دستور بانک مرکزی به بانکها:
پرداخت وام اشتغال تسریع شود
بانک مرکزی در بخشنامه ای به بانک های عامل دستور داد که نسبت به تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی اقدام کنند. به گزارش کائنات، بانک مرکزی با صدور بخشنامهای به بانکهای عامل تأکید کرده تا پایان سال نسبت به تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی اقدام کنند.
بانک مرکزی در این بخشنامه ۳ نکته را مورد اهمیت و تأکید قرار داده و به بانکهای عامل اعلام کرده است:
- تسریع و تسهیل در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی
- تأکید بر اخذ تضامین برای پرداخت تسهیلات بر اساس موارد مندرج در آخرین اصلاحیه دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد
- در صورت اعمال محدودیتهای پرداختی تسهیلات ماهانه از سوی این بانک در سامانه سمات، آن بانک ضروری است کما فی السابق نسبت به پرداخت تسهیلات تکلیفی با مبالغ کمتر از ۳ میلیارد ریال اقدام کند.
گفتنی است، سقف فردی تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی در سال جاری ۱,۵۰۰ میلیون ریال و سقف کارفرمایی به ازای بکارگیری تعداد افراد مددجو متناسب با سقف فردی حداکثر تا ۴۰,۰۰۰ میلیون ریال و مدت بازپرداخت تسهیلات موصوف ۷ سال است.
همچنین، سقف فردی تسهیلات برای رستههای اعلامی مدنظر دستگاههای ذینفع در صورت تأیید رستههای شغلی توسط کمیسیونهای پولی و اعتباری بانک مرکزی، ۳,۰۰۰ میلیون ریال و سقف جمعی این رستهها ۴۰ درصد از کل منابع اختصاص یافته به دستگاه تعیین شود.
تضامین ابلاغی بانک مرکزی برای وامهای اشتغالزایی عبارتند از؛
- تا سقف یک میلیارد و پانصد میلیون ریال با اعتبارسنجی متقاضی و سفته و یا یک ضامن معتبر
- تا سقف دو میلیارد ریال بر اساس ماده ۷ دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد
- برای اعطای تسهیلات تا سقف ۳,۰۰۰ میلیون ریال یکی از این موارد دریافت شود: الف: اعتبارسنجی و سفته و یک ضامن ب: ارائه دو ضامن معتبر
لازم به ذکر است، با ابلاغ رسمی بانک مرکزی به بانکهای عامل، پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به هر فرد فقط یک بار امکانپذیر خواهد بود.
تولد یک بانک جدید در ایران
تشکیل بانک توسعه و حرکت به سمت بانکداری تخصصی یکی از تکالیف قانون برنامه هفتم توسعه و همچنین اولویتهای وزارت امور اقتصادی و دارایی است؛ بانکی تخصصی که بنگاه سازی را جایگزین بنگاهداری کند.
به گزارش کائنات، قانون برنامه هفتم بهمنظور ایجاد رونق در بخشهای مولد اقتصاد کشور از طریق تأمین مالی پایدار طرحهای کلان توسعهای و طرحهای تملک داراییهای سرمایهای ملی، دولت را مکلف کرده است تا پایان سال اول برنامه یکی از بانکهای تخصصی را با اصلاح اساسنامه آن با سرمایه و امکانات موجود به «بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران» تبدیل کند و اساسنامه آن را به تصویب مجلس برساند.
همچنین دولت مجاز است با استفاده از ظرفیت، سرمایه، امکانات و نیروی انسانی سایر بانکهای دولتی، نسبت به ایجاد «بانکهای توسعهای بخشی» اقدام قانونی به عملآورده و اساسنامه این بانکها را به تصویب هیأت وزیران برساند.
*تصویب دستورالعمل بانکهای توسعهای تا یک ماه آینده
در این مورد فرشاد محمدپور، معاون تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی در نشست با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران اعلام کرد که دستورالعمل تأسیس و فعالیت بانکهای توسعهای تا یک ماه آینده در هیأت عالی بانک مرکزی تصویب میشود.
پیشازاین رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به تکلیف قانون برنامه هفتم توسعه برای تأسیس بانکهای توسعهای گفت: باید بانکهای توسعهای داشته باشیم؛ بانکهای توسعهای بنگاه سازی میکنند. از مردم تأمین مالی نمیکنند؛ بلکه از روشهای متفاوت تأمین مالی کرده و بنگاه سازی میکنند.
به گفته وی وزارت اقتصاد در حال تهیه اساسنامه بانک توسعه است و ماهم همکاری میکنیم.
مسئولیت بانک مرکزی برای وصول مطالبات بانک ایران زمین تمدید شد
اداره امور تحت مدیریت بانک ایران زمین توسط هیات سرپرستی منتخب بانک مرکزی جهت وصول مطالبات از شرکت تعاونی تمدید شد.
به گزارش کائنات، بانک ایران زمین از تمدید اداره امور تحت مدیریت هیات سرپرستی منتخب بانک مرکزی جهت وصول مطالبات از شرکت تعاونی مولی الموحدین خبر داد و برای دو روز کاری با توقف نماد روبرو شد.
بر اساس این گزارش، «وزمین» اعلام کرد: با عنایت به مفاد نامه مدیر نظارت بانک مرکزی و جلسه فوق العاده هیات عالی بانک مرکزی، اعمال ماده 30 قانون بانک مرکزی و ترتیبات در خصوص بانک ایران زمین مورد تصویب قرار گرفت که توضیحات آن به شرح زیر است.
۱. به استناد مصوبه فوق، اداره امور بانک ایران زمین تحت مدیریت هیات سرپرستی منتخب بانک مرکزی تمدید شده و احکام هیات سرپرستی توسط بانک مرکزی صادر، تمدید و یا لغو میشود.
۲. در طول مدتی که بانک ایران زمین توسط هیات سرپرستی موقت اداره میشود، اختیارات مجمع عادی و فوق العاده بانک ایران زمین توسط هیات عالی بانک مرکزی اعمال خواهد شد.
۳. طبق مندرجات بند قبلی، مجامع عادی معوقه رسیدگی به صورتهای مالی منتهی به سالهای ۹۷ و ۹۸ بانک با ترتیبات خاص و متفاوت منبعث از ماده ۳۰ قانون بانک مرکزی طی هماهنگیهای در حال انجام در بازه زمانی حداقل ۱۰ روزه پس از این آگهی و حداکثر ۴۰ روز برگزار خواهد شد.
۴. چنانچه امکان برگزاری مجامع معوقه بانک به گونهای پیش رفت که امکان حضور سهامداران برای استماع گزارش عملکرد میسر شود، مراتب متعاقباً از طریق سامانه کدال و روزنامههای تعیین شده به اطلاع سهامداران خواهد رسید.
تصمیمات ماخوذه توسط بانک مرکزی در راستای صیانت از منافع سهامداران خرد و سپرده گذاران بوده تا از مسیر اجرای دادنامه ۱۸ شهریور به نفع بانک، مطالبات موجود از شرکت تعاونی مولی الموحدین به حیطه وصول درآید.
انتخاب اعضای جدید هیات مدیره بیمه ما
مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده بیمه “ما” به منظور انتخاب اعضای هیات مدیره برگزار شد. به گزارش کائنات، مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده صاحبان سهام این شرکت، با حضور بیش از 86 درصد سهامداران برای تعیین اعضای هیات مدیره برگزار شد.
پس از انتخاب هیأت رییسه مجمع؛ شامل آقای وهاب پور به نمایندگی از شرکت سرمایه گذاری توسعه معین ملت به عنوان رئیس مجمع و ناظرین سرکار خانم ها اسدزاده و غنی از شرکت توسعه خدمات مدیریت بهین تدبیر ما و مهرآیندگان و آقای محسن علی میرزایی به عنوان منشی جلسه، نمایندگان بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نماینده سازمان بورس، حسابرس؛ آقای وثوق معاون مالی و سرمایه گذاری گزارشی از عمکرد و فعالیت های شرکت مربوط به دوره تصدی هیات مدیره از سال 1401 الی 1403 به سهامداران ارائه کرد.
بر اساس اکثریت آرای سهامداران، شرکت گروه مالی ملت، شرکت سرمایه گذاری توسعه معین ملت، شرکت توسعه خدمات مدیریت بهین تدبیر ما، صندوق بازنشستگی، وظیفه، از کار افتادگی و پس انداز کارکنان بانک های ملی و ادغام شده و شرکت سرمایه گذاری خدمات صبا تجارت یاس به عنوان اعضای اصلی و شرکت تامین سرمایه بانک ملت و شرکت مدیریت سرمایه آتیه خواهان به عنوان اعضای علی البدل انتخاب شدند.