روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر - شماره 4722

خودداری اپل از همکاری مجدد با جرج کلونی و برد پیت در «گرگ‌ها»

 در حالی که قرارداد ساخت «گرگ ها ۲» مدتی پیش امضا شد، اکنون گفته می‌شود ساخت این فیلم منتفی شده است.
به گزارش ورایتی، سه ماه پس از آن که اپل با جان واتس کارگردان و نویسنده فیلم قراردادی برای ساخت ادامه فیلم جنایی «گرگ‌ها» با بازی جورج کلونی و برد پیت امضا کرد، اکنون گفته می‌شود ساخت این فیلم منتفی شده است.
واتس که در حال تبلیغ سریال جدید خود از مجموعه «جنگ ستارگان» با عنوان «خدمه اسکلت» برای دیزنی پلاس است در مصاحبه‌ای گفت: نمی‌دانم در آینده چه کاری را کارگردانی می‌کنم و فکر نمی‌کنم «گرگ‌ها» در برنامه‌ام باشد.
به دنبال آن منابعی داخلی به صورت غیررسمی تایید کرده‌اند که ساخت این فیلم لغو شده است.
در ماه آگوست (مرداد)، اپل اعلام کرد اکران گسترده این فیلم را متوقف می‌کند و به جای آن «گرگ‌ها» ۲۰ سپتامبر یک اکران محدود یک هفته‌ای را در شماری از سینماها تجربه کرد و یک هفته بعد به صورت آنلاین در اپل تی وی پلاس به نمایش درآمد.
استراتژی جدید ناگهانی که یک ماه پیش از اکران مطرح شد، موجب ناخشنودی برخی از عوامل فیلم شد. کلونی سال ۲۰۲۳ گفته بود: برد و من قرارداد ساخت فیلم را بسته‌ایم و دستمزد را هم پس دادیم تا مطمئن شویم که فیلم در سینما اکران می شود.
«گرگ‌ها» اوایل سپتامبر در جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد و ۲ بازیگر فیلم روی فرش قرمز رفتند و با اقبال زیادی هم روبه رو شدند. پس از اولین نمایش فیلم به صورت آنلاین هم اپل این فیلم را پربیننده‌ترین فیلم در تاریخ این پلتفرم خواند که موفقیت «گرگ‌ها» را تایید می‌کرد؛ به ویژه این که اپل در یک رقابت جدی در مناقصه موفق به گرفتن فیلم شده بود و امید داشت فیلمی با اتحاد دوباره ۲ بازیگر سه‌گانه «اوشن» را مال خود کند.
اما با توجه به فروش «گرگ‌ها» که اکنون ۲ ماه است در دسترس است، به نظر می‌رسد امید اپل به موفقیت چشمگیر کم‌فروغ شده باشد.

جایزه جشنواره کمراایمج به درام دانمارکی رسید
 سی و دومین جشنواره فیلم هنر فیلمبرداری کمراایمیج با اعطای جایزه قورباغه طلایی به فیلم دانمارکی «دختری با سوزن» به کار خود پایان داد.
هیات داوران جشنواره بین‌المللی کمراایمج لهستان به ریاست کیت بلانشت، جایزه قورباغه طلایی این دوره خود را به درام ترسناک و تاریخی «دختری با سوزن» به کارگردانی ماگنوس فون هورن و فیلمبرداری میشل دیمک اعطا کرد.
جشنواره کمراایمج ویژه تقدیر از هنر فیلمبرداری در سینماست و بنابراین جوایز آن به مدیران فیلمبرداری فیلم‌های بخش مسابقه اعطا می‌شود اما هیئت داوران امسال با اضافه کردن «تقدیر ویژه» از مگنوس فون هورن، کارگردان ۴۰ ساله فیلم «دختری با سوزن» نیز تقدیر کرد.
فیلم «دختری با سوزن» بر اساس داستان واقعی قاتل سریالی دانمارکی داگمار اوربای است که به زنان فقیر کمک کرد تا فرزندان ناخواسته خود را در دهه ۱۹۱۰ در کپنهاگ بکشند. این فیلم به صورت دیجیتالی و سیاه و سفید توسط میشل دیمک فیلمبرداری شده است.
هیات داوران جشنواره کمراایمج همچنین جایزه قورباغه نقره‌ای این رویداد را به لول کرولی، فیلبردار بریتانیایی برای فیلم «بروتالیست» ساخته بردلی کوبت اعطا کرد و جایزه قورباغه برنزی هم به فیلمبرداری مبتکرانه پل گیلهوم در فیلم «امیلیا پرز» ساخته ژاک اودیار، سینماگر فرانسوی تعلق گرفت.
به گزارش هالیوود ریپورتر، قورباغه طلایی در مسابقه فیلم‌های اول نیز به ساندیا سوری برای فیلمبرداری فیلم هندی «سانتوش» رسید که امسال نماینده سینمای بریتانیا برای اسکار بهترین فیلم بین‌المللی است. در همین حال، قورباغه طلایی در مسابقه اولین فیلم‌برداران هم به تاد مارتین برای فیلمبرداری درام ورزشی «تاتامی» رسید.
جایزه بزرگ برای مسابقه فیلم‌های مستند بلند هم به الیزابت لو فیلمبردار و کارگردان فیلم «معشوقه دیسپلر» اعطا شد و هیات داوران فدراسیون بین المللی منتقدان فیلم (فیپرشی) نیز جایزه خود را به درام ترسناک تاریخی اتریشی-آلمانی «حمام شیطان» با فیلمبرداری مارتین و کارگردانی ورونیکا فرانتس و سورین فیالا اعطا کردند.
امسال جایزه یک عمر دستاورد جشنواره کمراایمج به فیلمبردار افسانه‌ای اد لاچمن اعطا شد و جایزه بخش آثار تلویزیونی هم به رابرت السیوت برای فیلمبرداری سریال «ریپلی» به کارگردانی استیون زایلیان تعلق گرفت.
جشنواره بین‌المللی فیلم کمراایمج از جانفرانکو رُزی فیلمساز برجسته ایتالیایی با اعطای جایزه دستاورد برجسته در مستندسازی تجلیل کرد.
سی و دومین جشنواره هنر فیلمبرداری کمراایمیج از تاریخ ۱۶ تا ۲۳ نوامبر (۲۶ آبان تا سوم آذر) در لهستان برگزار شد.

مخاطبان کدام فیلم‌های هندی
را از ابتدای سال تماشا کردند؟
 پنج فیلم هندی در میان پربیننده‌های شبکه نمایش خانگی از ابتدای سال قرار گرفته‌اند.
از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان آبان‌ و همزمان با نزدیک شدن به فصل زمستان، پنج فیلم سینمایی در رتبه نخست پربیننده‌ترین آثار شبکه خانگی قرار گرفته‌ است. در این فهرست صدرنشینی محصولات سینمای هند مشاهده می‌شود به‌گونه‌ای که در ترکیب پنج فیلم پرمخاطب، ۴ فیلم هندی جلب توجه می‌کند.
فیلم سینمایی «استاد بزرگ و استاد کوچک» یک اکشن هندی محصول سال ۲۰۲۴ است که تاکنون نزدیک به ۲۳ میلیون دقیقه بازدید را در سایت آپارات داشته تا پرمخاطب‌ترین فیلم خارجی بارگذاری‌شده در این سایت باشد. فیلم هندی «جنگجو» هم یک اکشن دیگر است که با قریب به ۱۸ میلیون دقیقه بازدید، در رتبه دوم این فهرست قرار گرفته است و با فاصله‌ای اندک از آن فیلم دیگری از سینمای هند با نام «رادهه» با بازی سلمان خان قرار دارد که بیش از ۱۷ میلیون دقیقه بازدید داشته است.
رتبه چهارم این فهرست هم در اختیار سینمای هند است و فیلم «حیوان» با نزدیک به ۱۵ میلیون دقیقه بازدید در این رتبه قرار دارد. آخرین فیلم در فهرست پنج فیلم خارجی محبوب در سایت آپارات هم فیلم «فیوریوسا: حماسه مکس دیوانه» از محصولات شاخص سینمای آمریکا در سال ۲۰۲۴ است که در حدود ۱۵ میلیون دقیقه بازدید را در این سایت ایرانی به نام خود ثبت کرده است. این آثار و محصولات دیگر سینمای جهان، دسته «فیلم، سریال و مستند» را تبدیل به یکی از پربازدیدترین گروه‌های بارگذاری ویدئو در این سایت کرده است.

در نامه‌ای خطاب به رییس جمهور مطرح شد:
وضعیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان را دریابید
 انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور از او خواست که نگذارد از رمق انداختنِ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دولت وفاق و به نام او ثبت شود.
به گزارش روابط‌عمومی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، این نهاد در این نامه که خطاب به رئیس‌جمهور نوشته شده است، از او خواسته‌اند  «این نهاد ارزشمند را در جایگاه شایستۀ ‏آن بنشاند» و گفته‌اند « کانون پرورش فکری را به نهادی زیر نظر رئیس‌جمهور و برخوردار از هیئت امنایی متشکل از نمایندگان تشکل‏‌های تخصصی و فرهنگی حوزۀ کودک و نوجوان و چهره‌‏های باتجربه و متخصص این حوزه تبدیل کنید.» در این نامه با اشاره به اهمیت جایگاه و نقش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ایران و جهان، دربارۀ وضعیت فعلی این نهاد و با اشاره به نیمه‌تعطیل شدن بسیاری از کتابخانه‏‌ها و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، بازنشستگی زودهنگام و تعدیل بسیاری از کارشناسان و مربیانِ هنرمند و باتجربه، پایین آمدن کیفیت کتاب‏‌ها و عرضۀ محصولات نازل، تعطیلی بسیاری از فعالیت‌‏ها و رویدادهای ارزشمند نوشته شده است که «متأسفانه اهالی فرهنگ و هنر کودکان و نوجوانان به‏‌تدریج و به‌‏ویژه در سال‌های اخیر، با نگرانی، نظاره‌‏گر دور شدن این نهاد مهم و معتبر از اهداف و وظایف ذاتی خود شده‌اند.»
 در بخش دیگری از این نامه پیشنهاد تجمیع یا درواقع ادغام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سازمان‌های استانی آموزش و پرورش، در طرح موسوم به «طرح تقویت آموزش و پرورش» مورد اعتراض قرار گرفته و گفته شده که این طرح نسنجیده، با نادیده انگاشتن ماهیت کانون پرورش فکری که فعالیت‏‌های آن بر پایۀ حضور داوطلبانه، در اوقات فراغت و مبتنی بر علاقۀ مخاطبان نهاده شده، عملاً حاصلی جز مضمحل کردن کانون در ساختار پرمشکل آموزش و پرورش نخواهد داشت. انجمن نویسندگان کودک و نوجوان اظهار امیدواری کرده که آقای رئیس‌جمهور نه‌‏تنها نگذارد تلخی از رمق انداختنِ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دولت وفاق و به نام او در کام اهالی فرهنگ و هنرِ کودک و نوجوان و فرزندان میهن عزیزمان بنشیند، بلکه این نهاد ارزشمند را در جایگاه شایستۀ ‏آن بنشاند، آن را از پوشش وزارت آموزش و پرورش بیرون آورد و به نهادی زیر نظر رئیس‌جمهور و برخوردار از هیئت امنایی متشکل از نمایندگان تشکل‏‌های تخصصی و فرهنگی حوزۀ کودک و نوجوان و چهره‌‏های باتجربه و متخصص این حوزه تبدیل کند، تا بتواند در این وضعیت خاص، علاوه بر پرورش استعدادها، مددرسان خانواده‌‏ها و جامعه در تربیت غیررسمی کودکان و نوجوانان باشد و فضا را برای تفکر، پرسشگری و هنرورزی آنان بگشاید.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه