روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۴ آذر - شماره 4729

رئیس پلیس راهور فراجا:

خودروهای داخلی از ایمنی کافی برخوردار نیستند

 رئیس پلیس راهور فراجا گفت: خودروهای داخلی از ایمنی کافی برخوردار نیستند و جان افراد را تهدید می‌کنند.
سردار سیدتیمور حسینی با ابراز نگرانی عمیق از وضعیت ایمنی خودروهای تولید داخل گفت: بدنه، ستون‌ها، شاسی و اتاق خودروهای داخلی از استحکام کافی برای مقابله با تصادفات برخوردار نیستند و این مشکل به تهدید جدی برای جان رانندگان و سرنشینان تبدیل شده است.
وی افزود: «مرکز آزمون تصادف» می‌تواند به صورت تخصصی میزان استحکام بدنه خودروها در زمان برخورد را ارزیابی کند و این ارزیابی‌ها می‌تواند راهگشای اصلاحات ضروری در صنعت خودروسازی کشور باشد. قرار بود این مرکز تا نیمه اول سال جاری افتتاح شود، اما همچنان از پیشرفت فیزیکی قابل توجهی برخوردار نبوده و هیچ تحولی در روند اجرای آن مشاهده نمی‌شود.
رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: متاسفانه با وجود افزایش قیمت‌ها به بهانه رشد هزینه‌های مواد اولیه، بعید به نظر می‌رسد که این تغییرات منجر به بهبود کیفیت خودروها و ارتقای ایمنی آن‌ها شود.
حسینی تاکید کرد که مسئولیت ارتقای ایمنی خودروها بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و سازمان ملی استاندارد است و از این دستگاه‌ها خواست که در این زمینه اقدام فوری انجام دهند.
وی افزود: همچنان پیگیر مطالبه جدی پلیس در خصوص ارتقای ایمنی خودروهای داخلی هستیم و از مسئولان می خواهیم که نسبت به این مسئله پاسخگو باشند.
رئیس پلیس راهور با اشاره به رفع نقاط حادثه‌خیز در جاده‌ها ادامه داد: سال‌هاست که با دغدغه رفع نقاط حادثه‌خیز در جاده‌ها روبه‌رو هستیم و با وجود تخصیص بودجه در سال‌های گذشته، هیچ اقدام ملموسی در این خصوص انجام نشده است.

رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران:
کمبود آب در تهران جدی است
 رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به این‌که پساب بهداشتی در اختیار شهرداری قرار نمی‌گیرد، گفت: وزارت بهداشت و وزارت نیرو باید به این مساله توجه ویژه داشته باشند؛ چرا که سلامت مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
حبیب کاشانی در دویست‌و هشتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به روز جهانی معلولان اظهار کرد: نباید این روز را تبریک بگوییم و باید گرامیداشت آن را مدنظر داشته باشیم و مردم را برای مناسب سازی حرکت آن‌ها و اشتغال آن‌ها آگاه کنیم. باید گوشه‌ای از توانایی‌های معلولان نمایش داده شود و کمترین کار این است که صدا و سیما با همکاری سازمان بهزیستی اقدامات آن‌ها را به تصویر کشد. مسئولان سازمان بهزیستی تلاش کنند و یک برنامه برای آگاه سازی مردم ترتیب دهند.
وی درباره ریزش برگ‌های درختان در سطح شهر و بحث نظافت آن‌ گفت: اخیرا برگ‌های درختان نه تنها جمع نمی‌شود بلکه پاک‌بان‌ها آن را درون جوی آب هدایت می‌کنند. اگر این جمع نشود باعث گرفتگی انهار می‌شود و از چیزی که قابلیت استفاده دارد، محروم می‌شویم.
در ادامه مهدی پیرهادی - رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود گفت: موضوع کمبود آب در تهران مساله بسیار مهمی است و متاسفانه میانگین بارش در سطح تهران کاهش و به کمتر از ۲۹۱ میلیمتر رسیده است که این یک هشدار جدی است و برای موضوع آب باید یک فکر جدی کرد. باید برای هوشمندسازی به منظور جلوگیری از هدررفت آب اقدام کنیم. در سال ۱۴۰۳ بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان بودجه در این خصوص تصویب شده که اهتمام به این مساله را نشان می‌دهد. اقدامات لازم در شهرداری تهران و سازمان بوستان‌ها حال انجام است اما هنوز در برخی از موارد عقب هستیم و نباید با تاخیر مواجه شویم.
وی ادامه داد: در جریان‌های کوهستان‌های مشرف به شهر تهران ۱۳۴ میلیون متر مکعب آب در اختیار داریم که می‌توانیم بخشی از آن را برای آبیاری‌ها ذخیره سازی و استفاده کنیم. قنات‌ها و چشمه‌ها ۲۷ میلیون متر مکعب، روان آب‌ها ۶۶ میلیون متر مکعب، منابع آب‌های زیر زمینی ۵۵۸ میلیون متر مکعب، جریان‌های انتقالی از سطح‌های پنج‌گانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب و پساب‌های خروجی ۷۸۴ میلیون متر مکعب است که این پساب قابل توجه است.
وی همچنین گفت: اگر تغذیه‌های مصنوعی آبخوان‌ها توسط وزارت نیرو صورت نگیرد دچار فرونشست خواهیم شد. از آقای چمران درخواست دارم درباره بحث فرونشست و تغذیه‌های مصنوعی اقدامات لازم را صورت دهیم تا جلوی فاجعه‌ای گرفته شود که در آینده ممکن است رخ دهد.
رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران اضافه کرد: به خاطر حفر چاه‌های عمیقی که در شهر و اطراف تهران زده شده از میزان برداشت آب در فضای سبز ۲۴ میلیون متر مکعب کاسته شده است؛ یعنی درختان ۲۴ میلیون متر مکعب آب کمتر دریافت می‌کنند و این در صورتی است که بهینه مصرف ما برای فضای سبز شهر تهران باید ۲۲۵ میلیون متر مکعب باشد. حداقل نیاز کلی ۱۸۵ میلیون متر مکعب است اما نهایتا ۱۵۶ میلیون متر مکعب از آب استفاده می‌کنیم. وقتی آب کمتر مصرف می‌شود با بحران مواجه می‌شویم و برخی درختان آفت می‌گیرند.
وی ادامه داد: انصافا بودجه خوبی اختصاص پیدا کرده اما کاری نیست که بشود در یک شب این مساله حل شود. پساب در اختیار شهرداری از استانداری استفاده می‌کنند که استاندارد پساب شهری نیست. وزارت بهداشت و وزارت نیرو باید به این مساله توجه ویژه داشته باشند که این پسابی که در اختیار شهرداری قرار می‌گیرد باید پساب بهداشتی با استاندارد لازم را داشته باشد. این موضوع به سلامت مردم ربط دارد و امیدوارم پیگیری لازم صورت بگیرد.

