روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۱ آبان - شماره 4698

رشد قیمت نفت ازسرگرفته شد


 قیمت نفت پس از ثبت ریزش بیش از هفت درصدی در هفته گذشته، در معاملات جهانی تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به اختلالات احتمالی در عرضه، اندکی افزایش یافت.
بهای معاملات نفت برنت با ۲۷ سنت معادل ۰.۳۷ درصد افزایش، به ۷۳ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۱ سنت معادل ۰.۴۵ درصد افزایش، به ۶۹ دلار و ۵۳ سنت در هر بشکه رسید.
نفت برنت طی هفته گذشته، بیش از هفت درصد و شاخص نفت آمریکا، حدود هشت درصد ریزش کرده بود که بزرگترین ریزش هفتگی از دوم سپتامبر بود و تحت تاثیر کاهش نرخ ریسک جنگ در خاورمیانه روی داد. بر اساس گزارش رویترز، در بخش عرضه، آمار شرکت بیکر هیوز نشان داد شرکت‌های انرژی آمریکایی هفته گذشته، تعداد دکل‌های حفاری نفت و گاز طبیعی را کاهش دادند که چهارمین کاهش هفتگی در پنج هفته گذشته بود. تعداد دکل‌های نفت و گاز، با یک حلقه کاهش، به ۵۸۵ حلقه رسید.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران خبر داد؛
انتقال ۷۰ میلیارد لیتر نفت و فرآورده نفتی
از طریق خطوط لوله
 مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اشاره به اینکه طی ۶ ماه نخست امسال ۷۰ میلیارد لیتر مواد نفتی به سراسر کشور ارسال شده است، بر آمادگی کامل صنعت انتقال نفت در انتقال سوخت زمستانی تأکید کرد.
علی احمدی‌پور در این باره گفت: صنعت انتقال نفت بی‌وقفه در حال انجام وظایف خود و انتقال فرآورده‌های نفتی و نفت خام به‌صورت ایمن و پایدار از طریق شبکه خطوط لوله در سراسر کشور است.
وی با اشاره به میزان انتقال در نیمه نخست امسال تصریح کرد: از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، از بستر شبکه خطوط لوله، ۳۷ میلیارد لیتر نفت‌ خام و ۳۳ میلیارد لیتر انواع فرآورده نفتی به مبادی مصرف انتقال داده شده است.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران درباره سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها بیان کرد: در این مدت همچنین حدود یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌های متصل به شبکه خطوط لوله ارسال شده است.
احمدی‌پور اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل سرما و اهمیت تأمین سوخت زمستانی صنعت انتقال نفت با تلاش شبانه‌روزی همکاران خدوم و متخصص در مناطق عملیاتی دوازده‌گانه این شرکت و نظارت‌های مستمر در تلاشند مانند همیشه این فرایند مهم محقق شود.  وی با بیان اینکه بهره‌برداری و اجرای پروژه‌های جدید به‌منظور توسعه خطوط لوله علاوه بر اینکه به بهینه‌سازی مصرف سوخت منجر خواهد شد، ایمنی و کاهش قاچاق سوخت را نیز به‌دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: به همین منظور پروژه انتقال خط لوله ۲۶ اینچ جدید بندرعباس - سیرجان - رفسنجان نیز در آستانه بهره‌برداری قرار گرفته است که با ظرفیت انتقال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه، نقش مهمی در چرخه انتقال ایفا خواهد کرد.
به گفته مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، این خط لوله فرآورده‌های تولیدی پالایشگاه‌های بندرعباس و ستاره خلیج‌فارس را از بندرعباس به سیرجان منتقل خواهد کرد.

مدیر منطقه آزادگان جنوبی خبر داد؛
افزایش ظرفیت تولید نفت در نفت و گاز اروندان
 مدیر منطقه آزادگان جنوبی گفت: تعمیرات اساسی، کارهای خودابتکاری، برق‌کشی تازه و تأمین برق پایدار و حذف دیزل ژنراتورها در واحد سیار فرآورشی (اسکیدمونتد) شرکت نفت و گاز اروندان، افزون بر افزایش تولید روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت، سبب کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلاینده‌ها شده است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، رضا جعفری درباره اقدام‌های انجام‌شده به‌منظور افزایش تولید واحد سیار فرآورشی بیان کرد: این اقدام‌ها به تسهیل روند کار و کاهش هدر رفتن سرمایه منجر شده است.
وی همچنین بر اهمیت حفظ محیط زیست در کنار تولید تأکید کرد و افزود: با حذف دیزل ژنراتورها، آلودگی‌های زیست‌محیطی نیز به‌ مقدار قابل‌توجهی کاهش یافته است.
مدیر منطقه آزادگان جنوبی توجه به مسائل فنی به‌منظور تسهیل فرایندها و افزایش بهره‌وری تولید را از اولویت‌های شرکت نفت و گاز اروندان دانست و بیان کرد: انجام اقدم‌های اخیر در اسکیدمونتد سبب افزایش تولید این کارخانه به بیش از ۶۰ هزار بشکه در روز شده است.
همچنین رضا طرفی، سرپرست عملیات بهره‌برداری اسکیدمونتد شرکت نفت و گاز اروندان نیز گفت: خوشبختانه با برنامه‌ریزی مدیریت ارشد اروندان، تمهیدهای انجام‌شده و خرید تجهیزات مانند ترانس و لوازم، انتقال برق این مجموعه از دو ماه گذشته انجام شد و سرانجام کار با سرعت پایان یافت و برق پایدار وارد مدار شد.
وی افزود: تولید و نگهداشت در این کارخانه به‌خوبی در حال انجام است و تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان نقش مهمی در این موفقیت داشته است و چند طرح ابتکاری برای افزایش تولید در نظر گرفته شده که در مرحله کارشناسی قرار دارند.
سرپرست عملیات بهره‌برداری اسکیدمونتد شرکت نفت و گاز اروندان تأکید کرد: این اقدام‌های مؤثر نه‌تنها سبب افزایش تولید و بهره‌وری شرکت‌شده، بلکه نقش ارزشمندی در حفظ و بهبود محیط زیست داشته است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه