وزیر بهداشت مطرح کرد؛
خطر مصرف بالای داروهای ضدمیکروبی در کشور
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت هفته جهانی آگاه سازی از مقاومت میکروبی، با اشاره به اینکه پدیده مقاومت میکروبی یکی از ۱۰ تهدید اصلی سلامت محسوب می شود، حفاظت از اثربخشی داروهای ضدمیکروبی برای نسل آینده را یک وظیفه همگانی، عنوان کرد.
دکتر محمدرضا ظفرقندی در پیامی آورده است: «مقاومت میکروبی (AMR) در سراسر جهان نه تنها یکی از ۱۰ تهدید اصلی سلامت محسوب شده، بلکه به عنوان تهدیدی جدی برای توسعه پایدار نیز شناخته می شود. این پدیده در حال حاضر تبدیل به یک بحران اجتماعی-اقتصادی شده که نه تنها سلامت انسانها در هر گروه سنی و هر منطقه از جهان، بلکه سلامت حیوانات و گیاهان، و نیز سلامت و امنیت غذایی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و محیط زیست را به محلی برای ذخیره و انتقال باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک تبدیل خواهد کرد.
پیش بینی می شود در فاصله بین سال های ۲۰۲۵ و ۲۰۵۰ میلادی، بیش از ۳۹ میلیون مرگ در اثر باکتری های مقاوم اتفاق افتد. این رقم با مرگ ۳ انسان در هر دقیقه برابر است. اگر اقدام موثری در این زمینه انجام نشود، در دهه آتی، جهان شاهد ۷.۵ درصد کاهش تولیدات دامی، بین یک تا ۳.۴ تریلیون دلار کاهش تولید ناخالص داخلی (GDP) و سقوط ۲۸ میلیون نفر به زیر خط فقر خواهد بود. این در حالی است که مطالعات نشان داده کاهش ۳۰ درصد مصرف داروهای ضدمیکروبی در صنایع دامی منجر به افزایش ۱۴ بیلیون GDP تا سال ۲۰۵۰ خواهد شد. مقاومت میکروبی عمدتا در اثر مصرف بیش از حد و یا ناصحیح داروهای ضدمیکروبی توسط انسان و یا در صنایع دامداری-کشاورزی ایجاد میشود. کمبود زیرساختهای لازم برای پیشگیری از انتقال بیماریها نظیر آب سالم و توالت بهداشتی، پوشش ناکافی واکسیناسیون و نیز محدودیت امکانات پیشگیری از انتقال بیماری در مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت، باعث گسترش میکروبهای مقاوم خواهد شد. گسترش میکروبهای مقاوم باعث شده بسیاری از داروهای ضدمیکروبی تاثیر خود را از دست بدهند. این در حالی است که تولید یک آنتی بیوتیک جدید به ۱۰ تا ۱۵ سال زمان و بیش از یک میلیارد دلار هزینه نیاز دارد. اقدام موثر در این زمینه جز با رویکرد یکپارچه به سلامت (One Health) در بین سازمانهای متولی سلامت انسان، حیوان، گیاه و محیط ممکن نخواهد بود. توفیق کشورها در این زمینه نیازمند یک برنامه واحد کشوری با مشارکت کلیه وزارتخانهها و سازمانهای مرتبط شامل سازمانهای غیر دولتی و بخش خصوصی خواهد بود. لازم است این سازمانها دست در دست هم، یک برنامه واحد در این زمینه تنظیم نمایند و برای رصد برنامه، نظام مراقبت ادغام یافته در انسان، حیوان و محیط را گسترش دهند. از سوی دیگر با توجه به تاثیر شناخته شده بحرانها و بروز حوادث طبیعی در کشور، لازم است موضوع مقاومت میکروبی، پیشگیری و کنترل عفونتها در برنامههای تاب آوری مد نظر قرار گیرد. از بین ۶ منطقه سازمان جهانی بهداشت، منطقه مدیترانه شرقی، و از بین ۶۴ کشور گزارش دهنده به سازمان جهانی بهداشت، جمهوری اسلامی ایران بالاترین میزان مصرف داروهای ضد میکروبی را به خود اختصاص دادهاند. بنابراین بهینه سازی مصرف داروهای ضدمیکروبی در کشور یک اولویت خواهد بود. تلاشهای فعلی برای مقابله با تهدید فزاینده مقاومت میکروبی کافی نیست. اگر امروز اقدام نکنیم، در آینده جامعه جهانی با عواقب مرگ بارتری مواجه خواهد شد. از همکارانم در وزارت بهداشت و سایر دست اندرکاران در وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، وزارت آموزش و پرورش، سازمان دامپزشکی کشور، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان نظام پزشکی، سازمانهای بیمه گر و سایر ذینفعان تقاضا دارم ضمن تعهد به اجرای برنامه کشوری مهار مقاومت میکروبی با رویکرد سلامت واحد، حداکثر تلاش خود را در زمینه آموزش و فرهنگسازی در جمعیت عمومی، ارتقا دانش مبتنی بر شواهد در ارائه دهندگان خدمات سلامت به انسان و دام، تامین ظرفیت های مورد نیاز پیشگیری و کنترل عفونت، بهینه سازی مصرف داروهای ضدمیکروبی در انسان و دام، تقویت مکانیسم های پایش روند مقاومت میکروبی درکشور بکار گیرند. حفاظت از اثربخشی داروهای ضدمیکروبی برای نسل آینده یک وظیفه همگانی است.»
رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر عنوان کرد؛
موانع کارت بلیت اقشار خاص
به سرعت برطرف شود
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران خواهان رفع موانع کارت بلیت اقشار خاص شد.
سید جعفر تشکری هاشمی در تذکر پیش از دستور خود در جلسه دیروز شورای شهر تهران درخصوص کارت بلیت اقشار خاص گفت: ۱۲ تیر ماه سال جاری مصوبهای درباره اصلاح میزان شارژ کارت بلیت اقشار خاص که برای سالمندان، معلولان، افراد تحت پوشش کمیته امداد و... صادر میشود به تصویب رسید. وی با بیان اینکه در آن مصوبه به صراحت گفته شد با توجه به افزایش نرخ کرایه حمل و نقل عمومی در سال جاری، سقف کارتها نیز باید مشمول افزایش ۱۰۰ هزار تومانی شود و از ۳۰۰ هزار تومان به ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کند، گفت: اما اکنون پس از گذشت ۴ ماه از تصویب این مصوبه، متأسفانه هنوز شهرداری تهران اقدام موثری برای افزایش بهای بلیتها نداشته و اقشار خاص با محدودیت و مشکلاتی مواجه هستند. عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه مسئولان شهرداری در پاسخ به اینکه چرا هنوز کارت بلیتها افزایش اعتبار نداشتهاند اعلام داشته که کماکان در حال کدگذاری و اجرای زیرساختهاست و به محض آماده شدن آن را به شهروندان اطلاع میدهد، اظهار کرد: مستحضر باشید که این دسته از اقدامات در کسری از ثانیه قابل انجام هستند. برای مثال افزایش بهای گواهی معاینه فنی به محض تصویب در وزارت کشور در سامانه «تهران من» و «شهرزاد» عملیاتی شد و سوال است که چرا کارت بلیت اقشار خاص چهار ماه است که به سرانجام نرسیده؟ بیش از این نباید مماشات کنیم و کار این افراد را روی زمین بگذاریم و باید موانع کارت بلیت اقشار خاص سریعا برطرف شود. رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران همچنین با اشاره به تعاونیهای مسکن برای کارکنان شهرداری تهران گفت: شهردار تهران در جلسات مختلف خبرهایی در خصوص تشکیل تعاونی مسکن برای کارکنان داده و این کار بسیار خوبی است و باید هرچه سریعتر مشکل همکاران خود در شهرداری را حل کنیم و ۱۵ ماه پیش تعاونی مسکن کارکنان آتش نشانی کلید خورد و قرار شد برای ۴۰۰۰ نفر از آتشنشانان در ۳۹ هکتار زمین مسکن ساخته شود و در همین راستا ۲۷۰۰ میلیارد تومان نیز از آتشنشانان دریافت شد، اما در طول ۱۵ ماهه گذشته هنوز افرادی که پول پرداخت کردند، عضو تعاونی نشدهاند و به افرادی که پول پرداخت کردهاند نیز گفته شده که قرار است واحدی به آنها داده شود؛ اما هنوز با گذشت ۱۵ ماه آنها نه عضو تعاونی شدهاند و نه رابطه حقوقی آنها به درستی برقرار شده است.