روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر - شماره 4756

سرمقاله

مجلس خوب

شهریار الفت نیا- مجلس در نظام جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه و والایی برخوردار بوده و محور بسیاری از تصمیم گیری ها، قانونگذاری ها، برنامه ریزی ها است و چراغ هدایت دولت و ملت را به دست دارد. مجلس پایگاه اساسی نظام و مردم و مایه حضور و مشارکت واقعی مردم در تصمیم گیری ها و مظهر اراده ملی است.
جمهوری اسلامی ایران از بهمن سال 1397 هجری شمسی وارد گام دوم انقلاب شده است و تحول مستمر در فرایند قانونگذاری، نظارت مستمر بر دستگاه های اجرایی و اتخاذ دیپلماسی پارلمانی متوازن، هوشمند و استکبارستیز از ویژگی های مجلس در تراز انقلاب اسلامی است. تحول گرایی از ویژگی های ذاتی یک نهاد چابک، هوشمند و پیشران است. مسئله یابی و آسیب شناسی نظام قانونگذاری و ظرفیت های نظارتی از منظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، ستون های مجلس در تراز انقلاب اسلامی را مستحکم تر می کند. به عبارتی، بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شاقول و فانوس نقشه راه قوه مقننه در گام دوم انقلاب است. بیانیه گام دوم که رهبر فرزانه انقلاب (مدظله العالی) به ترسیم چشم انداز چهل ساله دوم انقلاب پرداخته، به خوبی افق سیاست های راهبردی نهادهای حاکمیتی ازجمله مجلس شورای اسلامی را ترسیم کرده است. رهبر فرزانه انقلاب بارها در بیانات مختلف به ویژه دیدار نمایندگان خانه ملت با ایشان همواره رهنمودها و شاخص هایی را برای تحقق قانونگذاری و نظارت در تراز انقلاب اسلامی ترسیم کرده اند. در این گزارش با استناد به بیانات راهگشا و حکیمانه رهبر دوراندیش انقلاب (مدظله العالی)، به مهم ترین شاخص ها و بایسته های مجلس کارآمد اشاره شده است.
با توجه به نقش مؤثر و مهم مجلس در نظام کشور، وظایف عمده مجلس در دو بخش خلاصه می گردد:الف- قانونگذاریب – نظارت.
برخی از ویژگیهای یک نماینده مجلس
١- یک نماینده خوب باید زجر کشیده و درد کشیده باشد یعنی از داخل قشر پایین یا متوسطه جامعه باشد که بتوان درد آنها را حس کرده و دردشان را درد خود بداند و همیشه در پی رفع مشکلات انان باشد
٢-شناخت امورات و نیازهای روز مردم( نه تنها در حوزه انتخابیه خود بلکه در کل منطقه و کشور و بررسی مشکلات و دغدغهای مردم و جوانان بخصوص مسئله اشتغال)
٣-یک نماینده موفق باید شجاع باشد وبتواند در پیگیری حق و حقوق مردم از هیچ کوششی دریغ نورزد و منافع عمومی مردم را بر منافع خود ترجیح دهد و در راه پیشرفت جامعه و مردم حاضر باشد از حق خود بگذرد
۴-یک نماینده باید مطلع به مسائل سیاسی و اسلام باشد یعنی هم مسائل روز جامعه خود سر دربیاورد و هم از مسائل جهانی سر در بیاورد و بی تفاوت نباشد و متعهد به دین خدا و آرمانهای انقلاب اسلامی و باورهای مردم شد.
۵-داشتن شناخت نسبی نسبت به کلیه مسائل جاری در زمینه های مختلف اقتصادی وفرهنگی و سیاسی و نظامی و از مسائل ریز و درشت مردم سر در بیاورد و بتواند درد مردم را تشخیص دهد و نسبت به ان چاره جویی نماید.
۶-داشتن تخصص و مهارت کافی در یک یا چند موضوع. یعنی در موضوعی عالم باشد و حرفی برای گفتن داشته باشد و بتواند در کمیسیون های مجلس برای خود جایگاهی داشته باشد وبتواند در میان مجلسیان و دولتمردان و نخبگان کشور موثر واقع شود
۷-یک نماینده باید بتواند تخصصی را که دارد از قوه به فعل برساند و بتواند از هنر خود به نحو احسن استفاده کند و مفید باشد و از ان به نفع مردم و جامعه استفاده نماید.
٨-یک نماینده اگر دارای تجربه کاری باشد موفق تر خواهد بود. مسلما تجربه بالاتر از علم است . نماینده ای که تجربه داشته باشد و مشکلات و پیچ و خمهای اداری را طی کرده باشد و کار کشته و آشنا به ابزار باشد سریعتر میتواند در صدد رفع انها بر بیاید و وقتی با تجربه باشد کاردان هم است.
٩--نماینده ای موفق است که مدیر و مدبر باشد . نماینده ای که دارای مدیریت لازم و کافی باشد، می تواند بهترین راه حل ها را جهت حل مشکلات حوزه انتخابی خود ارائه دهد
١٠-نفوذ و شخصیت فردی می توانند یکی دیگر از خصلتهای یک نماینده خوب میباشد که در بیشتر کارها مخصوصا ارتباط با مسئولین رده بالای کشور کارساز می باشد.با اشنایی و ارتباط و مشورت و کمک و ... خیلی از مشکلات قابل حل هستند. یک نماینده خوب کسی است که دارای روابط عمومی بالا باشد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه