رئیس مجمع رصتا تشریح کرد؛
ساترا برای ممیزی آثار شبکه نمایش خانگی هزینه میگیرد؟
رئیس مجمع رصتا به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس درباره ممیزیهای ساترا و دریافت پول از پلتفرم ها واکنش نشان داد و آن را تکذیب کرد.
به گزارش روابط عمومی ساترا، چندی پیش سید احسان قاضی زاده هاشمی یکی از نمایندگان مجلس از ارائه هزینه برای حوزه نظارت و ممیزی برنامه ها و سریال های شبکه نمایش خانگی خبر داد و اینکه کارگزاری هایی وجود دارند که بابت این ممیزی از سکوها یا پلتفرم ها هزینه دریافت می کنند. حالا رئیس مجمع رصتا به این ادعا واکنش نشان داده است و به نوعی آن را رد کرد.
سامان مراد حسینی رئیس مجمع رسانه های صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) به اظهارات سید احسان قاضی زاده هاشمی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص ممیزیهای سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) واکنش نشان داد و در صفحه شخصی خود خطاب به نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس شورای اسلامی نوشت:
«جناب آقای سید احسان قاضی زاده هاشمی عضو محترم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام، نظر به گفتگوی جنابعالی با یکی از روزنامه ها و طرح این موضوع که کارگزاری های ساترا بابت ممیزی محتوای شبکه نمایش خانگی از سکوهای دارای مجوز هزینه دریافت میکنند، به اطلاع میرساند از دوره مدیریت فعلی در سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) تمام کارگزاری ها تعطیل شدند و بودجه ممیزی سریال ها و برنامه های شبکه نمایش خانگی از محل بودجه مصوب سالانه سازمان صدا و سیما در مجلس شورای اسلامی بابت فعالیتهای ساترا تامین میشود.
همچنین تصمیم گیری نهایی در خصوص اصلاحات و ممیزیهای پیشنهادی توسط مجموعه ممیزان تحت نظارت ساترا در شورای صدور مجوز ساترا با عضویت اعضای حقیقی آقایان جعفری جلوه، پورمحمدی، مهاجرانی، خیامی، نمایندگان حقوقی سازمان صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دادستانی کل کشور و مجمع رصتا انجام میشود.»
«جسدهای جاندار»
مسعود کیمیایی تماشایی میشود
گالری ثالث از روز جمعه ۹ آذر میزبان نمایشگاه نقاشیهای مسعود کیمیایی کارگردان و سینماگر مولف خواهد شد.
نمایشگاه نقاشی مسعود کیمیایی با عنوان «جسدهای جاندار» به کیوریتوری علی خالق عصر جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ در گالری ثالث افتتاح میشود و تا ۲۰ آذر ادامه خواهد داشت.
آثار این نمایشگاه تجربیات متفاوت این هنرمند در نقاشی به حساب میآید.
مسعود کیمیایی نزدیک به سه دهه پیش کتاب رمان خود را با نام «جسدهای شیشه ای» منتشر کرد که نقبی به شکل زیست انسان معاصر ایرانی در دهه های گذشته بود. او تاریخ معاصر ایران را دستمایه قرار داده و لایههای متفاوتی از تاثیر سیاست و اجتماع بر انسان معاصر ایرانی را به تصویر کشیده بود که چگونه سیاست بر زندگی افراد تاثیر گذاشته و زیست آنها را دگرگون کرده است.
اکنون مسعود کیمیایی در نمایشگاه نقاشی اش با نام «جسدهای جاندار» لایه های متفاوتی از زیست همان انسان ایرانی را به نمایش میگذارد که سالها در فیلمهایش آن را به تماشا گذاشته است.
نقاشیهای پر از جزییات او از این منظر حاوی خوانش نشانه شناسانه است. تخیل هنرمند و تاثیرات سیاسی و اجتماعی لایههای متنوعی از معنا را به ذهن مخاطب متبادر میکنند که آشنا و قابل درک است. از «قیصر» تا «خائن کشی»، از «جسدهای شیشهای» تا «جسدهای جاندار» هر اثر او روبهرو شدن با تجربیات هنرمندی است که همواره در پی نشان دادن انسان اکنون ایرانی است.
خسرو معصومی:
فیلم ورزشی در ایران جواب نمیدهد
خسرو معصومی نویسنده و کارگردان معتقد است که اگر درباره موسیقی فیلم بسازید غوغا میکند اما فیلمهای ورزشی در ایران چندان مورد توجه قرار نمیگیرند.
خسرو معصومی نویسنده و کارگردان سینما در آستانه برگزاری چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی گفت: سفارش ساخت آثار ورزشی کم است یعنی باید سرمایهگذاری وجود داشته باشد که از کارگردان بخواهد درباره یک موضوع خاص، فیلمی بسازد چراکه این روزها فیلم ساختن بسیار هزینهبر است و بدون پشتوانه نمیتوان اثری را به تولید رساند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر فروش فیلمها به شدت پایین آمدهاند و فیلمهای ورزشی مثل «غلامرضا تختی» و «پروین» نه در گیشه و نه در بینالملل مورد استقبال قرار نمیگیرند، حتی اثری مثل «پرویزخان» که ۲۰ میلیارد تومان برای تولید آن سرمایهگذای و تولیدکنندگان روی آن حساب باز کرده بودند یا در جشنواره فیلم فجر افتخاراتی کسب کرد، چندان پر فروش نبود.
این کارگردان در پایان تاکید کرد: این روزها اگر درباره موسیقی فیلم بسازید، غوغا میکند و بازیگر و خواننده آن شناخته شده میشوند اما اصولاً فیلمهای ورزشی در ایران جواب نمیدهند.
چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران به عنوان نماینده انحصاری فدراسیون جهانی فیلم ورزشی (FICTS) با حمایت کمیته ملی المپیک و همراهی وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی پارالمپیک، شهرداری تهران، سازمان صدا و سیما و سازمان سینمایی ۶ تا ۹ آذر امسال در سینما فلسطین برگزار خواهد شد.
۱۰۵ فیلم متقاضی حضور
در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر
تهیهکنندگان ۱۰۵ فیلم درخواست خود را برای حضور در بخش سینمای ایران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ثبت کردند؛ فیلمهای حائز شرایط حضور پس از ارسال نسخه، توسط هیات انتخاب بازبینی خواهند شد.
طی ۱۵ روز ثبت نام آثار بلند سینمایی که از ۱۵ تا ۳۰ آبان ادامه داشت، تهیهکنندگان ۱۰۵ فیلم درخواست خود را برای حضور در بخش سینمای ایران ثبت کردند. تطابق آثار ثبت نامی با آییننامه توسط دبیرخانه جشنواره آغاز شده است و فیلمهای حائز شرایط حضور پس از ارسال نسخه، توسط هیات انتخاب بازبینی خواهند شد.
بر اساس اطلاع روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری بهمنماه سال جاری برگزار میشود.
فیلمهای داخلی و ژاپنی جلو زدند؛
چینیها «گلادیاتور۲» را تحویل نگرفتند
«داستان او» یک فیلم چینی موفق شد تا در رقابت با «گلادیاتور ۲» که مدعی جایگاه اول بود، این فیلم را به جایگاه چهارم برساند.
به گزارش ورایتی، «داستان او»، یک فیلم کمدی-درام چینی که بر مشکلات زندگی ۲ زن تمرکز دارد، در اولین آخر هفته اکران خود در صدر گیشههای چین نشست و «گلایاتور ۲» را که مدعی سرسختی بود و همزمان افتتاحیه خود را تجربه میکرد، پشت سر گذاشت.
«داستان او» بین جمعه تا یکشنبه ۱۲۵ میلیون یوان (۱۷.۵ میلیون دلار) فروش کرد که با محاسبه فروش پیش نمایشها، مجموع فروشش ۲۱.۷ میلیون دلار شد و یکی از موفقترین افتتاحیههای فصل پاییز کم رونق چین را رقم زد.
کارگردانی این فیلم را شائو ییهوی سازنده فیلم «بی مثل بیزی» محصول ۲۰۲۱ انجام داده است. داستان این فیلم بر ۲ زن متمرکز است؛ یکی مادری مجرد که به تازگی بیکار هم شده و دیگری یک همسایه جدید که بیشتر از آنچه به نظر میرسد مشکل دارد. این ۲ با هم دوست میشوند و چالشهای مختلفی را تجربه میکنند که همسر سابق بدرفتار یکی از آنهاست.
انیمیشن ژاپنی «کرایون شینچان» هم که روز شنبه اکران شد موفق شد تا در ۲ روز ۸.۸ میلیون دلار فروش کند و با این فروش جایگاه دوم فهرست را به خود اختصاص دهد.
مقام سوم هم به فیلم پرفروش هفته پیش رسید که با عنوان «برای جمع شدن» ۵.۷ میلیون دلار دیگر فروخت و مجموع فروش دو آخر هفته خود را به ۲۱.۷ میلیون دلار رساند. این فیلم به کارگردانی لیو ژونکسیمو و با بازی دنگ چائو و دنگ جیاجیا، داستان یک کارمند شرکت اینترنتی را روایت میکند که در محل کار گرفتار شده و برای دفاع از حقوق خود با دیگران متحد میشود، اما در نهایت در چرخه بزرگتری از مشکلات قرار میگیرد.
چهارمین جایگاه فروش نصیب «گلادیاتور ۲» شد که در سه روز افتتاحیه آخر هفته خود در چین به فروش ۲۲.۱ میلیون یوان (۳.۱ میلیون دلار) بسنده کرد. این فروش نشاندهنده روندی است که بسیاری از فیلمهای هالیوودی در چین دچار آن شدند.
جالبتر این که «هری پاتر و یادگاران مرگ قسمت ۱» هفتمین فیلم «هری پاتر» در فهرست پنج فیلم برتر گیشههای چین جای دارد و این هفته ۲.۲ میلیون دلار فروش کرده و حدود ۳۰ درصد فروش خود را از نمایش در پردههای آیمکس به دست آورده است.