توقف مازوت سوزی گامی بلند برای ارتقای سطح سلامت جامعه است
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی، گفت: اقدام دولت چهاردهم در توقف مازوت سوزی گامی بلند در راستای کاهش آلودگی و ارتقای سطح سلامت جامعه محسوب می شود و نشان می دهد که بهبود و تقویت سلامت مردم در اولویت دولت چهاردهم است.
مسلم صالحی درباره اقدام دولت چهاردهم برای ممنوعیت مازوت سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان گفت:آلودگی هوا ناشی از مازوت سوزی از خطرات عمده محیط زیستی است که در بروز و پیشرفت بعضی بیماریها در انسان نقش مهمی ایفا می کند و می تواند سلامت جامعه را به خطر بیندازد.دولت چهاردهم در اقدامی شجاعانه مصرف مازوت را در سه نیروگاه شازند، منتظر قائم و شهید منتظری با هدف کاهش آلودگی هوا و حفظ سلامت مردم ممنوع کرد.
نماینده مردم اقلید بیان داشت: اگرچه در سال در سال ۱۳۹۶ قانون هوای پاک با سی و چهار ماده و سی و نه تبصره تصویب و لازم الاجرا شد داریم، اما متاسفانه هیچ دستگاهی زیر بار مسوولیت خود در قبال اجرای این قانون نمی رود و آلودگی هوا همچنان یک معضل بزرگ محیط زیستی بویژه در کلان شهرهایی چون تهران، اصفهان و مشهد بوده است.
صالحی اضافه کرد: سوخت بی کیفیت و مازوت سوزی در نیروگاه ها از عوامل عمده تشدید آلودگی هوا محسوب می شود که دولت چهاردهم در اقدامی مهم و در راستای قانون هوای پاک توقف مازوت سوزی را عملیاتی کرد و این مهم می تواند در کاهش آلودگی هوا موثر باشد البته باید به گونه ای عمل شود که با توجه به ناترازی انرژی شاهد خاموشی برق در کشور نباشیم.
وی افزود: اقدام دولت چهاردهم در توقف مازوت سوزی گامی بلند در راستای بهبود کیفیت هوا و ارتقای سطح سلامت جامعه محسوب میشود و نشان می دهد که تقویت سلامت مردم اولویت دولت چهاردهم است.
به گزارش کائنات معاون اجرایی رئیس جمهور چهارشنبه ۱۶ آبان ماه از ممنوعیت استفاده از سوخت مازوت در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان براساس مصوبه هیات دولت خبرداد. محمدجعفر قائمپناه در این باره گفت: سالهاست که در فصول سرد سال با معضل وارونگی هوا مواجه هستیم که عامل ناترازی در تامین برق است و فقط در کلانشهر اراک سالانه ۱۶ میلیون تن مازوت برای تولید برق مصرف میشود و سبب ایجاد مشکلاتی برای زندگی و حیات مردم این استان و تهران و البرز شده است. وی با بیان اینکه رئیس جمهور دستور داد برای تامین سلامت مردم، استفاده از مازوت در نیروگاهها ممنوع شود، تصریح کرد: این رویکرد منجر به کاهش برق در شبکه توزیع و خاموشی خواهد شد اما نمیتوان شاهد مرگ مردم بر اثر آلودگی باشیم. معاون اجرایی رئیس جمهور بر کاهش مصرف برق در سال آینده اشاره کرد و اظهار داشت: امیدواریم با مدیریت مصرف برق بتوانیم زمستان امسال را با کمترین خاموشی سپری کنیم و از مردم میخواهیم در مصرف برق صرفهجویی و در جهت سلامت دیگران در مدیریت برق دولت را همراهی کنند. قائمپناه با اشاره به اینکه ممنوعیت استفاده از مازوت مشکلاتی را برای حوزههای مختلف برق به خصوص در حوزه صادرات ایجاد خواهد کرد، گفت: مقرر شده وزارت نیرو ساعتهای خاموشی را تنظیم کند.
خاموشی لامپها در حضور رئیس جمهور
پزشکیان:ساخت نیروگاههای برق پاک بخش خصوصی تسهیل شود
دومین جلسه رفع ناترازیهای برق با تکیه بر روشهای نوین و پاک و بررسی راهکارهای تسهیل در ساخت نیروگاههای خورشیدی و بادی توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی به ریاست رئیس جمهور برگزار شد. مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ، در جلسه رفع ناترازیهای برق با تکیه بر شیوههای نوین و پاک شرکت کرد. در ابتدای این جلسه پزشکیان دستور داد که لامپهای سالن خاموش شده و از نور پنجرهها برای روشنایی بیشتر استفاده شود و گفت: اگر قرار به صرفهجویی است باید از خودمان شروع کنیم. رئیس جمهور در ادامه این جلسه در مورد ثبات برقی کشور توضیح داد:«باتوجهبه ناترازی موجود در تأمین باثبات برق، همه دستگاههای ذیربط باید بسیج شوند تا تسهیلگری لازم برای ساخت نیروگاههای برق پاک توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی انجام شود.» او افزود:«تعدادی از سرمایهگذاران در جلسهای، برای ایجاد ظرفیت تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی و بادی اعلام آمادگی کرده و عنوان کردند که برای این منظور صرفاً مجوزها و تسهیلات محدودی از دولت میخواهند. این جلسه برای آن است که موانع پیشروی این سرمایهگذاران برای آغاز کارشان برداشته شود.»
صدور مجوز
برای ساخت نیروگاه
در ادامه این جلسه و پس از صحبتهای رئیس جمهور، راهکارهای اختصاص زمین و صدور مجوز ساخت نیروگاه توسط وزرای مربوطه بررسی و مقرر شد که مجوزهای لازم برای آن دسته از سرمایهگذاران که زمین در اختیار دارند، دراسرعوقت صادر شده و برای آن دسته از سرمایهگذاران هم که زمینی را جهت اجرای پروژههای خود مدنظر دارند، اقدامات لازم برای تخصیص زمین در مدت زمانی کوتاهی بهفوریت انجام شود. همچنین مقرر شد در مورد آن دسته از سرمایهگذاران که تمایل دارند از دولت زمینی را برای اجرای پروژه اجاره کنند نیز اقدامات لازم برای واگذاری زمین از سوی وزارت جهاد کشاورزی انجام شده و بهشرط اجرای پروژه در زمان مقرر، این زمینها بهصورت طولانیمدت به سرمایهگذاران اجاره داده شود.