مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت خبر داد؛
تمایل نماینده دولتهای عربی برای سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با نماینده اقتصادی و سرمایهگذاری دولتهای عربی با هدف بررسی ایجاد فرصتهای جدید در حوزه انرژی دیدار و گفتوگو کرد.
به گزاش کائنات و به نقل از شانا، حسین حسینزاده درباره دیدار خود با محمد عبدالباسط، نماینده اقتصادی و سرمایهگذاری دولتهای عربی گفت: در این دیدار درباره همکاریهای دو و چندجانبه بین ایران و کشورهای عربی بحث و تبادل نظر شد و طرفین نسبت به همکاری های بیشتر در حوزههای مختلف انرژی، به ویژه سرمایهگذاری در بخشهای نفتی و گازی ابراز علاقه کردند.
محمد عبدالباسط، نماینده اقتصادی و سرمایهگذاری دولتهای عربی بهعنوان مهمان ویژه افتتاحیه سیوهفتمین نمایشگاه صنایع دستی در کشور حضور داشت.
این دیدارها نشاندهنده عزم جدی برای گسترش همکاریها و ایجاد فرصتهای جدید در زمینه انرژی و صنایع دستی بین ایران و کشورهای عربی است.
روسیه به دنبال مسیر جدید
برای صادرات گاز به چین
روسیه با اتکای بیشتر به پکن به عنوان یک بازار بزرگ، به دنبال استفاده از یک مسیر جدید برای صادرات گاز به چین از طریق قزاقستان است.
الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرده است روسیه قصد دارد از طریق خط لوله دیگری که این بار از قزاقستان میگذرد و ظرفیت تحویل سالانه ۳۵ میلیارد متر مکعب گاز دارد، به چین گاز صادر کند.
روسیه امسال ۴۰ میلیارد متر مکعب گاز به این غول چینی صادر کرده است. اروپا جایگاه خود را به عنوان بزرگترین بازار صادرات گاز روسیه از دست داده، چین به مشتری مهم انرژی مسکو تبدیل شده است، اما گاز فقط در ۲.۸ درصد از سبد انرژی پکن سهم دارد.
چین از گاز استقبال میکند و تقاضایش برای این سوخت رشد روزافزون دارد. مصرف داخلی در هشت ماهه سال جاری، تحت تاثیر گرمایش شهری، تقاضای صنعت و تلاش برای جایگزینسازی کامیونهای گازسوز با انواع دیزلی، ۸.۸ درصد افزایش یافت و به ۲۸۳ میلیارد متر مکعب رسید. پیش بینی میشود تقاضا برای گاز طبیعی در چین، به میزان بیش از ۵۰ درصد افزایش یابد. البته نباید فراموش کرد که زغال سنگ همچنان سوخت پراستفاده در چین است و سهم حدود ۶۰ درصدی در سبد انرژی این کشور دارد.
در این بین، قزاقستان بیکار ننشسته است. این کشور حاشیه دریای خزر، فضا برای رشد صادرات گاز به چین میبیند که بر مبنای سالانه، چهار میلیارد متر مکعب است.
برای مسکو، این خط لوله برای تحکیم روابط با پکن و پر کردن شکاف درآمد ناشی از کاهش فروش به اروپا، اهمیت بسیاری دارد. اما چین هم تماما به روسیه اتکا نکرده و برای پایین بردن قیمت خرید در مذاکرات، از سایر صادرکنندگان گاز رقیب روسیه، استفاده کرده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، چین اشتهای سیری ناپذیری برای گاز دارد و بر همین اساس، بازی را به نفع خود پیش میبرد. روسیه هم باید تصمیم بگیرد که آیا جدیدترین طرحش، برای جبران کاهش درآمد فروش به اروپا، مثمرثمر خواهد بود یا خیر.
گاز در اروپا برای ذخیرهسازی مجدد گرانتر شد
اروپا سریعتر از حد انتظار، در حال استفاده از ذخایر گازی خود برای فصل گرمایش جاری است و گرانتر شدن معاملات گاز برای تحویل در تابستان، پر کردن مجدد این ذخایر برای فصل گرمایش بعدی را دشوار میکند.
اختلاف قیمت میان قراردادها برای تابستان آینده و زمستان ۲۰۲۶-۲۰۲۵، افزایش پیدا کرده و خرید گاز برای تقویت ذخایر را غیرسودآور کرده است. این نرخ اضافی در ابتدای ماه میلادی جاری، به بالاترین حد از زمان اوج بحران انرژی دو سال قبل صعود کرده است.
دادههای «زیرساخت گاز اروپا» نشان داد برداشت ذخایر گاز در سراسر اروپا، هفته گذشته شتاب گرفت و به سطحی صعود کرد که آخرین بار در ژانویه مشاهده شده بود؛ ماهی که معمولا اوج تقاضای این منطقه برای گرمایش است. آب و هوای سردتر به همراه افت تولید نیروی بادی، تقاضا برای گاز را در سراسر اروپا افزایش داد.
معاملهگران از حالا به زمستان آینده و هدف اجباری اتحادیه اروپا برای پر شدن حداکثر ۹۰ درصد ظرفیت ذخایر گاز تا نوامبر، چشم دوختهاند. اگر هزینههای بالا باعث شود شرکتهای بازرگانی و نیرو نتوانند به موقع این ذخایر را تکمیل کنند، دولتها ممکن است دخالت کنند و به ابهامات در بازار پرنوسان اضافه شود.
گروه ذخیره سازی گاز INES آلمان، اوایل هفته گذشته هشدار داد که مقرون به صرفه بودن سطح بازسازی اجباری ذخایر گاز، باید بازبینی و تایید شود. سباستین هاینرمان، مدیرکل این گروه در بیانیهای گفت: تفاوت قیمت میان تابستان و زمستان، این نگرانی را برانگیخته که سیگنالهای قیمت، مشوق های کافی فراهم نمیکنند تا این ذخایر بازسازی شوند.
در آلمان که لازم است سطح ذخایر هر نوامبر، تا ۹۵ درصد پر باشد، شرکت «تردینگ هاب یوروپ» که مدیر بازار است، ناچار است در صورت شکست معاملهگران در خرید به موقع گاز، رسیدن به این هدف را تضمین کند. این شرکت میتواند هزینهها را به دوش کاربران شبکه بیندازد که همین حالا هم با هزینههای بالای انرژی روبرو هستند. در طول اوج این بحران، دولت خطوط اعتباری بیش از ۱۵ میلیارد یورو را برای پوشش ضرر این اپراتور، اختصاص داده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، این شرکت اعلام کرد بازار را رصد میکند اما این طور فرض نمیکند که تاسیسات ذخیره سازی به موقع در سال ۲۰۲۵ پر میشوند.