مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی خبر داد؛
آغاز طرح تشدید
نظارت بر محصولات لبنی تنظیم بازاری
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، از انجام ۸۸۰ هزار مورد بازرسی شبکه تولید و توزیع برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: طرح تشدید نظارت بر چهار قلم محصولات لبنی تنظیم بازاری و همچنین روغن نباتی از هفته گذشته آغاز شده و در همین مدت محدود، موارد متعددی تخلف به ویژه در شرکتهای بزرگ لبنی شناسایی و با تدوین پرونده، متخلفان به تعزیرات حکومتی معرفی شده است.
مسعود امراللهی اظهار کرد: ۸۸۰ هزار مورد بازرسی در حوزههای مختلف مزرعه تا سفره انجام شد که از این تعداد حدود ۴۳ هزار تخلف منجر به تشکیل پرونده و معرفی متخلفان به سازمان تعزیرات حکومتی برای صدور حکم تعزیری شد.
وی عمده تخلفات ثبت شده را گرانفروشی، کمفروشی، عرضه خارج از شبکه، عدم صدور فاکتور و عدم اجرای سایر ضوابط توزیع و تخلفاتی که قانونگذار برای نظارت به وزارتخانه جهاد کشاورزی محول کرده، نام برده است.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی در ادامه به عملکرد مهر ماه این دفتر پرداخت و گفت: به مناسبت آغاز سال تحصیلی مدارس و دانشگاهها طرح نظارتی موسوم به «شمیم مهر» از ۱۷ شهریور تا ۳۰ مهر در حوزههای تامین کالاهای اساسی خانوار و مراکز دانشگاهی و مدارس به ویژه نظارت بر مراکز نگهداری، انبارها و سردخانه انجام شد که در این بخش هم بالغ بر ۸۵ هزار مورد بازرسی انجام و برای 7800 مورد تخلف پرونده به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شد. وی با اشاره به فعالیت حدود ۴۰۰ بازرس ویژه و در مجموع حدود ۱۳۰۰ بازرس همکار در وزارت جهاد کشاورزی افزود: سفره مردم موضوع مهمی است که این وزارتخانه طبق مسوولیتهای محوله روزانه آن را مورد نظارت، بازرسی و رصد قرار میدهد که البته در مواقع لزوم نمایندگانی از همه معاونتها، سازمانها و شرکتهای وابسته درون سازمانی به کمک دفتر بازرسی و نظارت میآیند . امراللهی آغاز طرح تشدید نظارت بر چهار قلم محصولات لبنی تنظیم بازاری و همچنین روغن نباتی از هفته گذشته را به عنوان طرح ویژه دیگری معرفی کرد و افزود: انجام این مسوولیت به همکاران ما در سراسر کشور ابلاغ شد در همین مدت محدود، موارد متعددی تخلف به ویژه در شرکتهای بزرگ لبنی شناسایی و با تدوین پرونده، متخلفان به تعزیرات حکومتی معرفی شدند.
وی افزود: همچنین به مناسبت آغاز فصل سرد و افزایش مصرف حبوبات در سبد غذایی مردم، طرح ویژه نظارت بر حبوبات بستهبندی شده شکل گرفت تا با همکاری سازمان حمایت، بازرسان ما با حضور در مراکز عمده و جزء توزیع کننده حبوبات، با متخلفان گرانفروشی و کمفروشی برخورد کنند.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی ضمن قدردانی از مردم به عنوان بازوی نظارتی دستگاههای اجرایی، افزود: از مردم کماکان انتظار داریم همچون گذشته موارد تخلف صنفی و تعزیراتی نظیر گرانفروشی، کمفروشی، احتکار و سایر مشکلات شبکه تولید و توزیع را از طریق سامانه ۱۲۴ به نهاد بازرسی محصولات کشاورزی اطلاع دهند تا بازرسان این نهاد بلافاصله برای برخورد با متخلفان وارد عمل شوند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح کرد؛
لزوم تجدید نظر در سیاستهای کلان پولی و بانکی
وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه هماهنگی مدیریت بازار ارز و بورس خواستار تجدید نظر در سیاستهای کلان پولی و بانکی نظیرنرخ بهره، نظارت بر بانکها و انتشار اوراق دولتی شد.
به گزارش کائنات، در جلسه «هماهنگی مدیریت بازار ارز و بورس» که به ریاست محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور و با حضور وزرای اموری اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، صمت، رئیس سازمان بورس، رئیس شورای اطلاع رسانی و سخنگوی دولت و مدیران ارشد بانک مرکزی برگزار شد، راهکارهای بهبود مدیریت بازار ارز و رشد جایگاه بورس، مورد بررسی قرار گرفت.
بر اساس اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی، معاون اول رئیس جمهور در جلسه هماهنگی مدیریت بازار ارز و بورس، با بیان آنکه راهبرد ثبات بازار که راهبرد اصولی دولت است، بصورت دستوری قابل اجرا نیست گفت: باید با برنامه ریزی مناسب با سایر نهادهای پولی و مالی، به سمت شرایط مطلوب حرکت کرد.
عارف با بیان اینکه تأمین و ذخیره سازی کالاهای اساسی و مورد نیاز، بحث جدی دولت است گفت: در این زمینه همه باید پای کار بیاییم و آرامشی را که در بازار وجود دارد، همچنان حفظ کنیم و مطمئن باشیم که حتی در شرایط دشوار نیز هماهنگی و گفتگوی صادقانه با مردم، آرامش را به بازار و جامعه تزریق خواهد کرد.
در این جلسه، بعد از ارائه گزارشی درباره فعالیتهای صورت گرفته در زمینه مدیریت بازار ارز از سوی مسئولان بانک مرکزی، برنامههای این حوزه و از جمله تأمین و تخصیص ارز ذخایر کالاهای اساسی مورد بحث قرار گرفت.
در ادامه جلسه، همچنین مدیران بانک مرکزی، از روند کاهشی تورم بعد از شروع کار دولت چهاردهم، فعالیتهای صورت گرفته در جهت افزایش ذخایر ارز و طلا و شرایط بسیار مناسب کشور در این دو حوزه، تقویت عرضه در بازار حواله، عرضه مناسب ارز مسافرتی و اسکناس و افزایش عرضه ارز نیمایی و برگزاری حراج سکه طلا برای از بین بردن حباب سکه، گزارش کاملی ارائه کردند.