روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر - شماره 4730

هشدار هواشناسی نسبت به آلودگی هوای تهران؛

لزوم استفاده از ماسک و پرهیز از تردد غیرضرور

 مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به صدور هشدار نارنجی آلودگی هوا توسط هواشناسی، گفت: به شهروندان خصوصا بیماران تنفسی توصیه می‌شود از فردا تا دوشنبه ۱۹ آذرماه از تردد غیرضرور در فضای باز خودداری کنند.
حامد یزدی مهر با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا، اظهار کرد: از فردا شنبه ۱۷ آذرماه تا روز دوشنبه ۱۹ آذر ماه شاهد پایداری جو همراه با تداوم انباشت آلاینده های جوی و تشدید کاهش کیفیت هوا، بویژه در مناطق مرکزی و نیمه جنوبی استان تهران خواهیم بود.
وی با اشاره به اثر مخاطره این کاهش کیفیت هوا، گفت: طی مدت مذکور، افزایش غبار محلی، کاهش دید، کاهش کیفیت هوا در حد ناسالم برای گروه های حساس تا ناسالم برای همه و در صورت عدم مهار منابع آلاینده (ثابت و متحرک) گاهی کاهش کیفیت هوا در حد بسیار ناسالم (به ویژه در مناطق پرتردد مرکزی و جنوبی) را خواهیم داشت.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران بر ضرورت خودداری از تردد غیر ضروری برای تمام گروه ها و استفاده از ماسک برای ترددهای ضروری در مناطق پر تردد شهری تاکید کرد.
وی عنوان کرد: توصیه اکید مدیریت بحران، پرهیز از فعالیت های فیزیکی سنگین و طولانی مدت و فعالیت های ورزشی در فضای باز است.
براساس گزارش روابط عمومی استانداری تهران، وی همچنین بر ضرورت مدیریت منابع ثابت و متحرک آلاینده هوا، آمادگی دستگاه های امدادرسان به ویژه در بخش های بهداشت و درمان و اتخاذ تدابیر مدیریتی جهت جلوگیری از افزایش غلظت آلاینده های جوی تاکید کرد.

تحولات جدید در حمل‌ونقل عمومی؛
ورود ۷۹ اتوبوس برقی و۳۰۰ تاکسی برقی جدید چینی به پایتخت
 سخنگوی شهرداری تهران درباره توسعه حمل و نقل عمومی در تهران، گفت: اقدامات متعددی در حوزه نوسازی و تقویت زیرساخت‌های اتوبوس‌ها و واگن‌های مترو انجام شده که نشان‌دهنده گام‌های موثر در بهبود کیفیت خدمات حمل‌ونقل عمومی در دوره ششم مدیریت شهری است.
عبدالمطهر محمدخانی در خصوص توسعه حمل و نقل عمومی و اهمیت آن در زندگی شهروندان، بیان کرد: در سال‌های اخیر، توجه به توسعه حمل‌ونقل عمومی به‌عنوان یکی از ارکان اصلی کاهش آلودگی هوا و تسهیل جابه‌جایی شهروندان اهمیت بیشتری یافته است. در همین راستا، اقدامات متعددی در حوزه نوسازی و تقویت زیرساخت‌های اتوبوس‌ها و واگن‌های مترو انجام شده است که نشان‌دهنده گام‌های موثر در بهبود کیفیت خدمات حمل‌ونقل عمومی است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۰ دستگاه اتوبوس برقی وارد کشور شده‌ است، افزود: ۱۰ دستگاه اتوبوس برقی وارد کشور شده‌اند و ۷۹ دستگاه دیگر نیز در راه است که تا پایان آذرماه وارد بنادر کشور می‌شوند. این حرکت، بخشی از تلاش‌ها برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و استفاده از انرژی‌های پاک در حمل‌ونقل عمومی به شمار می‌آید.
محمدخانی با بیان اینکه تاکسی‌های برقی جدیدی به پایتخت اضافه شده است، اظهار کرد: ۳۰۰ دستگاه تاکسی برقی به کشور وارد شده و در حال طی مراحل ترخیص هستند تا در خطوط مختلف مشغول خدمت‌رسانی شوند و این برنامه‌ها می‌توانند تأثیر بسزایی در کاهش آلودگی شهری و ارتقاء کیفیت هوای کلان شهرها داشته باشند.
* ورود سه رام قطار مترو به تهران تا پایان امسال و یا اوایل سال آینده
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران با اشاره به اینکه در بخش توسعه خطوط مترو قرارداد تولید ۷۹۱ دستگاه واگن مترو دستاورد مهمی بود، عنوان کرد: این پروژه که در قالب برنامه‌ای پنج‌ساله اجرا می‌شود، به طور قابل‌توجهی، ظرفیت جابه‌جایی مسافران را افزایش خواهد داد و  قرارداد تولید ۱۱۳ دستگاه واگن متروی دیگر نیز برای یک دوره سه ساله منعقد شده است. تولید انبوه این واگن‌ها به‌زودی آغاز می‌شود و پیش‌بینی می‌شود سه رام قطار از این قرارداد تا پایان سال جاری و اوایل سال آینده وارد مدار شوند.
محمدخانی با بیان اینکه یکی از دستاوردهای قابل توجه در این حوزه، تولید سه رام قطار ملی است، خاطرنشان کرد: قطار ملی هم اکنون در کارخانه واگن‌سازی آماده شده و قرار است تولید انبوه آن‌ها از ماه جاری آغاز شود. این قطارها نمونه‌ای از تلاش‌های داخلی در راستای خودکفایی و تقویت صنایع بومی به شمار می‌آیند.
* اجرای بیش از ۹۰ درصد برنامه تعمیرات واگن‌های مترو تا پایان سال
سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به اینکه علاوه بر ورود تجهیزات جدید، نگهداری و بهسازی واگن‌ها نیز مورد توجه قرار گرفته است، یادآور شد: مطابق برنامه‌ریزی‌ها، بیش از ۹۰ درصد برنامه تعمیرات واگن‌های مترو تا پایان سال اجرایی خواهد شد که این اقدام‌ها نه‌تنها موجب افزایش عمر مفید واگن‌ها می‌شوند، بلکه کیفیت خدمات ارائه‌شده به مسافران را نیز بهبود می‌بخشند.
وی در پایان تصریح کرد: در مجموع، تمام این تلاش‌ها نشان‌دهنده حرکت در مسیر ارتقای خدمات شهری و ایجاد زیرساخت‌های پایدار برای حمل‌ونقل عمومی است. برنامه‌های مطرح‌ شده، در صورت اجرای موفق، می‌توانند گامی اساسی در راستای بهبود وضعیت حمل‌ونقل عمومی و کاهش مشکلات ترافیکی و زیست‌محیطی باشند.

معاون بهزیستی کشور:
۶۵ درصد معلولان شدید و خیلی شدید تحت پوشش بهزیستی در دهک اول تا سوم قرار دارند
 معاون توانبخشی بهزیستی کشور گفت: اثرات مثبت بر زندگی معلولین شامل چند وجه می شود که همه موارد بصورت علمی ثابت شده است.
فاطمه عباسی معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در نشست هم اندیشی توسعه ورزش گروه‌های مختلف افراد دارای معلولیت از بعد همگانی و قهرمانی که روز گذشته برگزار شد، اظهار کرد: اثرات مثبت بر زندگی معلولین شامل چند وجه می شود که همه موارد به صورت علمی ثابت شده، یکی از آن موارد اثرات مثبت پزشکی است که سبب بهبود سلامت جسمی می‌شود.
وی با بیان اینکه موارد دیگر پیشگیری از بیماری های مزمن مانند دیابت می گردد، افزود:  اثرات مثبت دیگر در حوزه روانی و اجتماعی برای معلولین خواهد بود.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی، عنوان کرد: متولی اصلی افراد دارای معلولیت بهزیستی است و یک میلیون و ۵۷۰ معلول تحت حمایت این سازمان هستند که از این تعداد ۶۲ درصد آقا و ۳۸ بانوان هستند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور، عباسی با اشاره به اینکه ۱۳۰ هزار نفر از این افراد زیر ده سال سن دارند، تصریح کرد: ۶۹۰  نفر از افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هستند و ۶۵ درصد آنها در دهک ۱ تا ۳ هستند و ۹۷ درصد آنها در منزل نگهداری می شوند.

12.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا:
روزانه ۲۵ میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: روزانه بیش از ۲۰ تا ۲۵ میلیون لیتر سوخت در کشور قاچاق می‌شود و پلیس امنیت اقتصادی در زمینه این جرایم، سرنخ‌ها و پرونده‌هایی داشته است.
سردار حسین رحیمی روز جمعه در یک برنامه مستند تلویزیونی اظهار داشت: در زمینه قاچاق سوخت، پلیس در بخش پیشگیری هیچ نقشی ندارد و وزارت نفت اصلی ترین مجموعه ای است که مسیرهای قاچاق را می تواند بررسی کند.
وی با بیان اینکه بیش از ۹ میلیون لیتر سوخت توقیف کرده ایم، افزود: به صورت کتبی به وزارتخانه های نیرو، جهاد کشاورزی و صمت که در این زمینه دخیل هستند، اعلام کرده ایم اما هم افزایی صورت نگرفته است به همین دلیل قادر به جلوگیری از قاچاق سوخت نیستیم.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا تاکید کرد: فرآیند قاچاق سوخت در تمام ابعاد از محل شکل گیری تا خروج از کشور را مورد بررسی قرار داده و طی نامه ای به ریاست جمهوری اعلام کرده ایم.
سردار رحیمی با بیان اینکه اقدامات پلیس در تمام جرایم اقتصادی پسا رویدادی است، تصریح کرد: اگر این ابزارها به طور کامل در اختیار پلیس قرار گیرد حجت برای پلیس تمام است ولی تاکنون اتفاق نیفتاده و باید فکر جدی تری شود.
وی در مورد موضوع کورورش کمپانی هم گفت: در این رابطه پرونده کورورش کمپانی جمع و تمام شده و اموال فردی که متواری شده را بررسی کردیم و در حسابی که قوه قضاییه قرار داده، نگهداری می کنیم.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا افزود: در واقع قبل از اینکه تجمعات در مورد این پرونده تشکیل شود ما کار را دنبال می کردیم و حدود سه ماه طول کشید تا حکم قضایی گرفته شود.
سردار رحیمی با بیان اینکه در پرونده های اقتصادی تا جرمی محرز نشده باشد، اطلاع رسانی نمی کنیم، ادامه داد: در مورد سرقت بانک ملی نیز هیچ ارتباطی بین بانک و ۱۱۰ و بانک و کلانتری نبود، حراست مجموعه تمام ارتباطات را قطع کرده بود و بعد از سه روز تعطیلی، کمتر از ۴۸ ساعت تمام عوامل بانک را پیگیری کردیم.
این مقام مسوول در فراجا در مورد حضور اتباع بیگانه در کشور و موارد تخلفات اقتصادی آنها، اظهار داشت: پروژه ای در زمینه اینکه اتباع خارجی به چه میزان فرصت های اقتصادی ما را اشغال کرده اند و میزان این وجوه اقتصادی و مباحث مالیاتی در این زمینه آغاز شده است.
سردار رحیمی یادآورشد: بیشتر فعالیت اتباع خارجی در بخش فرصت های شغلی در حوزه کیف و کفش و مبلمان است که آنها را بررسی می کنیم و این فعالیت آنها باید در چارچوب مقررات کشور باشد.
وی در مورد اجاره کارت ملی شهروندان هم گفت: بحث کارت های بازرگانی باید ساماندهی شود و وضعیتمان نسبت به قبل بهتر شده، اما اجاره کارت ملی یا بانکی که عمدتا افراد فقیر و دارای مشکلات مالی هستند، پرونده های متعددی داریم و در حجم عظیمی از عملیات بانکی انجام شده، پولشویی و فرار مالیاتی وجود دارد و این موضوعات متوجه صاحب کارت به لحاظ قانونی است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا تاکید کرد: بطور مکرر در بحث فرار مالیاتی اطلاع رسانی شده و تمام دلایل و مراحل قاچاق در این زمینه را توضیح داده و راه های مقابله با آن را به مسئولان اعلام کرده ایم، باید تصمیم جدی تر گرفته و برای پیشگیری سازو کار لازم ایجاد شود.
* کشف کالای قاچاق در حوزه پلیس نیست
سردار رحیمی با بیان اینکه کشف کالای قاچاق در حوزه پلیس نیست، اظهار داشت: کامیون‌ها، کشتی های و محموله هایی که توقیف می شود اگر مدارک نداشته باشد به عنوان ظن قاچاق تحویل دستگاه قضایی می شود و جزو اختیارات پلیس نیست.
وی در مورد گزارش های مردمی در حوزه تخلفات نیز اظهار داشت: از مردم می خواهیم با اطمینان خاطر در محیط های کاری و زندگی اگر موارد تخلف زمین خواری، فرار مالیاتی، سوخت قاچاق و هر گونه جرم اقتصادی را مشاهده کردند با شماره ۰۹۶۳۰۰ گزارش دهند.
سردار رحیمی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۲۶۰ مورد عملیات بر اساس گزارش مردمی انجام شده است، تصریح کرد: اطلاعات مردم در این حوزه حفظ می شود و آنها می توانند با خیال راحت موارد تخلف را گزارش دهند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه