قیمت برق
در آلمان صعودی شد
قیمت برق در آلمان تحت تاثیر پیشبینی کاهش دما و کاهش تولید انرژی تجدیدپذیر، به بالاترین حد در بیش از یک سال گذشته صعود کرد.
به گزارش کائنات، بهای معاملات ماه آتی در بزرگترین بازار اروپا، حداکثر ۴.۴ درصد افزایش یافت و به بالاترین حد از اکتبر سال گذشته صعود کرد. بهای قرارداد مشابه در فرانسه، ۴.۳ درصد رشد کرد.
پس از یک پاییز نسبتا ملایم، سرمای زمستان در بیشتر نقاط اروپا از راه میرسد و تقاضا برای برق و گاز طبیعی را افزایش میدهد. مدل هواشناسی بلومبرگ نشان میدهد که دما در هفته آینده، سردتر از پیشبینیها خواهد بود و دمای هوا در برلین، دو درجه سردتر از پیشبینیهای اولیه خواهد بود. برآوردها از تولید نیروی بادی در آلمان برای هفته جاری کمتر شد اما انتظار میرود تولید در پایان ماه میلادی جاری، دوباره افزایش پیدا کند.
هوای سردتر به معنای آن است که شرکتهای نیرو و معاملهگران مجبورند گاز بیشتری از ذخایر برداشت کنند که به معنای افزایش بیشتر قیمت این سوخت خواهد بود. بهای معاملات در بحبوحه ابهامات نسبت به واردات گاز روسیه، نزدیک به بالاترین رکورد در بیش از یک سال اخیر قرار دارد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، بهای معاملات برق ماه آتی آلمان در بازار انرژی اروپایی، ۳.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۰۸ یورو به ازای هر مگاوات ساعت رسید. قرارداد فرانسوی، ۱۰۱.۵ یورو معامله شد.
واردات گاز مایع روسیه
به فرانسه رکورد زد
واردات گاز طبیعی مایع (الانجی) فرانسه از روسیه، به رکورد بالایی افزایش یافت. به گزارش کائنات، دادههای رصد کشتی که توسط بلومبرگ جمع آوری شد، نشان میدهد واردات الانجی روسیه به فرانسه از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، رکورد سالانه از سال ۲۰۱۸ به این طرف را شکسته است. به خصوص، تحویل گاز به پایانه دانکرک در نزدیکی مرز بلژیک، افزایش یافته است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، این افزایش واردات نشان میدهد اروپا چگونه یک مقصد جذاب برای محمولههای الانجی مانده که از کارخانه بزرگ یامال الانجی در قطب شمال روسیه، ارسال میشوند. این افزایش به دلیل قراردادهای بلندمدت شرکتهایی مانند «توتال انرژی»، «ناتورژی انرژی» و شرکت آلمانی «سکیورینگ انرژی فور یوروپ» است.
روسیه دیگر تامینکننده اصلی گاز اتحادیه اروپا نیست و حجم عمده صادرات این کشور از طریق خطوط لوله متوقف یا قطع شده، اما عرضه الانجی از سوی روسیه، همچنان یک بخش مهم از امنیت انرژی اروپا باقی مانده است. «آژانس همکاری رگولاتورهای انرژی» که دیدهبان انرژی اتحادیه اروپاست، اعلام کرده که سهم مسکو از واردات الانجی به اتحادیه اروپا در نیمه اول سال، به ۲۰ درصد در مقایسه با ۱۴ درصد در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش یافت.
از فرانسه و بلژیک که بنادرشان همچنان میزان قابل توجهی از الانجی روسیه را دریافت میکنند، خواسته شده است نظارت دقیقتری داشته باشند. کمیسیون اروپا هنوز برنامه اقدامی درباره نحوه سرعت بخشیدن به روند حذف الانجی روسیه ارائه نکرده است.
برق برای شارژ
خودروهای برقی در پاکستان ارزانتر میشود
پاکستان برای تحریک تقاضا برای خودروهای برقی، به دنبال کاهش قیمت برق برای جایگاههای شارژ وسایل نقلیه برقی است. به گزارش کائنات، اویس لغاری، وزیر برق پاکستان در مصاحبهای گفت: پاکستان برای کاهش چشمگیر قیمت برق برای بخشهای جدید از جمله خودروهای برقی، تقاضا ایجاد خواهد کرد. دولت سرگرم بحث درباره ساختار قیمت و مشوق برای جایگاههای شارژ و تعویض باتری برای خودروها، دو چرخهها و سه چرخههای هوشمند است. تعدادی از شرکتهای خودرو از جمله برندهای چینی، امسال، مدلهای خودروی برقی را در پاکستان عرضه کردهاند. شرکت «هاب» که شریک پاکستانی شرکت چینی BYD است، با شرکت نفت دولتی پاکستان توافقی را برای ایجاد شبکه سراسری شارژ خودروی برقی امضا کرده است.
در این بین پاکستان شاهد کاهش تقاضا برای برق همزمان با افزایش قیمتها بوده و دولت با صندوق بینالمللی پول برای دریافت وام توافق کرده است. تحت شرایط وام هفت میلیارد دلاری صندوق، دولت پاکستان باید اصلاحاتی را برای اقتصادی شدن بخش انرژی انجام دهد. بر اساس گزارش بلومبرگ، به گفته وزیر برق پاکستان، دولت همچنین میخواهد از مدل فعلی که تنها خریدار برق است، فاصله بگیرد و یک بازار گستردهتر ایجاد کند.