روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ شنبه ۵ آبان - شماره 4700

در مهرماه سال جاری؛ تورم ۳۳.۶ درصد شد

  در مهر ۱۴۰۳ شاخص قیمت مصرف کننده خانوارها به عدد ۲۷۱.۸ رسیده که نسبت به ماه قبل ۲.۷ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۱.۶ درصد و در ۱۲ ماه منتهی به مهر ۳۳.۶ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در مهر ماه ۱۴۰۳، شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور به عدد ۲۷۱.۸ رسیده است که نسبت به ماه قبل ۲.۷ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۱.۶ درصد افزایش و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۳.۶ درصد افزایش داشته است.
*تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور
منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است. در مهر ماه ۱۴۰۳ تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، ۳۱.۶ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ۳۱.۶ درصد بیشتر از مهر ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند. تورم نقطه به نقطه مهر ماه ۱۴۰۳ در مقایسه با ماه قبل، ۰.۴ واحد درصد افزایش داشته است.
*تورم ماهانه خانوارهای کشور
منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است. در مهر ماه ۱۴۰۳ تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر ۲.۷ درصد بوده است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، ۲.۳ درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، ۲.۹ درصد بوده است.
*نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور
منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است.
در مهر ماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۳.۶ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۶ واحد درصد کاهش یافته است.
*درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک‌های هزینه‌ای کل کشور در مهر ماه ۱۴۰۳
نرخ تورم سالانه کشور در مهر ماه ۱۴۰۳، برابر ۳۳.۶ درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۳۰.۵ درصد برای دهک اول، تا ۳۴.۱ درصد برای دهک‌های نهم و دهم است.
بر این اساس فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ۳.۶ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (۴.۱ واحد درصد) ۰.۵ واحد درصد کاهش داشته است.

نماینده مردم شازند در مجلس:
منابع بانکی باید در بخش کشاورزی هزینه شود
 نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی گفت: منابع بانکی بجای اینکه در بخش کشاورزی هزینه شود به حوزه های دیگر اختصاص می‌یابد در حالیکه باید هفت درصد از مجموع منابع بانکی در قالب تسهیلات در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد اما عملا میزان کمتری تخصیص داده می‌شود.
به گزارش کائنات، هوشنگ هادیانپور با بیان اینکه کشاورزی محور استقلال است، اظهار کرد: بخش کشاورزی با وجود اینکه سهم قابل توجهی در اقتصاد کشور دارد اما همواره با چالش های گوناگونی مواجه است و کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بطور جدی پیگیر حل مشکلات بخش کشاورزی است.
وی با تاکید بر لزوم توسعه مدیریت منابع انسانی در بخش کشاورزی و اینکه باید در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد، گفت: حقوق و دستمزد پرسنل جهاد کشاورزی یکی از مبانی توسعه مدیریت منابع انسانی است که متاسفانه از آخر اول است و برای حفظ نیروهای توانمند و خوش فکر در وزارت جهاد کشاورزی باید در حقوق و دستمزد آنان بازنگری انجام شود.
هادیانپور با تاکید بر پرهیز از انتصابات حزبی و جناحی در وزارت جهاد کشاورزی گفت: کار کردن، با حزب و جناح انجام نمی‌شود. بکارگیری نیروهای متخصص، متعهد و توانمند در سطوح مدیریتی مختلف و پرهیز از انتصابات حزبی و جناحی موجب تحول و پیشرفت خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه تحقیقات، آموزش و ترویج راهگشای برون رفت از مشکلات حوزه تولید است، گفت: افزایش تولید موجب تقویت صنعت مواد غذایی خواهد شد و باید بخش تحقیقات برای تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی متناسب با نیازهای کشور فعالیت کند.
این نماینده مردم در خانه ملت با بیان اینکه افزون بر ۲۰ درصد اشتغال کشور مربوط به بخش کشاورزی است، گفت: منابع بانکی بجای اینکه در بخش کشاورزی هزینه شود به حوزه های دیگر اختصاص می‌یابد در حالیکه باید هفت درصد از مجموع منابع بانکی در قالب تسهیلات در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد اما عملا میزان کمتری تخصیص داده می‌شود.
وی در خصوص پیگیری مطالبات گندمکاران نیز گفت: پیگیر مطالبات گندمکاران بوده‌ایم و چندین جلسه تشکیل شده است و در دو ماه اخیر کمیسیون کشاورزی مجلس، برای پرداخت ۴۲ همت مابقی، روز و شب نداشته است تا اعتبارات تامین و مطالبات پرداخت شود.
نماینده مردم شازند در مجلس گفت: سال گذشته میزان پیش‌بینی تولید گندم هشت میلیون تن بوده است و کشاورزان به دنبال افزایش میزان تولید هستند. برای نجات اقتصاد کشور باید تولید رونق یابد اما تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران، در برابر رونق تولید مانع ایجاد می‌کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه