نماینده مردم گرگان در مجلس:
بازار ارز در برابر تنشها
مقاوم شده است
نماینده مردم گرگان در مجلس اعلام کرد: با تلاشهای بانک مرکزی، بازار ارز ایران به سطحی از ثبات رسیده که میتواند در برابر فشارهای سیاسی و امنیتی مقاومت کند.
به گزارش کائنات، رمضانعلی سنگدوینی؛ نماینده مردم گرگان در مجلس با بیان اینکه بانک مرکزی مدیریت خوبی در بازار ارز داشته است، گفت: فرزین در دوره ریاست خود در بانک مرکزی توانست نوسانات بازار ارز را تا حد زیادی کنترل کند؛ به طوری که از عملکرد وی در کنترل نرخها در بازار ارز و طلا راضی هستیم. وی افزود: در گذشته بازار ارز ما حتی با یک اظهار نظر داخلی یا خارجی دچار تلاطمهای شدید میشد و قیمت ارز به صورت روزانه افزایشهای شدید پیدا میکرد؛ اما خوشبختانه با اقدامات بانک مرکزی در دو سال گذشته، بازار ارز از جهش شدید در امان ماند و حتی شاهد بودیم که بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز نرخ ارز پس از نوسان اندکی، روند کاهشی به خود گرفته بود.
نماینده مردم گرگان اظهار کرد: بازار ارز کشور ما در یک و نیم سال گذشته با وجود اتفاقات امنیتی بی نظیر و متعددی که رخ داده فقط در محدوده معینی نوسان داشته است و باید بگوییم که بازار ارز به آن درجه از ثبات رسیده که میتواند مقاومت خوبی در برابر اتفاقات سیاسی و امنیتی منطقه داشته باشد که مرهون تدابیر بانک مرکزی است.
سنگینی بیان کرد: مسائلی همچون انتخابات آمریکا و امثال این موارد هیچ رنگ و بوی اقتصادی ندارد و صرفا از حیث سیاسی بودن آثاری موقت و روانی بر بازار میگذارند که اثر آن کوتاه مدت خواهد بود و دوباره آرامش به بازار ارز بازمیگردد.
عضو هیئت رئیسه مجلس مطرح کرد؛
تاثیر مناسب حراج سکه
بر کنترل قیمتها
عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: بانک مرکزی به خوبی توانست تلاطمهای بازار طلا و ارز را کنترل کند. به گزارش کائنات، مجتبی یوسفی؛ عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه حراج سکه توسط بانک مرکزی تدبیر مناسبی برای کنترل نوسانات قیمتی در بازار طلا و سکه است، گفت: بانک مرکزی هر هفته اقدام به حراج شمش طلا و سکه میکند و با همین اقدام از نوسان شدید قیمت جلوگیری کرده است. وی افزود: باید بدانیم نوسان ایجاد شده در بازار طلا و سکه مصنوعی و متأثر از عوامل سیاسی و امنیتی است و در سایه فضاسازیهای روانی شدت گرفته است. یوسفی با اشاره به این موضوع که افزایش قیمت طلا و سکه توجیه اقتصادی ندارد، بیان کرد: نوسانات و افزایش قیمت ایجاد شده در بازار طلا و سکه به علت افزایش تقاضا نیست بلکه تلاطمی مصنوعی است که با حراج سکه توسط بانک مرکزی از بین خواهد رفت و آرامش به خریداران سکه منتقل خواهد شد؛ چون در صورت نیاز، سکه در بازار وجود دارد. یوسفی اظهار کرد: در دوره ریاست فرزین، بانک مرکزی به خوبی توانست تلاطمهای بازار طلا و ارز را کنترل کند به طوری که در این مدت بازار ارز ما کمترین تاثیر را از عوامل خارجی از جمله مسائل سیاسی و امنیتی منطقه پذیرفته است. وی افزود: اخیرا نیز به دنبال انتخابات آمریکا تلاطمهایی در بازار ارز ایجاد شد؛ اما بعد از مدت کوتاهی این تلاطمهای ارزی کنترل خواهد شد و بازار به آرامش خواهد رسید. عضو هیئت رئیسه مجلس بیان کرد: بازار ارز در یکی دو سال گذشته نشان داده که به آن درجه از ثبات رسیده که میتواند در برابر عوامل سیاسی و غیر اقتصادی که باعث ایجاد تلاطم میشوند مقاومت کند امیدواریم در ادامه مسیر نیز شاهد ثبات هرچه بیشتر و بهتر بازار ارز در سایه مدیریت خوب بانک مرکزی باشیم تا نتیجه این ثبات را در بازارهای مالی و سفره مردم مشاهده کنیم.
در هفتمین جلسه شورای ملی تأمین مالی؛
تسهیل تامین مالی بانکها
از طریق بازار سرمایه
تصویب شد
در جلسه شورای ملی تامین مالی شیوهنامه تسهیل تامین مالی از طریق شرکت پروژه به تصویب رسید. به گزارش کائنات، در هفتمین جلسه شورای ملی تأمین مالی که به ریاست عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در محل وزارت اقتصاد برگزار شد، پیش نویس آئین نامه اجرایی نحوه تهاتر مطالبات / بدهیهای دستگاههای اجرایی به شهرداریها موضوع بند (ب) ماده ۳۶ قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها مورد تأیید شورا قرار گرفت.
مطابق با بند (ب) ماده ۳۶ قانون مزبور شهرداریها مجاز به تهاتر بدهیها یا مطالبات خود شدند لکن فرآیند اجرای این مجوز قانونی باید به پیشنهاد شورای ملی تأمین مالی به تصویب هیئت وزیران برسد که پیشنهاد شورا برای تقدیم به هیئت وزیران نهایی شد. در ادامه این جلسه شیوه نامه تسهیل تأمین مالی از طریق شرکت پروژه به تصویب شورای ملی تأمین مالی رسید که بر اساس آن بانکها میتوانند به عنوان متعهد پذیره نویس و یا متعهد خرید شرکتهای پروژه امکان تأمین مالی پروژههای مزبور از بازار سرمایه را تسهیل نمایند. در بخش پایانی این جلسه، پیش نویس آئین نامه اجرایی تأیید صلاحیت حرفه ای مدیران صندوقهای تضمین غیر دولتی، موضوع جز (۱-۲-۴) بند (ب) ماده ۲ قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها مورد بررسی اعضای شورای ملی تأمین مالی قرار گرفت. نهایتاً شورای ملی تأمین مالی با تأیید این پیشنهاد بخش دیگری از پیش نیازهای گسترش صنعت تضمین در کشور را فراهم نمود.