وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد؛
سفر به کوبا و ونزوئلا
برای فعال کردن دیپلماسی در حوزه فناوری
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حضور ما در ونزوئلا بیشتر برای تسهیل و توسعه روابط فنی و ایجاد پل ارتباطی میان شرکت های فناورانه و دانش بنیان و بخش خصوصی ایران با ونزوئلا است و فعال کردن دیپلماسی در حوزه فناوری اولویت مهم وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم است که سفر به دو کشور کوبا و ونزوئلا بخشی از این اولویت برای فعال کردن ظرفیت دیپلماسی فناوری است.
به گزارش کائنات، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور پیگیری دیپلماسی فناوری در دولت چهاردهم و توسعه همکاری های دو جانبه در راس هیاتی به ونزوئلا و کوبا سفر کرد.
ونزوئلا اولین مقصد سفر سیدستار هاشمی به آمریکای جنوبی و منطقه کارائیب به شمار می رود که طی آن قرار است در کاراکاس با معاون رییس جمهوری و رئیس رگولاتوری ونزوئلا و همچنین معاون علم و فناوری رییس جمهوری این کشور که مسوولیت مخابرات (کنتبه) را برعهده دارد، دیدار و گفت و گو کند. تسهیل و گسترش همکاری ها میان شرکت های خصوصی دو کشور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از محورهای مهم دیدار و گفت وگوی وزیر ارتباطات ایران با همتای ونزوئلایی و دیگر مقام های بلندپایه این کشور به شمار می رود.
پس از ونزوئلا، وزیر ارتباطات به منظور گسترش همکاری ها با کشورهای منطقه کارائیب به کوبا سفر می کند و در این زمینه با وزیران ارتباطات و توسعه تجارت این کشور دیدار و گفت و گو می کند. همچنین قرار است در سفر سیدستار هاشمی به کوبا، تفاهمنامه همکاری های پستی میان تهران و هاوانا به امضا برسد که می تواند حجم مبادلات پستی دو کشور را به طرز چشمگیری افزایش دهد.
وزیر ارتباطات ایران همچنین از چهلمین نمایشگاه بین المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات هاوانا که با حضور شرکت های ایرانی و بیش از 50 کشور دنیا برگزار می شود، دیدن می کند. وی قبل از ترک تهران در گفتوگویی به تشریح اهداف این سفر پرداخت. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: با هیات همراه از متخصصان و همکاران وزارت ارتباطات عازم سفر به ونزوئلا و کوبا هستیم. در این سفر دیپلماسی فناوری را به عنوان یکی از محورهای ویژه دولت چهاردهم دنبال میکنیم.
هاشمی تاکید کرد: برنامههای متنوعی در این سفر تدارک دیده شده و دیدار با مقامات ونزوئلا و کوبا در دستور کار است. سعی داریم در این وزارتخانه پل ارتباطی بخش خصوصی با کشورها و شرکتهای دیگر باشیم و به این واسطه بستری را برای فعالیت شرکتهای خصوصی و دانشبنیان در دیگر کشورها فراهم کنیم.
هاشمی خاطرنشان کرد: در این سفر ظرفیتهای خوبی وجود خواهد داشت. برخی از شرکتها کار خود را دنبال میکنند و برخی شرکتها نیز میتوانند مراحل اولیه آشنایی با شرکتهای خارجی را طی کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در این سفر حضور در چهلمین نمایشگاه حوزه فناوری در کوبا و امضای تفاهمنامه در حوزه پستی را دنبال خواهیم کرد که به تسهیل ارتباطات و توسعه زیرساختهای پستی دو کشور کمک میکند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران که در راس هیاتی عازم ونزوئلا و کوبا شده بود، لحظاتی پیش وارد فرودگاه کاراکاس شد و مورد استقبال مقام های عالی رتبه ونزوئلا و سفیر ایران در این کشور قرار گرفت.
سپس سیدستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بدو ورود به کاراکاس در جمع خبرنگاران گفت: حضور ما در ونزوئلا بیشتر برای تسهیل و توسعه روابط فنی و ایجاد پل ارتباطی میان شرکت های فناورانه و دانش بنیان و بخش خصوصی ایران با ونزوئلا است. قائل به این هستیم که از ظرفیت های وزارت ارتباطات، معاونت علمی و بخش های مختلف دولت جمهوری اسلامی ایران می توانیم برای توسعه بیش از پیش همکاری های گوناگون بویژه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات با ونزوئلا استفاده کنیم.
هاشمی، تسهیل و شتاب بخشیدن به برنامه تامین تجهیزات مخابراتی برای شرکت ها و نهادهای مرتبط در ونزوئلا و امضای قرارداد احداث کارخانه فیبرنوری در این کشور را از دیگر اهداف سفر خود و هیات همراه به کاراکاس عنوان کرد.
وی، فعال کردن دیپلماسی در حوزه فناوری را اولویت مهم وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم عنوان و تاکید کرد که سفر به دو کشور کوبا و ونزوئلا بخشی از این اولویت برای فعال کردن ظرفیت دیپلماسی فناوری است.
وزیر ارتباطات در برنامه سفر فشرده و دو روزه خود به ونزوئلا با چهار تن از وزیران ارتباطات، برق، علوم و حمل و نقل این کشور دیدار و ضمن امضای توافقنامه های همکاری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، زمینه های گسترش همکاری های مخابراتی ، فناورانه و علمی میان تهران و کاراکاس را بررسی می کنند.
براساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، هاشمی در جریان دیدار و گفت و گو با خورخه مارکز، وزیر برق ونزوئلا، قراردادهای شرکت توسعه داده های نوین را امضا می کند. امضای قرارداد احداث کارخانه فیبرنوری در کاراکاس یکی دیگر از برنامه های سفر وزیر ارتباطات به ونزوئلا است.
وزیر صمت:
گزارش حادثه معدنجو در حال نهایی شدن است
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت نتیجه کارشناسیها نیز یک گزارش کاملی است که در حال نهایی شدن است تا به طور دقیق مقصران و علل حادثه مشخص شود. سید محمد اتابک در سفر به شهرستان طبس در نشست نمایندگان عالی دولت با بازماندگان حادثه معدن طبس گفت: معدنهای زغال از پر حادثهترین معادن دنیا است در کشور ۲۲۸ معدن زغالسنگ داریم که ۹۰ درصد این معادن در منطقه طبس واقع شده است. وی افزود: پهنه بندی و زمین شماسی طبس، خاص است عمق لایه ها زیاد است و ضخامت لایه ها کم است شرایط باعث می شود بخشی از معادن سنتی استخراج شود که این امر خطر دارد و باید به سمتی برویم که خطرات را به حداقل برسانیم و معادن رامکانیزه کنیم. اتابک با بیان اینکه به جز معدنی که در طبس واقع است، معدن زغال سنگ مکانیزهای دیگری در کشور نداریم، گفت: عمق لایهها باید به شکلی باشد که امکان مکانیزه شدن را به صنعت بدهد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه از همه تیم های امدادی در عملیات حادثه انفجار در معدن زغال سنگ طبس قدردانی کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ما باید بتوانیم زغال سنگ را به قیمتی بخریم که معادن امکان بازسازی و تجهیز و آوردن تجهیزات کامل ایمنی را داشته باشند قطعا این حوادث در کشور دیده نمیشود.
وی در رابطه با بررسی ها گفت: تیم مجربی انتخاب شد برای بررسی علت حادثه و همزمان مسئولین قضایی تلاش کردند مساله را دقیق بررسی کنند.
وزیر صمت ادامه داد: اگر اقتصاد معدن درست شود یعنی زغال به قیمتی خریده شود که معادن تجهیز شوند این حوادث کمتر دیده خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: امیدواریم با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با افزایش نظارتها و پیشگیری، شاهد اینگونه حوادث تلخ نباشیم.
عضو کمیسیون توسعه صادرات غیر نفتی اتاق بازرگانی ایران:
انتقال سرمایه به بازار ارز اشتباه است
عضو کمیسیون توسعه صادرات غیر نفتی اتاق بازرگانی ایران با بیان این که ما در روزهای گذشته در اکثر بازارهای جهان شاهد رکود و یا حرکت نزولی شاخص ها بودیم، در نتیجه نباید با توجه به مولفههای بنیادین اقتصاد و همچنین شاخص بازارهای دیگر قیمت دلار این چنین افزایش داشته باشد، معتقد است که نوسانات ارزی اخیر دلیلی بجز موج هیجانی ندارد. وی انتقال سرمایه از بازارهای دیگر به بازار ارز را اشتباهی بزرگ و زیان بار از سوی مردم خواند.
به گزارش کائنات، امید ماهرانی، عضو کمیسیون توسعه صادرات غیر نفتی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه با توجه به تنش ها و اتفاقات منطقه ای هفتههای گذشته، شاهد هیجانات خرید و التهاب در بازار ارز بودیم گفت: تنشهای اخیر باعث شده قیمت دلار دچار نوسان شود که امیدواریم تنش دیگری در منطقه رخ ندهد تا شاهد بازگشت ثبات و آرامش به بازار ارز باشیم.
وی انتقال سرمایه از بازارهای دیگر به بازار ارز را اشتباهی بزرگ و زیان بار از سوی مردم خواند و گفت: تجربه دو سال اخیر از نوسانات قیمت ارز نشان داده، بازار ارز، بازار مناسبی برای سرمایه گذاری نیست و به هیچ عنوان نباید چنین بازاری را به مردم پیشنهاد کرد. متاسفانه دلالان هم از این مورد سوءاستفاده می کنند و با به راه انداختن موج هیجانی در بازار به فکر کسب سود از ناآگاهی مردم هستند.
این فعال اقتصادی ادامه داد: برخی از همکاران من نیز چندی پیش با بالا رفتن قیمت ارز کمی نگران شدند، اما با توجه به اتفاقات قبلی و مدیریت و کنترل بازار، معتقدند بازار دوباره به حالت قبل باز خواهد گشت و موج هیجانی ارز بیش از یکی دو هفته به طول نمیانجامد. البته همه چیز بستگی به این دارد که شاهد تنش جدیدی نباشیم.
ماهرانی، دلایل نوسانات ارز را کاملا غیر اقتصادی و مقطعی خواند و گفت: ما در روزهای گذشته در اکثر بازارهای جهان شاهد رکود و یا حرکت نزولی شاخص ها بودیم، در نتیجه نباید با توجه به مولفههای بنیادین اقتصاد و همچنین شاخص بازارهای دیگر قیمت دلار این چنین افزایش داشته باشد و همین موضوع نشان می دهد همه چیز هیجانی است.