وزیر جهادکشاورزی:
انجام طرح تولید گوشت قرمز
در مدت ۵ سال امکانپذیر است
وزیر جهادکشاورزی انجام طرح تولید گوشت قرمز با توانمندسازی روستاییان و عشایر و با حمایتهای فنی و سرمایهای در مدت پنج سال را امکانپذیر دانست.
به گزارش کائنات و به نقل از وزارت جهادکشاورزی، غلامرضا نوری در دیدار با پرویز فتاح، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) توسعه همکاری و حمایت از تولید در راستای افزایش خوداتکایی در تولید گوشت قرمز را برنامه در دست اقدام اعلام کرد و سیاست روستامحوری و ایجاد مشاغل خرد را راه برونرفت از مشکلات موجود دانست.
وی گفت: الگوی موفق طرح جهش تولید در دیمزارها، مبنای توسعه همکاری وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای اجرای طرحهای خوداتکایی در دیگر محصولات اساسی از جمله تولید گوشت قرمز است.
نوری با یادآوری پیام مقام معظم رهبری در توفیق طرح افزود: پیام دلگرم کننده معظم له عزم ما را برای اجرای طرح تولید گوشت قرمز، افزایش تولید برنج و دیگر محصولات اساسی جزم کرده است.
وزیر جهاد کشاورزی به جوانب طرح جهش تولید در دیمزارها اشاره کرد و گفت: این طرح موفق همزمان تولید، افزایش خوداتکایی و تامین معیشت کشاورزان به ویژه قشر فرودست را به دنبال داشت.
وی امنیت غذایی را مؤلفه تاثیرگذار حاکمیتی خواند و گفت: برای افزایش ضریب خوداتکایی، دولت و نهادهای حاکمیتی تامین امنیت غذایی مردم را در صدر برنامههای راهبردی قرار دادهاند.
نوری مبنای طرح تولید گوشت قرمز را راهاندازی دامداری خرد سنتی و احیای تولید کشاورزی در روستاها اعلام کرد و افزود: رویه غلط گذشته روستاها را از کارکرد تولیدی دور کرده است که با ایجاد دامداریهای کوچکمقیاس به ویژه در دام سبک، کسری نیاز گوشت قرمز کشور را در یک مدت کوتاه پنجساله به خودکفایی خواهد رساند.
وی حمایت از این طرح را در بخش عشایری، پربازده دانست و گفت: وزارت جهادکشاورزی در اجرای طرح گوشت قراردادی با عشایر و تامین نهاده مدتدار موفق بود و نمونه تکامل یافته آن در همکاری ستاد و وزارت برای افزایش تولید گوشت قرمز و ایجاد اشتغال روستایی و عشایری نتایج مثبتی خواهد داشت.
وزیر جهادکشاورزی انجام طرح تولید گوشت قرمز با توانمندسازی روستاییان و عشایر و با حمایتهای فنی و سرمایهای در مدت پنج سال را امکانپذیر دانست و گفت: ارائه خدمات واکسیناسیون، نهادههای دامی، کمکهای مراقبتی، تلقیح مصنوعی، چندقلوزایی و جیره غذایی در پیشبرد طرح موثر خواهد بود.
تورم تولیدکننده بخش معدن اعلام شد
براساس اعلام مرکز آمار ایران، تورم تولیدکننده بخش معدن در مهر ماه سال جاری، ۲۳۴۴ واحد اعلام شد که نشان از کاهش تورم ماهانه و سالانه دارد.
به گزارش کائنات، مرکز آمار ایران طی گزارشی، تورم تولیدکننده بخش معدن در مهر ماه سال جاری را منتشر کرد که براساس آن، قیمت تولیدکننده بخش معدن در مهر ماه ۱۴۰۳ به (۲۳۴۴.۱) اعلام شد که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۰.۹ درصد، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۷ درصد و در دوازده ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه)، ۲۷.۸ درصد افزایش داشته است.
*کاهش تورم ماهانه
براساس این گزارش، در مهر ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۰.۹ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۶.۲ درصد)، ۵.۳ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در مهر ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل، ۰.۹ درصد افزایش داشته است. همچنین در این ماه بیشترین تورم ماهانه با ۱.۰ درصد مربوط به گروه «کانههای فلزی» و کمترین تورم ماهانه با ۰.۶ درصد مربوط به گروه «زغالسنگ» است.
*افزایش تورم نقطه به نقطه
همچنین، در مهر ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۷ درصد محاسبه شده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۸.۵ درصد)، ۰.۲ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولات آنها در داخل کشور، در مهرماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۸.۷ درصد افزایش دارد. در این ماه بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۳۱.۴ درصد مربوط به گروه «سایرمعادن» و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۲۴.۷ درصد مربوط به گروه «زغال سنگ» است.
*کاهش تورم سالانه
در مهر ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در دوازده ماه منتهی به مهر ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۲۷.۸ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۹.۵ درصد)، ۱.۷ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولات آنها در داخل کشور، در دوازده ماه منتهی به مهر ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۷.۸ درصد افزایش دارد. در این ماه بیشترین تورم سالانه با ۳۸.۱ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کمترین تورم سالانه با ۲۲.۲ درصد مربوط به گروه «زغال سنگ» میباشد.
گفتنی است؛ در شهریور ماه سال جاری، شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن ۲۳۲۲.۸ محاسبه شد که نسبت به مرداد ماه (تورم ماهانه) ۶.۲ درصد، نسبت به مرداد ماه ۱۴۰۲ (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۵ درصد و در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه)، ۲۹.۵ درصد افزایش داشت.