حذف یارانه برق مصرفکنندگان بزرگ در ترکیه
ترکیه، یارانه مصرفکنندگان برق تجاری و مسکونی که حجم مصرف بالایی دارند را از فوریه سال ۲۰۲۵، قطع خواهد کرد. نشریه رسمی دولت ترکیه اعلام کرد یارانه مصرفکنندگانی که سالانه بیش از پنج هزار کیلووات ساعت مصرف دارند، حذف خواهد شد و سقف یارانه برای کاربران صنعتی و بخشهای خدمات دولتی و خصوصی، ۱۵ هزار کیلوات ساعت در سال تعیین خواهد شد.
سطح یارانه کاربران بخشهای کشاورزی تغییری نخواهد کرد و معافیتهای دیگر شامل اماکن مذهبی، خیریهها و سازمانهای امدادرسان خواهند بود.
آلپ ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی ترکیه اعلام کرد کاربران مصرف بالا، حدود سه درصد از ۴۰ میلیون مصرف کننده برق خانگی را تشکیل میدهند.
بر اساس گزارش رویترز، ترکیه سالهاست که قیمت برق را با نرخ یارانهای محاسبه کرده و مقامات دولتی این کشور مکررا گفته اند مصرفکنندگان خانگی، برق ارزانتری در مقایسه با کشورهای همسایه دارند.
باصدور حکمی از سوی وزیر نیرو؛
نماینده وزارت نیرو
در شورای مرکزی کشاورزی منصوب شد
رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ از سوی وزیر نیرو بهعنوان نماینده وزارت نیرو در شورای مرکزی کشاورزی و منابع طبیعی منصوب شد.
عباس علیآبادی وزیر نیرو با صدور حکمی، فراز رابعی غلامی رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران را با حفظ سمت، بهعنوان نماینده وزارت نیرو در شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در وزارت نیرو معرفی و منصوب کرد. از جمله تخصص و زمینههای کاری رابعی با بیش از ۲۷ سال سابقه و فعالیت در حوزه نیرو میتوان به برنامهریزی منابع آب، مدیریت بههم پیوسته منابع آب، پیشبینی و کنترل سیلاب، مدیریت بهرهبرداری و مطالعات پایه منابع آب اشاره کرد. همچنین عضو کمیته تخصصی منابع آب دفتر تحقیقات معاونت طرح و توسعه شبکههای آبیاری، عضو کمیته تخصصی منابع آب دفتر تحقیقات معاونت طرح و توسعه سد و نیروگاه، مجری پروژه مطالعاتی برفسنجی، مجری پروژه مطالعاتی پیشبینی آب ورودی به مخازن سدها، دبیر کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانههای استان خوزستان، مجری پروژه نرمافزار بهرهبرداری بهینه از مخازن سدهای استان خوزستان، عضو اصلی هیئت مدیره شرکت بهرهبرداری از سد و شبکههای آبیاری مارون و.... در کارنامه کاری رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ ثبت شده است. وی دارای تحصیلات در رشتههای مهندسی آبیاری و زهکشی، مهندسی تأسیسات آبی و نیز منابع آبی به ترتیب در مقطع لیسانس، ارشد و دکتری است.
تولید پالایشگاههای نفت چین دوباره کاهش یافت
تولید پالایشگاههای نفت چین برای هفتمین ماه پیاپی با کاهش روبهرو شد. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، دادههای رسمی دولت چین نشان داد توان عملیاتی پالایشگاه چین در اکتبر سال ۲۰۲۴ نسبت به دوره مشابه پارسال با ۴.۶ درصد افت برای هفتمین ماه پیاپی با کاهش روبهرو بوده زیرا تعطیلی کارخانهها باعث جلوگیری از افزایش یک مجتمع پالایشی تازه تأسیس و کاهش تقاضا برای سفرهای تعطیلات شده است.
داده های اداره ملی آمار چین نشان داد که پالایشگاهها در ماه گذشته میلادی روزانه ۱۴ میلیون و ۲۰ هزار بشکه معادل (۵۹ میلیون و ۵۴۰ هزار تن) نفت خام را فرآوری کردهاند، در حالی که این رقم در دوره مشابه پارسال ۱۵ میلیون و ۵۰ هزار بشکه بود. در حالی که این رقم در سپتامبر اسمال ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه بوده است. افزون بر این، محاسبات رویترز بر اساس مجموع رقم پارسال ۶۳ میلیون و ۹۳۰ هزار تنی نشان داد که تولید پالایشگاههای چین در ماه اکتبر امسال ۶.۹ درصد کاهش یافته است. به نظر می رسد بخشی از کاهش توان در پالایشگاههای مستقل کوچکتر چین رخ داده است. دادههای شرکت مشاوره سابلایم چاینا اینفورمیشن (Sublime China Information) نشان میدهد که این پالایشگاهها که بیشتر در مرکز پالایش استان شاندونگ واقع شدهاند، تا اواخر اکتبر ۵۸.۷ درصد از ظرفیت خود بهره گرفتهاند، در حالی که این مقدار در دوره مشابه پارسال 77 درصد بود. سابلایم اعلام کرده است که پنج پالایشگاه چینی بهطور کامل تعطیل شدهاند یا در حال اجرای عملیات تعمیر و نگهداری هستند. یکی از تحلیلگران این شرکت مشاوره چینی گفت: اینها شامل پالایشگاههای «سینوکم» در «ژنگه»، «هواکسینگ» و «چانگی» است که در ماه سپتامبر ورشکست شدند. تعطیلی یک واحد پالایش روزانه 90 هزار بشکهای در شمال شرقی دالیان ازسوی پتروچاینا، که بخشی از یک پروژه بزرگ جابهجایی است، نیز به کاهش بازده کمک کرد. دادههای اداره ملی آمار چین نشان داد که میانگین ظرفیت تولید پالایشگاههای چین طی ۱۰ ماه نخست سال 590 میلیون و 590 هزار تن یا 14 میلیون و 140 هزار بشکه در روز بوده که نسبت به دوره مشابه پارسال ۲ درصد کاهش نشان میدهد و پنجمین کاهش برای حجم سالانه است.