روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۵ مهر - شماره 4694

صالحی‌امیری:

کُشتی باید ثبت ملی شود

 وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: کشتی فرهنگ و هویت ما است و ریشه در جغرافیای این سرزمین دارد. ابتدا باید این ورزش باستانی را ثبت ملی کنیم زیرا ریشه‌های فرهنگی و تاریخی ما کشتی است.
سیدرضا صالحی امیری روز گذشته (سه‌شنبه) در حاشیه مراسم رونمایی از کتاب پهلوان باشی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مدت‌ها بود به دنبال قدردانی از علیرضا دبیر و قهرمانان کشتی بودم که در پاریس و توکیو و ادوار تاریخی المپیک آبروی ورزش ایران بودند و هستند. علی‌رغم اینکه پنج سال در ورزش حضور داشتم امروز بعد از ۲ سال برگشتم و با صحنه عجیبی روبرو شدم. تحول بزرگی در فدراسیون ایجاد شده و دبیر این زیرساخت‌ها را برای یک قرن ساخته و با همت او این زیرساخت‌ها تهیه شده است.
وی افزود: من در این نشست صمیمی که از کتاب قهرمانان و پیشکسوتان کشتی رونمایی شد تاکید کردم که کشتی فراتر از یک رشته قهرمانی است. کشتی فرهنگ و هویت ماست و ریشه در جغرافیای این سرزمین دارد. ابتدا باید کشتی را ثبت ملی کنیم زیرا ریشه‌های فرهنگی و تاریخی ما کشتی است. باورم این است با این مجموعه و زیرساخت‌ها آینده درخشان و نویدبخشی در انتظار ورزش ایران به خصوص کشتی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: اولین بار است که مطلع شدم اندیشکده‌ای در ورزش به ویژه در کشتی ایجاد شده و برای نخستین مرتبه موزه‌ای در طراز موزه رسمی که حتما آن را ثبت ملی می‌کنیم، ساخته شده است. اولین بار است می‌بینم مجموعه زیرساخت‌های کشتی فراتر از مجموعه کل ورزش کشور است. باید اصحاب رسانه اینجا را بازنمایی کند و مهم‌تر از همه حوزه فرهنگی و ورزش باید در یک مجموعه تعریف شود. در دولت و مجلس، کمیسیون فرهنگی، میراث فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد که ریشه‌های واحدی دارند.
وی ادامه داد: امروز احساس خوبی به من دست داد و نشاط جدیدی ایجاد شد اما همه فدراسیون‌ها باید تلاش کنند تا از این کاری که در کشتی انجام شد، الگوسازی کنند. به دبیر عزیز و قهرمانان المپیکی و همه کسانی که باعث اهتزاز پرچم ایران در پاریس شدند، به ویژه کشتی و تکواندو تبریک می‌گویم. به همه قهرمانان ما در جهان، آسیا و المپیک ابلاغ سلام دارم که فراتر از یک مدال لبخند را برروی لب مردم آوردند. در المپیک پاریس چه اتفاقات زیبایی شکل گرفت و آن را دنبال می‌کردم و روزهای اول خیلی احساس نگرانی داشتم و می‌دانستم کشتی در روزهای آخر برای ایران مدال‌آور است.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: در المپیک پاریس دیدم که دبیر در صحنه‌های مختلف شخصا درگیر و وارد فضا می‌شود. چیزی که نظرم را جلب کرد این بود که ارتفاع همه این ساختمان بلند است و کسانی که بلندنگر هستند فضاها را بلند می‌بینند. خداراشکر امروز می‌توانیم اگر میهمانان خارجی به ایران می‌آیند با توجه به فضا و زیرساختی که کشتی دارد، بسیاری از رویدادهای بین‌المللی را در اینجا برگزار کنیم. من از ورزش فاصله نگرفتم اما امروز مسئولیت من با گردشگری و میراث فرهنگی است و رابطه نزدیکی با احمد دنیامالی وزیر ورزش دارم و او با برنامه و آگاهی وارد وزارت ورزش شد.
وی گفت: سه نکته برای من جلب توجه کرد. بارها من اینجا آمده بودم اما ظرفیت‌های کم نظیر جدیدی توسط دبیر ایجاد شد و در بیشتر کشورها چنین مجموعه ورزشی نداریم و بی نظیر است. ندیدم کشتی اندیشکده و سالن سینما برای ورزشکاران داشته باشد و اولین بار است شاهد یک موزه در سطح طراز ملی هستیم. اینها نشان می‌دهد دبیر نگاهش فراتر از ۱۰ سال و حتی بیشتر است و قدردان او هستیم. باید رویکرد اخلاقی و شکرگزاری را برای کسانی که عرق می‌ریزند، داشته باشیم. دبیر نیازی به این جایگاه نداشت زیرا قهرمان ملی ماست و می توانست یک گوشه بنشیند و جایگاه خود را داشته باشد اما او فراتر از یک مدال‌آور ظاهر شد و این موضوع قابل تقدیر است و انتظار دارم رسانه ملی تصویر اینجا را به نمایش بگذارد.

عذرخواهی برنامه تلویزیون درباره خطای ناخواسته
 روابط عمومی برنامه «سیمای خانواده» درباره خطای ناخواسته‌ای که در این برنامه اتفاق افتاده بود، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، روابط عمومی برنامه «سیمای خانواده» با اشاره به یک خطای ناخواسته اعلام کرد: «به استحضار مخاطبان گرانقدر برنامه «سیمای خانواده» می‌رساند در ثانیه‌های پایانی برنامه ۲۱ مهر ماه، بر اثر سهل‌انگاری و خطای فردی، بخشی از موسیقی یک فیلم سینمایی ایرانی پخش شد که در آن حدود شرعی رعایت نشده بود. مسئولان برنامه در بدو اتفاق متوجه این اشتباه شده و ضمن برخورد جدی با عامل این سهل‌انگاری، راه اشتباه مجدد را بستند.
به این وسیله از مخاطبان و همراهان همیشگی «سیمای خانواده» برای این اشتباه عذرخواهی می‌نمائیم و از اینکه این برنامه با سابقه، که پایگاه سبک زندگی اسلامی‌ایرانی است و با محتوایی برگرفته از ارزش‌های اسلام و انقلاب و با کارشناسانی متخصص و متعهد، مورد توجه و دقت انبوه مخاطبین تیزبین است بر خود می‌بالیم.
دست‌اندرکاران «سیمای خانواده» از عموم خانواده‌های مؤمن و آگاه ایرانی که با نگاه نقادانه و دغدغه‌مند فرزندان خود را در این برنامه با امر به معروف و نهی از منکر یاری کردند، کمال تشکر را دارد.»
در تیتراژ پایانی این برنامه بخشی از موسیقی فیلم «قصر شیرین» با زیرصدای یک خواننده زن پخش شده است.

با حضور نوری بیلگه جیلان؛
بلیت ۱۵ میلیون تومانی برای انتقال تجربه ۲ روزه؟!
 مسترکلاس انتقال تجربه نوری بیلگه جیلان و سه سینماگر دیگر در تهران با مبلغ ۱۵ میلیون تومان برگزار می‌شود.
طبق اعلام روابط عمومی پروژه، اولین دوره مسترکلاس «شکوه سینما»، ۲۹ و ۳۰ مهر در هتل آزادی تهران برگزار می‌شود. این مسترکلاس ۲ روزه با حضور ۴ مدرس و به صورت حضوری خواهد بود.
در این دوره نوری بیلگه جیلان کارگردان سینمای ترکیه و برنده نخل طلای کن، پرویز شهبازی نویسنده و کارگردان ایرانی، سِلیم اِوجی کارگردان سینمای ترکیه و پارسا پیروزفر بازیگر سینمای ایران به عنوان مدرس حضور دارند.
برنامه این مسترکلاس ۲ روزه به شرح زیر است:
در روز اول سِلیم اِوجی سینمای مستقل ترکیه را معرفی می‌کند و درباره مختصات آن حرف خواهد زد. سپس پرویز شهبازی درباره فضاسازی در سینما سخن خواهد گفت. پس از آن فیلمی از سلیم اوجی پخش می‌شود.
در روز دوم پارسا پیروزفر تجربیات سینمایی خود را در قالب «ورود بازیگر به دنیای نقش» ارائه خواهد کرد. سپس نوری بیلگه جیلان درباره خاستگاه‌، ویژگی‌ها و مولفه‌های سینمای خود صحبت می‌کند و به پرسش‌ها نیز پاسخ می‌دهد.
پس از آن یادبودی برای عباس کیارستمی فیلمساز فقید ایرانی برگزار خواهد شد و نوری بیلگه جیلان، محمد ییلماز و چند سینماگر ایرانی در این مراسم صحبت خواهند کرد.
پایان بخش این رویداد پخش یکی از فیلم‌های نوری بیلگه جیلان خواهد بود.
این دوره را مستانه مهاجر برگزار می‌کند و به شرکت‌کنندگان در این کلاس‌ها گواهی حضور در مسترکلاس اعطا خواهد شد.
علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت نام و شرکت، به سایت ایران تیک irantic.com مراجعه کنند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، بلیت این جلسه ۲ روزه در سامانه ایران تیک ۱۵ میلیون تومان درنظر گرفته شده است. آن‌طورکه از جزئیات ارائه شده این مسترکلاس مشخص است هرکدام از این سینماگران حدود ۲ تا ۳ ساعت فرصت دارند تا به بیان مطالب و تجربیات خود بپردازند. آنچه که مسلم است این مدت کم، زمان مناسبی برای آموزش مباحث تخصصی سینما نیست بلکه بیشتر مختص انتقال تجربه و خاطره‌گویی‌های شخصی است. در این صورت به نظر می‌رسد که مبلغ ۱۵ میلیون تومان برای حدود ۱۰ ساعت کارگاه انتقال تجربه رقم منطقی به نظر نرسد.
همچنین در این مسترکلاس فیلمی از نوری بیلگه جیلان و سلیم اوجی به نمایش درخواهد آمد. در دنیای دیجیتال امروز که هر فیلمی در فضای مجازی و اینترنت در دسترس تمام مخاطبان قرار دارد، اکران ۲ فیلم از فیلمسازان ترکیه حتی بدون نقد و بررسی اثر نکته منحصربه‌فرد و متمایزی برای این مسترکلاس به حساب نمی‌آید.
با تمام این نکات رقم بلیت این مسترکلاس در مقایسه با مبلغ کلاس‌های چندجلسه‌ای آموزش فیلمسازی و بازیگری در آموزشگاه‌های خصوصی تفاوت زیادی دارد. باید دید که آیا صرفا گواهی حضور در یک مسترکلاس با حضور نوری بیلگه جیلان ۱۵ میلیون تومان ارزش دارد؟!

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه