رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران:
فروش کتابهای کتابخانه آیتالله طالقانی
در بازار کهنه کتاب صحت دارد
رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران با تأکید بر تلاش شهرداری برای رفع ایرادات مرمت خانه آیت الله طالقانی، گفت: متأسفانه فروش کتابهای کتابخانه آیت الله طالقانی در بازار کهنه کتاب نیز صحت دارد.
احمد علوی در مورد آخرین وضعیت مرمت خانه آیت الله طالقانی با بیان اینکه در مورد خانه آیت الله طالقانی باید بگویم که این بنا در زمان مدیریت آقای کرباسچی به عنوان شهردار تهران خریداری شده بود، اظهار کرد: به مرور زمان از آنجایی که قدمت بنا بالا بوده است نیاز به مرمت داشته است و سال ۱۴۰۱ شورای شهر تهران اعتباری برای شهرداری تهران و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران مصوب میکند تا نسبت به مرمت این بنا هزینه کنند.
وی با بیان اینکه پس از تصویب بودجه برای مرمت این خانه قرارداد با پیمانکار مرمت نیز منعقد میشود و پیمانکار نیز مشغول به کار میشود، ادامه داد: اما سازمان بازرسی شهرداری تهران ایرادی به قرارداد مرمت میگیرد و به مانند بسیاری از قراردادها که با ورود نهادهای نظارتی، اصل قرارداد به مشکل بر میخورد این قرار داد نیز متوقف میشود.
علوی افزود: دو سال است که مرمت متوقف است و ما نیز پیگیر هستیم تا ایرادات نهادهای نظارتی به سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران رفع شود و کارگاههای مرمت فعال شود، این در حالی است که اداره کل میراث فرهنگی استان تهران نیز به تازگی مکاتبهای با سازمان فرهنگی و هنری داشته که مرمت از سرگرفته شود و مرمت نیز قرار است زیر نظر میراث فرهنگی انجام شود. رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران در مور رفع ایرادات قرارداد پیمانکار مرمت گفت: در صدد رفع ایرادات هستند و باید حتما مرمت از سر گرفته شود.
وی در مورد انتشار تصاویری مبنی بر فروش کتابهای کتابخانه آیت الله طالقانی در بازار کهنه کتاب نیز با بیان اینکه واقعا موضوع را بررسی کردیم و متأسفانه صحت داشت، اظهار کرد: موضوع از این قرار است که در زمان انجام مرمت، کتابهای موجود در خانه را به داخل مدیریت فرهنگی و هنری منطقه انتقال داده و در آنجا متأسفانه در نگهداری این مجموعه کتابها دقت لازم نمیشود و کتابها سر از جاهایی در می آورند که نباید. حتما نهادهای نظارتی وظیفه دارند که با مقصران برخورد کنند و سرانجام آن را نیز، به اطلاع همگان برسانند.
بهروزآذر؛
دغدغههای فعالان حوزههای زنان
در کل کشور ارزشمند است
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: دغدغههای فعالان حوزههای زنان در کل کشور ارزشمند است و در معاونت امور زنان و خانواده تلاش میکنیم مسائل زنان را از زبان فعالان استانی بشنویم.
زهرا بهروزآذر، در نشست صمیمی با مسئولان و فعالان ستادهای پزشکیان در حوزه زنان ضمن تشکر از تلاشهای فعالان استانی در جریان انتخابات و پیش از آن تصریح کرد: ما اینجا هستیم که صدای شما را از دل استانهایتان بشنویم. نکات بسیاری در کل کشور و درباره مسائل زنان وجود دارد که ما نمیدانیم و تمایل داریم از زبان شما، این مسائل را بشنویم.
وی ادامه داد: دغدغههای فعالان حوزههای زنان در کل کشور ارزشمند است. در معاونت امور زنان و خانواده تلاش میکنیم مسائل زنان را از زبان فعالان استانی بشنویم و با کمک یکدیگر، برای حل آنها، بهترین راهکارها را بیابیم. لیلا فلاحتی استادیار پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی نیز در این نشست، در سخنرانی خود با موضوع «کاربست رویکردهای جنسیتی در توسعه» با اشاره به اهمیت برنامهریزی جنسیتی در مباحث توسعهٔ پایدار، بر ضرورت در نظر گرفتن فرهنگ و تفاوتهای فرهنگی در برنامهریزی جنسیتی تاکید کرد و گفت: برای ارتقای وضعیت زنان و از میان بردن شکافهای جنسیتی، لازم است انتظارات نقشی را در فرهنگمان بشناسیم و تنوعهای فرهنگی را در بازنمایی انتظارات جنسیتی در نظر بگیریم. وی به در نظر گرفتن نقشهای مردان در برنامهریزیهای جنسیتی اشاره کرد و اظهار داشت: توسعه حوزه زنان بدون در نظر گرفتن نقشهای مردان امکانپذیر نیست و به همین خاطر در برنامهریزیهای جنسیتی، لازم است مردان را بیش از پیش در نظر بگیریم.
در ادامه این نشست، فعالان حوزه زنان ستادهای انتخاباتی دکتر مسعود پزشکیان، در کارگروههایی به بحث و بررسی مسائل زنان در استانهای خود پرداختند. در این کارگروهها به کمک تسهیلگران و راهبران حوزه زنان، مسائل مرتبط با حوزه زنان در هر استان به کمک روشهای مشارکتی احصا و دربارهٔ مؤثرترین راه حلهای این مسائل، همفکریهایی انجام شد.
مدیرکل انتقال خون استان تهران اعلام کرد؛
استمرار کاهش اهدای خون تهرانیها
مدیرکل انتقال خون استان تهران با هشدار نسبت به استمرار روند کاهش اهدای خون در پایتخت گفت: روزانه ۱۵۰۰ واحد خونی در مراکز درمانی توزیع میکنیم اما میزان خون اهدایی روزانه، ۱۲۰۰ واحد است.
دکتر سید منتظر شبر با بیان اینکه روند کاهش اهدای خون در پایتخت ادامه دارد، اظهار کرد:مهر ماه نیز مزید بر علت شده و مراجعه مردم برای اهدای خون را تحت تاثیر قرار داده است. با توجه به وضعیت مراجعه برای اهدای خون، از مردم میخواهم که برای اهدای خون به پایگاههای خون مراجعه کنند. وی با بیان اینکه میزان توزیع خون در مراکز درمانی نسبت به اهدای خون بیشتر است، توضیح داد: در حال حاضر، توزیع واحدهای خون نسبت به اهدای خون بیشتر است؛ به نحوی که برآوردها بیانگر این است میزان توزیع واحدهای خون در مراکز درمانی نسبت به اهدای خون به صورت روزانه ۳۰۰ واحد بیشتر است. روزانه، ۱۲۰۰ واحد خون در پایگاههای اهدای خون استان گرفته میشود این در حالی است که ۱۵۰۰ واحد خون در مراکز درمانی توزیع میکنیم. مدیرکل انتقال خون استان تهران با اشاره به ضرورت مراجعه برای اهدای خون گفت: مراجعه برای اهدای خون یک امر ضروری است و مردم نباید تصور کنند که اهدای خون یک امر فوق برنامه است. تمام افرادی که میتوانند خون اهدا کنند در نظر داشته باشند که ممکن است در هر لحظه خود یا یک نفر از اعضای خانواده آنها ممکن است به خون نیاز داشته باشد. اگر شرایط کنونی اهدای خون ادامهدار باشد ذخایر خونی تحت تاثیر قرارمیگیرد. وی تاکید کرد: نکته مهم و اساسی این است که خون برای عملهای جراحی ضروری است و هیچ جایگزینی ندارد.
بازرس کل استان تهران سازمان بازرسی کل کشور:
قاچاق دارو در داروخانهها کمتر مشاهده میشود
بازرس کل استان تهران سازمان بازرسی کل کشور گفت: بیشتر تخلفات بهداشتی در بخش تجهیزات پزشکی است.
افشین سهراب خان درباره ساخت و سازهای غیرمجاز در تهران، گفت: در سال گذشته بیش از هزار مورد تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در سطح استان تهران را داشتیم.
وی درباره عدم استفاده از اتباع خارجی در واحدهای تولیدی در تهران گفت: تقریبا بیشتر از دو سه ماه است که در شورای دستگاههای نظارتی استان، این موضوع مطرح شد و بعد از آن مکاتبات و جلسات را با مرجع قضایی در دادستانی مطرح کردیم. اکنون نامه هشداری به دستگاهها اعم از اتاق اصناف، صمت، تامین اجتماعی و شهرداریها دادیم که به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز جزو جرایم است. بازرس کل استان تهران درباره اقدامات سازمان بازرسی تهران در برخورد با تخلفات حوزه بهداشت، گفت: ما تخلفات مربوط به قیمت زیاد دارو را به تعزیرات میفرستیم و سازمان تعزیرات با آن برخورد میکند. وی درباره برخورد بازرسی کل استان تهران با قاچاق دارو نیز گفت: قاچاق دارو در داروخانهها کمتر مشاهده میشود و معمولا در سطح کلان در بحث واردات هست؛ البته مواردی بود که در ورودی گمرک و انبار عمومی آن را کشف کردیم و به مرجع قضایی معرفی کردیم. بدلیل اینکه دارو سود زیادی دارد، متخلفین خود را دارد. سهرابخان در پایان گفت: بیشتر تخلفات بهداشتی در بخش تجهیزات پزشکی است که بخشی از تجهیزات پزشکی غیراستاندارد را از کشورهایی وارد میکنند که با ارقام بالاتری به فروش میرسد. بر روی این موضوع هم سازمان بازرسی کل کشور و هم بازرسی تهران کار میکند.
هشدار وزارت بهداشت؛
«صابون تریاک» مجوز ندارد
مدیر کل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو اعلام کرد که صابون تریاک مجوز ندارد و استفاده از تریاک در محصولات آرایشی ممنوع است؛ این محصول تنها جنبه تبلیغاتی دارد. دکتر مهدی انصاری با بیان اینکه قابلیت جذب تریاک از طریق پوست بسیار محدود است، افزود: در صابون تریاکی که بعضا در برخی از سایتهای اینترنتی تبلیغ میشود، اکثر بهجای عصاره و مواد مؤثره تریاک، اسانس استفاده میشود؛ یعنی فراورده رایحه تریاک دارد و عملاً از ماده مؤثر در ترکیبات آن خبری نیست. وی با تأکید بر اینکه صابون تریاک بیشتر جنبه تبلیغی دارد تا اثر درمانی و دارویی، گفت: اصولا وقتی یک فرآورده بهصورت موضعی مانند صابون مورد استفاده قرار میگیرد معمولاً سطح و مدت تماس آن با پوست مناسب نیست، بنابراین نمیتوان از آن انتظار اثربخشی و اثر درمانی داشت. وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو تاکنون هیچ مجوزی برای تولید صابون تریاک صادر نکرده است، گفت: هیچ مطالعه قابل استنادی مبنی بر اثر تریاک به شکل صابون برای اثراتی که برای آن ادعا میشود، وجود ندارد