روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۳ چهارشنبه ۹ آبان - شماره 4704

شیخ «نعیم قاسم» دبیرکل حزب‌الله لبنان شد

مجاهد میدان دیده برای راهبری در دوران خاص


  حزب‌الله لبنان شیخ «نعیم قاسم» را به‌عنوان دبیرکل جدید مقاومت اسلامی لبنان انتخاب کرد.
حزب‌الله لبنان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد؛ شورای رهبری حزب‌الله با انتخاب شیخ نعیم قاسم به‌عنوان دبیرکل جدید حزب‌الله موافقت کرد.
در بیانیه حزب‌الله به این منظور آمده است: با ایمان به خداوند متعال، التزام به اسلام اصیل محمدی(ص)، پایبندی به اصول و اهداف حزب‌الله و بر اساس سازوکار مصوب برای انتخاب دبیرکل،  شورای حزب‌الله با انتخاب جناب شیخ نعیم قاسم به‌عنوان دبیرکل جدید حزب‌الله موافقت کرد تا ایشان پرچم مبارک در این مسیر را حمل کند.
حزب‌الله افزوده است: از خداوند متعال می‌خواهیم به جناب شیخ نعیم قاسم کمک کند تا ایشان این مأموریت شریف را در رهبری حزب‌الله و مقاومت اسلامی به‌خوبی اجرا کند. ما با خداوند متعال و روح شهید گرانقدرمان، جناب شهید سید حسن نصرالله و همه شهدا، رزمندگان مقاومت اسلامی و ملت استوار، صبور و وفادار خود عهد می‌بندیم که تا زمان تحقق اصول حزب‌الله و اهداف راه آن تلاش کنیم و شعله مقاومت را روشن و پرچم آن را برافراشته نگه‌داریم؛ تا زمانی که پیروزی حاصل شود.
شیخ نعیم قاسم در سال 1953 در منطقه البسطا التحتا در جنوب لبنان به دنیا آمد. او همانند بسیاری از رهبران حزب الله در کنار تحصیلات دانشگاهی، در حوزه علمیه نیز مشغول آموختن دروس دینی شد و به همراه امام موسی صدر در تشکیل جنبش امل و نیز تاسیس حزب الله مشارکت داشت.
همزمان با تحصیلات حوزوی ، در حوزه آکادمیک او در سال 1977 فوق لیسانس شیمی را از دانشگاه لبنان دریافت کرد.
شیخ نعیم قاسم از روحانی‌های برجسته شیعه در لبنان به شمار می‌رود که در حوزه علمیه لبنان و نجف علوم دینی را آموخت و از سال 1991 به عنوان معاون دبیرکل حزب الله فعالیت می‌کرد و امروز 29 اکتبر 2024 به عنوان دبیرکل حزب‌الله انتخاب شد.
شیخ نعیم قاسم در ابتدای ورود به دانشگاه و زمانی که تنها 18 سال داشت، شروع به برگزاری کلاس‌های هفتگی در مساجد برای کودکان کرد و برنامه‌های درسی حوزه‌های علمیه را زیر نظر علمای برجسته شیعه در لبنان در آن زمان، به ویژه سید عباس موسوی دبیرکل وقت حزب الله آموخت و علوم فقه را هم نزد آیت الله محمد حسین فضل الله فرا گرفت.
وی در دوره تحصیل خود در دانشگاه در سال 1974 با تعدادی از دانشجویان در تاسیس اتحادیه دانشجویان مسلمان لبنان مشارکت داشت و از سال 1974 تا 1988 رئیس انجمن آموزش دینی اسلامی در لبنان بود و در همان زمان به «جنبش محرومان» شاخه نظامی جنبش امل که توسط امام موسی صدر تاسیس شده بود، پیوست.
شیخ نعیم قاسم در اولین جلساتی که امام موسی صدر با شخصیت‌ها و کمیته‌های اسلامی در لبنان برای راه‌اندازی این جنبش برگزار می‌کرد، فعالیت داشت و یک سال بعد از انقلاب اسلامی ایران از جنبش امل خارج شد و تصمیم گرفت که تحصیلات خود را در حوزه علمیه به پایان برساند و با تدریس در مساجد و حسینیه‌های بیروت و ضاحیه جنوبی به فعالیت‌های مذهبی خود ادامه داد‌.
دبیرکل جدید حزب الله در تاسیس انجمن معارف اسلامی در سال 1977 هم مشارکت داشت و تا سال 1990 آنجا را اداره می‌کرد. ایشان با پیروی از رهنمودهای امام خمینی (ره) شروع به فعالیت‌های سیاسی و رسانه‌ای در کمیته‌های اسلامی کرد.
بعد از تاسیس جنبش حزب الله در سال 1982 شیخ نعیم قاسم از برجسته‌ترین افرادی بود که در راه‌اندازی این جنبش مشارکت داشت و به عضویت مجلس شورای حزب الله درآمد و سه دوره در آنجا ماندگار شد و سپس مسئولیت فعالیت‌های آموزشی و پیشاهنگی در بیروت را بر عهده گرفت.
ایشان سپس در سال 1991 به سمت معاونت دبیرکل حزب الله منصوب شد و یکی از وظایف او پیگیری فعالیت نمایندگان پارلمانی حزب الله و اقدامات سیاسی آنها بود.
شیخ نعیم قاسم در سال 1992 با آغاز اولین انتخابات پارلمانی حزب الله ، منصب هماهنگ کننده عمومی حزب الله در انتخابات پارلمانی را بر عهده داشت.
دوران معاونت شیخ نعیم قاسم در حزب الله شاهد رویارویی‌های متعددی با رژیم صهیونیستی بود که از جمله آنها می‌توان به جنگ جولای 1993 ،جنگ آوریل 1996، جنگ آزادسازی در سال 2000 وجنگ جولای در سال 2006 اشاره کرد. اما از جمله برجسته‌ترین جنگ‌هایی که در دوره شیخ نعیم قاسم در حزب الله با رژیم اشغالگر اتفاق افتاده است، باید به نبرد طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023 اشاره کنیم که تا امروز هم ادامه دارد.
دبیرکل جدید حزب الله از چهره‌های برجسته این جنبش به شمار می‌رود که نقش مهمی در سیاست‌ها و استراتژی‌های آن دارد و در مسائل داخلی و بین‌المللی لبنان، از طریق نقش‌هایی که در حزب الله ایفا می‌کند، بسیار تاثیرگذار است.
شیخ نعیم قاسم نقش مهمی در هدایت فعالیت‌های حزب الله دارد و اغلب به عنوان نماینده حزب الله در مجامع مختلف بین‌المللی و منطقه‌ای مشارکت می‌کند.
همانطور که گفته شد  شیخ نعیم قاسم در حوزه‌های سیاسی، مذهبی و آموزشی فعالیت‌های گسترده‌ای داشته و از دهه‌های قبل به عنوان یکی از چهره‌های مهم مقاومت لبنان شناخته شده است.
او در دوره معاونت خود نقش تاثیرگذاری در راهبردها و سیاست‌های حزب‌الله ایفا کرده است. با تجربه‌ای که در کنار دیگر رهبران حزب‌الله در تقابل با توطئه‌ها و دشمنی‌های رژیم صهیونیستی دارد، شیخ نعیم همواره  یکی از نزدیک‌ترین افراد به شهید سید حسن نصرالله بود و پیش بینی می‌شد که بعد از شهادت ایشان و سپس شهادت سید هاشم صفی الدین، رئیس شورای اجرایی حزب الله، شیخ نعیم قاسم به مقام دبیرکلی این جنبش برسد.
به همین دلیل می‌توان گفت که شیخ نعیم از چهره‌های کهنه کار و میدان دیده جنبش مقاومت اسلامی لبنان است که توانایی، نفوذ، تجربه و مقبولیت بالای لازم برای راهبری این جنبش در یکی از حساس‌ترین دوران مبارزات حزب‌الله را دارد.
 شیخ نعیم قاسم کتاب‌های متعددی در امور مذهبی و دینی تالیف کرده که یکی از کتاب‌های ایشان با عنوان «الولی المجدد» (رهبر احیاگر) درباره امام خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران است که ترجمه فارسی آن توسط خبرگزاری تسنیم در سال 1394 به
دبیرکل جدید حزب الله از حامیان برجسته ولایت فقیه به شمار می‌رود و ارادت ویژه‌ای به امام خمینی (ره) و آیت الله خامنه‌ای دارد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه