آخرین فصل «زخم کاری» در راه است
فصل چهارم «زخم کاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان با عنوان «مجازات» به زودی منتشر میشود.
فصل چهارم که آخرین فصل سریال «زخم کاری» است با تعیین تکلیف شخصیتهای داستان همراه است و با حضور شخصیتها در ترکیه و نروژ، گرههای فصلهای گذشته را باز میکند. ظاهرا «زخم کاری؛ مجازات»، مهر پایانی سریال بر سرنوشت شخصیتها و خرده داستانهای این سریال خواهد بود.
فصل چهارم «زخم کاری» با عنوان «مجازات» فصلی است که طبق تیزر منتشر شده از آن، پایانِ خون و جنون نام گرفته است.
اینکه کدام بازیگران در فصل پایانی حضور دارند، تاکنون رسما اعلام نشده است.
جواد عزتی، رعنا آزادیور، کامبیز دیرباز، الناز ملک، مهراوه شریفی نیا، سیدجواد هاشمی، الهه حصاری، از جمله بازیگران فصل های مختلف «زخم کاری» بودهاند.
حمایت ویژه مجموعه تئاتر «لبخند» از دانشجویان
«هیوشیما» با تهیهکنندگی نوید محمدزاده
اجرا میشود
نمایش «هیوشیما» به نویسندگی و کارگردانی مصطفا فراهانی به عنوان نخستین نمایش از باکس دانشجویی مجموعه تئاتر لبخند روی صحنه میرود.
مجموعه تئاتر «لبخند» جزو مجموعههای نمایشی است که به تازگی افتتاح شده است و حالا در نظر دارد باکسی را به آثار دانشجویی اختصاص بدهد.
در همین راستا نخستین نمایش باکس دانشجویی این مجموعه، نمایش «هیوشیما» است که با تهیهکنندگی نوید محمدزاده از اوایل آذر روی صحنه میرود.
مجری طرح این نمایش که اجرای آن به زودی آغاز میشود، داوود ونداده است و ابراهیم نائیج، محسن قزل سوفلو، مهسا قریشی و رضا محسنی گروه بازیگران آن را تشکیل میدهند.
امیر قالیچی، مدیر روابط عمومی مجموعه تئاتر «لبخند» درباره تعریف باکس دانشجویی در این مجموعه توضیح داد: این باکس ویژه آثار برگزیده جشنواره تئاتر دانشگاهی است و رویکردی که مجموعه به این آثار دارد، همچون آثار حرفهای است. به این معنا که ساعت اجرای آثار دانشجویی ساعت مردهای نیست و دیگر شرایط و شکل قراردادشان هم مانند گروههای حرفهای است که در این مجموعه روی صحنه میروند.
او در عین حال تاکید کرد: آثار دانشجویی از میان برگزیدگان دورههای پیشین جشنواره تئاتر دانشگاهی و توسط مجموعه تئاتر لبخند برای اجرا در این مجموعه، انتخاب میشوند.
آرزوی فرهاد اصلانی برای سینمای مستند
فرهاد اصلانی میگوید: سینمای مستند به دلیل صراحت و صداقتش، جذاب و ماندگار است و آرزو میکنم به اندازه سینمای داستانی مورد توجه قرار گیرد.
این بازیگر در آستانه برپایی جشنواره فیلم مستند ایران درباره علاقهاش به آثار مستند گفت: فیلم مستند روایتی صریح و صادقانه از وضعیت جغرافیایی، فرهنگ، احوال مردم، حیات وحش، مشاهیر این سرزمین، زیباییهای طبیعت و آن چیزی است که امروز همه ما با آن مواجهیم. اصلانی ادامه داد: سینمای مستند، سندی برای آیندگان است. هر چقدر فیلم مستند خلاقانهتر، جسورانه و نوآورانهتر باشد، این وجه استنادی بیشتر و جدیتر و تاثیرگذاری فیلم بیشتر میشود. من تحت تاثیر سینمای مستند هستم، آثار درخشانی در این زمینه دیدهام و به نظرم سینمای مستند منبع مطالعاتی عالی است.
بازیگر فیلم مستند «خط باریک قرمز» گفت: آرزوی من این است که سینمای مستند، آن طور که شایسته است، دیده شود و به اندازه سینمای داستانی مورد توجه قرار بگیرد و آثار شاخص و تماشایی مستند روی پرده برود. من از سینمای داستانی آمدهام و بیشترین ارتباطم با این سینماست اما تجربههایی در سینمای مستند داشته و این نوع فیلمها را دنبال میکنم. سینمای مستند از نظر علمی و فرهنگی، به جامعه خدمت میکند.
هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» ۱۸ تا ۲۵ آذرماه به دبیری محمد حمیدی مقدم برگزار میشود.
۲۸۵ فیلم در ۳ بخش انیمیشن،
مستند و بینالمللی اسکار رقابت میکنند
اسکار ۲۸۵ فیلم واجد شرایط برای شرکت در رقابت بخشهای انیمیشن، مستند و بینالمللی را معرفی کرد.
به گزارش ورایتی، آکادمی اسکار فهرست فیلمهای واجد شرایط نود و هفتمین دوره جوایز اسکار را در بخشهای انیمیشن، مستند و فیلم بینالمللی منتشر کرد. این فهرست که هم شامل فیلمهای پرفروش و هم آثاری است که با تحسین منتقدان روبه رو شده، دربرگیرنده فیلمهایی است که توسط استودیوهای بزرگ و فیلمسازان مستقل تولید شدهاند.
در بخش فیلم بلند انیمیشن ۳۱ فیلم امسال با هم رقابت میکنند که «روبات وحشی» از دریم ورکز انیمیشن، «خاطرات یک حلزون» از کمپانی آیافسی فیلمز و «درون بیرون ۲» از پیکسار که اخیراً به پرفروشترین فیلم انیمیشن بدل شد، جای دارند. شمار انیمیشنهای امسال در برابر ۳۳ عنوان سال ۲۰۲۳ اندکی کاهش یافته است، اما نسبت به ۲۷ مورد در سال ۲۰۲۲ افزایش داشته است. در این فهرست فیلم «فلو» یا «جریان» از لتونی که در بخش فیلم بینالمللی هم شرکت کرده و جوایز متعددی دریافت کرده هم از مدعیان جدی است.
فیلمهای این بخش ممکن است در بخش های دیگر اسکار از جمله بهترین فیلم هم شایسته نامزدی شناخته شوند. در بخش مستند امسال ۱۶۹ فیلم واجد شرایط هستند که در برابر ۱۶۷ فیلم در سال ۲۰۲۳ اندکی افزایش یافته است. کمدی جادهای جاش گرینبام با عنوان «ویل و هارپر» با بازی ویل فرل و هارپر استیل، درام خانوادگی تلخ «دختران» ساخته آنجلا پاتون و ناتالی رای و «داهومی» ساخته متی دیوپ که نماینده سنگال در بخش فیلم بینالمللی هم است، از مدعیان این بخش هستند.
فیلمهایی که به بخش مستند راه مییابند یا باید در جشنوارههای معتبر تعیین شده جایزه کسب کرده باشند یا استانداردهای تعیین شده توسط اسکار برای اکران در سینماها را داشته باشند. این فیلمها نیز میتوانند در دیگر بخشهای اسکار از جمله بهترین فیلم رقابت کنند.
امسال ۸۵ کشور در بخش فیلم بینالمللی واجد شرایط شناخته شدهاند که در برابر سال ۲۰۲۳ با ۸۸ فیلم و سال ۲۰۲۲ با ۹۲ فیلم، نشان دهنده کاهش است. از برندگان اخیر این بخش می توان به «منطقه مورد علاقه» بریتانیا و «در جبهه غرب خبری نیست» از آلمان اشاره کرد که هر ۲ با تحسین منتقدان روبه رو شدند و در بخش بهترین فیلم نیز نامزد شدند.
