وزیر امور اقتصادی و دارایی خبر داد؛
پیگیری رفع موانع تولید در وزارت اقتصاد و ستاد اقتصادی دولت
وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: پیگیر رفع موانع تولید، هم در مجموعه وزارت اقتصاد و هم در ستاد اقتصادی دولت هستم.
به گزارش کائنات، عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در صفحه شخصی خود در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: شاخص مدیران خرید اقتصاد (شامخ) به عنوان مرتبطترین شاخص جهش تولید در شهریورماه ۱۴۰۳ پنجمین کاهش ماهانه متوالی را ثبت کرده و پس از تعدیل فصلی به ۴۷.۱ رسیده است. وزیر اقتصاد گفت: این نظرسنجی اتاق ایران، از استمرار انقباض و رکود برخی از فعالیتهای اقتصادی خبر میدهد. همتی افزود: فعالان اقتصادی دلایل عمده این روند را قطعیهای مکرر برق واحدهایتولیدی، مشکلات تخصیص ارز، کمبود نقدینگی و فرآیند اداری گمرکی اعلام کردهاند. وزیر اقتصاد اظهار کرد: پیگیر رفع اینگونه موانع تولید، هم در مجموعه وزارت اقتصاد و هم از طریق همکارانم در ستاد اقتصادی دولت، میباشم.
سازمان تجارت جهانی اعلام کرد؛
صعود تجارت جهانی با پایان درگیری خاورمیانه
سازمان تجارت جهانی اعلام کرد اگر درگیریهای خاورمیانه مهار شود، تجارت جهانی در سال ۲۰۲۵ میتواند ۳ درصد افزایش یابد.
به گزارش کائنات، نگوزی اوکونجو ایویلا، مدیر کل سازمان تجارت جهانی اظهار کرد که ما مراقب شکستهای احتمالی، به ویژه تشدید احتمالی درگیریهای منطقهای مانند درگیریهای خاورمیانه هستیم.
سازمان تجارت جهانی پیشبینی خود را برای حجم تجارت جهانی در سال جاری افزایش داد و گفت با فرض کنترل درگیریهای خاورمیانه، احتمال افزایش تا ۳ درصد رشد در سال ۲۰۲۵ وجود دارد.
بر اساس گزارش سازمان تجارت جهانی، تجارت جهانی امسال از رکود سال ۲۰۲۳ که ناشی از تورم بالا و افزایش نرخ بهره بود، بهبود یافت. در ماه آوریل، سازمان تجارت جهانی افزایش ۲.۶ درصدی را پیش بینی کرد که آن را به ۲.۷ درصد افزایش داد.
نگوزی اوکونجوایویلا، مدیر کل سازمان تجارت جهانی در بیانیهای گفت، ما انتظار بهبود تدریجی تجارت جهانی برای سال ۲۰۲۴ را داریم، اما مراقب موانع احتمالی، به ویژه تشدید احتمالی درگیریهای منطقهای مانند درگیریهای خاورمیانه هستیم. این تأثیر میتواند برای کشورهایی که به طورمستقیم درگیر آن هستند شدیدتر باشد، اما ممکن است به طور غیرمستقیم بر هزینههای انرژی جهانی و مسیرهای حمل ونقل نیز تأثیر بگذارد. درگیریهای خاورمیانه در هفتههای اخیر، پس از یک جنگ یک ساله در غزه، نگرانیها از جنگ خاورمیانهای را برانگیخته است. رویترز گزارش کرد که سازمان تجارت جهانی همچنین از سیاستهای پولی متفاوت در میان اقتصادهای بزرگ به عنوان یکی دیگر از ریسکهای نزولی پیشبینیها یاد کرد. این گزارش میگوید که میتواند به نوسانات مالی و تغییر در جریان سرمایه منجر شود.
دیدار روسای کل بانک مرکزی ایران و روسیه در مسکو
محمدرضا فرزین رئیسکل بانک مرکزی در حاشیه اجلاس رؤسای بانک مرکزی کشورهای عضو گروه بریکس در مسکو با الویرا نابیولینا رئیس بانک مرکزی روسیه ملاقات کرد. به گزارش کائنات، محمدرضا فرزین رئیسکل بانک مرکزی در حاشیه اجلاس رؤسای بانک مرکزی کشورهای عضو گروه بریکس در مسکو با الویرا نابیولینا رئیس بانک مرکزی روسیه ملاقات کرد. در این دیدار دو طرف، درباره تقویت همکاریهای پولی و بانکی دو کشور به رایزنی و گفتگو پرداختند. در این ملاقات که کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو و تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز حضور داشتند آخرین وضعیت طرحهای مشترک همکاریهای پولی، بانکی و مالی دو کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. دومین نشست رؤسای بانکهای مرکزی کشورهای عضو گروه بریکس در مسکو برگزار میشود. روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی اعضای مؤسس آن هستند و جمهوری اسلامی ایران، مصر، امارات متحده عربی و اتیوپی سال ۲۰۲۴ به گروه بریکس ملحق شدند. چهاردهمین اجلاس سران کشورهای عضو گروه بریکس از تاریخ ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان) سال جاری در شهر کازان روسیه برگزار خواهد شد.
رشد 9 برابری تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی بانک کشاورزی
شعب بانک کشاورزی در شش ماهه نخست سال 1403 بالغ بر 14 هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی پرداخت کردند که نسبت به مقطع مشابه در سال گذشته 9 برابر رشد داشته است. به گزارش کائنات، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی در شعب این بانک با هدف ایجاد اشتغال مولد، فقرزدایی و توسعه پایدار، با تاکید بر ایجاد و توسعه مشاغل کوچک در جوامع روستایی و عشایری، مناطق مرزی و استان های کم برخوردار و با معرفی نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی صورت می گیرد. بر اساس این گزارش، بانک کشاورزی از ابتدای سال 1403 تا پایان شهریور ماه با پرداخت این میزان تسهیلات قرض الحسنه، از ایجاد و توسعه بیش از 10 هزار شغل برای اقشار کم برخوردار جامعه حمایت کرده است.