معاون وزارت دادگستری:
۸ هزار زندانی خارجی داریم
 که اکثر آنها افغانستانی هستند
 معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری گفت: در مرحله اول انتقال محکومان افغانستانی به کشورشان، ما  لیست  ۵۰۰ نفره‌ای از این زندانیان را تهیه و  به طرف افغانستانی اعلام کردیم تا احراز هویت این محکومان را اعلام کنند و پس از اعلام نظر آنها این انتقال انجام می‌شود.
عسکر جلالیان درباره انتقال زندانیان افغانستانی به کشورشان، گفت: بیش از ۸ هزار زندانی خارجی در کشور داریم که اکثریتشان افغانستانی هستند.
وی افزود: جرایم زندانیان افغانستانی مربوط به قاچاق مواد مخدر، قاچاق کالاهای ممنوعه، سرقت، قتل و ... است که عمده‌ترین جرم آنها مربوط به قاچاق مواد مخدر می‌شود و قانون مجازات ما در این خصوص بسیار سخت‌گیر است و با آن مقابله می‌کند.
جلالیان گفت: اخیرا به عنوان رییس کمیته انتقال محکومان وزارت دادگستری با مقامات افغانستانی ملاقاتی داشتم و ماحصل این ملاقات این شد که لیست زندانیان دارای شرایط افغانستان تهیه و به آنها تحویل داده شود تا پس از احراز هویت این زندانیان، اقدامات لازم برای انتقال آنها فراهم شود.
معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری گفت: در مرحله اول انتقال محکومان افغانستانی به کشورشان، ما  لیست  ۵۰۰ نفره‌ای از این زندانیان را تهیه و به طرف افغانستانی اعلام کردیم تا احراز هویت این محکومان را اعلام کنند که آیا افغانستانی هستند یا خیر؟ منتظر هستیم تا مقامات افغانستانی نتیجه را به ما اعلام کنند. همچنین برخی از زندانیان دارای مجازات جزای نقدی هستند و باید مقامات افغانستانی پاسخ دهند که در این خصوص چه تصمیمی را اتخاذ می‌کنند.
جلالیان افزود: هر زمان که طرف افغانستانی به ما نتیجه بررسی این لیست را اعلام کند، دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت دادگستری آمادگی لازم را دارد که مرحله اول انتقال این زندانیان را  انجام دهد.
وی در پایان گفت: انتقال زندانیان افغانستانی بر اساس موافقتنامه انتقال محکومان با افغانستان در سال ۱۳۸۵ در سال آینده هم ادامه دارد. تمام تلاش ما این است که تا پایان سال دو الی سه مرحله انتقال زندانیان افغانستان به کشورشان انجام شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه