روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر - شماره 4722

درباره کارایی راهبرد وفاق

  1اینکه مفاهیمی همچون وفاق ملی ظرفیت تبدیل به گفتمان را دارد یا خیر موضوع اصلی این یادداشت نیست. اگرچه به اعتقاد نگارنده وفاق ملی اگر هدف غایی آن پیشرفت و توسعه کشور باشد، می‌توان آن را به گفتمان (discours) تبدیل کرد که در یادداشت دیگر به صورت مفصل به آن پرداخته می‌شود.
علیرضا خامسیان معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور نوشت:اما با توجه به راهبرد اصلی دولت چهاردهم مبنی بر وفاق ملی، با مروری بر دستاوردهای این راهبرد طی ۱۰۰ روز گذشته می‌توان درباره اثربخشی آن به قضاوت نشست.
۱- حوادث ناگواری در سال ۱۴۰۱ بر اثر فوت خانم مهسا امینی در کشور اتفاق افتاد. جمعی از دانشجویان هم به دلیل درگیر شدن با تبعات این حادثه تلخ ممنوع از تحصیل شدند. البته عده‌ای دیگر از دانشجویان هم پیشتر با ممنوعیت از ادامه تحصیل مواجه شده بودند که با روی کار آمدن دولت چهاردهم جمعی از این دانشجویان طی نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور و شرح وضعیت خود خواستار بازگشت به کلاس‌های درس شدند. معاون اول رئیس‌جمهور نیز پیرو این نامه از وزیر علوم خواست با توجه به رویکرد دولت چهاردهم یعنی وفاق ملی شرایط ادامه تحصیل این عده از دانشجویان فراهم شود. وزیر علوم نیز با جدیت، همگرایی و هم افزایی با دیگر نهادها زمینه بازگشت این دانشجویان به کلاس درس را فراهم کرد. بازگشت برخی اساتید دانشگاه به کلاس‌های درس هم در همین چهارچوب و راهبرد صورت گرفت.
۲- ماجرای دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات می‌توانست تبدیل به یک بحران از نوع مهسا امینی برای کشور شود. اما با تدبیر صورت گرفته از سوی دولت و مأموریت معاون اول رئیس‌جمهور به رئیس دفتر خود برای پیگیری جدی حادثه پیش آمده، ایشان هم تا نیمه‌های شب آن روز با تماس با نهادهای مختلف و ارائه راهکار کارشناسانه مبتنی بر راهبرد دولت، مانع از تبدیل این حادثه به حادثه تلخی از جنس مهسا امینی برای کشور شد. البته مطمئناً زمینه‌های روانشناختی این حادثه باید مورد بررسی جدی قرار بگیرد.
۳- بعد از حوادث ناگوار سال ۱۴۰۱، استان سیستان و بلوچستان کانون رخدادهای امنیتی شد. برخی تقابل‌های غیر ضروری در این استان و مواضع امام جماعت مسجد مکی زاهدان شرایط پیچیده‌ای را برای کشور رقم زد. با روی کار آمدن دولت چهاردهم و با انتصاب استاندار بومی برای این استان که برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی رخ داد، شاهد همراهی معناداری از سوی جناب آقای عبدالحمید بودیم که در ادامه با حضور ایشان در مراسم معارفه استاندار و نیز همراهی با رئیس‌جمهور در جریان سفر به استان سیستان و بلوچستان، زمینه‌ای فراهم شد تا چالشی که به نوعی استخوان لای زخم باقی مانده بود و می‌توانست خیلی زودتر از این حل شود، با راهبرد وفاق ملی مبتنی بر امنیت ملی حل شد. به این ترتیب چالشی که می‌توانست تداوم آن چالش جدی برای نظام حکمرانی کشور ایجاد کند با هوشمندی حل و فصل شد.
۴- طی سالیان گذشته برگزاری مراسم سالگرد آقای داریوش فروهر و همسر ایشان که متأسفانه در جریان قتل‌های زنجیره‌ای در دهه ۷۰ درگذشتند، با محدودیت‌هایی روبه‌رو می‌شد تا جایی که عملاً این مراسم برگزار نمی‌شد. اما امسال این مراسم با حضور دختر این خانواده و بدون کوچک‌ترین حاشیه برگزار شد. این اتفاق اگرچه بسیار طبیعی است و قاعدتاً می‌بایست مانند دیگر مراسم سالگرد بدون ایجاد حساسیت برگزار شود، اما حاکمیت راهبرد وفاق توانست زمینه ساز این مهم شود.
مطمئناً با همراهی همه ارکان حاکمیت با راهبرد وفاق، می‌توانیم در آینده شاهد تصمیمات مهم‌تر و گره گشایی از برخی چالش‌هایی که دو دهه نظام حکمرانی با آن دست به گریبان است،باشیم.


بازگشت
 ۶۰ دانشجوی اخراجی علوم پزشکی  به تحصیل
  معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در خصوص وضعیت دانشجویان اخراجی سال‌های ۱۴۰۱-۱۴۰۲، گفت: دانشجویانی که در حوادث سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دچار حکم انضباطی شدند، بر اساس تأکید و نظرات مقام معظم رهبری که تأکید بر عفو دانشجویان بود، نسبت به آنها عفو قائل شدیم و این دانشجویان به سر کلاس‌های خود بازگشتند. نگاه رئیس جمهور نیز مبنی بر عفو این دانشجویان بود و کمیته انضباطی بر اساس یک نگاه تربیتی اقدامات لازم را انجام داد.
حبیبی افزود: تمام احکام جاری این پرونده‌ها متوقف شد و دانشجویان از ابتدای مهرماه و آغاز سال تحصیلی بر سر کلاس‌های خود حاضر شدند. امیدواریم هیچ مشکلی در بین دانشجویان وجود نداشته باشد، چراکه معتقدیم همه نسبت به کشور، انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی معتقد هستند. معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بازگشت ۶۰ دانشجوی علوم پزشکی اخراجی به تحصیل در سال‌ جاری خبر داد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه