنونی بیماریهایی مانند امپاکس، ماربورگ یا H5N1 ضرورت آمادگی برای فاجعه بهداشتی بعدی را یادآوری میکند.
وزیر آموزش و پرورش مطرح کرد؛
«کسورات» فصل مشترک
دانشجویان و آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش از احیای کارگروه هماهنگی و برنامه ریزی تربیت معلم خبر داد و گفت: برای افزایش بودجه عمرانی دانشگاه فرهنگیان بابد رایزنیهای لازم صورت گیرد.
علیرضا کاظمی در اولین کارگروه تحول دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی که روز گذشته در محل وزارت آموزش و پرورش برگزار شد با تأکید بر ضرورت فرهنگسازی در مصرف انرژی در میان خانوادهها گفت: آموزش و پرورش به سبب این تعطیلات، بیشترین آسیب و خسارت را میبیند، بنابراین باید روی فرهنگسازی میان دانش آموزان و خانوادهها جهت مصرف بهینه، سرمایهگذاریهای لازم صورت پذیرد.
وی با اشاره به برگزاری اولین جلسه کارگروه نظام مسائل دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: در این کارگروه باید معاونتها مشارکت داشته باشند تا به صورت هم افزا اقدامات به سرانجام برسد.
کاظمی با بیان اینکه نظام مسائل دانشگاه باید دستهبندی شود، گفت: مسائل کلان نظام تعلیم و تربیت با اولویتبندی در دستورکار قرار بگیرد و مسائل آنی و خرد به سرعت و با همفکری رفع شود . مهم این است که مسائل این دو دانشگاه همواره روی میز آموزش و پرورش باشد و با اولویت بندی، مشکلاتشان برطرف شود.
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر این که تصمیمات مدیریتی فرا کارشناسی است، گفت: وقتی یک مدیر تصمیم میگیرد مسائل کلان را میبیند که با ساختارها همسو و هم افزاست. از این رو مدیران استانی باید با هماهنگی و همسویی در جهت پیشبرد اهداف عرصه تعلیم و تربیت گام بردارند.
وی به بازنشستگی برخی اساتید اشاره کرد و افزود: بازنشستگی ۲۲۰ نفر از اساتید اقدام نادرستی بود و حتماً باید در این زمینه تدبیر میشد.
کاظمی با اشاره به این که باید در خصوص نظام مسائل درک مشترکی صورت پذیرد، گفت: باید کارگروه هماهنگی و برنامه ریزی تربیت معلم احیا شود تا نقطه اتصال برنامه درسی تربیت معلم و آموزش و پرورش به دانشگاه فرهنگیان باشد.
وی تأکید کرد این کارگروه باید بصورت ماهانه برگزار شود.
وی ادامه داد: باید سازمان نوسازی و مجمع خیرین مدرسه ساز نیز به عنوان عضو، به این کارگروه ملحق شوند. همچنین باید با ابلاغ به مدیران کل استانها تکلیف کرد تا این کارگروه به صورت متناظر در استانها نیز تشکیل شود.
کاظمی با تأکید بر ضرورت همافزایی برای افزایش بودجه دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: باید با رایزنی و پیگیری مستمر بودجه عمرانی دانشگاه فرهنگیان را ارتقا داد. ضرورت دارد با هماهنگیهای لازم یک ردیف بودجه عمرانی دانشگاه فرهنگیان در سازمان نوسازی دیده شود.
وی با اشاره به این که باید دو رویکرد حل مسائل و افق گشایی و نگاه به آینده در دستور کار باشد افزود: ضرورت دارد از ظرفیت آموزش و پرورش برای حل مسائل این دانشگاه استفاده شود. درخصوص رویکرد افق گشایی باید کارگروهی در دانشگاه با یک تیم متخصص و مجرب تشکیل شود تا با نگاه به آینده، موضوعات دنبال شود.
کاظمی با بیان این که مسائل این دو دانشگاه با دو اولویت، صورت بندی شود گفت: مسائل مربوط به کارگروه در همان جلسات پیگیری شود. مسائلی مانند کسورات، تطبیقیها، خوابگاه، پستهای سازمانی و... با اولویتبندی، بررسی و گامهای اساسی برداشته شود. بنابراین فقط نباید به دنبال تشکیل جلسه باشید بلکه باید به دنبال رفع مسائل و مشکلات دانشگاه باشید تا از این طریق با ایجاد رضایتمندی، جایگاه دانشگاه ارتقا یابد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش،وی ادامه داد: موضوع «کسورات» فصل مشترک دانشجویان و ما است باید به سرعت بررسی و اقدامات لازم برای بهبود شرایط حاکم صورت پذیرد شود.