روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ شنبه ۱۲ آبان - شماره 4705

افزایش ۵۲ درصدی پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان


 براساس داده‌های منتشر شده از سوی بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی از سوی شبکه بانکی به شرکت‌های دانش بنیان در پایان شهریور ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۵۲.۸ درصد رشد داشته است.
به گزارش کائنات، طبق آمار و داده‌های منتشر شده از سوی بانک مرکزی، در شش ماهه نخست سال جاری، شبکه بانکی کشور به یک هزار و ۹۹۸ شرکت دانش بنیان، ۱۵۹.۹ هزار میلیارد تومان در قالب ۱۰ هزار و ۷۹۳ فقره تسهیلات پرداخت کرده است که نشان از رشد ۵۲.۸ درصدی پرداخت تسهیلات در قیاس با مدت مشابه در سال گذشته دارد. براساس این آمار در ماه قبل از مدت مورد اشاره (مردادماه ۱۴۰۳) شبکه بانکی کشور به یک هزار و ۸۲۹ شرکت دانش بنیان، هشت هزار و ۹۲۷  فقره تسهیلات به ارزش ۱۲۷.۲ هزار میلیارد تومان (همت)، پرداخت کرده که نسبت به پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۲، ۶۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد. گفتنی است؛ میزان تفاوت در ارقام تعداد شرکت‌های دانش بنیان دریافت کننده تسهیلات به این علت است که برخی از این شرکت‌ها ممکن است طی بازه‌های زمانی چند فقره تسهیلات دریافت کرده باشند.
*میزان تسهیلات دانش بنیان پرداختی در شهریور ماه چه قدر است؟
براساس داده‌های بانک مرکزی، در شهریور ماه سال جاری، ۷۷۵ شرکت دانش بنیان در کشور، ۳۲.۹ هزار میلیارد تومان در قالب یک هزار و ۸۹۶ فقره تسهیلات از شبکه بانکی کشور دریافت کرده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته (شهریور ۱۴۰۲) به میزان ۳۳ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که شبکه بانکی، در شهریور ماه سال گذشته (۱۴۰۲)، به ۷۴۷ شرکت دانش بنیان، ۲۴.۷ هزار میلیارد تومان در قالب یک هزار و ۹۰۷ فقره تسهیلات پرداخت کرده است.

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا:
پلمب سکه قابلیت جعل دارد
 مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا ایران در رابطه علت عرضه بدون پلمب سکه طلا گفت: پلمب سکه قابلیت جعل دارد و ما به دنبال یک تکنولوژی پلمپ غیرقابل جعل هستیم.
به گزارش کائنات، علی سعیدی در رابطه با چرایی عرضه سکه طلا در مرکز مبادله، به صورت غیر پلمب، گفت: برای عرضه سکه طلا به صورت پلمب، به دنبال راه کار و تکنولوژی هستیم که غیر قابل جعل باشد. زمانی که شخصی سکه را به صورت باز و پدون پلمپ خریداری می‌کند، برخی قابلیت‌ها برای کنترل و سنجش اصالت آن وجود دارد. اما زمانی که سکه پلمپ می‌شود، با اینکه امر مطلوب و مثبتی است، اما مشکلی که در این میان ایجاد می‌شود در این است که این امکان وجود دارد که پلمب آن جعل شود و در این شرایط تعداد بسیاری از سکه‌های جعلی پلمب شده طلا با نام بانک مرکزی یا مرکز مبادله، در اختیار متقاضیان قرار بگیرد و تصور کنند که این سکه‌ها اصالت داشته و به معامله آن بپردازند، غافل از اینکه ممکن است جنس سکه برای مثال از مس باشد. وی ادامه داد: بنابراین ما به دنبال یک فناوری و تکنولوژی هستیم که سکه در کارت پلمپ قرار بگیرد و غیر قابل برداشت باشد و از شماره ثبت و شماره  سریال مشخصی برخوردار باشد و دستگاه‌های پز مشخصی برای معامله آن وجود داشته باشد، به عبارتی هر سکه بتواند شناسنامه خود را داشته باشد و در سامانه معاملات مرکز مبادله مشخص باشد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه