روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۳ دوشنبه ۲۸ آبان - شماره 4717

مستند «در پس جنگ» پاسخ می‌دهد؛

چرا افغانستانی‌های زیادی در ایران حضور دارند؟


  فیلم مستند «در پس جنگ» به کارگردانی محمدحسین محمودیان با حضور در هشتمین جشنواره‌ تلویزیونی مستند، امشب از شبکه مستند سیما پخش می‌شود.
محمدحسین محمودیان، کارگردان این مستند درباره سوژه‌ی فیلم مستندش گفت: «در پس جنگ» درباره‌ تاریخ معاصر افغانستان است و از سال ۱۳۵۲ که دولت افغانستان با یک کودتای سفید، از نظام پادشاهی به جمهوری تبدیل شد تا سال ۱۳۵۷ را که کمونیست‌ها از فرصت‌ به وجود آمده استفاده کردند و کودتای کمونیستی انجام شد، روایت کردیم.
وی اضافه کرد: باید اشاره کنم که در تابستان ۱۳۵۷، ماهیت دولت کمونیستی برای مردم مسلمان افغانستان معلوم شد و آنان نتوانستند چنین نظامی را تحمل کنند و در برابرش ایستادگی کردند. در این بین، کمونیست‌ها از شوروی درخواست کردند تا به میدان بیاید و از آنها حمایت کنند؛ آنها نیز افغانستان را اشغال کردند و به مدت ۱۰ سال، از ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۸، افغانستان در اشغال شوروی بود.
او با اشاره به اینکه در این مستند روایتی از دوره جهاد در افغانستان را به تصویر کشیده است توضیح داد: در بین افغانستانی‌ها، این دوره‌ی ۱۰ ساله، به دوره‌ی جهاد معروف است؛ دوره‌ای که مجاهدین افغانستانی رشادت‌های زیادی کردند تا کمونیست‌های شوروی از این کشور خارج شوند. در مستند «در پس جنگ» به این مقطع زمانی پرداختیم و سعی کردیم به اتفاقات مختلفی که در این دوره‌ی زمانی به وقوع می‌پیوندد، بپردازیم.
این مستندساز با اشاره به دلیل نامگذاری این فیلم مستند هم خاطرنشان کرد: این فیلم مستند، «در پس جنگ» نامگذاری شد و دلیل آن‌هم این است که مردم افغانستان در دوره‌ی معاصر همیشه با جنگ درگیر بودند و سایه‌ی تنش‌های نظامی را بالای سر خود می‌دیدند. به نظرم عبارت در پس جنگ می‌توانست بیانگر این اتفاق و سرنوشت مردم افغانستان باشد.
محمودیان درباره چرایی انتخاب این سوژه نیز توضیح داد: یکی از دلایل من برای پرداخت به این موضوع و ساخت فیلم مستند در پس جنگ، تعداد زیاد مهاجرین افغانستانی در ایران است. شاید مردم ایران، ریشه‌های این مهاجرت را نشناسند و این پرسش برایشان مطرح بشود که چرا افغانستانی‌های زیادی در ایران حضور دارند؟ فیلم ما تلاش کرده به این سوال پاسخ بدهد.
او درباره روند تولید این اثر بیان کرد: ساخت این فیلم مستند زمان زیادی برد و نزدیک به ۳ ـ ۴ سال درگیر تصویربرداری بودیم. سعی کردیم سراغ سران جهاد و دولت مجاهدینِ افغانستان که در این دوره حضور فعالی داشتند برویم و با آنها مصاحبه کنیم. نکته‌ مهم و متمایزکننده‌ی این فیلم مستند این است که سراغ افراد متنوع با طرز فکرها و دیدگاه‌های مختلف رفته‌ایم؛ دقت داشته باشید که در آن دوره، افغانستانی‌های زیادی از احزاب و قومیت‌های مختلف گردهم آمدند و به جهاد پرداختند. به نظر می‌رسد که آنها در سایه‌ی اتحادی که به واسطه‌ جهادشان پیدا کرده بودند، به موفقیت رسیدند. خوشبختانه این اتحاد در فیلم مستند ما نیز شکل گرفت و سیر جهاد افغانستان در سال‌های جهاد را بیان کردند. به عبارت دیگر، سعی کردیم در فیلم خود نماینده‌ای از هر کدام از قومیت‌ها و احزاب داشته باشیم.

سریال جدید بازیگر «یانگوم» به آنتن رسید
 مجموعه تلویزیونی «سایمدانگ» به کارگردانی یون سانگ هو و تهیه کنندگی لی یونگ سوک با حضور لی یونگ آئه هر شب ساعت ۲۳ از شبکه تهران تقدیم نگاه مخاطبان می‌شود.
به گزارش شبکه تهران، مجموعه تلویزیونی «سایمدانگ» در ژانر تاریخی محصول ۲۰۱۷ کره جنوبی است که ۲ زمان حال و گذشته را با هم به نمایش در می‌آورد.
این سریال با حضور لی یونگ آئه که بینندگان با ایفای نقش یانگوم در سریال «جواهری در قصر» وی را به خاطر دارند در ۲ زمان حال و گذشته جریان دارد و لی یونگ آئه در ۲ شخصیت ایفای نقش می‌کند.
داستان به این شکل آغاز می‌شود که پروفسور هنر، سو جی یون که دفترچه خاطرات سایمدانگ را در ایتالیا پیدا می‌کند، با خاطرات دفترچه همراه می‌شود و به دل تاریخ می‌رود.
«سونگ سئون هون»، «پارک های سو»، «یانگ سه جونگ» و «چویی جونگ هان» دیگر بازیگران سریال «سایمدانگ» هستند.
سریال «سایمدانگ» به مدیریت دوبلاژ زهره شکوفنده و حضور گویندگانی همچون مینو غزنوی (دوبلور یانگوم در جواهری در قصر) و منوچهر والی زاده (دوبلور افسر مین جانگو در جواهری در قصر) در ۲ نقش اصلی این سریال یعنی بانو سایمدانگ و لی گیوم دوبله شده است.
مجموعه تلویزیونی «سایمدانگ» هر شب ساعت ۲۳ به مدت ۴۵ دقیقه از شبکه تهران پخش و تکرار آن ساعت ۱۱ و ۱۹ خوهد بود.

دوره ۳۲ جشنواره کمرایمیج
زیر سایه جنجال شروع شد
 جشنواره کمرایمیج که به تجلیل از کار فیلمبرداران و فیلمبرداری می‌پردازد، سی و دومین دوره جنجالی خود را آغاز کرد.
به گزارش هالیوود ریپورتر، جشنواره کمرایمیج ۲۰۲۴ با حضور کیت بلانشت بازیگر برنده اسکار به عنوان رئیس هیات داوران و هیرویوکی سانادا، بازیگر «شوگان» در مراسم افتتاحیه آغاز شد، ولی این جشنواره از حضور چهره‌هایی چون استیو مک‌کوئین و کورالی فارگیت کارگردان فیلم «جوهر» که برای مخالفت با سخنان مدیرجشنواره که زن‌ستیزانه خوانده شد، در جشنواره شرکت نکردند.
مارِک ژیدویچ بنیانگذار جشنواره، سی و دومین دوره این رویداد را بدون اشاره مستقیم به اظهارات جنجالی خود افتتاح کرد. این سخنان که هفته پیش واکنش چهره های مهمی را ایجاد کرد، در نهایت موجب شد تا ۲ تن از برجسته‌ترین مهمانان جشنواره یعنی استیو مک‌کویین کارگردان برنده اسکار و کورالی فارگیت کارگردان فیلم «جوهر» از شرکت در آن انصراف دهند. با این حال ژیدویچ تأکید کرد که بیش از ۳۰ سال پیش این جشنواره را بنیاد نهاده تا کمکی برای بازگرداندن حیثیت فیلمبرداران صنعت سینما باشد که نادیده گرفته می‌شدند و به عنوان تکنسین به آنها نگاه می‌شد.
کمرایمیج با تمرکز بر فیلمبرداران که حضورشان در فرآیند شکل گیری فیلم ضروری است برگزار می‌شود و همواره رویدادی مهم برای صدها سینماگر و علاقه‌مند به فیلم بوده تا در جشنی یک هفته‌ای در شهر تاریخی قرون وسطایی به تجلیل هنر فیلم‌سازی بپردازند. اما ژیدویچ هفته پیش در یادداشتی که در مجله دنیای سینماتوگرافی منتشر شد، طوفانی به پا کرد، زیرا وی نوشت تلاش برای حضور بیشتر سینماگران زن در این جشنواره می‌تواند منجر به انتخاب فیلمی با کیفیت هنری پایین‌تر شود.  صنعت سینما به این سخنان سریع واکنش نشان داد و چندین انجمن مهم سینمایی و فیلمساز این اظهارات را به عنوان سخنانی زن‌ستیزانه محکوم کردند. ژیدویچ به نامه انتقادی انجمن سینماگران بریتانیا پاسخ داد و گفت که واکنش به سخنان او «به دلیل سوءتفاهم بوده است» و پس از انصراف مک‌کوئین از حرف‌هایش عذرخواهی کرد.
امسال در کمرایمیج برای نخستین بار فیلم «زنگار»، وسترن مستقلی با بازی الک بالدوین که در جریان ساخت آن مرگ تصادفی فیلمبردار آن هالینا هاچینز در صحنه فیلمبرداری رقم خورد، به نمایش درمی‌آید.
وقتی یک ماه پیش خبر نمایش این فیلم اعلام شد، برخی آن را حرکتی تبلیغاتی خواندند که با توجه به اینکه خلق آن موجب مرگ یکی از همکاران آنها شده، حرکتی درست محسوب نمی‌شود، اما جشنواره تاکید کرد که این نمایش برای احترام به کار و خواست هاچینز که به طور خصوصی به همکاران خود گفته بود امیدوار است روزی کارش در آنجا نمایش داده شود، در جشنواره نمایش داده می‌شود. بالدوین هم به عمد دعوت نشده چون احتمال دارد موجب تشویش حاضران شود، با این حال بسیاری از چهره‌های مطرح صنعت و هنرمندان در کنار جشنواره ایستادند و از آن حمایت کردند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه