روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۴ آذر - شماره 4729

برخورد قانونی با صنایع آلاینده در دستور کار محیط زیست استان یزد

 مدیر کل محیط ریست استان یزد در نشست شورای اداری اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزدکه  با حضور مدیرکل، معاونین، رؤسای ستادی و رؤسای ادارات شهرستان برگزار شد گفت : اقلیم استان متأثر از پدیده گرد و غبار است و تغییر اقلیم، پوشش گیاهی ضعیف، جاده های خاکی و ... نیز از چشمه های مهم تولید گرد و غبار به حساب می آیند و وقتی آلودگی ناشی از صنایع و ترافیک و حمل و نقل به آن اضافه می شود شرایط را نگران کننده می کنند ولیکن همه این عوامل مانع اخطار به صنایع آلاینده استان نمی شود و برخورد قانونی با صنایع آلاینده در دستور کار محیط زیست استان قرار دارد، چون هیچکس اشتغالزایی به قیمت تخریب محیط زیست را نمی‌پذیرد و البته صیانت و حفاظت از محیط زیست به عنوان میراث ارزشمند آیندگان تنها از عهده یک نهاد و دستگاه بر نمی آید و به عزم عمومی در جامعه و فرهنگ سازی لازم نیازمند است.
حسن اکبری  به ارزشمندی کار محیط زیست اشاره کرد و افزود :حفاظت از محیط زیست نه تنها وظیفه اخلاقی ماست بلکه حفظ سرمایه های زیستی کشور و پایداری جوامع انسانی را تضمین می‌کند و با توجه به همه مشکلات و چالش هایی که در این حوزه وجود دارد کلیه همکاران را به صداقت، پاکدستی و رعایت قانون و انصاف و عدالت در پاسخگویی به مردم توصیه می کنم.
وی همچنین  به اهمیت و جایگاه رسانه و روابط عمومی در حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: رسانه‌ها از طریق اطلاع‌رسانی و انعکاس فعالیت ها و برجسته‌سازی مسائل می‌توانند نقش مؤثری در حفظ محیط زیست داشته و با طرح مسایل محیط زیستی، استفاده از روزنامه‌نگاران متخصص محیط زیستی، در آموزش و بسیج انگیزه‌های شهروندان در زمینه مسایل زیست محیطی و آموزش از دوران کودکی نقش داشته باشد.
اکبری در ادامه افزود: پوشش دادن رویدادها، مسائل و دستاوردهای مرتبط با محیط زیست، نقش کلیدی در افزایش آگاهی و بحث‌های عمومی درباره محیط زیست را دارد
وی خاطر نشان ساخت : ارائه گزارش‌های دقیق و تحلیلی، به شناسایی و حل مشکلات زیست‌محیطی کمک کرده و همچنین رسانه ها می‌توانند به عنوان پلی بین مردم، سازمان‌های مردم نهاد، دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی عمل کنند تا راه‌حل‌های پایدار برای محیط زیست را ترویج دهند.
اکبری  سلامت مردم را مهمترین مساله در حوزه محیط زیست دانست و اظهار داشت : محیط زیست و سلامت انسان به طور مستقیم با یکدیگر ارتباط دارند. همه ما برای زنده ماندن به کره زمین و طبیعت وابسته ایم. به همین دلیل می توانیم تلاش کنیم که سازگارتر و پایدارتر در محیط زیست زندگی کنیم؛ از این رو باید نسبت به پایش واحدهای صنعتی دارای آلودگی با حساسیت بیشتری برخورد نمود و در حل مشكلات زيست محيطي به ويژه در بخش صنعت و توليد با نظارت مستمر و تعیین مهلت های قانونی برای رفع آلایندگی، نسبت به کاهش انتشار آلودگی از حوزه صنعت کمک کرد و ضمنا واحدهایی که در رفع آلایندگی زیست محیطی خود پیشرو بودند را بعنوان الگو معرفی کنیم.
اکبری، راه اندازی گشت سیار در حوزه محیط انسانی و طبیعی را ضرروری دانسته و صیانت و حفاظت از طبیعت و محیط زیست استان و جلوگیری از تخریب و آلودگی در طبیعت را وظیفه ای شرعی، قانونی و انسانی دانست و گفت: برای حفاظت بیشتر از محیط زیست و نظارت و پایش بیشتر واحد های صنعتی و تولیدی و كنترل شکار غیرمجاز در زیستگاهها، باید گشت سیار تشکیل شود تا وظایف با حساسیت بیشتری دنبال شوند و رؤسای شهرستان ها موظف به همکاری هستند.
وی افزود: این حرکت باعث افزایش حفاظت در مناطق و ايجاد تعامل بين ادارات شهرستاني خواهد شد؛ لذا گشت ويژه و نامحسوس محيط باني براي رصد مناطق تحت مديريت و آزاد استان با حضور ميداني رؤساي ادارات شهرستاني و يگان حفاظت محيط زيست به زودي راه اندازي خواهد شد.
 مدیر کل محیط زیست استان یزد  به ضرورت انقلاب فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست اشاره کرد و  افزود: ما از متخصصان و ایده پردازان و به نوعی فعالان حوزه محیط زیست برای ترویج و آموزش و فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست بین همه گروهها و مخاطبان حمایت می کنیم، تا یک موج فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست استان ایجاد کنیم.
اکبری مسأله مدیریت سبز را یکی از راههای رسیدن به توسعه پایدار عنوان کرد و خاطر نشان ساخت : در این زمینه باید از خودمان شروع کنیم و با کاهش مصرف انرژی و آب، تفکیک پسماند، کاهش استفاده از کاغذ و آموزش های لازم به سمت محیط زیستی عاری از هر گونه آلودگی حرکت کنیم  و انتظار می رود همکاران محیط زیست در این زمینه پیشرو  باشند و ادارات و پاسگاهها در این زمینه با جدیت تقویت و مراقبت شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد در بخشی از سخنان خود در حوزه طبیعی گفت: به نوعی آینده حیات وحش در دستان ماست و باید به واسطه رسالت سازمانی و وظیفه شرعی و قانونی خسارت وارده به حیات وحش را پیگیری کنیم و با فراهم نمودن امکانات، تجهیزات و نیروی کیفی و کمی مورد نیاز حفاظتی و جلوگیری از تخریب زیستگاهها، شرایط مطلوبی را برای پویایی و پایداری گونه های جانوری و زیستگاههای آنها فراهم آوریم و ضامن بقای گونه ها و یا جلوگیری از انقراض آن باشیم و باعث ایجاد حس حمایت از حیات وحش در سطوح جامعه شویم تا برای نسل آتی، سرزمینی با میراث طبیعی گرانبها به ارث بگذاریم.
حسن اکبری به تمایل روز افزون مردم به نگهداری از حیوانات که موجب شکل‌گیری مافیای خرید و فروش حیات وحش شده است اشاره کرد و افزود: قاچاق حیات وحش در سال‌های اخیر آسیب زیادی به گونه‌های حیات وحش در کشور زده و بخش مهمی از سرمایه ملی را بدین طریق از دست می‌دهیم و ضرورت دارد با  آموزش به نیروهای محیط زیست و دستگاههای مختلف که جزو اصلی ترین ارگان ها برای مقابله با قاچاقچیان حیات وحش در کشور است؛ اهمیت گونه‌های حیات وحش و خطر قاچاق را به آنها گوشزد کنیم و نهایتاً از آنها بخواهیم که به ما کمک کنند تا بتوانیم جلوی قاچاق را بگیریم و از انقراض نسل گونه‌ها جلوگیری کنیم.
وی در  ادامه در خصوص مستند سازی حفاظت در مناطق تحت مدیریت محیط زیست افزود: حفظ محیط زیست با هدف بهره برداری توسط نسل های آینده یک ضرورت انکارناپذیر است که امروزه بیش از بیش مورد توجه دولت و شهروندان جامعه جهانی قرار دارد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه