دبیرکل جیئیسیاف:
جهان برای بهبود زندگی بشر نیازمند گاز بیشتر است
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) بر نیاز جهان به تولید گاز طبیعی بیشتر با هدف بهبود اوضاع زندگی بشر و توسعه اقتصاد تأکید کرد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، محمد حامل طی نشست تغییرات اقلیمی باکو در جمهوری آذربایجان (کاپ ۲۹) ضمن حمایت از تداوم تولید سوختهای فسیلی گفت: با افزایش جمعیت جهان، توسعه اقتصاد و بهبود شرایط زندگی انسان، جهان به گاز طبیعی بیشتری نیاز خواهد داشت.
وی افزود: امیدوارم قرارداد همهجانبه کاپ ۲۹ برای تأمین مالی طرحهای جلوگیری از تغییرات مخرب آبوهوایی حامی پروژههای توسعهای در زمینه تولید و مصرف گاز طبیعی باشد تا کشورها از سوختهای کثیفتر مانند زغال سنگ دور شوند.
دبیرکل جیئیسیاف ادامه داد: نتیجه کاپ ۲۹ باید مسیر تأمین مالی پروژه های گاز طبیعی و افزایش فناوریهای پاکتر مانند جذب، استفاده و ذخیره کربن را هموار کند.
حامل گفت: این برای اطمینان از انتقال انرژی فراگیر و مداوم که هیچ فردی را پشت سر نمی گذارد، بسیار مهم است.
دانشمندان علوم اقلیمی معتقدند جهان احتمالاً از آستانه ۱.۵ درجه سانتیگراد که فراتر از آن آثار آبوهوایی فاجعه بار رخ میدهد در اوایل دهه ۲۰۳۰، اگر نه قبل از آن، عبور خواهد کرد.
بر اساس گزارش سال ۲۰۲۴ میلادی انتشار گازهای گلخانهای مؤسسه گپ متعلق به برنامه آبوهوایی سازمان ملل متحد، جهان در مسیر افزایش ۳.۱ درجه سانتیگراد تا پایان این قرن قرار دارد.
دبیرکل اوپک:
نفت، موهبت ایزدی است
دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نفت خام و گاز طبیعی را موهبتی از جانب پروردگار دانست و بر کاهش انتشار گازهای گلخانهای تأکید کرد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، هیثم الغیص در نشست تغییرات اقلیمی باکو (کاپ ۲۹) گفت: نفت خام و گاز طبیعی هدیهای از جانب خداوند است و مذاکرات درباره گرمایش جهانی باید بر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و نه انتخاب منابع انرژی متمرکز شود.
این سخنان در حالی مطرح شد که دولتهای جهانی که بهدنبال محدود کردن آسیبهای ناشی از گرمایش جهانی هستند و چند روزی است که در امتداد سواحل دریای خزر و در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان گردهم آمدند تا قراردادی همهجانبه را بهمنظور کمک به کشورها برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و سازگاری با آبوهوای در حال تغییر امضا کنند.
دبیرکل اوپک ضمن تأکید بر اینکه نفت و گاز موهبتهای ایزدی هستند، تصرح کرد: آنها بر نحوه تولید، بستهبندی و حمل و نقل مواد غذایی و نحوه انجام تحقیقات پزشکی، تولید و توزیع تجهیزات پزشکی تأثیر میگذارند و من همواره بر این موضع استوار هستم.
الغیص در واقع تکرار سخنان الهام علیاُف، رئیسجمهوری آذربایجان در سخنرانی آیین گشایش رسمی نشست کاپ ۲۹ در باکو بود.
رئیس جمهوری آذربایجان در واکنش به منتقدان غربی صنایع نفت و گاز کشورش این منابع را هدیهای از جانب خداوند توصیف کرده بود.
دبیرکل اوپک گفت: دولتهای جهانی که در نشست سال ۲۰۱۵ پاریس توافق کرده بودند گرمایش در سطح کره زمین را به ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح پیش از صنعتی شدن محدود کنند، میتوانند اهداف اقلیمی خود را بدون اجتناب از نفت هم دنبال کنند.