روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ يکشنبه ۲۷ آبان - شماره 4716

مدیرعامل راه آهن مطرح کرد؛

توانایی راه آهن ایران برای حمل سالانه ۱۵ میلیون تن بار

 مدیرعامل راه آهن در دیدار با رئیس هیئت مدیره راه‌آهن قزاقستان از آمادگی ایران برای حمل سالانه ۱۰ الی ۱۵ میلیون تن بار از محورهای سرخس، اینچه برون، امیر آباد، بندر کاسپین و در غرب از طریق آستارا خبر داد.
به گزارش کائنات و به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، جبارعلی ذاکری مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در حاشیه هشتاد و یکمین اجلاس شورای حمل و نقل ریلی کشورهای مستقل مشترک‌المنافع که در تاشکند ازبکستان برگزار شد با سائورنبایف رئیس هیئت مدیره راه‌آهن قزاقستان دیدار کرد و از آمادگی ایران برای حمل سالانه ۱۰ الی ۱۵ میلیون تن بار از محورهای سرخس، اینچه برون، امیر آباد، بندر کاسپین و در غرب از طریق آستارا خبر داد.
مدیرعامل راه آهن در این دیدار گفت: برای فعال کردن کریدور شمال- جنوب باید حجم مبادلات را بالا برد و برای این موضوع گلوگاه هایی وجود دارد که در صورت اطمینان از حجم بار، امکان افزایش ظرفیت وجود دارد.
ذاکری از اعلام آمادگی ایران برای حمل سالانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن بار از محورهای سرخس، اینچه برون، امیر آباد، بندر کاسپین و در غرب از طریق آستارا خبر داد.
آمادگی راه آهن ایران برای حمل زغال سنگ، حمل بار از بندر کاسپین به بندرعباس، حمل بار از مرز ریلی اینچه برون و سرخس و نیز ایجاد کارگروه برای بررسی مسائل دو طرف از دیگر موضوعاتی بود که مدیرعامل راه آهن بر آن تاکید کرد.
رئیس هیات مدیره راه آهن قزاقستان با اشاره به علاقه این کشور به توسعه ترانزیت و همکاری با کشورهای همسایه گفت: موقعیت راه آهن قزاقستان به گونه ای است که نقش اساسی در ترانزیت دارد و امیدوارم با همکاری یکدیگر بتوانیم برای حمل ۴ میلیون تن بار از راهگذر شمال- جنوب، فعالیت کنیم.
سائورنبایف با تشکر از اقدام راه آهن ایران در کاهش تعرفه حمل بار و کاهش مدت زمان گردش واگن‌ها افزود: کشور قزاقستان توانایی ارسال سالانه ۱۵میلیون تن بار از این کریدور را دارد و برای این منظور نیازمند همکاری بیشتر کشور ایران هستیم.
وی پیشنهاد داد: در سطح مدیران میانی جلساتی برگزار شود تا در مورد نوع واگن، نوع بار و مبداء و مقصد بارها برای رسیدن به هدف مشترک برنامه ریزی صورت گیرد.
رئیس هیات مدیره راه آهن قزاقستان همچنین از مدیرعامل راه آهن ایران برای سفر به قزاقستان جهت تهیه نقشه راه به منظور حمل بارهای بیشتر از کریدور شمال- جنوب دعوت کرد.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت اعلام کرد؛
عراق مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی
 سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت:در مهرماه امسال بیش از ۲۲ میلیون و ۸۰۹ هزار تن کالا به ارزش ۱۳ میلیارد و ۶۹۸ میلیون دلار، بین ایران و سایر کشورها تبادل شد که این میزان ۳۹ درصد بیشتر از مهر ماه سال قبل بوده است‌.
به گزارش کائنات، سید روح اله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن تجارت ایران در خصوص کارنامه تجارت خارجی در مهر ماه اظهار کرد: تجارت غیر نفتی کشور در مهر ماه امسال ، هم در صادرات ، هم در واردات و هم ترانزیت خارجی  شتاب چشم گیری داشته به گونه‌ای که  بیش از ۱۸ میلیون و ۳۵۹ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۷۷۱ میلیون دلار در این ماه،  صادر شده که نسبت به مهر پارسال در وزن کالاهای صادراتی ۵۸.۶ درصد و در ارزش کالاهای صادراتی ۶۲.۶ درصد با رشد همراه بوده که این میزان جهش در صادرات ، نقطه امیدی است که ظرفیت صادراتی کشور را ارتقا دهیم  و در بین اخبار مختلفی که شنیده می شود ، خبر خوبی است که استمرار آن اثرات مثبتی در کشور خواهد گذاشت.
وی افزود: در مهر ماه امسال سه میلیون و ۴۵۰ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۹۲۷ میلیون دلار نیز از گمرکات کشور ترخیص شده که این میزان ۲.۲ درصد در وزن و ۲۱.۴ درصد در ارزش نسبت به مهر ماه سال ۱۴۰۲ با افزایش همراه بوده است .
*پنج مقصد نخست صادرات ایران
لطیفی در خصوص مقاصد نخست صادرات کشور در هفتمین ماه امسال گفت: اگر چه در مجموع صادرات هفت ماهه کشور چین ، بیشترین کالای ایرانی را خریداری کرده، اما در مهر ماه، عراق مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی با دو میلیارد و ۷۸۰ میلیون دلار بوده است و بعد از عراق چین با خرید یک میلیارد و ۴۳۴ میلیون دلار در رتبه دوم قرار گرفته و ترکیه  با خرید ۹۲۵ میلیون دلار ، امارات با ۷۸۳ میلیون دلار  و افغانستان با ۲۴۹ میلیون دلار در رتبه های سوم تا پنجم قرار دارند.
*پنج کشور نخست فروش کالا به ایران در مهرماه
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص پنج کشور نخست فروشنده کالا به ایران توضیح داد: در مهر ماه امسال امارات با فروش دو میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار کالا به ایران در جایگاه نخست فروش کالا به ایران قرار گرفت و پس از آن چین با فروش یک میلیارد و ۷۵۵ میلیون دلار ، ترکیه با فروش یک میلیارد و ۴۴۲ میلیون دلار ، آلمان با فروش ۲۰۰ میلیون دلار کالا و روسیه با ۱۶۱ میلیون دلار ، شرکای اصلی ایران در تامین کالاهای مورد نیاز کشور در مهر ماه بودند .
*حدنصاب جدیدی در ترانزیت خارجی در راه است
لطیفی در خصوص آمار ترانزیت خارجی در مهر ماه گفت:  بر اساس اعلام گمرک ، در هفت ماهه  امسال بیش از ۱۳ میلیون و ۲۳۹ هزار تن کالای خارجی از قلمرو ایران عبور کرده که نسبت به هفت ماه نخست سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۴۸ درصد با رشد همراه بوده ، میزان کالای خارجی عبوری از کشور در مهر ماه یک میلیون و ۷۲۳ هزار تن بوده است و پیش بینی می‌شود با این رویه آمار ترانزیت به بیش از ۲۲ میلیون تن در سال ۱۴۰۳ برسد که می‌تواند حد نصاب جدیدی برای کشور باشد اگر چه تا رسیدن به نقطه مطلوب ترسیم شده توسط رهبر معظم انقلاب راه طولانی در پیش است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه