روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ شنبه ۲۶ آبان - شماره 4715

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس:

نمی‌شود هم تابستان و هم زمستان برق قطع شود


  نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که «قطع برق در کشور آن هم در فصل زمستان باورکردنی نیست»، افزود: آقای رئیس جمهوری تصمیمی در خصوص توقف مازوت سوزی در چند نیروگاه را گرفتند؛ اصلاً ما هم می‌گویم که این تصمیم درست است اما بالاخره مردم قبول نمی‌کنند زمستان برق نداشته باشند.
رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان و نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به آغاز خاموشی‌های برنامه ریزی شده برق که در سراسر کشور اعمال شده است، با بیان اینکه «بنظر من این قطعی‌ها خوب نیست»، اظهار کرد: شاید دولت ملاحظات زیست محیطی را مورد نظر دارد ولی بالاخره نمی‌شود که هم در تابستان و هم در زمستان برق مردم قطع شود؛ باید باید مراقبت کنیم تا این اتفاق نیفتد.
این نماینده مجلس در پاسخ به پرسشی درباره دستور رئیس جمهوری برای توقف مازوت سوزی در ۳ نیروگاه کشور عنوان کرد: نیروگاه‌های حرارتی تامین برق دارای دو نوع هستند؛ در هر دو سوخت اصلی گاز است اما سوخت جایگزین آن‌ها یا یکدیگر متفاوت است به این صورت که در یک نوع نفت کوره یا همان مازوت سوخت جایگزین است و در نوع دیگر نفت گاز یا همان گازوئیل نقش سوخت پشتیبان را ایفا می‌کند. با توجه به این‌که در فصول سرد، میزان مصرف گاز بالاست، اگرچه بخش‌های تولیدی و صنعتی برای ما مهم هستند ولی بخش‌های خانگی و تجاری در اولویت قرار دارند. در این شرایط وقتی نتوان گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها را تامین کرد، یا باید نیروگاه را تعطیل و از مدار تولید خارج کرد یا اینکه به او سوخت جایگزین داد.
سنگدوینی با تاکید بر این‌که «قطع برق در کشور آن هم در فصل زمستان باورکردنی نیست»، افزود: آقای رئیس جمهوری تصمیمی در خصوص توقف مازوت سوزی در چند نیروگاه را گرفتند؛ اصلاً ما هم می‌گویم که این تصمیم درست است اما بالاخره مردم قبول نمی‌کنند زمستان برق نداشته باشند.
وی در پاسخ به این‌که با توجه به این‌که اگر مازوت سوخته شود مشکلات آلایندگی و زیست محیطی مطرح است و اگر هم قرار باشد که مازوت سوزی نداشته باشیم، با مشکلاتی تامین برق و به تبع آن خاموشی برق مواجهیم؛ راه حل چیست؟ گفت: ما باید مدیریت کنیم و نباید مردم را دچار مشکلات کنیم. در همین زمینه باید نیروگاه‌ها را مکلف و موظف کنیم که شرایط استفاده استاندارد از مازوت را فراهم کنند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی همچنین درباره دستور نایب رئیس مجلس جهت ورود این کمیسیون به موضوع توقف مازوت سوزی در برخی از نیروگاه‌ها و همچنین خاموشی‌ها برق گفت: حتماً اقدامات لازم در کمیسیون انجام خواهد شد و ان‌شاءالله وزرای مربوطه جهت ارائه توضیحات لازم به مجلس خواهند آمد.

سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی:
پروژه خاموشی مشعل‌ها
در مجتمع گاز پارس جنوبی شتاب‌ گرفت
 سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی با تشریح عملکرد این مجموعه از ابتدای امسال تاکنون، از انجام باکیفیت تعمیرات اساسی، تولید پایدار گاز و محصولات جانبی، همکاری با دانش‌بنیان‌ها و پروژه کاهش مشعل‌ها در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی خبر داد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، غلامعباس حسینی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون توانستیم با انجام تعمیرات اساسی شاخص و پیاده‌سازی اقدام‌های نوآورانه، همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و سازندگان داخلی، ارسال گاز شیرین به خط سراسری، تأمین خوراک پتروشیمی‌های مستقر در پارس جنوبی، حجم صادرات محصولات و... نقش بسیار مهم و راهبردی در رشد اقتصادی کشور ایفا کنیم، گفت: پروژه کاهش سوختن مشعل از مهم‌ترین پروژه‌های اجرایی سال ۱۴۰۳ در بزرگ‌ترین مجتمع تولید گاز کشور است.
*26سال تلاش پارس جنوبی در مسیر عزت و شکوفایی کشور
وی افزود: از ابتدای تأسیس این مجموعه (۲۶ سال پیش‌ تاکنون) ۲ هزار و ۱۲۶ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های پارس جنوبی شیرین‌سازی و به خطوط سراسری تزریق شده است. سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه نخستین تولید و شیرین‌سازی رسمی گاز طبیعی از پالایشگاه دوم پارس جنوبی (فازهای ۲ و ۳) در سال ۱۳۸۰ آغاز شد، ادامه داد: در آن زمان خوراک دریافتی از سکوهای میدان مشترک پارس جنوبی روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب بود و ۴۰ میلیون مترمکعب در روز گاز طبیعی تولید و شیرین‌سازی می‌شد که این حجم به تولید روزانه ۶۱۳ میلیون مترمکعب در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه مجتمع رسیده است.
*دریافت بیش از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب گاز از سکوهای پارس جنوبی
حسینی به حجم گاز دریافتی از سکوهای پارس جنوبی از ابتدای امسال تاکنون اشاره و اعلام کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، با همت و تلاش متخصصان و کارکنان پارس جنوبی بیش از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب گاز از سکوها دریافت و وارد پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی شده است. به گفته‌ وی از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۱۳ میلیارد مترمکعب گاز در ۱۳ پالایشگاه مجتمع گاز پارس جنوبی شیرین‌سازی و به خط سراسری تزریق شده است.
سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی در ادامه به تولید دیگر محصولات این مجموعه از ابتدای سال  ۱۴۰۳ تاکنون اشاره و تصریح کرد: در این بازه زمانی بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن اتان، ۱۳۹ میلیون بشکه میعانات گازی، یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن پروپان و ۳۷۰ هزار تن گوگرد در سراسر پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی تولید شده است.
حسینی به ارسال خوراک به پتروشیمی‌های مستقر در منطقه و ستاره خلیج فارس نیز اشاره و بیان کرد: در بازه زمانی اول فروردین‌ماه امسال تاکنون، بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن خوراک به پتروشیمی‌های مستقر در منطقه و بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه میعانات گازی به ستاره خلیج فارس تحویل شده است.
*تعمیرات اساسی؛ گامی بزرگ در مسیر تولید پایدار گاز
وی گفت: تعمیرات اساسی همه پالایشگاه‌های مجتمع در سال ۱۴۰۳ با برنامه‌ریزی دقیق و با تلاش و همت متخصصان و کارکنان این مجتمع از تاریخ چهارم اردیبهشت با پالایشگاه دوازدهم آغاز و هفتم آبان با تعمیرات اساسی پالایشگاه پنجم با موفقیت پایان یافت.
سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: هدف اصلی فرایند تعمیرات اساسی پوشش‌دهی همه آیتم‌های مورد نیاز بهره‌برداری و مهندسی، به‌منظور اطمینان از پایداری تولید گاز در فصل سرما با تمرکز بر رعایت مسائل ایمنی است.
حسینی تأکید کرد: در تعمیرات اساسی امسال در سراسر پالایشگاه‌های پارس جنوبی بیش از ۲۲ هزار دستگاه انواع تجهیز ثابت، شیرآلات، تجهیزات برقی و ابزاردقیق در ۱۸۹ روز به‌منظور افزایش اثربخشی و کارایی تجهیزات بازرسی، تعمیر و نوسازی و ارتقای سیستم‌ شد.
وی به عمده فعالیت‌های انجام‌شده در بازه زمانی تعمیرات اساسی اشاره و تصریح کرد: تعویض مولکولارسیو درایرهای ردیف‌های گازی، بازرسی و تعمیر کوره‌های واکنش ردیف‌های گازی، بازرسی و تمیزکاری برج‌های جذب و احیا و تعویض فیلترهای ورودی، تمیزکاری و بک پافینک کلدباکس ردیف‌های گازی از اقدام‌های شاخص در بازه زمانی تعمیرات اساسی هستند.   سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: تعمیر و نوسازی تیپ فلرهای پالایشگاهی، تعمیر بیش از ۷۰۰ مورد شیرهای کنترلی و KVها و شیرهای Let Down Station بخار، اورهال کمپرسورهای واحد تثبیت میعانات گازی، انجام تعمیرات پیشگیرانه تجهیزات برقی و ابزاردقیق، روزآمد کردن سیستم‌های کنترلی و تعمیر و نوسازی تانک‌های ذخیره از دیگر اقدام‌های مهم در تعمیرات اساسی پالایشگاه های سیزده‌گانه پارس جنوبی است.
حسینی همچنین گفت: با اجرای پروژه‌های کوتاه‌مدت در زمینه کاهش انتشار گاز مشعل تا پایان امسال، در مجموع ۱۲ پالایشگاه این مجموعه سالانه حدود هزار و ۲۰۰ میلیون مترمکعب نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش انتشار و سوختن گاز مشعل خواهند داشت.
وی توضیح داد: پروژه‌های کوتاه‌مدت کاهش انتشار گاز مشعل در ۱۲ پالایشگاه پارس جنوبی در پایان سال ۱۴۰۲ پیشرفت خوبی داشتند و انتظار داریم با تکمیل این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۳، حجم انتشار گاز مشعل از روزانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب به ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب برسد. این مقدار به روزانه ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب رسیده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه