وزیر رفاه:
اجرای طرح کالابرگ در بودجه
۱۴۰۳ دیده نشده است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص اجرای طرح کالابرگ الکترونیک گفت: اعتباری برای اجرای طرح کالابرگ در بودجه سال ۱۴۰۳ دیده نشده است.
احمد میدری در آیین توزیع ۳۰۰۰ جهیزیه به افراد دارای معلولیت اظهار کرد: امروز به همت خیران و هماهنگی سازمان بهزیستی حدود ۲۹۷۰ سری جهیزیه به زوجین معلول یا توانیاب ارائه میشود. همچنین در این هفته ۱۹۰۰ واحد مسکونی به زوجین توانیاب تعلق میگیرد.
به گفته وی تا پایان سال نیز ۳۰ هزار نفر از معلولان وارد بازار کار میشوند.
وی ادامه داد: براساس قانون حمایت از حقوق معلولان باید ۳ درصد از اشتغالهای جدید از میان معلولان باشد که این قانون در برخی از دستگاههای اجرایی به درستی اجرا نمیشود. با توجه به ساز و کارهایی که سازمان بهزیستی دارد، این قانون به طور کامل اجرا میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه در مورد کالابرگ نیز گفت: کالابرگ در بودجه سال ۱۴۰۳ دیده نشده است.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛
حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی
دارو و چالش پرداختهای «دارویار»
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به تغییر سیاستهای ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی تأکید کرد: ارز ترجیحی نوع اول برای دارو کلا از ابتدای امسال حذف شده است و هیچ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو تخصیص داده نمیشود؛ این ارز به ارز ترجیحی نوع دوم یعنی ۲۸۵۰۰ تومانی تبدیل شده است.
دکتر مهدی پیرصالحی با اشاره به باقیماندن حدود یک میلیارد دلار ارز ترجیحی نوع اول برای تجهیزات پزشکی گفت: در بودجه سال آینده باید تصمیمگیری شود تا این ارز به نوع دوم یا نیمایی تبدیل شود.
وی تأکید کرد که تغییر نوع ارز نباید موجب افزایش پرداخت از جیب بیماران شود و خواستار تأمین بودجه کافی برای جبران این تغییرات شد.
پیرصالحی با اشاره به مشکلات طرح دارویار افزود: بودجه لازم برای این طرح دیده شده اما پرداخت کامل انجام نشده است. برای جلوگیری از افزایش هزینه بیماران، بودجه باید بهدرستی تخصیص و پرداخت شود.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی همچنین خواستار تکنرخی شدن ارزها شد و بر ضرورت تأمین نقدینگی برای شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی تأکید کرد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به مشکلات نقدینگی در داروخانهها و تأمینکنندگان دارو گفت: پرداختها باید منظم و مستقیم به شرکتها انجام شود تا وابسته به سازمان هدفمندی یارانهها نباشد.
وی گفت: برای حفظ قیمتهای دارو و تجهیزات پزشکی حداقل دو برابر بودجه کنونی مورد نیاز است.
پیرصالحی در پایان با اشاره به برنامه ذخیره ششماهه دارو در برنامه هفتم توسعه اظهار داشت که اجرای این برنامه نیازمند تأمین منابع ارزی و ریالی است و در صورت عدم تأمین، قابلیت اجرایی نخواهد داشت.
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد؛
تدوین سند جامع اشتغال زنان تا پایان سال
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی از تدوین سند جامع اشتغال زنان در یکی از ۱۴ میز تخصصی این ستاد با نگاهی متعادل تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد.
فهیمه فرهمندپور روز گذشته در نشست ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی به نقش سیاستگذاری این شورا اشاره کرد و گفت: ماموریت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاستگذاری در حوزههای وسیع فرهنگی، اجتماعی و سایر بخشهای مرتبط با این حوزه است.
وی با اشاره به فعالیت این شورا در قالب یک قرارگاه افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی ساختاری فرادستگاهی دارد و بهعنوان قرارگاهی برای مدیریت، رصد، سیاستگذاری و تنظیمگری فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در سطح کشور عمل میکند.
فرهمندپور خاطرنشان کرد: در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی چهار ستاد فعال است که هرکدام بخشی از ماموریتهای حوزه کلان سیاستگذاری و قرارگاه فرهنگی و اجتماعی را برعهده دارند. یکی از این ستادها، ستاد خانواده و زنان است که ماموریت سیاستگذاری، ایفای نقش قرارگاهی و ارائه نظرات کارشناسی را دنبال میکند.
ستاد خانواده و زنان نیز دارای بخش شورایی است که با عنوان شورای فرهنگی-اجتماعی خانواده و زنان فعالیت میکند. این شورا با حضور نمایندگان سه قوه، دستگاههای اجرایی و سازمانهای مردمنهاد، به وظایف خود عمل میکند.
* تدوین اسناد و تهیه بستههای سیاستی
دبیر ستاد خانواده و زنان گفت: این ستاد تاکنون ۲۰۰ بسته کارشناسی تهیه کرده و امسال بیش از ۵۰ طرح پژوهشی مصوب داشته است. برخی از این طرحها در آستانه تصویب قرار دارند و برخی نیاز به اصلاحات دارند.
وی اضافه کرد: اکنون در حال مراحل پایانی تدوین سند سلامت زنان با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی هستیم. همچنین در حال تکمیل سند ورزش زنان هستیم که متن مختصری از قبل وجود داشت.
رهمندپور به برخی اسناد گذشته که به خوبی اجرا نشدهاند اشاره کرد و گفت : امسال بیش از ۲۰ عنوان برای تهیه گزارشهای نظارتی با هدف بهروزرسانی اسناد و تدوین بستههای سیاستی به تصویب رسیده است.
دبیر ستاد خانواده و زنان به ویژهبرنامههای این ستاد به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت: در ستاد خانواده و زنان تصمیم گرفتیم ذیل عنوان الگوی حکمرانی تمدنی که مصوب دبیرخانه است، مجموعه رویدادهایی را طراحی کنیم که هدف آن تدوین الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده است.
این برنامه شامل نشستهایی است که به مسائل و چالشهای کلیدی این حوزه پرداخته و تلاش میکند با طرح سوالات و مسائل اساسی، به پاسخهایی ساختارمند و راهگشا دست یابد. این نشستها ابعاد متنوعی از حکمرانی را پوشش میدهند و در تعامل با دستگاههای مختلف مانند قوه قضاییه، شهرداری تهران، حوزه علمیه و مجلس شورای اسلامی به بررسی موضوعاتی مانند حکمرانی مردمیسازی، نظام دادرسی در حوزه زنان و خانواده، مدیریت شهری خانوادهمحور و امکانسنجی تدوین قانون جامع خانواده میپردازند. در این نشستها تلاش شده است مسائل کلیدی حوزه زنان و خانواده شناسایی و راهحلهای ساختارمند ارائه شود.
* شناسایی ۵۰ مسئله کلیدی برای طراحی الگوی حکمرانی
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی به شناسایی ۵۰ مساله کلیدی برای طراحی الگوی حکمرانی تمدنی حوزه زنان اشاره کرد و گفت: موضوعاتی مانند سالمندی، کودکان و طب سالمندی که در کشور کمتر جدی گرفته شدهاند، از جمله این مسائل هستند.
وی همچنین به چالشهای ارتقای سهم زنان در کشور پرداخت و گفت: گام اول در تحقق الگوی سوم زنان، نیازمند هماهنگی و همفکری برای تعریف دقیق این الگو است.
دبیر ستاد خانواده و زنان از طراحی ۱۴ میز تخصصی در این ستاد خبر داد و گفت برای سال جاری ۱۴ میز تخصصی فعال شده است که مهمترین وظیفه آنها رصد وضعیت کشور در حوزههای ماموریتشان است. در قالب این وضعیتشناسی، مسائل هر حوزه استخراج میشود و متناسب با این مسائل، بستههای سیاستی تدوین و دستگاههای مرتبط برای اجرای ماموریتهای تعریفشده هدایت و نظارت میشوند.
فرهمندپور گفت: میزهای تخصصی شامل موضوعاتی مانند ازدواج، فرزندآوری، حقوق کودکان، اشتغال زنان، ورزش زنان، سالمندان و مهارتهای زندگی است و در این میزها تلاش میشود فرآیند حکمرانی در این حوزهها یکپارچه و تحولآفرین باشد.