روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر - شماره 4723

«نهضت کاهش مصرف آب» در کشور

 محمدرضا عارف در جلسه ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه که با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وزیر نیرو، استانداران کردستان و آذربایجان شرقی، سرپرست استانداری آذربایجان غربی، سخنگوی دولت و مسئولان دستگاه های امر برگزار شد، افزود: باید با این نگاه حرکت کنیم که برای این میراث ارزشمند و تمدن ساز کشور چه اقداماتی اتخاذ کنیم.
وی با اشاره به اینکه در صورت کاهش تراز این دریاچه و به دلیل جهت باد چندین استان حاصل خیز کشور با ظرفیت بالای کشاورزی در معرض خطر و تهدیدات جدی قرار خواهند داشت، تصریح کرد: نباید نگاه بخشی نگر نسبت به نجات این دریاچه وجود داشته باشد که هر بخش به دنبال حل مسائل خود باشد که خوشبختانه در جلسات برگزار شده کارشناسی در دفتر معاون اول رئیس جمهور اجماع خوبی بین دستگاه ها برای هم افزایی و هماهنگی اجرای مصوبات و برنامه های احیای این دریاچه به وجود آمده است.
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه ارزیابی دقیقی از عملکرد ۱۰ سال گذشته با هدف گذاری برای ۵ تا ۱۰ سال آینده بعمل آید، گفت: باید دید چه گام هایی برای این ثروت ملی و حیثیتی برداریم که متناسب با اکوسیستم و مسائل طبیعی باشد تا بتوان دریاچه را نجات داد و همین کلمه نجات نیز بسیار معنادار است.
عارف خاطرنشان کرد: وظیفه جدی و ملی در تصمیم سازی ها داریم تا در نهایت یک نتیجه گیری فراملی و جهانی داشته باشیم و دستاوردی ارزشمند برای کشور و نسل های آینده به وجود آید.
وی با قدردانی از تلاش های انجام شده در ۱۰ سال گذشته در ستاد ملی دریاچه ارومیه ادامه داد: حفظ سطح تراز کنونی دریاچه ارومیه به دلیل مصوبات و اقدامات دولت های گذشته بود که اگر چنین تلاش هایی صورت نمی گرفت، وضعیت دریاچه به مراتب وخیم تر بود. البته به دلیل عدم هماهنگی و به ویژه نبود فرهنگ سازی توفیق کامل در رسیدن به سطح تراز مطلوب دریاچه نداشته ایم.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به پیشنهادهای مطرح شده در این جلسه درخصوص بازنگری و ساختار اجرایی کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه تأکید کرد: باید دید که این راهکار و ساختار تاکنون مناسب بوده است و یا اینکه یک بخش و دستگاه مسئولیت عملیاتی را به عهده بگیرد و شورای عالی نیز وظیفه هدایت و نظارت بر مصوبات و عملکرد را برعهده داشته باشد تا در این صورت دستگاه مسئول پاسخگوی عملکرد و نحوه اجرای مصوبات باشد.
عارف خاطرنشان کرد: در سازوکار و ساختار جدید ستاد احیای دریاچه ارومیه یک شخصیت ملی با ابزار و اقتدار کافی به عنوان دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه انتخاب شود و حضور یک نماینده از قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی نیز در اجرای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه بسیار کمک کننده است.
وی افزود: باید در کنار ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه، ستادهای استانی در سه استان همجوار این دریاچه تشکیل شود و سازمان های مردم نهاد و نهادهای مسئول نیز در جلسات استانی مرتبط با نجات دریاچه ارومیه حضور داشته باشند و درگیر مسائل سخت افزاری نباشند و بلکه در این مسیر به فرهنگ سازی و کمک مردم نیاز داریم که با ریاست استاندار و مسئولان مربوطه با تکیه بر مسائل اجتماعی و با اقتدار محلی تصمیمات لازم در زمینه احیای این دریاچه را اتخاذ کند.
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید اقدامات احیای دریاچه ارومیه هر چه سریع تر انجام شود و حتی یک روز تاخیر در مسأله نجات دریاچه ارومیه ظلم آشکار است و اقدامات دستگاه ها برای اجرای طرح های احیای این دریاچه نباید تنها منوط به برگزاری جلسات ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه باشد و با جدیت وظایف خود را پیگیری کند.
عارف همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از مسأله آب به عنوان بحرانی جهانی یاد کرد و اظهار داشت: در طول سالیان گذشته به ابعاد اجتماعی و فرهنگی برای شیوه مصرف آب خانگی و صنعتی توجه نکردیم و باید در نظر داشت بحران آب در آینده یک مسأله جدی برای کشور است که در این راستا نهضت کاهش مصرف آب و توجه به مسأله فرونشست با همکاری دستگاه های مختلف و در سطح ملی به وجود آید.
وی بهره گیری از سازمان های مردم نهاد را یکی از روش های مؤثر در فرهنگ سازی و تکیه بر توان اجتماعی کشور در احیای دریاچه ارومیه توصیف و تأکید کرد: به دلایلی سمن ها انگیزه ای حضور جدی ندارند و باید آنها را با بهره گیری از هر سازوکاری به میدان آورد.
معاون اول رئیس‌جمهور از معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی زیربنایی معاون اول رئیس جمهور خواست تا ظرف دو هفته آینده با همکاری دستگاه های اصلی از جمله وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه و بودجه و استانداران کردستان و آذربایجان غربی و شرقی ساز و کار جدید ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه تعیین شود.


