روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۶ آبان - شماره 4709

وزیر نیرو:

بدمصرفی عامل ناترازی برق در کشور است


 وزیر نیرو تصریح کرد: جمعیت کشور از ۳۶.۲ میلیون نفر در سال ۱۳۵۷ به ۸۲ میلیون نفر در سال ۱۴۰۳ رسیده، این در حالی است که در همین مدت ظرفیت برق کشور بیش از ۱۳ برابر رشد داشته است، در واقع در کشور با مساله بدمصرفی منابع آب و برق مواجهیم.
عباس علی‌آبادی در نشست با مدیران ارشد صنعت آب و برق و همکاران حوزه ستادی که با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، با تاکید بر اهمیت ایجاد تحول بنیادین در اقدمات و برنامه‌های صنعت آب و برق برای جبران ناترازی‌های موجود در این بخش، به پشتیبانی همه‌جانبه سازمان برنامه‌ و بودجه کشور برای بهبود شرایط موجود اشاره کرد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به بهبود ناترازی آب و برق طی دو سال پیش‌رو با انجام پشتیبانی‌های لازم، افزود: وزارت نیرو در تابستان همواره تحت فشار تامین آب و برق برای همه بخش‌ها از جمله خانگی، صنعت، کشاورزی و غیره است.
علی‌آبادی با اشاره به جایگاه ایران در دارا بودن ذخایر انرژِی در میان کشورهای جهان، ادامه داد: ایران در جایگاه دوم ذخایر گازی و چهارم ذخایر نفتی و در مجموع در رتبه نخست ذخایر انرژی دنیا قرار دارد، اما نگران تامین سوخت برای تولید برق در تابستان و زمستان هستیم و این امر نشان از بدمصرفی انرژی در کشور است.
وزیر نیرو با تاکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی مصرف آب و برق در کشور، اضافه کرد: در کشور با مساله بدمصرفی منابع آب و برق مواجه هستیم که این امر نتیجه سیاست‌گذاری‌ها و اقداماتی است که طی سالیان گذشته انجام شده است.
وی همچنین بر ضرورت گفتمان‌سازی درست به منظور تغییر و بهبود رفتار مصرفی مردم در همه بخش‌ها تاکید کرد و بیان داشت: شدت بالای انرژی در ایران در این زمینه یک شاهد و علامت مصرف بالای انرژی و آب در کشور محسوب می‌شود؛ مقدار برق مصرف شده در شدت انرژی به اندازه هر واحد GDP نشان می‌دهد که یا GDP خیلی کم است یا اینکه در کشور برق بیشتری مصرف می‌شود.
علی آبادی یادآور شد: قیاس مصرف برق در ایران با کشورهایی چون کویت و عربستان سعودی که فقط در بخش خانگی برق مصرف می‌کنند کاملا اشتباه است.
وی در ادامه با اشاره به عرضه توانمندی و دستاوردهای صنعت برق کشور در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق گفت: نمایشگاه صنعت برق به جهت ارائه دستاوردهای بزرگ توسط جوانان این سرزمین افتخارآمیز بود. اغلب تجهیزات الکتریکی در کشور بومی ‌سازی شده است که این پیشرفت بزرگ را مرهون تلاش و مجاهدت جوانان و نخبگان این صنعت هستیم به طوری که ایران علاوه بر اینکه سازنده اول تجهیزات الکتریکی است، این تجهیزات پیچیده را به دنیا نیز صادر می‌کند.
وزیر نیرو در ادامه افزود: جمعیت کشور از ۳۶.۲ میلیون نفر در سال ۱۳۵۷ به ۸۲ میلیون نفر در سال ۱۴۰۳ رسیده است این در حالی است که در همین مدت ظرفیت برق کشور از ۷۰۲۷ مگاوات به ۹۲ هزار و ۳۹۲ مگاوات افزایش یافته؛ به عبارتی ظرفیت تولید برق کشور بیش از ۱۳ برابر رشد یافته است.
علی‌آبادی در همین زمینه تصریح کرد: مصرف برق در سال ۱۳۵۷ حدود ۱۴ میلیارد کیلووات ساعت بود و این عدد به ۳۰۳ میلیارد کیلووات ساعت رسیده است.
وی در ادامه سخنان خود به مقایسه مصرف آب طی دهه‌های گذشته تا کنون پرداخت و افزود: مصرف آب شرب از ۱.۵ میلیارد مترمکعب به ۹ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است؛ همچنین مصرف آب در بخش کشاورزی نیز از ۴۹.۸ میلیارد مترمکعب به ۸۲ میلیارد مترمکعب رسیده است.
وزیر نیرو یادآور شد: مصرف آب در بخش صنعت از ۰.۸ میلیارد مترمکعب در سال ۱۳۵۷ به ۳.۷ میلیارد مترمکعب و در حوزه ذخیره‌سازی و تامین آب در همین بازه زمانی از ۱۳.۴ میلیارد مترمکعب به ۵۶.۳ رسیده است.
علی‌آبادی عدم توازن در آمارهای اعلام شده را آدرس خوبی به منظور بررسی اشتباهات و اشکالات موجود در بروز این ناترازی عنوان و تاکید کرد: بر این اساس معتقد هستم وقت آن رسیده است که یک بازنگری در اقدامات صورت گیرد.
وی با اشاره به روند تغییر و تحول در جهان کنونی، گفت: ایران باید خود را آماده تحولات بزرگ کند؛ انقلاب صنعتی پنجم از راه رسیده است که ناشی از پیشرفت‌های بشر است و چنانچه خود را همراه با این تحولات نکنیم بی‌تردید از بسیاری از پیشرفت‌ها جا خواهیم ماند.
او با بیان اینکه برای ایجاد تحولات بزرگ نسخه واحدی در دنیا وجود ندارد، اظهار کرد: لازم و ضروری است که هر کشور نسخه بومی خود را در این زمینه تهیه کند، چرا که این امر باید متناسب و به فراخور وضعیت خاص هرکشور تدوین شود.
وزیر نیرو کیفیت اجرای طرح‌های صنعت آب و برق را بسیار مهم برشمرد و افزود: در این زمینه نخستین نکته استفاده از ظرفیت‌های موجود است به عنوان مثال ۹۳ هزار مگاوات نیروگاه در کشور وجود دارد که حدود ۶۰ هزار مگاوات تامین برق دارد. همچنین توجه به نیروگاه‌های ناتمام مقوله مهم دیگری است.
وی با تاکید بر اهمیت جلب سرمایه بخش خصوصی در صنعت آب و برق، خاطرنشان کرد: این امر می‌تواند فرصت بسیار خوبی باشد و با اتکا به «جهش تولید با مشارکت مردم» تغییر رفتار مناسبی در وزارت نیرو صورت گیرد تا مدل کسب و کار تغییر باید و سرمایه‌گذاری در این صنعت برای بخش خصوصی جذاب و ظرفیت‌های صنعت آب و برق در تولید، توزیع و انتقال تکمیل شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس:
فروش نفت در سایه سنگین‌ترین تحریم‌ها افزایش یافت
 عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: تنش‌ها و مناقشات سیاسی آمریکا و کشورهای اروپایی با ایران تاثیری بر اقتصاد کشور ما ندارد.
رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینکه در آستانه انتخابات آمریکا قرار داریم و زمزمه‌هایی مبنی بر تاثیرات منفی این رویداد بر اقتصاد ایران، اظهار کرد: انتخابات آمریکا تاثیری بر سرنوشت اقتصادی کشور ما ندارد؛ چرا که روسای جمهور آمریکا چه جمهوری خواه و چه دموکرات پیش از این هر حربه‌ و تحریمی که علیه ایران داشتند به کار گرفته‌اند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این اقتصاد کشور ما نیز به آن درجه از بازدارندگی و تاب‌آوری رسیده که دیگر حربه‌های آمریکا نمی‌تواند همانند گذشته بر بازار و اقتصاد کشور ما اثرگذار باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: فروش نفت ایران در یکی دو سال گذشته در سایه سنگین‌ترین تحریم‌های آمریکا و غرب افزایش یافته و با افزایش فروش نفت به کشورهای دیگر به ویژه شرق آسیا، عملا اقدامات تحریم‌های آمریکا و دیگر کشورهای غربی را خنثی کرده‌ایم. زارع ادامه داد: بر همین اساس تحریم‌های آمریکا و غرب جدا از اینکه چه رئیس جمهوری در آمریکا بر سر کار بیاید نمی‌تواند مانع راه اقتصاد ما و حتی فروش نفت کشورمان باشد چرا که حذف ۲ میلیون بشکه ایران که فروش ماهانه است، برای بازارهای جهانی موضوع بی‌اهمیتی نیست.
وی با اشاره به مناقشات و تنش‌های لفظی اخیر کشورهای اروپایی با ایران نیز گفت: چنین مسائلی تاثیری بر اقتصاد کشور ما ندارد؛ چراکه مبادلات اقتصادی ایران با کشورهای اروپایی محدود است و نمی‌تواند تاثیری بر تجارت خارجی یا درامدهای ارزی حاصل از آن داشته باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از سوی دیگر بازار ارز و اقتصاد کشور ما به آن درجه از پایداری و ثبات رسیده که با اینگونه مسائل دچار تلاطم و التهاب خاصی نشود.
زارع خاطرنشان کرد: در یکسال گذشته شاهد بودیم که با وجود اتفاقات بزرگ سیاسی-امنیتی در منطقه، شدت تلاطم‌های بازار ارز و اقتصاد کشور، نسبت به سال‌های قبل کمتر شد که همه اینها نشان از به بلوغ رسیدن بازار دارد.

جنگ مانع توسعه میادین گازی
 رژیم صهیونیستی شد
 شرکت شورون تایید کرد که فعالیت‌های توسعه ای دو میدان گازی فراساحلی رژیم صهیونیستی، به دلیل جنگ در منطقه، متوقف شده است.
این غول نفتی آمریکایی، اداره میدان‌های گازی لویاتان و تامار را برعهده دارد که قرار بود پروژه‌های توسعه‌ای، تولید گاز آنها را تقویت کنند.
بر اساس گزارش آپ استریم آنلاین، با این حال، شرکت «نیو مِد انرژی» که شریک جوینت ونچر شورون است، ماه گذشته اعلام کرد که به دلیل تشدید جنگ رژیم صهیونیستی، نصب خط لوله زیردریایی سوم برای توسعه ظرفیت لویاتان، به تاخیر افتاده است.
«نیو مِد انرژی»، یک شرکت تولید و اکتشاف گاز و میعانات مستقر در تل آویو است که در ۴۵.۳۴ درصد از میدان گازی لویاتان سهم دارد. این میدان، بزرگترین پروژه انرژی رژیم صهیونیستی است و ذخایر گازی آن، یکی از بزرگترین اکتشافات گازی آب‌های عمیق در دهه ۲۰۰۰ بود. این میدان در دریای مدیترانه و ۱۳۰ کیلومتری غرب حیفا واقع شده است.
میدان تامار هم شش چاه فعال دارد که حجم تولید آنها از ۷.۱ تا ۸.۵ میلیون متر مکعب در روز، متغیر است. شورون تولید این میدان را پس از عملیات طوفان الاقصی در سال گذشته، متوقف کرده بود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه