مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب خبر داد؛
بهرهبرداری از ۳ طرح
جمعآوری گازهای همراه تا پایان سال
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از بهرهبرداری سه طرح جمعآوری گازهای همراه تا پایان سال خبر داد. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، ابراهیم پیرامون از پیشرفت طرحهای جمعآوری گازهای همراه بهعنوان مهمترین فعالیت در حوزه محیطزیست و حفظ سرمایههای ملی یاد کرد و گفت: راهاندازی بخش مشترک شیرینسازی آماک، تکمیل تعمیرات اساسی واحدهای تقویت فشار آماک در اهواز ۲، رفع مشکل کمپرسور پروپان کارخانه NGL۴۰۰ و راهاندازی NGL۲۰۰ آغاجاری، مهمترین عوامل مؤثر در میزان کاهش گازسوزی در این مدت بوده است.
پیرامون با اشاره به راهاندازی دو ایستگاه تقویت فشار گاز در میدان نفتی گچساران در آیندهای نزدیک، اظهار کرد: با راهاندازی ایستگاه تقویت فشار گچساران ۲ شاهد کاهش مشعلسوزی به مقدار ۴۵ میلیون فوت مکعب در روز خواهیم بود؛ همچنین با راهاندازی ایستگاه تقویت فشار گچساران ۴، روزانه ۲۵ میلیون فوت مکعب گاز مشعل جمعآوری خواهد شد.
وی تصریح کرد: مجموع این اقدامات سبب «جلوگیری از هدررفت سرمایههای ملی»، «حفاظت از محیطزیست» و «تأمین خوراک صنایع پتروشیمی» میشود و کمک مؤثری برای رفع بخشی از ناترازی گاز مورد نیاز سوخت زمستانی کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به ضرورت تأمین خوراک پتروشیمیها گفت: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بهمنظور جمعآوری و جلوگیری از سوزاندن ۲۵۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز، قراردادی با شرکت پتروشیمی مارون در ناحیه مارون و اهواز در قالب ۸ پروژه منعقد کرده است که مطابق برنامه تا پایان سال ۱۴۰۴ تمامی پروژههای مورد نظر تکمیل و در مدار عملیاتی قرار خواهند گرفت و بخش زیادی از مشکلات گازسوزی و آلودگی منطقه رفع خواهد شد.
پیرامون تصریح کرد: به منظور جمعآوری و جلوگیری از سوزاندن روزانه ۶۰۰ میلیون فوت مکعب، قرارداد دیگری با شرکت شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس در قالب ۲۶ پروژه منعقد شده است که مطابق برنامه تا سال ۱۴۰۷ تکمیل و به تدریج، تمامی پروژههای موردنظر به بهرهبرداری میرسند.
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با تأکید بر اینکه نرخ گازمایع سهمیهای برای مصرفکنندگان مجاز گازمایع تغییری نکرده و طبق قیمت قبلی است، گفت: نرخ قیمت گازمایع مازاد بر سهمیه بر مبنای ۳۰ درصد نرخ صادراتی است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، کرامت ویسکرمی درباره نرخ گازمایع اظهار کرد: براساس آییننامه اجرای تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور که مصوبه هیئت وزیران است، نرخ گاز مایع برای مصرفکنندگانی مانند خانوارهای عشایری، روستایی یا شهری که به شبکه گاز طبیعی دسترسی ندارند یا در زمستان به دلیل محدودیتهای تأمین گاز طبیعی گاز آنها با محدودیت یا قطع دچار میشود، مطابق با سهمیه دریافتی از سامانه مربوطه و همان نرخ یارانهای قبلی است و تغییری نداشته است.
وی افزود: بنابراین طبق تعرفه گذشته، نرخ قیمت گازمایع سهمیهای برای خانوارهایی که به گاز طبیعی دسترسی ندارند؛ کپسول ۱۱ کیلویی در محل تأسیسات گاز مایع ۴۴ هزار تومان، در محل نمایندگی ۶۹ هزار تومان و در محل مصرف ۷۷ هزار تومان است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تصریح کرد: مطابق مصوبه هیئت وزیران نرخ قیمت گازمایع مازاد بر سهمیه بر مبنای ۳۰ درصد نرخ صادراتی است از این رو قیمت سیلندر ۱۱ کیلویی در محل تأسیسات ۱۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان، در محل نمایندگی ۱۵۷ هزار تومان و در محل مصرف ۱۶۶ هزار تومان خواهد بود که نیاز مازاد بر سهمیه نیز از طریق سامانه درخواست فرآوردههای نفتی (سدف) ثبتنام انجام میشود.
قبضهای سنگین برق برای ۶۴۰ هزار مشترک
در راستای اجرای قانون مانعزدایی و مدیریت مصرف برق، تغییراتی در تعرفههای بخش خانگی اعمال شده است. این تغییرات با هدف ترغیب مشترکان به مصرف بهینه و عادلانهتر کردن هزینهها میان مصرفکنندگان زیر و بالای الگوی مصرف طراحی شده است.
حدود ۷۵ درصد از مشترکان خانگی که معادل ۲۴ میلیون مشترک هستند، مصرف برقشان زیر الگوی تعیینشده قرار دارد و قبضهایی کمتر از ۵۰ هزار تومان دریافت میکنند. در آبان سال گذشته، هزینه مصرف ۲۰۰ کیلووات برق در ماه برای این گروه ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان بود که امسال به ۲۹ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش یافته است.
این افزایش معادل ۷۵۰۰ تومان بوده و برای سقف الگوی مصرف، هزینه ماهانه مشترکان زیر الگو تنها ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان افزایش یافته است که رقم قابلتحملی محسوب میشود.
۲۵ درصد از مشترکان که مصرف برقشان از الگو فراتر میرود، با نرخهای پلکانی مواجه هستند. این افزایش تعرفه متناسب با نرخ تأمین برق محاسبه میشود، نرخ تأمین برق در سال گذشته ۵۴۷ تومان بود که امسال به ۷۵۴ تومان رسیده است و افزایش حدود ۳۸ درصدی دارد.
بنا بر اعلام، برای ۲ درصد از مشترکان که مصرفی بیش از ۲.۵ برابر الگو دارند، نرخ مازاد به شکل چشمگیری افزایش یافته است. هزینه تأمین برق برای این گروه از ۲۶۰۰ تومان به ۴۰۰۰ تومان رسیده است. درواقع برای ۲ درصد از کل ۳۲ میلیون مشترک صنعت برق که نزدیک به ۶۴۰ هزار مشترک میشود میزان مصرف پلکانی ۴۰۰۰تومان خواهد بود.
البته باید گفت که افزایش هزینهها برای مشترکان پرمصرف، بهویژه در گروه ۲ درصدی، جنبه بازدارندگی محدودی داشته است. این گروه به دلیل سطح رفاه بالای خود، مصرف برقشان را کاهش ندادهاند. در مقایسه با تعرفه برق در سایر کشورها (معادل ۷ تا ۱۰ سنت)، هزینه ۴۰۰۰ تومان برای هر کیلووات در ایران همچنان پایین و غیرقابل رقابت با نرخ جهانی است.
پیمان صادرکنندگان خورشیدی چین
برای رقابت منصفانه
صادرکنندگان خورشیدی چینی متعهد شدند از کاهش قیمتهای یکدیگر در بازارهای خارج از کشور دست بردارند و در عوض به رقابت سالم بپردازند، زیرا این بخش به دلیل مازاد عرضه و جنگ قیمتها، ضعف شده است.
اتاق بازرگانی چین برای واردات و صادرات ماشین آلات و محصولات الکترونیکی، در بیانیهای اعلام کرد حدود ۲۲ شرکت از جمله بازیگران بزرگی مانند ترینا سولار، لونگی گرین انرژی تکنولوژی و تونگوی، اعلام کردند کمیتهای تشکیل خواهند تا به رقابت منصفانه خاتمه دهند و یک جریان صادرات قاعده مند را حفظ کنند.
صنعت خورشیدی چین در جهان، با سختترین آزمون خود در سالهای اخیر مواجه است، زیرا تولید بیرویه منجر باعث اشباع بازارهای تجهیزات داخلی و خارجی در مقاصدی مانند اتحادیه اروپا، هند، پاکستان و برزیل شده و اقدامات حمایتی را به خطر انداخته است.
ظرفیت مازاد خسارات هنگفتی به برخی از شرکتها وارد کرده و برخی دیگر را مجبور به اخراج یا ورشکستگی کرده است، در حالی که مدیران شرکتهای خورشیدی، خواستار همکاری شرکتها و اقدام مقامات برای کمک به صنعت و وجهه آن در خارج از کشور شدهاند.
صادرکنندگان همچنین با کاهش قریبالوقوع تخفیف مالیات صادراتی روبرو هستند که به شرکتها کمک کرده بود محصولات بیشتری را به خارج از کشور عرضه کنند. طبق اعلام وزارت دارایی، تخفیف برای محمولههای ویفر، سلول و ماژول از اول دسامبر، از ۱۳ درصد، به ۹ درصد کاهش مییابد.
دنیس آیپ، تحلیلگر دایوا، اظهار کرد:هدف سیاست جدید، تشویق صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا از چین و کاهش خطر تحقیقات ضد یارانه یا ضد دامپینگ علیه شرکتهای خارجی در کشورهای خارجی است. در حالی که عملکرد مالی کوتاه مدت بازیگران ماژول خورشیدی ممکن است تاثیر منفی از این سیاست بگیرد، بر این باوریم که تاثیر بلندمدت حداقل خواهد بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در این بیانیه آمده است کمیته موسوم به خود انضباطی برای اولین بار در ۲۲ نوامبر برای حمایت از منافع صنعت خورشیدی به جای اعمال اقدامات محدودکننده تشکیل جلسه داد.