اعلام برندگان
جایزه ملی کتاب آمریکا
«پرسیوال اورت» برنده بخش داستانی هفتاد و پنجمین دوره از جایزه ملی کتاب آمریکا شد.
«پرسیوال اورت» برای نگارش رمان «جیمز» که بازنویسی از اثر «ماجراهای هاکلبری فین» نوشته «مارک تواین» است، مبلغ ۱۰ هزار دلار را به عنوان برنده جایزه ملی کتاب داستانی دریافت کرد. این جایزه یکی از معتبرترین جوایز ادبی ایالات متحده آمریکا محسوب میشود.
«گاردین» نوشت، این نویسنده ۶۷ ساله همچنین برای نگارش رمان «جیمز» که بیشتر روی داستان شخصیت «جیم» تمرکز دارد، به فهرست نامزدهای نهایی جایزه بوکر امسال راه یافته بود و پیش از اعلام برنده نهایی «بوکر»، در سایتهای پیشبینی به عنوان یکی از شانسهای اصلی دریافت بوکر در نظر گرفته شده بود، با این حال این جایزه به «سامانتا هاروی» رسید.
«اورت» که پیشتر رمان «پاککردن» را به نگارش درآورده است و در سال ۲۰۲۳ یک فیلم برنده اسکار با اقتباس از آن ساخته شده است، امسال برای کسب جایزه ملی کتاب آمریکا در بخش داستانی با «میراندا جولای»، نویسنده و فیلمساز برای رمان «هر چهار نفر»، «پمی آگودا» برای نگارش نخستین مجموعه داستانهای کوتاه خود با عنوان «گوستروت»، «کاوه اکبر» برای خلق نخستین رمان خود با عنوان «فدایی»، «هشام مطر» با رمان «دوستان من» رقابت کرد.
همچنین در بخش غیر داستانی جایزه ملی کتاب آمریکا «جیسون دلئون» برای نگارش «سربازان و پادشاهان» به عنوان برنده جایزه ۱۰ هزار دلاری انتخاب شد. در این شاخه «الیزا گریسوولد» برای «چرخه امید»، «سلمان رشدی» برای «چاقو»، «کیت مان» برای «Unshrinking» و «دبورا جکسون» برای نگارش کتاب خاطرات «Whiskey Tender» نامزد دریافت جایزه شده بودند.
علاوهبر این «لینا خلف تفاحه» شاعر فلسطینی ـ آمریکایی برای مجموعه شعر «چیزی درباره زندگی کردن» به عنوان برنده جایزه ۱۰ هزار دلاری شاخه شعر معرفی شد.
امیدها و انتقادهای یک آهنگساز از پس برگزاری یک نمایشگاه موسیقایی
یکی از آهنگسازان شناخته شده موسیقی ایرانی پس از بازدید از دومین دوره نمایشگاه صنعت موسیقی از تلاش فعالان عرصه موسیقی برای توسعه صنعت موسیقی در کشورمان سخن گفت.
به گزارش روابط عمومی دومین نمایشگاه صنعت موسیقی، مجید درخشانی موسیقیدان، آهنگساز و نوازنده تار و سهتار در حاشیه بازدید از دومین نمایشگاه صنعت موسیقی گفت: موسیقی هنری است که در زندگی مردم نقشی بسیار اساسی دارد و شاید بتوان آن را جزئی مهم از زندگی مردم دانست چرا که در شادیها، غمها، جنگها، پیروزیها و به طور کل در همه جای زندگی موسیقی همواره با روان مردم در ارتباط بوده است و همیشه توانسته جایگاه خود را حفظ کند.
درخشانی گفت: این نمایشگاه بر صنعت موسیقی تمرکز دارد و صنعت هم در این عرصه واقعاً مسئله مهمی است که رونق آن میتواند موجب پیشرفت موسیقی شود، بنابراین صنعت موسیقی هم باید پیشرفت کند و قدرتمندتر شود. دستیابی به صنعتی قدرتمند نیازمند امکانات است و امکانات به سادگی به دست نمیآید و ما باید در این مسیر حرکتی مداوم داشته باشیم.
وی افزود: موزیسینها جزو معدود هنرمندانی بودند که کارشان همواره حتی به صورت عادی مورد انتقاد قرار گرفته و حتی برخی در این راه خسارتهایی جدی دیدند اما با این حال موسیقی به خودی خود در جامعه ما دارای مرتبه و احترام بالایی است. من به شخصه که خود را شخص خاصی در عرصه موسیقی ایران نمیدانم، وقتی در کوچه و خیابان با مردم برخورد دارم به عنوان یک آهنگساز بسیار مورد احترام و محبت قرار میگیرم و این نشان میدهد که موسیقی در جامعه ما چه جایگاه و ارزش بالایی دارد. به دلیل قضاوت درست مردم نسبت به این هنر است که هنر موسیقی همیشه رو به پیشرفت بوده است، البته ما نباید معضلات را هم نادیده بگیریم چرا که در عرصه موسیقی معضلات بسیاری هم در کشور ما وجود دارد.
این آهنگساز تأکید کرد: موسیقی در کشور ما با وجود همه بیمهریها اوج گرفته و توانسته هنری باارزش در بین مردم باشد و با وجود برخی آثار ضعیفی که در سالهای اخیر ضبط شدهاند به طور کل رو به پیشرفت بوده است.