روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ چهارشنبه ۴ مهر - شماره 4679

رئیس گمرک خبر داد؛

واردات بیش از ۲۲ هزار خودرو در نیمه اول امسال


 رئیس گمرک ایران اعلام کرد: در شش ماهه اول امسال ۲۲۲۶۴ دستگاه خودرو سواری از گمرکات ترخیص قطعی و وارد کشور شده است ‌.
به گزارش کائنات، محمد رضوانی‌فر، معاون وزیر اقتصاد گفت: ارزش این تعداد خودرو وارداتی به کشور در شش ماهه امسال ۴۳۸ میلیون و ۶۶۸ هزار دلار بوده است.
رضوانی‌فر با اشاره به اینکه تعداد خودروهای سواری وارداتی در شش ماهه سال گذشته ۱۷۳۶ دستگاه بوده است، گفت: ارزش واردات خودرو سواری در سال قبل ۳۶ میلیون و ۵۶۵ هزار دلار بود.
 وی در خصوص واردکنندگان عمده خودرو به کشور در شش ماهه ۱۴۰۳ گفت: در این مدت شرکت‌های معین خودرو ایرانیان با واردات ۵۶۵۰ دستگاه، سایپا با ۵۴۴۵ دستگاه، بهمن‌ موتور با ۱۶۵۰ دستگاه و کرمان موتور با ۱۵۲۴ دستگاه به ترتیب بزرگترین واردکننده خودرو سواری به کشور بودند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تشریح کرد؛
اولویت های کاهش ریسک در بازار سرمایه
 رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار برنامه خود برای ارتقای حاکمیت شرکتی در بورس را اصلاح دستورالعمل شرکت‌ها، ارتقای منشور کمیته‌ها و تفکیک سیاست‌گذاری از اجرا اعلام کرد که در اولویت این سازمان برای کاهش ریسک در بازار است.
حجت اله صیدی درباره اولویت‌های جدید سازمان بورس برای بهبود بازار سرمایه و تبدیل حاکمیت شرکتی به یک نظام حاکمیتی کاملا حرفه‌ای گفت: در رابطه با موضوع حاکمیت شرکتی سه اقدام باید صورت بگیرد.
وی افزود: در قدم اول باید دستورالعمل‌های مربوط به حاکمیت شرکتی در شرکت‌های بورسی به روزرسانی شود. در قدم بعد اصلاح و ارتقای منشور کمیته‌های شرکت‌ها در دستور کار است و در نهایت باید تمایز و تفکیک سیاست‌گذاری از اجرا در شرکت‌های بورسی، محقق شود تا شاهد ارتقا در بحث حاکمیت شرکتی در شرکت‌های بورسی باشیم.
گفتنی است؛ صیدی، اخیرا در رابطه با برنامه‌ها و اولویت‌های خود در سازمان بورس به بحث اصلاح حاکمیت شرکتی در بورس اشاره کرده و گفته بود که موضوع حاکمیت شرکتی در بورس یک موضوع کاملا جدی است و ما باید حاکمیت شرکتی را به یک نظام حاکمیتی کاملا حرفه‌ای تبدیل کنیم و این موضوع از دیگر اهداف ما در سازمان بورس است که باعث کاهش و مدیریت ریسک در بازار می‌شود.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی:
کمبودی در حوزه شکر نداریم
 رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی از رفع مشکلات توزیع شکر خبر داد و اظهار کرد: توزیع شکر در بازارگاه و با نرخ مصوب انجام می‌شود و دیگر مشکلاتی همچون نوسانات قیمتی وجود ندارد و حتی با قیمتی کمتر از نرخ مصوب نیز عرضه می‌شود.
به گزارش کائنات، شکر جزو مواد اولیه اصلی بسیاری از واحدهای تولیدی صنعت غذاست. این محصول تاکنون چالش‌های بسیاری را برای عرضه‌کنندگان اصلی داشته و  از جمله چالش‌های اصلی این محصول دو نرخی بودن آن است که موجب می‌شود سود اصلی نصیب دلال‌ها شود چراکه به دلیل همین مسئله در خرده فروشی‌ها شکر وجود ندارد و یا حتی با قیمت بالاتری به فروش می‌رسد. حتی بر اساس شواهد موجود بر روی برخی از شکرهای بسته بندی شده هیچ قیمتی درج نشده و در بسیاری از مواقع با قیمت بالاتری به فروش می‌رسد.
از جمله دلایلی که این مشکلات را به وجود آورد مشخص نبودن محل تامین بود که عرضه‌کنندگان از بازار آزاد تهیه می‌کردند و به‌گونه‌ای می‌توان گفت شیوه توزیع شکر مشکل داشت و بازار این محصول را دچار نوسان و ناترازی کرده بود و در این میان هم توزیع‌کنندگان اصلی از شرایط موجود ناراضی بودند و هم مردم به دلیل نبودن نرخ مشخص و گران فروشی دچار نارضایتی شده بودند. اما به گفته رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی حالا دیگر توزیع شکر در بستر سامانه بازارگاه صورت می‌گیرد و مشکلات موجود حل شده است.  
رضا کنگری، رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی درباره علت ناترازی قیمت‌ خرید و عرضه شکر اظهار کرد: علت این ناترازی‌ها نبود اتحادیه بنکداران در سامانه بازارگاه و مشخص نبودن منبع تامین بنکداران مواد غذایی بود که از بازار آزاد به نرخ‌های متفاوت تهیه می‌شد، به همین دلیل نیز مشکلاتی در قیمت به وجود آورده بود که خوشبختانه این مشکل رفع شده و در حال توزیع است و همین امر موجب ثبات در بازار شده است.
وی افزود: با برگزاری جلسات متعدد بنکداران به بازارگاه متصل شدند به قیمت مصوب ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین و به قیمت مصوب ۴۰ هزار و ۵۰۰ تومان به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد و در این زمینه هیچ مشکلی نداریم.
رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی با تاکید بر اینکه کمبودی در حوزه شکر نداریم و حتی با قیمت کمتر از قیمت مصوب نیز عرضه می‌شود، درباره شیوه صحیح توزیع اظهار کرد: نظام توزیع در برخی زمینه‌ها همچون شکر مشکلاتی داشت که پیگیری‌ها و مکاتباتی انجام شد تا مشکل حل شود و در این زمینه دیگر مشکلی نداریم، اما در حوزه برنج به دلیل اینکه فصل برداشت برنج ایرانی است و ما در فصل ممنوعیت برداشت برنج ایرانی قرار داریم، برنج خارجی در بازار کم شده و این موارد موجب افزایش قیمت برنج در کشور است.
وی  در پایان ضمن اشاره به اینکه میزان عرضه و تقاضای شکر در کشور با هم مطابقت دارد و هیچ چالشی در این زمینه نداریم، اظهار کرد: شکرهای بسته‌بندی نیز ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت‌گذاری شده و بر روی محصولات این قیمت درج می‌شود و تنها به همان قیمت به فروش می‌رسد

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه