روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر - شماره 4730

سبک زندگی فاطمی

 یاسر زریان- زندگی اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام، راهنمای بسیار روشنی است برای کسانی که بخواهند به بهترین حیات دنیوی و اخروی دست یابند. این مسئله آنقدر پر اهمیت است که در برخی احادیث، پیروی از ایشان به التزام و تبعیت عملی از سبک زندگی ایشان بیان شده است.در زندگی پرهیاهوی امروزی که همه انسان‌ها درگیر مسائل روزمره و مادی شده‌اند سیره اهل بیت، از جمله حضرت زهرا(س) که تأسی به آن می‌تواند از بروز بسیاری از مشکلات خانوادگی و اجتماعی جلوگیری کند اما متأسفانه توجه به این مؤله و شاخصه مهم مورد غفلت قرار گرفته است.
سبک زندگی اسلامی همان روش و نقشه راهی است که خداوند متعال و بزرگان دینی ما همواره بدان تاکید کرده‌اند و این آموزه‌ها در حیات طیبه مادر امت، حضرت فاطمه زهرا(س) نمود و بروز خاصی دارد.
زندگی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و به ویژه حیات طیبه بانوی گرامی اسلام، حضرت فاطمه زهرا(س) سراسر درس و آموزه‌هایی است که بررسی و نگاه به‌ آن می‌تواند راهگشای بسیاری از مسایل روز جامعه و خانواده‌ها باشد.
سبک زندگی فاطمی دارای ابعاد مختلف عبادی، تربیتی و اخلاقی است و امروز خانواده‌ها و به ویژه بانوان با تمسک به این مشی می‌توانند در حوزه تربیت فرزند، شوهرداری، اخلاق‌ و سایر ابعاد زندگی در مسیر درست و انسان‌ساز حرکت کنند.
بنیانگذار جمهوری اسلامی فرمود «الگو، حضرت زهرا سلام اللّه علیها است. الگو، پیغمبر اسلام است. ما وقتی مملکتمان اسلامی است، وقتی می توانیم ادعا کنیم که جمهوری اسلامی داریم که تمام این معانی که در اسلام است، تحقق پیدا بکند.» اگرچه امام خمینی(ره) این سخن را در سال ۵۸ بیان کردند ولی پس از گذشت ۴۴ سال، برخی سوال می کنند چرا هنوز نتوانسته ایم الگوی زندگی فاطمی را در ایران تحقق بخشیم.
مگر امام خمینی (ره) نگفت که «ما باید سرمشق از این خاندان بگیریم: بانوان ما از بانوانشان و مردان ما از مردانشان... آنها زندگی خودشان را وقف کردند از برای طرفداری مظلومین و احیای سنّت الهی» پس چرا مردان و زنان این مرز و بوم هنوز نتوانسته اند آنگونه که باید و شاید رنگ و بوی علوی و فاطمی به خود بگیرند و زندگی آنان را سبک زندگی خود قرار دهند؟
رهبر معظم انقلاب نیز که از سال ها پیش اهمیت سبک زندگی اسلامی و جایگاه آن را در آموزه های دینی بیان کرده اند، بارها به الگوی فاطمه زهرا(س) به عنوان الگویی برای درس گرفتن نام برده اند. حضرت آیت الله خامنه ای در سال ۸۹ در جمع مداحان فرمود: فاطمه‌ زهرا (س) را که می‌خواهید معرفی کنید، آن‌چنان معرفی کنید که یک انسان مسلمان، یک زن مسلمان، یک جوان مسلمان از آن زندگی درس بگیرد؛ در دل خود نسبت به آن مجسمه‌ قداست و طهارت و حکمت و معنویت و جهاد، احساس خشوع و خضوع و وابستگی کند.»
حضرت زهرا(س) در صحنه سیاسی حضور جدی پیدا می‌کند بدون اینکه شأن و شخصیت خود را از بین ببرد؛ وقتی  حضرت می‌خواهد خطبه‌ای را در مسجد بخواند، روبه‌روی نامحرم نمی‌نشیند خطبه بخواند بلکه می‌فرماید پرده بزنید. زهرای مرضیه(س) کار سیاسی انجام می‌دهد بدون اینکه شأن خود را از بین ببرد.
همچنین در دفاع از امیرالمؤمنین علی(ع) با اینکه آمدند و جسارت کردند، بی‌اجازه وارد خانه شدند، زهرا(س) بین در و دیوار ماند، از ناحیه پهلو، سینه، بازو آزرده شد، فرزندش سقط شد، به محض اینکه چشم‌هایش را باز کرد از علی سؤال کرد. فهمید علی(ع) را بردند مسجد با همان حال وارد مسجد شد و فرمود اگر دست از علی برندارید به خدا کنار قبر پدرم پیغمبر می‌روم و نفرینتان می‌کنم. به محض اینکه سلمان آمد و پیغام داد، علی امر کرد که فاطمه(س) صبر کند، گفت من مطبع علی هستم. هر چه علی بگوید من امتثال می‌کنم، اما جلوی در می‌ایستم تا علی(ع) را سالم نبرم نمی‌روم. وقتی فهمید علی سالم از مسجد بیرون می‌آید، ناله‌ای زد و فرمود علی جان «روحی لروحک الفداء و نفسی لنفسک الوفاء...» جانم فدای تو بشود علی، نفس‌هایم سپر بلای تو شود علی، اگر تو در خوشی باشی زهرا در کنار توست و اگر تو در غم و اندوه باشی باز فاطمه در کنار توست.


رئیس پلیس راهور فراجا تشریح کرد؛
برنامه پلیس راهور برای ثبت جریمه‌های رانندگی به شیوه‌ای جدید
  رئیس پلیس راهور فراجا درخصوص ثبت تخلف جریمه‌های رانندگی به شیوه‌ای جدید توضیح داد. سردار سیدتیمور حسینی در این باره اظهار کرد: یکی از گله‌مندی‌هایی که معمولا از سوی مردم اعلام می‌شد، خطا و اشتباهاتی بود که در ارتباط با نوشتن جریمه اتفاق می‌افتاد؛ این خطا می‌تواند در ثبت تخلف توسط سامانه‌های هوشمند یا خطا در ثبت تخلف به وسیله اخطاریه‌نویس‌ها باشد. در ارتباط با سامانه‌های هوشمند پیگیری ما این است که هم در مجموعه معابر شهری توسط شهرداری‌ها و هم در طول محورهای مواصلاتی از طرف سازمان راهداری نسبت به به‌روزرسانی مدام و مستمر سامانه و رفع ایرادات آنها اقدامات لازم صورت گیرد. وی افزود: فارغ از اتفاقاتی که از جنس دست کاری در ارقام پلاک توسط برخی‌ها صورت می‌گیرد، اشتباهاتی هم توسط عوامل اخطاریه‌نویس وجود داشت یا با اعتراضاتی مواجه بودیم که بررسیِ به جا بودن این اعتراض سخت بود؛ از همین رو، از اول آذرماه برنامه‌ای را در دست اقدام و اجرا قرار دادیم تا عوامل اخطاریه‌نویس موظف شوند زمان صدور یک قبض جریمه، حتما از پلاک آن وسیله نقلیه اعم از سواری یا وسیله نقلیه سنگین یا موتور سیکلت عکس بگیرند و این عکس همراه با عکس جریمه روی سرور اجرایی بنشیند. رئیس پلیس راهور فراجا یادآور شد: این موضوع دو نفع رسیدگی در اختیار پلیس قرار می‌دهد؛ مأمور باتوجه به عکسی که از ارقام پلاک می‌گیرد دقت لازم را در ثبت تخلف انجام می‌دهد. امید است در بحث ثبت جریمه‌ها توسط اخطاریه ‌نویس‌ها، خطاها را به حداقل ممکن رسانده و در مورد سامانه‌ها نیز همین وضعیت را داشته باشیم .

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه