روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ آذر - شماره 4732

قاضی دادگاه چای دبش:

متهمان هر چه سریع‌تر درباره رد مال تعیین تکلیف کنند


 قاضی رسیدگی کننده به پرونده چای دبش گفت: متهم ردیف اول و سایر متهمان هر چه سریع‌تر در خصوص وضعیت رد مال پرونده، تعیین تکلیف کنند، زیرا موضوع مهمی که در پرونده وجود دارد رد مال و رفع تعهدات ارزی است که رقم کلانی را به خود اختصاص داده است.
نهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آنها، شکات پرونده، نمایندگان سازمان‌های متولی و نظارتی، نمایندگان بانک‌های شاکی، بانک مرکزی و گمرکات برگزار شد.
قاضی پسندیده در ابتدای جلسه دادگاه گفت: در جلسات گذشته متهمان مرتبط با گروه دبش و متهمان مرتبط با بانک‌های صادرات و ملت تفهیم اتهام شدند و اظهارات آن‌ها استماع شد. در جلسه دیروز اظهارات نمایندگان شرکت‌های وابسته به گروه دبش به عنوان متهمان حقوقی استماع می‌شود.
وی افزود: متهم ردیف اول و سایر متهمان هر چه سریع‌تر درخصوص وضعیت رد مال پرونده، تعیین تکلیف کنند، زیرا موضوع مهمی که در پرونده وجود دارد رد مال و رفع تعهدات ارزی است که رقم کلانی را به خود اختصاص داده است.
قاضی بیان کرد: هر اندازه که جلسات دادگاه به نوبت‌های پایانی خود نزدیک‌تر می‌شود اهمیت تعیین تکلیف اموال و ضرورت این موضوع دوچندان و مضاعف می‌شود. نکته دیگری که در این خصوص وجود دارد این است که ابهاماتی وجود داشت که موجب شد استعلاماتی از بانک‌های شاکی و بانک مرکزی دریافت شود. همچنین اخیرا نیز به استعلام از سازمان بازرسی کل کشور اشاره شد و مکاتباتی در این زمینه با سازمان بازرسی و بانک مرکزی انجام شده است.
وی ادامه داد: در مورد برخی ابهامات با هیئت کارشناسی منتخب بازپرسی مکاتباتی انجام شده تا راجع به ابهامات و نقطه نظراتی که در پرونده وجود دارد پاسخ دهند.
در جلسه دیروز نمایندگانی از جانب تعدادی از متهمان حقوقی پرونده به عنوان وکیل معرفی شدند و به دفاع از اتهامات پرداختند و به سوالات قاضی پاسخ دادند.
قاضی پسندیده در ادامه جلسه دادگاه بر اجرای هرچه سریع تکلیف قانونی متهم ردیف اول به عنوان مالک شرکت‌های موضوع کیفرخواست دایر بر رفع تعهدات ارزی و استرداد منابع ارزی تاکید کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر هیچگونه محدودیتی برای ورود کالاهای موضوع حواله‌های ارزی وجود ندارد. اگر محدودیتی در این خصوص است با دادگاه مکاتبه کنید تا موانع رفع شود.
قاضی پسندیده خطاب به منشی دادگاه بیان کرد: برای جلسه آینده دادگاه رئیس حمایت از صنایع برای ارائه گزارش دعوت شود. مکاتبه کتبی نیز انجام شده است، بنابراین هم پاسخ مکاتبه را ارسال کنند و هم در دادگاه حاضر شوند.
رئیس دادگاه در ادامه گفت: از هیئت کارشناسان رسمی دادگستری که بحث اظهارنظر در خصوص رفع تعهد و یا عدم رفع تعهد را انجام داده‌اند باید استعلامات مدنظر انجام شود که اعلام نظر آن‌ها بر پایه چه مستنداتی بوده است. همچنین از بانک‌ها نیز باید استعلام شود که مبنای اظهارنظر و مستنداتی که به کارشناسان ارائه کردند، چه بوده است.
قاضی در پایان جلسه دادگاه ضمن تاکید بر ارسال پاسخ استعلام اول از بانک‌های شاکی گفت: اگر پاسخ استعلام‌ها جامع و کامل داده شود، ابهامات رفع می‌شود.

رئیس مرکز ارزشیابی آموزش‌وپرورش تشریح کرد؛
جزئیات صدور کارنامه‌ برای دبیرستان‌ها
بر اساس عملکرد دانش‌آموزان
 رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش درخصوص صدور کارنامه عملکرد مدارس متوسطه دوم توضیحاتی ارائه کرد.
محسن زارعی گفت: کارنامه‌ای برای هر مدرسه براساس نتیجه عملکرد دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم آن مدرسه تدوین شده است.
وی با بیان اینکه در هر رشته به تفکیک دروس برای هر مدرسه کارنامه‌ای تدوین و در اختیار آن‌ها قرار داده شده است افزود: این کارنامه فقط برای متوسطه دومی‌ها است که آزمون نهایی داشته‌اند تا نتیجه عملکرد دانش‌آموزان در سه پایه برای هر مدرسه تولید و به مدارس ارسال شود.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش درباره هدف این کارنامه عملکردی ادامه داد: این کارنامه نشان می‌دهد در هر درسی دانش‌آموزان در چه سطحی قرار دارند و چه فاصله‌ای با نمره تراز امتحان دارند، همچنین این کارنامه کمک می‌کند تمرکز مدرسه بر دروس ضعیف بیشتر شود.
زارعی با بیان اینکه تحلیل‌ها آماده است که به تفکیک سوال به سوال در اختیار دبیرخانه‌های راهبری قرار گیرد گفت: نتیجه عملکردی دانش‌آموزان ناظر به هر درس است و نشان می‌دهد در هر درس چه سوالاتی را نتوانستند پاسخ دهند و چه عملکردی داشتند.
وی با بیان اینکه وقتی ضعفی در عملکرد دانش‌آموزان وجود داشته باشد، با این کار مدرسه ضعف را می‌فهمد اظهار کرد: مدارس باید در این حوزه دوره‌های توانمندسازی را در جهت بهبود کار برای همکاران برگزار کند.

رئیس پلیس فتا پایتخت عنوان کرد؛
هشدار پلیس فتا
درباره کارت‌های غیرواقعی حباب‌دار
 رئیس پلیس فتا پایتخت گفت: ویدیوهایی که با عنوان کارت‌های حباب دار در حال انتشار در فضای مجازی وجود دارند؛ غیرواقعی هستند و تمام عوامل آن شناسایی شده‌اند.
سردار داود معظمی گودرزی در توضیح این خبر گفت: طی رصدهای فضای مجازی مشخص شد ویدئوهایی با عنوان جدیدترین روش کلاهبرداری با کارت‌های حباب دار در حال انتشار و دست به دست شدن بین کاربران و به ویژه فروشندگان کالا و صاحبان کسب و کار است.
وی با اشاره به تشویش اذهان عمومی و نگرانی مردم و صاحبان کسب و کار در پی بازنشر این ویدئوها افزود: موضوع بصورت جدی در دستور کار پلیس فتا پایتخت قرار گرفت و تمامی افرادی که در ویدئوهای وایرال شده در فضای مجازی مدعی بودند مورد کلاهبرداری با این روش قرار گرفته‌اند، شناسایی و در کمترین زمان ممکن هر ۵ نفر جهت بررسی موضوع به پلیس فتا احضار شدند. رئیس پلیس فتا پایتخت با اشاره به اینکه امکان وجود و استفاده از چنین کارت‌هایی با نام کارت‌های حباب دار در چرخه بانکی کشور غیرممکن است، ادامه داد: پس از بررسی‌های تخصصی مشخص شد این افراد صرفا در راستای جذب دنبال کننده در فضای مجازی اقدام به ساخت این ویدئوها کرده‌اند و چنین موضوعی به هیچ عنوان صحت نداشته و از پایه و اساس دروغ است.
بر اساس گزارش سایت پلیس، گودرزی توصیه کرد: از شهروندان خواهشمندیم توصیه‌های پلیس فتا را جدی بگیرند و همواره مراقب ترفند کلاهبرداران و سودجویان باشند و در صورت مشاهده موارد مشکوک، موضوع را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری با شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت رسمی پلیس فتا به نشانی www.fata.gov.ir اعلام کنند.

برنامه بهزیستی برای حمایت از «کودکان کار»
 رئیس سازمان بهزیستی کشور برنامه سازمان برای حمایت و ساماندهی کودکان کار را تشریح کرد.
سیدجواد حسینی استراتژی بهزیستی را در این زمینه با رویکرد اجتماع‌محور، محله‌محور، خانواده کانون، دانش‌بنیان، مشارکتی و تجربه‌گرا عنوان و اظهار کرد: به طور کلی برای حمایت از کودکان کار باید سه مرحله شامل «پیشا رهسپاری»، «رهسپاری» و «پسارهسپاری» طی شود و برای این کار باید از سه ایستگاه شناسایی، غربالگری و توانمندسازی عبور کنیم.
وی ادامه داد: در بهزیستی باید از اعانه‌بگیری و اعانه دادن مبتنی بر نظریه کمبود عبور کرده و به نظریه دارایی‌مبنا برسیم، چراکه همه افراد دارای توانایی‌هایی هستند که با استفاده از آنها، می‌توان این کودکان را توانمند کنیم زیرا توانمندسازی بدون توجه به داشته‌ها نمی‌تواند به سرانجام برسد.
رئیس سازمان بهزیستی با تاکید بر اینکه مهارت‌آموزی در دوره پیشا رهسپاری از اهمیت بسیاری برخوردار است، اعلام کرد که مددجویان باید در هنگام رهسپاری یک مهارت بر اساس استعداد و علاقه خودشان و استعداد محل زندگی بیاموزند.
وی در این راستا به اجرای طرح مهارت‌آموزی به مددجویان ۱۴ تا ۱۸ سال پرداخت و گفت: از این پس نباید شاهد آن باشیم که نوجوانی در ۱۸ سالگی بدون یک مهارت کاربردی مبتنی بر استعداد خود و محل زندگی و علاقه‌اش رهسپار شود. در حین رهسپاری نیز باید اقدامات به صورت کافی انجام شود. حسینی با بیان اینکه باید جهت مهارت‌آموزی به این کودکان آموزش‌هایی ارائه شود، افزود: در حال حاضر نیز تعداد کودکان کار در استان تهران کم است و اکنون بهزیستی استان تهران نیز به مردم اعلام کرده است که اگر کودک کاری مشاهده شد آن را به بهزیستی گزارش دهند. رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه باید برای کودکان کار توانمندسازی و مهارت‌آموزی انجام شود، گفت: در حال حاضر با سازمان فنی و حرفه‌ای وارد رایزنی شده‌ایم تا این کودکان مهارت کسب کنند. پس از این مرحله فرصت‌های شغلی نیز برای آنها ایجاد می‌کنیم.  حسینی در خصوص کودکان کار نیز گفت: با اقدامات انجام شده تعدادشان به شدت کاهش یافته است. بهزیستی با ۶۵۰ مرکز شبه خانواده کودکان کار را ساماندهی و توانمند می‌کند و مهارت می‌آموزد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه