روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ سه شنبه ۳ مهر - شماره 4678

وزیر اقتصاد:

نظارت در بیمه مرکزی ضعیف است

 وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: نظارت در بیمه مرکزی ضعیف شده است و ما نیازمند اصلاح در معیارهای توانگری بیمه‌ای هستیم.
به گزارش کائنات، عبدالناصر همتی در رابطه با وضعیت فعلی صنعت بیمه در کشور گفت: بازار و صنعت بیمه متاثر از وضعیت اقتصادی کشور است و در شرایطی که رشد اقتصادی کشور بالا نیست نباید انتظار رشد بالا از صنعت بیمه داشت چرا که رفاه اقتصادی مردم منجر به افزایش بیمه‌ها می‌شود وقتی شرایط زندگی سخت باشد مردم تنها به سمت بیمه‌های اجباری می‌روند.
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: ما نیازمند رشد اقتصادی بالا هستیم و طبق قانون برنامه هفتم توسعه باید به رشد ۸ درصدی برسیم با این حال منابع ما تامین کننده رشد اقتصاد هشت درصدی نیست.
همتی در ادامه به شاخص ضریب نفوذ بیمه اشاره کرد و گفت: ضریب نفوذ بیمه تازه به عملکرد ۷ الی ۸ سال پیش بازگشته است و این به خاطر وضعیت اقتصادی است.
وی به وظیفه نظارتی بیمه مرکزی اشاره کرد و گفت: نظارت در بیمه مرکزی ضعیف است. در سال‌های اخیر انتظار می‌رفت که حوزه نظارتی بیمه مرکزی تقویت شود اما آنچه از شواهد پیداست این است که وضعیت نظارتی بیمه مرکزی مطلوب نیست.
*نباید با تخلفات مماشات کرد
وزیر اقتصاد اظهار کرد: دغدغه اصلی بیمه مرکزی باید نظارت باشد و در این راستا نباید هیچ مماشاتی نسبت به تخلفات صورت بگیرد. بیمه مرکزی در امور بیمه‌ها نباید دخالت کند با این حال باید در عملکرد آنها نظارت داشته باشد در همه جای دنیا نظارت بیمه‌های مرکزی به صورت آنلاین و به روز شده صورت می‌گیرد.
*لزوم اصلاح در معیارهای توانگری
همتی همچنین به موضوع معیارهای توانگری در صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: نیازمند اصلاح در معیارهای توانگری در حوزه بیمه هستیم و صنعت بیمه کشور باید به استانداردهای جهانی و به روز نزدیک شود.
وی در رابطه با بهره‌وری و توانگری شرکت‌های بیمه‌ای گفت: ۲۰ سال پیش من به همکاران خود گفتم که بیمه ایران باید خصوصی شود که با مخالفت‌های بسیاری همراه بود. ما نباید رقابت را با نرخ شکنی ادامه دهیم. در آن زمان سهم بیمه ایران از صنعت بیمه کشور ۵۰ درصد اما به ۱۸ درصد رسیده است.
*نباید تعداد شرکت‌های بیمه‌ای را بیش از این افزایش داد
وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان داشت: نباید تعداد شرکت‌های بیمه‌ای بیش از این افزایش یابد. اینکه هر روز تعداد شرکت‌های بیمه‌ای زیاد می‌شود موضوع مطلوب و خوشایندی نیست و حتی پیشنهاد می‌کنم برخی از شرکت‌های بیمه‌ای با یکدیگر ادغام شوند. شرایط به گونه‌ای پیش رفته که برخی با تاسیس یک شرکت بیمه‌ای و بورسی کردن آن قصد کسب سود را داشته و از وظایف اصلی حرفه بیمه دور شده‌اند. همتی در ادامه گفت: از رئیس جدید بیمه مرکزی انتظار داریم که به مسائل بیمه به صورت فنی و تخصصی نگاه کند.
وی در پایان رابطه با موضوع منحل شدن پژوهشکده بیمه مرکزی و انتقال آن به یکی از دانشگاه‌ها گفت این موضوع را بررسی و در دستور کار قرار می‌دهیم تا مشکل آن نیز به زودی برطرف شود.

رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد؛
آمادگی شبکه بانکی
 برای کمک به خانواده‌ معدنکاران جان باخته
  رئیس‌کل بانک مرکزی در پیامی جان‌باختن جمعی از کارگران معدن ذغال سنگ طبس را تسلیت گفت و با خانواده‌های داغدار این عزیزان ابراز همدردی کرد.
به گزارش کائنات، متن پیام محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی بدین شرح است: «حادثه جان باختن ده‌ها تن از کارگران معدن ذغال سنگ طبس در خراسان جنوبی، ضایعه‌ای بسیار دردناک و تاثر برانگیز را برای تمام مردم کشورمان رقم‌ زد و دل هم‌میهنان عزیز از این مصیبت تلخ به درد آمد. از صمیم قلب به‌ خانواده‌های داغدار این حادثه تسلیت می‌گویم و خود را شریک غم آنان می‌دانم. اینجانب از طرف شبکه بانکی نیز ضمن تسلیت و همدردی با خانواده‌های داغدار معدن معدنجوی طبس، این غم جانگداز را به مردم شریف خراسان جنوبی و عموم مردم ایران تسلیت عرض نموده و تاکید می‌کنم شبکه بانکی آمادگی دارد برای کمک به بهبود آلام خانواده‌ها و وابستگان این مصیبت در کنار وزارت‌خانه‌های مسئول و پیگیری‌کننده، اقدامات لازم را انجام دهد.»

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه