روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر - شماره 4756

صرفه جویی در انرژی


 سعید واحدی - حفظ انرژی در معنای عموم به صرفه‌جویی در انرژی، استفاده از انرژی کمتر به منظور کاهش هزینه‌ها و کاهش اثرات زیست محیطی است. این می‌تواند به معنای استفاده کمتر از برق، گاز یا هر شکل دیگری از انرژی باشد.منابع انرژی موجود در سیاره ما، محدود بوده و مصرف درست انرژی باعث حفظ منابع انرژی برای طولانی مدت و حفظ و پاسداری از زیستگاه‌ها و محیط زیست می‌گردد. راهکار ذخیره کردن انرژی در خانه و در هر محیطی این است که شما حواس تان را جمع کنید و به محیط اطراف خود دقت داشته باشید. همچنین باید نکاتی را در نظر بگیرید و سعی کنید با رعایت کردن ، آن ها را به یک عادت در خودتان تبدیل کنید. اما به نظر شما راه های صرفه جویی در انرژی چیست؟
راه‌های مختلفی برای کاهش مصرف انرژی در خانه و افزایش صرفه‌جویی در مصرف انرژی وجود دارد که از تغییرات ساده رفتاری گرفته تا بهبود گسترده در لوازم خانگی را شامل می‌شود. از فواید مهم صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌توان به صرفه‌جویی در قبوض آب و برق و همچنین حفاظت از محیط زیست نام برد. در اینجا ده روش متداول برای صرفه‌جویی در انرژی و صرفه‌جویی در مصرف برق در خانه آورده شده است. برای کاهش مصرف انرژی در خانه و افزایش صرفه‌جویی در انرژی، لزوماً نیازی به بیرون رفتن و خرید محصولات کم مصرف ندارید. در صورت نیاز به خرید، می‌توان تمامی خرید‌ها را لیست نمود تا در یک سفر شهری انجام شود. در مسیرهای نزدیک از وسیله ی نقلیه موتوری استفاده نشود. صرفه‌جویی در انرژی می‌تواند به سادگی خاموش کردن چراغ‌ها یا لوازم خانگی در زمانی که به آنها نیاز ندارید باشد. همچنین می‌توانید با انجام دستی کارهای خانگی، مانند قرار دادن لباس‌ها در فضای باز جهت خشک شدن به جای گذاشتن آنها در خشک‌کن یا شستن ظروف با دست، از وسایل پر مصرف کمتر استفاده کرد.
یکی از رفتارهایی که بیشترین پتانسیل را برای صرفه‌جویی در مصرف برق دارند، کاهش گرمای ترموستات منزل در زمستان و استفاده کمتر از تهویه مطبوع در تابستان است. هزینه‌های گرمایش و سرمایش تقریباً نیمی از قبض‌های آب و برق یک خانه متوسط ​​را تشکیل می‌دهد، بنابراین با پوشش مناسب در منزل می توان با کاهش در شدت و دفعات گرمایش و سرمایش، بیشترین حالت صرفه‌جویی را داشت.
ابزارهایی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها متوجه شوید بیشتر برق منزل شما درکجا هدر می‌رود و کدام لوازم برقی روزانه بیشترین مصرف را دارند.
ممکن است عده ای تصور نمایند که امروزه، با توجه به مشکلات و دغدغه‌های موجود در زندگی، تغییر رفتار و شیوه ی زندگی، بسیار سخت خواهد بود. هر نوع تغییری در سبک زندگی ممکن است در ابتدا باعث ایجاد استرس گردد و انسان‌ها در برابر آن مقاومت نموده و واکنش نشان دهند. به همین دلیل جهت داشتن ذهنی آرام و از بین رفتن استرس، می‌توان از محصولاتی استفاده نمود که جهت هوشمند سازی لوازم برقی و الکترونیکی به کار می‌روند.
این محصولات می‌تواند چشم‌های تعبیه شده در لوازم الکترونیکی جهت قطع و وصل آن و یا به صورت پیشرفته تر به صورت سنسورهای دما، رطوبت، فشار و … که در محیط‌های مسکونی، صنعتی، کارگاهی و … مورد استفاده قرار می‌گیرند باشد.
در موارد دیگر از جمله خطاهای انسانی مانند فراموش کردن قطع وسیله ی برقی در منزل و یا نیازهایی مانند لزوم روشن نمودن وسیله ی برقی یا سیستم کامپیوتری در محل کار، زمانی که شما در منزل هستید نیز ضرورت استفاده از هوشمند سازی را آشکار می‌سازد. این هوشمند سازی همچنین ممکن است باعث کم شدن نیروی کار و کاهش هزینه‌ها گردد. به دلیل کم شدن میزان رفت و آمد نیروی کار و یا قطع و وصل به موقع دستگاه‌ها از راه دور و زمان بندی خاموش و روشن شدن آن، قدمی بزرگ در راه جلوگیری از اتلاف انرژی می‌توان برداشت. یکی از این محصولات که کارشناسان شرکت پایا رسا در جهت کاهش میزان مصرف انرژی و زمان بندی لوازم برقی و دستگاه‌های پر مصرف انرژی تولید نموده اند، ساعت فرمان نجومی‌-‌هفتگی هاینیکس می‌باشد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه