وزیر کشور:
آسیبهای اجتماعی دارای ماهیت پیچیده
و مستلزم راهکارهای چندوجهی هستند
یکصدوشصتوهشتمین جلسه شورای اجتماعی کشور با حضور اسکندر مومنی و نمایندگان نهادها و سازمانهای مختلف در وزارت کشور تشکیل شد.
وزیر کشور با تأکید بر اینکه آسیبهای اجتماعی دارای ماهیت پیچیده و مستلزم راهکارهای چندوجهی هستند، گفت: وظایف و تکالیف جزء که محول شده است را باید مهم قلمداد کنیم و بدانیم کارهای بزرگ از تجمیع و همافزایی کارهای کوچک حاصل میشوند.
وزیر کشور ضمن عرض تسلیت حادثه معدن طبس، شروع به کار تقریبا همزمان مجلس، دولت و برنامه هفتم توسعه را فرصتی مغتنم برای هماهنگی و همافزایی برشمرد و گفت: در مورد برنامهها و تکالیف برنامه هفتم توسعه در حوزه اجتماعی همه سازمانها و نهادهای عضو این شورا باید طبق برنامه به وظایف خود عمل کنند.
مومنی با اشاره به اهمیت وظایف شورای اجتماعی کشور اظهار کرد: برنامهها و تکالیف محوله این شورا باید با رویکرد کارشناسانه بررسی شود و با توجه به وظایف محوله، پیشرفت هر یک از دستگاهها ارزیابی شود.
وی افزود: علیرغم فعالیتهایی که تاکنون انجام گرفته، هنوز کارهای بسیار زیادی در حوزه اجتماعی باید صورت پذیرد.
وزیر کشور آسیبشناسی را قدم مهمی در حل معضلات دانست و اظهار کرد: در بسیاری از حوزههای اجتماعی مسئله را به درستی نشناختهایم و یا تصور کردهایم با سادهسازی موضوع میتوانیم آسیبهای اجتماعی را حل کنیم، در حالی که موضوعات این حوزه مانند طلاق، سوءمصرف مواد مخدر و ... ماهیت پیچیده دارد و نیازمند راهحلهای چندوجهی است.
وی تاکید کرد: گرچه شرایط محیطی یکی از عوامل مهم و موثر در ظهور و بروز آسیبهای اجتماعی است؛ اما دستگاهها نباید حل معضلات را به برطرف شدن این عامل منوط کنند.
وزیر کشور شورای اجتماعی را نه یک دستگاه اجرایی، بلکه نهادی هماهنگکننده دانست و افزود: باید علاوه بر کلیات و اولویتهای راهبردی، به جزئیات و فرصتهایی که در مسیر هریک از دستگاهها وجود دارد نیز توجه کنیم.
رئیس شورای اجتماعی کشور رویکرد اصلی در حوزه آسیبهای اجتماعی را پیشگیری دانست و افزود: پیشگیری هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان دارد و از این رو در حوزههای فرهنگی، پرورشی و تربیتی باید راهبرد اصلی ما پیشگیری از آسیبهای اجتماعی باشد.
در ابتدای این نشست محمد عباسی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور نیز بر علتشناسی و ریشهیابی معضلات اجتماعی تأکید کرد و افزود: آگاهسازی باید در صدر برنامههای اجتماعی و فرهنگی کشور باشد.
بر اساس گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، در این جلسه دیگر اعضای شورا ضمن ارائه گزارشی از وضعیت آسیبهای اجتماعی در کشور، احکام مرتبط با حوزه اجتماعی در برنامه هفتم توسعه را مورد بررسی قرار دادند.
وزیر آموزش و پرورش:
تا هفته آخر مهرماه
تمامی نقل و انتقالات معلمان نهایی میشود
وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از سخت ترین پروژهها، بازگشایی مدارس در مهرماه است از این رو از هم اکنون برای سال آینده به فکر چاپ کتاب، تامین نیروی انسانی و مهر آینده هستیم تا با کمترین دغدغه برگزار شود.
علیرضا کاظمی در جلسه ترمیم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که از سوی شورای عالی آموزش و پرورش و با حضور اعضای آن برگزار شد ضمن تشریح اقدامات انجام شده در پروژه مهر بیان کرد: برای رفع مشکلات و چالشهای آموزش و پرورش به صورت منطقهای و نقطهای ورود کردیم.
کاظمی به اقدامات انجام شده در تامین نیروی انسانی مورد نیاز اشاره کرد و افزود: ۲۶ هزار نیروی خرید خدمات را ساماندهی کردیم تا بخشی از مشکلات نیروی انسانی مرتفع شود. البته اقدامات دیگری هم برای تامین منابع انسانی مورد نیاز انجام شده است.
به گفته وزیر آموزش و پرورش؛ براساس گزارشهای ارسالی استانها در خصوص پروژه مهر؛ وضعیت استانها سازماندهی شده است و مشکل خاصی وجود ندارد ولیکن طبیعی است که در هفتههای اول مهر، همچنان سیالیت در جابجایی نیروها وجود داشته باشد. البته بنا شده است تا هفته آخر مهر تمامی نقل و انتقالات نهایی شود و پس از آن ثبات در آموزش و پرورش برقرار می شود.
وی بر ارتقای جایگاه نظام تعلیم و تربیت تاکید کرد و ادامه داد: باید در گفتار و عمل، نظام آموزش و پرورش را به اولویت اول حاکمیت تبدیل کرد تا مشکلات این حوزه برطرف شود.
به گفته وزیر آموزش و پرورش؛ باید برای ارتقای نظام تعلیم و تربیت، نقشه راهی تعریف و تدوین کرد. کاظمی ادامه داد: شورای عالی دو مرجعیت دارد اولی مشورتی و دومی سیاستگذاری است.
وی به رویکردهای نظام آموزش و پرورش اشاره و بیان کرد: ما بنا نداریم کیلومتر آموزش و پرورش را صفر کنیم. بی شک در این مسیر، نقشه راه سند تحول، مهمترین ماموریت آموزش و پرورش است.
به گفته وزیر؛ باید معماری نظام تعلیم و تربیت باز طراحی و برنامه های درسی مدارس نیز در کنار آموزشی بودن، مهارتی شود.
کاظمی تاکید کرد: موفقیت ما در گرو اجرای برنامههای باز طراحی شده در کف مدرسه است. وی به سه محور برنامههای پیش رو اشاره کرد و افزود: ارتقای کیفیت آموزشی، توسعه عدالت و توسعه مهارت آموزی دانشآموزان از مهمترین محورهای ذکر شده، هستند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، در ابتدای جلسه؛ محمود امانی طهرانی، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده، ارائه داد و در ادامه؛ اعضای شورای عالی آموزش و پرورش با موضوعاتی چون؛ دانش آموزان اتباع، آسیبهای اجتماعی، بکارگیری نیروهای بومی در آموزش و پرورش، حضور اعضای شورای عالی در مراسم بازگشایی مهر، ارتقای جایگاه شورای عالی، هوش مصنوعی و رفع نواقص طرح رتبه بندی ... مطالبی را بیان کردند.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:
گروه فیلمبرداری به درختان جنگل آسیب نزده است
در پی انتشار کلیپی در فضای مجازی که در آن یک گروه فیلمبرداری در جنگلهای هیرکانی اقدام به ایجاد سر و صدای زیاد و انفجار کردند، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: گروهی از اداره کل منابع طبیعی نوشهر صحنه فیلمبرداری را بررسی کردند. مشخص شد که فعالیت آنان آثار تخریبی مانند سوختن درخت و آسیب به عرصه جنگلی نداشته است.
نقی شعبانیان با بیان اینکه این کلیپ ظاهر زنندهای دارد، اظهارکرد: جنگل به عنوان یک بومسازگان خیلی پیچیده شامل حیات وحش، میکروارگانیسمها و عوامل غیر زنده میشود که هم در کنار هم در حالت تعادل هستند و در جهت مدیریت پایدار بومسازگان نباید کاری کنیم که این تعادل به هم بخورد چون به هم خوردن تعادل اکولوژیک عواقب خوبی ندارد. وی تاکید کرد: هر گونه فعالیت و دخالتی در این بومسازگان جنگلی باید حساب شده و کنترل شده باشد تا آسیبی به این بومسازگان پیچیده وارد نشود این در حالیست که گروه فیلمبرداری اقدام به تولید صدای زیاد در منطقه کرده بود.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پاسخ به این پرسش که آیا این پروژه سینمایی برای فعالیت در جنگلهای هیرکانی در سازمان منابع طبیعی مجوز دریافت کرده بود؟ گفت: ممکن است به پروژههای تلویزیونی و سینمایی بر اساس مستندات ارایه شده از سوی آنها مجوز دهیم اما اداره کل منابع طبیعی نوشهر مجوزی به این گروه نداده است.
وی درباره خسارتهای وارد شده به جنگلهای هیرکانی بر اثر فعالیت این گروه فیلمسازی اظهارکرد: گروهی از اداره کل منابع طبیعی نوشهر صحنه فیلمبرداری را بررسی کردند. مشخص شد که فعالیت آنان آثار تخریبی مانند سوختن درخت و آسیب به عرصه جنگلی نداشته است البته صدای ایجاد شده میتواند برای حیات وحش خسارتزا باشد. دستاندرکاران پروژه گفتند که از جلوههای ویژه استفاده کردهاند و قصد وارد کردن خسارت به جنگل را نداشتهاند و فکر نمیکردند که نیاز به اخذ مجوز از سازمان منابع طبیعی را داشته باشند.
شعبانیان در پایان گفت: به این گروه اخطار داده شد و من گفتم که این اقدام آنان از مراجع قانونی پیگیری شود تا تکرار نشود. اگر درخواستی برای فیلمبرداری در جنگلها ارایه شود، در صورت منطقی بودن ، کنترل و مجوز داده میشود.