از مدعیان سال ۲۰۲۴ میتوان از «من هنوز اینجا هستم» از برزیل، «امیلیا پرز» از فرانسه و «دانه انجیر معابد» از آلمان نام برد. «نی کپ» از ایرلند، «سوجو» از مکزیک و «تور بزرگ» از پرتغال نیز از فیلمهای مطرح این بخش هستند. اعضای آکادمی از تمام شاخهها میتوانند در رای گیری اولیه برای این بخش شرکت کنند. فهرست اولیه ۱۵ فیلم بینالمللی و مستند ۱۷ دسامبر (۲۷ آذر) اعلام میشود. نود و هفتمین دوره جوایز اسکار یکشنبه ۲ مارس ۲۰۲۵ (۱۲ اسفند) برگزار میشود و کانن اوبراین میزبان این مراسم خواهد بود.
گلدن گلوب اعلام کرد؛
جایزه سیسیل بی دمیل
۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا میشود
وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را دریافت میکند.
به گزارش ورایتی، وایولا دیویس با دریافت جایزه سیسیل بی دمیل در گلدن گلوب ۲۰۲۵ تجلیل می شود.
دیویس اولین جایزه گلدن گلوب خود را برای بازیگر زن نقش مکمل با نقش آفرینی در فیلم «حصارها» ساخته دنزل واشنگتن محصول ۲۰۱۶ به دست آورد و سپس جایزه انجمن بازیگران و اسکار را برای همان نقش از آن خود کرد. دیویس که بیشترین نامزدی یک بازیگر زن سیاه پوست را در تاریخ اسکار دارد، برای به تصویر کشیدن «ما رینی» در فیلم زندگینامهای «بلک باتم مارینی» در سال ۲۰۲۰ نیز نامزد دریافت جایزه اسکار شد.
جایزه سیسیل بی دمیل که از سال ۱۹۵۲ اهدا میشود به افتخار کارگردانی به همین نام بنا نهاده شده و تاکنون به ۶۹ تن از مهمترین و شاخصترین استعدادهای هالیوود از جمله دنزل واشنگتن، والت دیزنی، سیدنی پواتیه، رابرت ردفورد، باربارا استرایسند و اپرا وینفری اعطا شده است. وایولا دیویس ۵۹ ساله که هنرمند، فعال اجتماعی بشردوست و نویسنده است، یکی از ۲۷ نفری است که در تاریخ توانسته به موقعیت EGOT دست پیدا کند و جوایز اسکار، امی، گرمی و تونی را کسب کند. وی سال ۲۰۱۷ از سوی مجله تایم به عنوان یکی از تأثیرگذارترین افراد جهان شناخته شد و سال ۲۰۲۲ برای تعهدش به اهدافی برای رسیدن به عدالت اجتماعی، جایزه ویلیام داگلاس را کسب کرد. هلن هوهن، رئیس گلدن گلوب از وایولا دیویس به عنوان یک شخصیت برجسته یاد کرد که با استعداد عمیق خود چشمانداز سینما را تغییر داده و درک متفاوتی به دست داده است. وی افزود: اهدای جایزه سیسیل بی. دمیل ۲۰۲۵ به او نه تنها یک افتخار است، بلکه نشان دهنده تحسین ما برای فداکاری بیوقفه وی به حرفهاش و تأثیر بینظیر وی بر صنعت سینما است. دیویس، همراه با برنده جایزه کارول برنت ۲۰۲۵ که هنوز معرفی نشده و در بخش دستاوردهای تلویزیونی از یک چهره موثر تجلیل میکند، در هشتاد و دومین دوره گلدن گلوب که یکشنبه، ۵ ژانویه ۲۰۲۵ برگزار می شود، جایزه خود را دریافت می کند.
فهرست نامزدهای گلدن گلوب دوشنبه، ۹ دسامبر ۲۰۲۴ منتشر خواهد شد.