وزیر راه و شهرسازی خبر داد؛
رفع مشکلات تسهیلاتدهی بانکها در رایزنی با بانک مرکزی
وزیر راه و شهرسازی از تلاش برای برطرف شدن مشکلات تسهیلاتدهی برخی بانکها به طرح نهضت ملی مسکن در رایزنی با بانک مرکزی خبر داد.
به گزارش کائنات و به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگاران، در خصوص تسهیلاتدهی بانکها و تسریع در پرداختها و همچنین تمهیدات اتخاذ شده برای رفع موانع موجود، توضیحاتی ارایه کرد و گفت: پیگیری برای تزریق منابع مالی به تسهیلات مسکن ادامه دارد. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: از بهمن سال گذشته در زمینه پرداخت تسهیلات بخش مسکن مشکلاتی ایجاد شده بود که با جلسهای که با رییس بانک مرکزی داشتیم این موضوع مطرح شد. پیگیر هستیم تا با تزریق منابعی از سوی بانک مرکزی به بانکها؛ وقفهای در پرداخت تسهیلات بخش مسکن ایجاد نشود.
واردات کالاهای اساسی و دارو چقدر ارز برد؟
از اول فروردین ماه تا ۱۲ آبان ماه امسال، ۴۱ میلیارد و ۵۴۳ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین شده که براساس آن ۹ میلیارد و سه میلیون دلار به ورادات کالاهای اساسی و دارو تخصیص یافت.
به گزارش کائنات، طبق اعلام بانک مرکزی، از اول فروردین ماه تا ۱۲ آبان ماه، ۴۱ میلیارد و ۵۴۳ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین شده است. براساس گزارش بانک مرکزی، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۹ میلیارد و ۳ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۲ میلیارد و ۵۹۷ میلیون دلار، برای خدمات ۹۱۴ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۹ میلیارد و ۲۹ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفته است.
همچنین، بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی هفت میلیارد و ۹۶ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی یک میلیارد و ۹۰۷ میلیون دلار ارز تأمین و در مجموع ۹ میلیارد و سه میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تأمین کرده است. در این بازه زمانی برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۲ میلیارد و ۵۹۷ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات مبلغ ۹ میلیارد و ۲۹ میلیون دلار و در مجموع ۳۱ میلیارد دلار و ۶۲۶ میلیون دلار تأمین ارز صنایع صورت گرفته است. این گزارش حاکی از آن است تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل سه میلیارد و ۶۵۴ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل دو میلیارد و ۲۰۶ میلیون دلار، «صنایع معدنی» یک میلیارد و ۷۷۱ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» دو میلیارد و ۴۸۲ میلیون دلار، «صنایع و تجهیزات برق و الکترونیک» معادل دو میلیارد و ۸۷۸ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» معادل یک میلیارد و ۱۳۷ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروههای صنایع همچنین به ترتیب یک میلیارد و ۹۶۳ میلیون دلار، یک میلیارد و ۶۵۴ میلیون دلار، یک میلیارد و ۷۶۶ میلیون دلار، ۷۷۶ میلیون دلار، ۳۰۳ میلیون دلار، ۵۰ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز ۱۲ آبان ماه سال جاری دریافت کردهاند.
همچنین تا تاریخ ۱۲ آبان ماه، سایر صنایع هشت میلیارد و ۴۶۹ میلیون دلار ارز نیمایی و دو میلیارد و ۵۱۸ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کردهاند.