ـ رئیس مرکز سیما فیلم:
سریالهای «حضرت معصومه (س)»
و «پوریای ولی» تولید میشوند
مهدی نقویان ـ رئیس مرکز سیما فیلم ـ گفت: مجموعههای تلویزیونی «حضرت معصومه (س)» و «پوریای ولی» جدیترین آثار ویژه الف هستند که بهزودی وارد مرحله پیش تولید میشوند و امیدواریم که بهزودی مرحله تولید آنها آغاز شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سیما، رییس مرکز سیما فیلم سازمان صداوسیما درباره تولید مجموعههای الف ویژه گفت: در حال حاضر همزمان دو مجموعه «سلمان فارسی» و «موسی کلیمالله» مراحل تولید را میگذرانند.
وی افزود: تولید مجموعههای الف ویژه انرژی زیادی را در رسانه میگیرد اما با این حال صداوسیما در این زمینه متوقف نشده و در تلاش هستیم که تولید آثار الف ویژه را بیشتر کنیم.
نقویان همچنین گفت: مجموعههای تلویزیونی «حضرت معصومه (س)» و پوریای ولی جدیترین آثار ویژه الف هستند که بهزودی وارد مرحله پیش تولید میشوند و انشاءالله مرحله تولید آنها را هم بهزودی شروع خواهیم کرد.
رییس مرکز سیما فیلم با عنوان این مطلب که به لحاظ کمی مشکلی در پخش مجموعههای تلویزیونی نداریم خاطرنشان کرد: در حال حاضر کار تصویربرداری هشت مجموعه تلویزیونی به پایان رسیده و در مرحله پس تولید قرار دارند که یک به یک برروی آنتن تلویزیون خواهند رفت، مجموعههایی مثل «رویان»، «فریبا»، «مسیر اصلی» و «بدل».
در حال حاضر تصویربرداری دو مجموعه جدید «قول مردونه» و «عملیات مهندسی» آغاز شده است.
داریوش فرهنگ:
سعی کردم کارهای دم دستی انجام ندهم
داریوش فرهنگ گفت: شخصا همیشه سعی کردم به شعور و فهم مردم احترام بگذارم، کارهای دم دستی انجام ندهم و سطح بازیگریام را پایین نیاورم زیرا معتقدم هنرمندان چشم و گوش مردم و آیینهای در برابر اجتماع هستند.
موزه سینما در ادامه انتشار سلسله نشستهای تاریخ شفاهی خود همزمان با زادروز « داریوش فرهنگ» بازیگر پیشکسوت سینما ، تئاتر و تلویزیون بخشهایی از گفتگوی این هنرمند را منتشر کرده است که بخشهایی از آنرا میخوانید.
داریوش فرهنگ با بیان اینکه مردم ایران را بسیار دوست دارد گفت: بارها با خودم فکر کردم که مردم چرا هنرمندان را دوست دارند، دلیلش این است که آنها را از خودشان می دانند و به آنها احترام میگذارند.
وی ادامه داد: شخصا همیشه سعی کردم به شعور و فهم مردم احترام بگذارم، کارهای دم دستی انجام ندهم و سطح بازیگریام را پایین نیاورم زیرا معتقدم هنرمندان چشم و گوش مردم و آیینهای در برابر اجتماع هستند.
فرهنگ با بیان اینکه سینما بدین شکل نیست که هر آنچه جلوی آن میگذرد ثبت شود، بیان داشت: سینما واقعیت نیست بلکه واقعیت جدید است که با دوربین ساخته میشود . همه چیز را باید از واقعیتی که هست، ساخت زیرا واقعیت جدید از آن بوجود میآید که از آن واقعیتر است. وی با اشاره به فیلم « باشو غریبه ای کوچک» خاطرنشان کرد: در فیلم باشو غریبهای کوچک دستیار اول بهرام بیضایی بودم وچیزهای زیادی از او آموختم زیرا او سینمای متفاوتی دارد. فرهنگ درباره فیلم سینمایی «طلسم» نیز بیان داشت: در زمان ساخت طلسم دائم با خودم فکر میکردم که قرار است درمورد چه چیزی فیلم بسازم و از دوستی که در گروه ما بود پرسیدم که این فیلم به نظرت درباره چه چیزی هست و او در پاسخ به من گفت درباره عشق است. یعنی اگر به من نگفته بود من به دنبال کارکترهایی همچون شازده و کشاورز و ... میرفتم و کاملا گمراه میشدم اما بعد متوجه شدم داستان اصلی فراتر از عشق یعنی درباره غیبت عشق است.
وی خاطرنشان کرد: قرار بود واروژ کریم مسیحی سریال سربداران را بسازد و بهرام بیضایی آن را بنویسد . تهیه کننده آقای پرتوی گفت یک نمونه را واروژ بسازد که ببینیم به چه شکلی میشود و من هم که خیلی جوان بودم نقش یک مغول خونخوار را بازی کردم.
وی در پایان خطاب به فریدون جیرانی که با او به گفتگو نشسته بود، بیان داشت: توصیه من به جوانان این است که باید نگاهتان را عوض کنید و نسبت به جهان و هستی نظر داشته باشید زیرا در این صورت میتوانید به کارتان تداوم ببخشید.
در کارنامه هنری داریوش فرهنگ کارگردانی آثاری همچون: طلسم، تکیه بر باد، یک گزارش واقعی، دو فیلم با یک بلیت و... همچنین کارگردانی مجموعههای تلویزیونی سلطان و شبان، طلسم شدگان، تولدی دیگر، راه شب و ... دیده میشود.
وی همچنین در آثاری همچون محمد رسول الله( ص)، شاید وقتی دیگر، سفر، دو فیلم با یک بلیت و مجموعههای تلویزیونی کلاه پهلوی، بی گناهان، در جستجوی آرامش، سلمان فارسی، معصومیت از دست رفته و ... نقش آفرینی داشته است.
«زن و بچه» سعید روستایی
و پنج فیلمنامه دیگر مجوز ساخت گرفتند
شورای پروانه فیلمسازی در جلسه اخیر با ساخت شش فیلمنامه موافقت کرد.
به گزارش کائنات به نقل ادارهکل روابط عمومی سازمان سینمایی، فیلمنامههای «آرامبخش» به تهیهکنندگی مجتبی رشوند بوکانی، کارگردانی سعید زمانیان و نویسندگی پدرام پور امیری و سعید زمانیان، «زن و بچه» به تهیهکنندگی سید جمال ساداتیان، کارگردانی و نویسندگی سعید روستایی، «دکتر فون گویر» به تهیهکنندگی علی شیرمحمدی، کارگردانی و نویسندگی بهروز افخمی، «این یک فیلم نیست» به تهیهکنندگی حسن مصطفوی، کارگردانی و نویسندگی مصطفی کوشکی، «قزل» به تهیهکنندگی حمید انصارینسب، کارگردانی حسین میرزامحمدی و نویسندگی مسعود هاشمینژاد و «سالن چهار» به تهیهکنندگی سید روحاله حجازی، کارگردانی حسین ترکجوش و نویسندگی پدرام سعیدی افشار موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی را اخذ کردند.
رییس مرکز پویانمایی صبا خبر داد؛
ساخت مجموعه انیمیشنهایی
از قهرمانان فوتسال و کشتی
رییس مرکز پویانمایی صبا از ساخت مجموعه انیمیشنهایی برای به تصویر کشیدن قهرمانان کشتی و فوتسال کشور در راستای معرفی قهرمانان ملی خبر داد.
محمدرحیم لیوانی ـ رییس مرکز پویانمایی صبا ـ از برنامهریزی برای ساخت پویانماییهای قهرمانمحور در راستای معرفی قهرمانان ملی و مذهبی خبر داد و گفت: مجموعه «کشتیگیران» که در حال تولید است، یکی از تولیدات موفق با همین محوریت است و امیدواریم بتوانیم برای سال جدید فصل نخست آن را پخش کنیم. این مجموعه تلاش کرده است قهرمانان کشتی کشور که ورزش اول ماست را معرفی کند.
لیوانی اضافه کرد: مجموعه دیگری در دست نگارش داریم که قهرمانان فوتسال و ماجراهای مربوط به افتخارآفرینیهای ورزشکاران این شاخه ورزشی را مدنظر قرار داده است.
او در بخشی از این گفتوگو هویتمحوری و عدالتگستری را دو محور اصلی تولیدات مرکز دانست و گفت: بسیاری از پویانماییها با موضوع سبک زندگی، خانواده، جوان مؤمن انقلابی، تقویت جبهه مقاومت، روایت پیشرفت، علم و دانش تهیه و تولید میشوند.
لیوانی در زمینه تولید آثار نمایشی با محوریت جبهه مقاومت نیز توضیح داد: تولیدات بسیار خوبی با همین مضمون در حال ساخت است. بهعنوان نمونه «دشت پرماجرا» عنوان مجموعهای از گروه نوجوان مرکز پویانمایی صباست که به کارگردانی و تهیهکنندگی «امیرحسین صالحی» در ۱۴ قسمت ۲۲ دقیقهای تهیه و تولید شده و فصل اول آن به اتمام رسیده و فصل دوم آن در حال ساخت است. رییس مرکز پویانمایی صبا درباره محوریت مورد تاکید در پویانمایی «دشت پرماجرا» عنوان کرد: این مجموعه با توجه به لزوم آشنایی مخاطب نوجوان با موضوعاتی مانند اهمیت مقاومت و ایستادگی، دشمنشناسی، استقلال و … تولید شده و مهمترین رویکرد و شاخصهای که این پویانمایی برمبنای آنها موضوع خود را بنا کرده مبحث اشغال و همچنین اعتماد به نسل جدید است که سعی شده با نگاهی متفاوت و بکر به آنها پرداخته شود. «دشت پرماجرا» ماجرای حیوانات یک جنگل است. کفتارها جنگل را اشغال و حیوانات دیگر را از جنگل بیرون میکنند. این اثر بهنوعی به موضوع مقاومت و مبارزه فلسطینیها و جنایات رژیم صهیونیستی برای کودکان میپردازد.
لیوانی افزود: پویانمایی با محوریت دفاع مقدس یکی از اصلیترین محتواهای مورد توجه ماست که اتفاقاً همیشه استقبال مخاطبان را هم به دست میآورد. تاکنون آثار باکیفیتی در این مرکز تولید شده و برخی آثار نیز در حال تولید هستند مانند مجموعه «گردان مشکلگشا».
وی همچنین با اشاره به پویش «تولید پویانمایی و تصویرسازی قهرمانان جبهه مقاومت» اظهار کرد: این پویش هماکنون در حال اجراست و استقبال گستردهای از این پویش صورت گرفت و دانشآموزان و دانشجویان و هنرمندان مبتدی و حرفهای آثار خود را ارسال کردهاند و تا سه ماه دیگر جمعبندی و نمایشگاهی برای عرضه این آثار برگزار خواهد شد.
رییس مرکز پویانمایی صبا در پایان ضمن تأکید بر اینکه هنرمندان حوزه پویانمایی در زمینه تولید اثر با مضمون جبهه مقاومت احساس تکلیف میکنند و حضور جدی در این مدت داشتهاند، گفت: تولیدکنندگان پویانمایی بهواسطه دغدغههای خود نسبت به مسئله فلسطین، واکنشهای هنرمندانهای دادهاند. امیدواریم پویانماییها، تولیدات کوتاه و پویشها بتواند قدمی در راه تقویت جبهه مقاومت بردارد.