معاون حقوقی ریاست جمهوری:
قانون عفاف و حجاب
در حالت تعلیق قرار گرفته است
  حجت‌الاسلام انصاری در همایش بین‌المللی داوری دعاوی ایران و ایالات متحده که در دانشگاه قم برگزار شد،  افزود: ، تصور من این است که اگر نگاه حقوقی به این پدیده داشتیم با مشکل توقف و عوارض آن مواجه نبودیم.
او عنوان کرد: همان‌طور که دیوان داوری ایران و ایالات متحده عرصه‌ای است که در رابطه با آن می‌توان همایشی به این پرباری و با کیفیت برگزار کرد، قطعا عرصه‌های دیگری نیز در حقوق وجود دارد که می‌توان از آن بهره برده و استفاده کرد.
 معاون حقوقی ریاست جمهوری گفت: دانشگاه قم روز به روز در حال ارتقا کیفیت در عرصه‌های مختلف به ویژه در حوزه علم حقوق است و این دانشگاه در ردیف دانشگاه‌های برتر کشور قرار گرفته است.
 وی تصریح کرد: برخی اتهامات واهی که از سوی کشورهای دیگر بر ایران و مردم کشور ما تحمیل می‌شود، مراودات شهروندان ما با کشورهای دنیا و معاملات را با دردسرهای بسیاری روبرو کرده‌است، بنابراین زمان آن رسیده‌است که از این ظرفیت عظیم حقوقی در کشور در راستای انجام اقدامات پیشگیرانه و حل این مشکلات استفاده کرد. انصاری تاکید کرد: با وجود ظرفیت حوزه‌های علمیه و پژوهشگاه‌ها، پیشانی اقدامات باید بررسی‌های حقوقی باشد، در واقع هر پدیده نو در کشور نیازمند راهگشایی به وسیله علم حقوق است.  انصاری تصریح کرد: معاونت حقوقی ریاست جمهوری در بهبود سطح حکمرانی مطلوب تمام تلاش خود را به‌کار می‌گیرد و پذیرای پیشنهادات کارشناسان است.
 وی افزود: مدیریت معاونت حقوقی ریاست جمهوری همواره ساماندهی، خضوع و تکریم در مقابل  دانش حقوقی کشور و استفاده از شایستگان حقوقی کشور را اجرا کرده‌است، این معاونت ماموریت اصلی آن، راهبری سازمان حقوقی دولت به سمت استفاده از شایستگان است.
 معاون حقوقی ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر ما نتوانیم دانش ارزشمند حقوق را در شریان اداره کشور و قوانین و مقررات قرار دهیم با وضعیت آشفته حقوقی که هم اکنون وجود دارد مواجه می‌شویم، حوزه علمیه و فقه بخش اصلی حقوق کشور  است.

شفاف‌سازی سخنگوی وزارت خارجه
 از دلیل سفر تخت روانچی به نروژ
پس از انتشار خبر از سرگیری مذاکرات و گفت و گوهای جمهوری اسلامی ایران با هیات های نمایندگی سه کشور فرانسه، آلمان، انگلیس و اتحادیه اروپا در ژنو با محوریت مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی و البته مذاکرات متوقف مانده احیای برجام و رفع تحریم، برخی رسانه های داخلی سفر اواخر هفته گذشته مجید تحت روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه به نروژ را هم به روند پیش رو متصل کردند.
با این‌همه پیگیری ها حاکی از آن است که ارتباطی میان این سفر و ماموریت پیش روی هیات ایرانی در روزهای پنجشنبه و جمعه در ژنو وجود ندارد.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به جماران درباره انجام این سفر و ارتباط میان آن و گفت و گوهای پیش رو میان ایران و تروئیکای اروپایی در ژنو گفت: سفر معاون سیاسی وزیر خارجه به نروژ یک ماموریت کاری متعارف دیپلماتیک برای بحث و تبادل نظر راجع به روابط دوجانبه، تحولات منطقه و بین‌المللی بوده است.

ربیعی: احترام به فرهنگ در کشوری متشکل
 از اقوام متعدد باعت تقویت قوام ملی می‌شود
علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: حوادث چند سال پیش و خون‌های ایرانیانی که از هر قومی در سیستان و بلوچستان ریخته می‌شد، جانکاه و دلخراش بود.
دستیار اجتماعی رئیس جمهور اظهار کرد: با تصمیم تابوشکن دولت چهاردهم در خصوص انتخاب یک استاندار بلوچ، تحلیلی در سطح عمیق صورت نگرفت.
ربیعی خاطر نشان کرد: زمانی که مولوی عبدالحمید در یک جمع محدود و سپس در جمع نخبگان استان متشکل از شیعه و سنی، بلوچ و سیستانی در مورد ایران در فضایی بدون حساسیت سخن می‌گفت؛ مسیری درست از امنیت‌سازی را نشان می‌دهد. دستیار اجتماعی رئیس جمهور تاکید کرد: در کشوری که متشکل از اقوام متعدد است، قوام ملی و رویکردهای امنیت‌ساز می‌تواند با رویکردی از عدالت و انصاف بین منطقه‌ای، کاستن از نابرابری‌ها با سیاست‌های موثر و نیز رفع تبعیض اداری و احترام به فرهنگ و مذاهب مختلف تقویت شود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه