روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۲۲ آبان - شماره 4713

وزیر نیرو:

افزایش ظرفیت تولید برق ادامه‌ خواهد داشت

وزیر نیرو در جلسه شورای‌ هماهنگی اقتصادی بر تکمیل نیروگاه‌های اتمی بوشهر تاکید کرد و گفت: از ابتدای دولت چهاردهم تا کنون ۱۲۰۰ مگاوات تولید برق افزایش یافت.
به گزارش کائنات، صدوشصت‌وششمین جلسه کمیسیون شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به ریاست محسن رضایی با حضور وزیر نیرو، رئیس سازمان انرژی اتمی و نمایندگان دستگاه‌های مرتبط با موضوع «تمدید مصوبه هشتادونهم» این شورا برگزار شد.
محسن رضایی در این نشست با تاکید بر ضرورت متنوع‌سازی سبد انرژی کشور اظهار کرد: در پروژه‌های آینده باید با استفاده از تجارب پروژه‌های فعلی، امکان‌یابی، تحلیل و آسیب‌شناسی جدی انجام شود.
*از ابتدای دولت چهاردهم تا کنون ۱۲۰۰ مگاوات تولید برق افزایش یافت
عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو هم با تاکید بر اینکه نیروگاه‌های اتمی دوم و سوم  بوشهر حتما باید تکمیل شوند، گفت: از ابتدای دولت چهاردهم تا کنون ۱۲۰۰ مگاوات تولید برق کشور را افزایش داده‌ایم و این افزایش ظرفیت ادامه‌دار خواهد بود.
*از محل تولید برق اتمی ۱۰۵ میلیون بشکه نفت صرفه‌جویی شد
همچنین محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان این‌که «کشور نیاز به تولید انرژی پاک دارد»، یادآور شد: تا کنون ۱۰۵ میلیون بشکه نفت از محل تولید برق اتمی در ایران طی ۱۰ سال گذشته صرفه‌جویی شده است و سرمایه‌گذاری در این حوزه کاملا توجیه‌پذیر است. در نهایت مقرر شد تمدید مصوبه ۸۹ شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به مدت یک سال به سران قوا پیشنهاد شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز آغاجاری مطرح کرد؛
به‌کارگیری ظرفیت‌های نفت و گاز آغاجاری
برای افزایش تولید
 مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری اولویت نخست این شرکت را برنامه‌ریزی همه‌جانبه و استفاده از همه ظرفیت‌ها برای افزایش تولید صیانتی برشمرد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، سید محسن دهبان‌پور در نشست مدیران، رؤسای اداره‌ها، واحدهای عملیاتی و مدیریت بهداشت و درمان شرکت نفت و گاز آغاجاری با تأکید بر رویکردهای وزارت نفت در دولت چهاردهم، اولویت‌های شرکت ملی نفت ایران و مناطق نفت‌خیز جنوب بیان کرد: مأموریت اصلی ما برنامه‌ریزی و اجرای اقدام‌هایی برای افزایش تولید است و در این زمینه، اطمینان داریم که کارکنان همچون گذشته به تلاش شبانه‌روزی خود ادامه می‌دهند.
وی با بیان اینکه همه توان و ظرفیت خود را برای افزایش تولید نفت و گاز به کار می‌گیریم، گفت: کمک به رفع ناترازی گاز و کاهش گازسوزی از دیگر برنامه‌های شرکت نفت و گاز آغاجاری است و در این زمینه لازم است با استفاده از ظرفیت بدنه کارشناسی برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت تدوین شود. مدیرعامل شرکت نفت و گاز آغاجاری با اشاره به شناخت مبانی سازمان بر آسیب‌شناسی حوزه مسئولیت‌ها خواستار استفاده از همه ظرفیت‌ها برای رفع مشکل‌ها به‌ویژه حوزه تولید شد. دهبان‌پور بهبود ساختار سازمانی، تقویت عملیات، خدمات و ارتقای ارائه خدمات رفاهی و فرهنگی و توجه ویژه به کارکنان و خانواده‌ها را از دیگر برنامه‌های خود برشمرد. وی با تأکید بر رعایت ایمنی، سلامت کارکنان و حفاظت از تأسیسات اظهار کرد: الزام‌های ایمنی با فعالیت‌های عملیاتی و صنعتی تنیده شده است و انتظار می‌رود کارکنان به‌ویژه رده‌های سرپرستی ضمن رعایت دستورعمل‌های ایمنی، برای کاهش حوادث احتمالی برنامه‌ریزی داشته باشند و خواستار رعایت استانداردها و توسعه‌ آموزش در همه سطوح نیروی انسانی شد.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز تأکید کرد؛
ضرورت افزایش امنیت شبکه‌ انتقال گاز ایران
 مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران بر اهمیت ارتقای زیرساخت‌های مخابراتی و فناوری اطلاعات به‌منظور بهبود بهره‌وری و افزایش امنیت شبکه‌ها تأکید کرد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، پیمان خضرایی در نشستی تازه‌ترین دستاوردها و چالش‌های مدیریت مخابرات و تلمتری این شرکت را بررسی کرد و مشکلات موجود در این حوزه و راهکارهای برطرف کردن آنها با حضور مدیران مربوطه به بحث گذاشته شد.
وی بر اهمیت پیش‌بینی و تأمین بودجه مورد نیاز برای توسعه زیرساخت‌های مخابراتی تأکید کرد و گفت: انعکاس حجم شبکه‌ها و فعالیت‌های ICT در سطح ستاد و مناطق عملیاتی به مراجع بالادستی برای ارتقای چارت سازمانی و ایجاد انگیزه میان کارکنان مجموعه ضرورت دارد. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران ارتقای شبکه‌های زیرساخت و انتقال، سیستم‌های اسکادا و تلمتری، فناوری اطلاعات و سیستم‌های سوئیچ و مراکز تلفن را بااهمیت برشمرد.
براساس این گزارش، یکی از مهم‌ترین موضوع‌های مطرح‌شده در این نشست، ساختار سازمانی ICT مناطق عملیاتی بود، زیرا با توجه به حجم بالای فعالیت‌ها در این مناطق، ایجاد ساختاری مناسب ضروری است، همچنین وضع پروژه‌های مهم در حال اجرا از جمله فیبر نوری تهران - عسلویه، شبکه یکپارچه صوت و دیتا، ارتقای شبکه بی‌سیم به DMR و احداث ساختمان ICT در فاز یک عسلویه بررسی شدند.
مدیریت مخابرات و تلمتری شرکت انتقال گاز ایران هم گزارشی از وضعیت پروژه‌های در حال اجرا ارائه دادند و چالش‌های پیش روی خود را مطرح کردند.

واردات نفت روسیه به اتحادیه اروپا با برند «هند»
 بررسی‌ها نشان می‌دهد صادرات سوخت از هند به اتحادیه اروپا در ۹ ماهه سال میلادی جاری، ۵۸ درصد افزایش یافت که بخش عمده‌ای از آنها احتمالا از پالایش نفت تخفیف‌دار روسیه حاصل شد.
به گزارش کائنات، کشورهای اتحادیه اروپا و گروه هفت در دسامبر سال ۲۰۲۲، مکانیزم سقف قیمت و تحریم واردات نفت خام روسیه را با هدف فلج کردن درآمد نفتی کرملین و جلوگیری از تامین مالی عملیات نظامی در اوکراین، وضع کردند.
با این حال، فقدان سیاست در خصوص محصولات نفتی که با پالایش نفت خام روسیه تولید شده اند، معنای آن است که کشورهایی که روسیه را تحریم‌ نکرده اند، می‌توانند حجم زیادی از نفت خام این کشور را وارد کرده و آن‌ را در قالب فرآورده‌های نفتی پالایش شده، به صورت قانونی به کشورهای تحریم کننده نفت خام روسیه، صادر کنند.
اندیشکده «مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک» (CREA) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، هند با بهره بردن از این خلا، به بزرگترین صادرکننده فرآورده‌های نفتی به اتحادیه اروپا تبدیل شده است. در سه فصل اول سال ۲۰۲۴، صادرات به اتحادیه اروپا از جامناگار، وادینار در گجرات و پالایشگاه جدید مانگالور که به طور فزاینده‌ای به نفت خام روسیه متکی هستند، رشد ۵۸ درصدی بر مبنای سال به سال گذشته داشته است.
شرکت ریلاینس اینداستریز، در جامناگار، پالایشگاه‌های نفت دارد و شرکت نایارا انرژی هم که تحت حمایت روس‌نفت قرار دارد، در وادینار، یک واحد پالایش نفت دارد. شرکت پالایشگاه و پتروشیمی مانگالور(MRPL)، یکی از شرکت‌های تابعه شرکت دولتی نفت و گاز طبیعی (ONGC) است. این آمار نشان می‌دهد که ادامه این واردات توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به گسترش این خلا و درآمد روسیه از صادرات نفت خام به کشورهای ثالث، کمک کرده است. اندیشکده CREA رقم قطعی برای این واردات اعلام نکرد اما در گزارش قبلی اعلام کرده بود در ۱۳ ماه منتهی به دسامبر ۲۰۲۳، محصولات نفتی تولید شده با نفت خام روسیه به ارزش ۸.۵ میلیارد یورو، به کشورهای ائتلاف وارد شده است. این رقم معادل ۶۸ درصد تعهد سالانه اتحادیه اروپا برای کمک به اوکراین در فاصله سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ بود.
بر اساس گزارش پایگاه خبری هندو، هند در اکتبر، ۲ میلیارد یورو نفت خام از روسیه خریداری کرد که نسبت به ۲.۴ میلیارد یورو در ماه قبل از آن کاهش داشت. دهلی‌نو، دومین خریدار بزرگ سوخت‌های فسیلی روسیه در اکتبر بود و ۱۹ درصد (۲.۶ میلیارد یورو) در درآمد ماهانه صادرات روسیه از پنج مشتری بزرگ خود سهم داشت.

صادرات نفت عربستان به چین کمتر می‌شود
 صادرات نفت عربستان سعودی به چین در دسامبر، به دلیل تقاضای ضعیف پکن، به حدود ۳۶.۵ میلیون بشکه کاهش خواهد یافت.
به گزارش کائنات، داده‌های تجاری که توسط رویترز جمع آوری شد، نشان می‌دهد کاهش صادرات نفت عربستان سعودی به چین در دسامبر، دومین کاهش ماهانه و پایین‌ترین حجم صادرات از ژوییه و کمتر از حدود ۳۷.۵ میلیون بشکه در نوامبر و حدود ۴۶ میلیون بشکه در اکتبر خواهد بود. شرکت‌های نفتی دولتی سینوپک، پتروچاینا و سینوکَم، نفت کمتری در دسامبر خریداری خواهند کرد و همزمان، عرضه عربستان به جوینت ونچر خود که پالایشگاه فوجیان است، با تکمیل تعمیرات و ازسرگیری فعالیت این پالایشگاه، بهبود خواهد یافت.
کاهش تقاضای چین در شرایطی روی می‌دهد که شرکت آرامکوی سعودی، قیمت فروش همه گریدهای نفتی به مشتریان آسیایی را برای دسامبر کاهش داد. تولید پالایشگاهی چین در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۴، به دلیل حاشیه سود و مصرف سوخت ضعیف در بخش حمل و نقل جاده‌ای، کاهش بیشتری پیدا خواهد کرد. بر اساس گزارش رویترز، عربستان سعودی، دومین صادرکننده بزرگ نفت خام به چین پس از روسیه است. بنا بر آمار گمرک چین، صادرات نفت خام عربستان سعودی به چین در ۹ ماهه سال ۲۰۲۴ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱۰.۸ درصد کاهش یافت و به ۵۹.۵۲ میلیون تن (۱.۵۸ میلیون بشکه در روز) رسید.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه